Njut av guidning från däck när vi passerar höjdpunkter och sevärdheter.

Aktiviteter och föredrag ombord

Lär dig konsten att koppla av och njut av fantastisk utsikt och trevligt sällskap medan vi tar dig med längs Norges natursköna kust. Våra expeditionsteam finns med ombord och ser till att du får ut så mycket som möjligt av din resa genom att hålla föredrag och anordna aktiviteter.

Hurtigruten är känd för sin formella och välkomnande atmosfär. Ombord finns ingen klädkod och ingen högljudd, glittrande underhållning. Du väljer själv hur du vill varva ner. Efter en aktiv dag med vandring i land kanske du vill sjunka ned i en mysig fåtölj och äntligen läsa färdigt din medhavda bok, eller lägga ett pussel i det hemtrevliga Multe-bageriet.

Du kan också välja att ta ett varv i gymmet, svettas i bastun eller sjunka ned i utomhusjacuzzin. Eller varför inte lyssna till något av de föredrag eller presentationer som expeditionsteamet håller. Vad du än väljer att göra under dagarna ombord kommer du märka hur vardagsstressen släpper och hur du flyter med i den behagligt lugna livsrytmen längs den charmiga norska kusten.

Aktivitetsledare

Våra expeditionsteam gör allt för att berika din reseupplevelse och levandegör den norska kusten på ett personligt sätt. Flera av medlemmarna i våra expeditionsteam har växt upp eller bott vid kusten och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter under vandringar, aktiviteter eller informella samlingar på kvällen.

Fakta, mat och foton

Expeditionsteamen är specialister på olika områden och fungerar som värdar ombord. De håller föredrag om allt från naturfenomen, botanik, djurliv och glaciologi till fisketraditioner, vikingahistoria och lokala sägner. Om vädret tillåter guidar de på däck och pekar ut särskilt intressanta platser längs rutten.

Under våra samlingar på däck får du ibland möjlighet att provsmaka lokala specialiteter. Det kan vara färska räkor i Lyngenfjorden på våren, hjortron på hösten, nylagade fiskkakor på vintern eller ”trollsoppa” på sommaren när vi seglar in i Trollfjorden.

Expeditionsteamet anordnar också de traditionella polcirkeldopen och ser till att du får uppleva naturfenomen som norrskenet på vintern och midnattssolen på sommaren. De är också Canon-certifierade fotografer och ger dig tips på hur du bäst förevigar de oförglömliga ögonblicken med kameran.

Spektakulära landskap

Den enda spektakulära underhållningen ombord på våra fartyg är det som passerar förbi utanför fönstren. Du kan tillbringa timmar med att beundra det ständigt växlande kustlandskapet och eftersom våra fartyg är av mindre storlek kommer du riktigt nära kustlinjen för unika närbilder av klippor, fjällstugor och floran och faunan. Genom panoramasalongens stora fönster från golv till tak har du en fantastisk vy över dessa spektakulära landskap och när det magnifika norrskenet visar sig på himlen är de bekväma observationsdäcken rätt plats att befinna sig på. Även restaurangerna har stora fönster så att du inte går miste om något spännande medan du äter.

Ännu fler äventyr?

Expeditionsteamen har noggrant valt ut ett antal vandringsleder som tar oss till några av den norska kustens mest natursköna platser. Norrmän är kända för sin passion för friluftsliv och här har du chans att prova på hur det är att gå ”på tur” och komma nära den storslagna naturen.

Vill du utforska den norska kustlinjen på andra sätt finns det upp till 90 utflykter att välja bland och alla är graderade efter aktivitetsnivå. Våra lokala experter följer med i land och visar kända platser som Nordkap och Lofoten, men erbjuder också lite mer utmanande aktiviteter som att paddla kajak och åka snöskoter.

Läs mer om våra expeditionsteam.