Formaliteter och resehandlingar för resor längs Norges kust

Tack för att du valt att resa med Hurtigruten. Ta ett par minuter för att bekanta dig med de nödvändiga formaliteterna och för att se över dina resehandlingar.

En närbild av en logotyp

Pass- och visumkrav

Alla som ska resa med Hurtigruten, måste presentera ett giltigt pass eller giltig id-handling. Håll ditt ID till hands vid ombordstigning. Ombordstigning kommer att nekas om ett giltigt ID inte visas upp vid incheckning. Detta gäller för alla gäster, inklusive medborgare i skandinaviska länder. Om du planerar att resa till Svalbard måste du ta med ditt pass.

Du ansvarar för att kontrollera och uppfylla de krav avseende pass, visum, hälsa och inresa som krävs för din resplan. Vi kan endast tillhandahålla allmän information om detta. Du måste själv, enligt vad som är tillämpligt, kontrollera kraven för dina specifika omständigheter via relevanta ambassader och/eller konsulat och rådfråga din läkare. Kraven förändras med tiden och därför måste du kontrollera dem i nära anslutning till avresan.

De flesta länder kräver numera att passet ska vara giltigt minst sex månader efter hemresans datum. Om ditt pass är på sista året bör du kontakta ambassaden för det land du besöker. Om du behöver mer information kan du kontakta svenska ambassader och konsulat, Sweden abroad, via https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/ eller besöka polisens webbplats https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/.

För europeiska semesterresor ska du skaffa ett europeiskt sjukförsäkringskort före avresan.

Aktuell reserådgivning kan erhållas från webbplatsen för svenska ambassader och konsulat, Sweden Abroad på https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/.

Innehavare av icke-svenskt pass, inklusive andra EU-medborgare, bör skaffa aktuell rådgivning om pass- och visumkrav från ambassaden, en generalkommissarie eller konsulatet för resmålet eller länder som du reser genom.

Vi åtar oss inget ansvar om du inte kan resa eller drabbas av någon annan förlust på grund av att du inte har uppfyllt pass-, visum- eller inresekrav eller regler avseende din hälsa. Du samtycker till att ersätta oss i samband med eventuella böter eller andra förluster som vi drabbas av som ett resultat av din underlåtenhet att uppfylla pass-, visum- eller inresekrav eller regler avseende din hälsa.

En liten båt i en vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

För att förbereda dig för din resa

Nu när vi kan välkomna dig ombord igen, vill vi att du ska känna till de olika åtgärder vi kommer att vidta för att hålla dig och de du reser tillsammans med trygga:

Här kan du ladda ner reseguiden för din resa:

Guiden för ankomst- och avgångsinformation för din resa kan laddas ner här:

Du hittar hälso- och sanitära åtgärder för våra flygpartner på deras specifika webbsidor.

För att göra packningen lite enklare har vi gjort en kort lista som lämpar sig för alla årstider längs den norska kusten och som finns här.

Du kommer att få dina resehandlingar via nätet ca tre veckor innan avresan och de innefattar:
• Resplan (endast för din information)
• Destinationsinformation
• Transfervouchrar (Tide Buss, om transfer har bokats)
• Guide för ankomst- och avgångsinformation (om transfer har bokats)
• Järnvägsbiljetter (om bokade)
• Information om för- och efterprogram (om bokat)

I dagsläget behövs fortfarande utskrivna dokument för följande tjänster från våra leverantörer:
• Transfer i Bergen, Oslo, Kirkenes, Tromsø och Trondheim
• Utflykten ”Norge i ett nötskal”

För alla andra tjänster som bokats med Hurtigruten krävs ingen utskriven bekräftelse. Du behöver bara visa upp ett giltigt pass. Du behöver inga vouchrar för några hotell eller strandutflykter och inte heller för din bokade resa.

Du behöver inga biljetter i pappersform om du har bokat flyg med oss. Dina boardingkort utfärdas på flygplatsen vid incheckning. Se guiden för ankomst- och avgångsinformation för mer information.
Läs alla dokument noggrant och kontakta din resebyrå, researrangör eller Hurtigruten om du har några frågor.

Vi ser fram emot att få välkomna dig ombord på världens vackraste resa!

Läs våra fullständiga villkor här.