Tryggare tillsammans

Vi bryr oss om din säkerhet, din hälsa och ditt välbefinnande. Det är lika sant nu som det alltid har varit ända sedan vi först satte segel 1893, kanske ännu mer.

Vi har infört flera nya rutiner på alla våra fartyg, som är utformade för att hålla dig säker från covid-19. Vi uppdaterar ständigt dessa åtgärder i enlighet med de senaste riktlinjerna från lokala myndigheter.

Ørjan Olsvik, professor i medicinsk mikrobiologi vid Norges arktiska universitet, kommer också att ge oss råd och stödja våra medicinska team ombord för att göra våra resor ännu säkrare. Professor Olsvik har över tio års arbetserfarenhet på Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) i Amerika, där han har tillhandahållit rådgivning till kryssningsfartyg kring virus- och sjukdomsutbrott. Han har även arbetat för Världshälsoorganisationen (WHO), FN och Nato.

Du kan vara förvissad om att både du och ditt äventyr är säkra hos oss.

Redigerades senast: 2020-10-13 15:17

Vad vi gör

 • Hjälp att hålla avstånd

  Vi har gjort många anpassningar för att det ska vara enklare för dig att hålla den rekommenderade sociala distansen till besättning och medresenärer.

 • Munskydd

  Besättningen kommer alltid att bära munskydd i allmänna utrymmen ombord och vi ber dig att också göra det i vissa utrymmen och under vissa situationer.

 • Testning

  Gäster och besättning testas för Covid-19 innan alla expeditionsresor.

 • Städning och rengöring

  Vi desinficerar regelbundet hela fartyget, inklusive alla hytter, med certifierade rengöringsprodukter.

Vad du gör

 • Självdeklarationsformulär

  Alla gäster måste lämna in ett formulär för självdeklaration, för att säkerställa din, dina medresenärers och vår besättnings säkerhet.

 • Temperaturmätning

  När du går ombord gör du en kontaktlös temperaturmätning för att visa att du inte har feber.

 • Testning

  Gäster och besättning testas för Covid-19 innan alla expeditionsresor.

Innan ombordstigning

För att skydda andra gäster och vår besättning måste vi se till att de som går ombord på våra fartyg inte är smittade med covid-19 eller andra smittsamma sjukdomar. Det är viktigt att du uppger sanningsenligt att du inte har några symtom på covid-19 innan du kan gå ombord på våra fartyg.

Ombordstigning och avstigning

När du går ombord eller stiger av fartyget ber vi alla, både gäster och besättningsmedlemmar, att vidta ett antal försiktighetsåtgärder, såsom användning av munskydd, temperaturmätning i pannan och god handhygien.

Social distansering

Vi har lagt ut golvmarkeringar, utökat tjänsterna i hytten och anpassat vårt arbetssätt för att ge dig mer utrymme för social distansering när du är ombord.

Munskydd och ansiktsskydd

Social distansering är inte alltid möjligt. Vår besättning bär därför munskydd eller ansiktsskydd på allmänna utrymmen, matserveringsområden och under hushållning och städning i gästhytter. Gästerna kommer också att behöva bära munskydd vid vissa situationer.

Städning

Städningen på våra fartyg har alltid utförts enligt högsta tänkbara standard. Den har nu förbättras ytterligare med nya rengöringsprotokoll för att förhindra spridningen av covid-19. Vi ber alla gäster att upprätthålla god handhygien genom att regelbundet tvätta händerna med tvål och vatten eller använda alkoholbaserad handdesinfektion. Handtvättsstationer finns utplacerade i närheten av alla allmänna utrymmen.

Mat och dryck

Den utsökta maten ombord är en stor del av upplevelsen när du reser med oss. Vi har omorganiserat våra restauranger så att du kan njuta av dina måltider och inte behöver oroa dig över något annat.

Utflykter och landstigningar

Vi har ett nära samarbete med våra lokala utflyktspartner för att se till att dessa unika tillvalsutflykter stämmer överens med såväl nationella riktlinjer som branschriktlinjer samt rutinerna på våra fartyg.

Hälso- och säkerhetsofficerare

Varje fartyg har en utsedd officerare och ett team som ansvarar för hälsa och säkerhet ombord. Teamet står alltid till din tjänst när du reser med oss.