Aktiviteter och föredrag ombord

Vi för dig närmare Norges enastående kust och låter dig uppleva djurlivet, naturen, kulturen och folket som lever här.

Du är välkommen att delta i våra aktiviteter, föredrag, demonstrationer och presentationer ombord. Aktiviteterna äger rum både inne i fartyget och ute på däck. Alla har en koppling till årstiden och platserna vi besöker. Vissa av våra aktiviteter består av visningar och provsmakningar av lokala specialiteter från Norway’s Coastal Kitchen. Vi erbjuder till exempel provsmakning av färska räkor i Lyngenfjorden om våren, hjortron på däck på hösten, färska fiskkakor på vintern och ”trollsoppa” om sommaren när vi seglar in i Trollfjorden.

”Friskluftsfaktorn”

Föreläsningarna och presentationerna hålls ofta ute i friska luften på däck. Dessa handlar om livet på kusten och i havet. Vi håller bland annat en ”Polcirkelceremoni” och en ”Vi lämnar nu Arktis”-ritual när vi korsar polcirkeln. Vi ger även demonstrationer i hur man skär av tungan på torsk och filear fisk, med lokala fiskare som lärare. Vi har också andra aktiviteter, som att spana efter norrsken om vintern eller sova på däck under midnattssolen.

Det är naturligtvis frivilligt att delta! Om du bara vill slappna av och njuta av den ständigt skiftande utsikten är det också helt ok.

Aktiva expeditionsresor

Tre av våra fartyg, MS Nordlys, MS Nordnorge och MS Nordkapp, har som koncept att erbjuda aktiva expeditionsresor längs kusten. I det aktiva expeditionskonceptet erbjuder vi utflykter, expertföreläsningar och aktiviteter som får dig att känna dig som en äkta upptäcktsresande i den arktiska vildmarken. Dessutom kan du välja bland ett stort antal aktiva utflykter från vårt utflyktsprogram eller särskilda vandringar med expeditionsteamet. På sätt och vis kombinerar det aktiva expeditionskonceptet de bästa delarna av våra kust- och explorerprogram.

Utforska och lär dig mer!

Vårt expeditionsteam kommer också att lära dig mer om djurlivet, naturliga fenomen, landskapet och lokala seder och bruk. Du kan varje dag lyssna på föreläsningar ombord och lära dig mer om bland annat flora och fauna, fisketraditioner, polarhistoria, vikinghistoria, geologi, glaciologi och klimat.

Skriva ut eller dela sidan?