Captain on MS Roald Amundsen
Foto: Agurtxane Concellon Foto

Trygga tillsammans

För att se till att alla resor med oss är säkra för våra gäster och vår besättning har vi introducerat ett antal nya rutiner.

På Hurtigruten har vi alltid haft, och kommer alltid att ha, din säkerhet och trygghet som vår absoluta prioritet.

Några av dessa rutiner kommer att justeras fortlöpande baserat på hur pandemin utvecklas och riktlinjer från myndigheter.

Redigerades senast: 2020-10-13 15:17

Vad gör vi?

 • Hjälp att hålla avstånd

  Vi har gjort många anpassningar för att det ska vara enklare för dig att hålla den rekommenderade sociala distansen till besättning och medresenärer.

 • Munskydd

  Besättningen kommer alltid att bära munskydd i allmänna utrymmen ombord och vi ber dig att också göra det i vissa utrymmen och under vissa situationer.

 • Städning och rengöring

  Vi desinficerar regelbundet hela fartyget, inklusive alla hytter, med certifierade rengöringsprodukter.

Vad gör du?

 • Självdeklarationsformulär

  Alla gäster måste lämna in ett formulär för självdeklaration, för att säkerställa din, dina medresenärers och vår besättnings säkerhet.

 • Temperaturmätning

  När du går ombord gör du en kontaktlös temperaturmätning för att visa att du inte har feber.

 • Testning

  Gäster och besättning testas för Covid-19 innan alla expeditionsresor.

Före din resa

Alla gäster som stiger ombord måste lämna in ett formulär för självdeklatation. Detta för att säkerställa din, dina medresenärers och vår besättnings säkerhet.

Denna deklaration är ett krav för att resa med Hurtigruten och vi förbehåller oss rätten att neka ombordstigning för gäster som saknar eller har ofullständiga uppgifter.

Ombordstigning och avstigning

På alla expeditionskryssningar krävs ett negativt Covid-19-test av alla gäster och bestättning som ska gå ombord.

Testning krävs endast för gäster på expeditionskryssningar, inte den klassiska kustresan i Norge mellan Bergen och Kirkenes.

Alla gäster kommer att få sin temperatur kontrollerad vid ombordstigning.

Håll avstånd

För att underlätta social distansering kommer vi att begränsa antalet gäster som är tillåtna i restauranger, föreläsningssalar, pool, bastu och gym samtidigt.

Munskydd

Vi har vidtagit flera åtgärder för att möjliggöra social distansering ombord på våra fartyg. För ytterligare säkerhet krävs munskydd ombord i vissa situationer från och med den 15 oktober.

Städning och rengöring

Genom att använda senaste teknologin, certifierade rengöringsmedel och desinfektionsmedel välkomnar vi våra gäster till en 100 % ren omgivning ombord på våra fartyg. Förutom grundlig daglig rengöring kommer alla hytter och allmänna utrymmen att desinficeras helt mellan med jämna mellanrum. Stationer för att tvätta eller desinficera händer är placerade nära alla allmänna utrymmen.

Mat och dryck

I våra restauranger ökar vi antalet sittningar så att det blir färre personer som äter där samtidigt. Istället för självbetjäningsbufféer, kommer våra kockar att servera dig vid din plats. Köket fortsätter att upprätthålla dess vanliga höga krav på hygien och kvalitet.

Utflykter och att gå i land

Vi har hela tiden en nära dialog med våra partners för att säkerställa att våra utflykter alltid går i linje med nationella regler och branschens riktlinjer samt rutinerna ombord våra fartyg. Detta innebär att vi har fått ställa in vissa utflykter och andra har ändrats för att uppfylla alla krav.

Hälsovård

Som alltid har vi vid behov tillgång till sjukhus och vårdpersonal i land längs den norska kusten på våra klassiska resor mellan Bergen och Kirkenes. Dessutom har vi alltid en sjuksköterska i besättningen.