Oslo

Oslo – turista i vårt grannland

Norges huvudstad omges av skog, fjord och åsar. Halva staden består av grönområden, så det finns många möjligheter att koppla av utomhus. Eller du kanske hellre vill ta en tur ut på Oslofjorden eller vandra i något av stadens många friluftsområden? I Oslo finns mycket att göra och eftersom allt ligger relativt centralt är det lätt att ta sig runt. Det är bara att sätta på sig bekväma skor och välja riktning! I väster ligger stora hus med gröna trädgårdar och Bygdøy med Folkemuseet och Vikingtidsmuseet. Grünerløkka och de östra stadsdelarna lockar till sig ungdomar och här finns vintagebutiker, kaféer och mängder av restauranger. Holmenkollen och skogen ligger bara en tunnelbaneresa bort från stadslivet. I centrum hittar du mängder av restauranger, kaféer och shoppingmöjligheter samt huvudstadens berömda skulpturparker, Vigelandsparken och Ekerbergparken.

Hotell i Oslo

Comfort Hotel Karl Johan

Hotellet öppnade i mars 2016 och ligger på stadens paradgata Karl Johan. Karl Johan sträcker sig från Oslo centralstation ända bort till slottet. Comfort Hotell Karl Johan är ett prisvärt hotell med snygg design som har en bar och en restaurang i världsklass. Hotellet består av fyra olika byggnader som är sammanlänkade och inget av de 181 hotellrummen är det andra likt. Gratis trådlöst internet.

Comfort Hotel Grand Central

Comfort Hotel Grand Central ligger centralt i Østbanehallen och är ett av Skandinaviens finaste hotell med 170 rum. Hotellet välkomnade sina första gäster 2012 och en stor del av ligger i den gamla stationsbyggnaden från 1854. Här har Norges bästa formgivare och inredningsarkitekter skapat en modern interiör. Hotellet erbjuder gratis kaffe och ett träningscenter som är öppet dygnet runt. Gratis trådlöst internet.

Clarion Collection Hotel Bastion

Clarion Collection Hotel Bastion är ett hotell med en helt egen karaktär. Hotellet har 99 rum, unik design och trivsam, personlig atmosfär som är inspirerad av mindre brittiska hotell. Här kan du känna dig som hemma! Hotellet ligger alldeles vid centralstationen, Karl Johan och Aker Brygge. Gratis kaffe och te med hembakat finns alltid tillgängligt på eftermiddagen. På kvällen kan du njuta av en kostnadsfri lättare måltid.

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Detta hotell har 22 våningar och ligger 500 meter från Karl Johan. Med andra ord har du nära till både butiker och Oslofjorden. Hotellrummen är mycket fina och de flesta har en fantastisk utsikt. I hela hotellet finns gratis trådlöst höghastighetsinternet. Gästerna har tillgång till Lagoon, hotellets träningscenter med en simbassäng. På 21:a våningen ligger Summit bar där du kan njuta av en drink medan du blickar ut över Oslofjorden.

Thon Hotel Opera

Thon Hotel Opera ligger vid Oslo centralstation, nära Oslofjorden och operan. Hotellet har 480 välutrustade rum i olika storlekar, alla med trådlöst internet. Här har du också en á la carte-restaurant och en bar.

Thon Hotel Terminus

Thon Hotel Terminus ligger mitt i centrum, i närheten av centralstationen, bussterminalen och köpcentret Oslo City. Hotellet har 154 rum i olika kategorier som är utrustade med hårtork, telefon, platt-TV, minibar och gratis trådlöst internet. Hotellet har också en lounge och på kvällen serveras en kostnadsfri måltid.

Thon Hotel Spectrum 

Thon Hotel Spectrum ligger centralt, i närheten av tågstationen, bussterminalen och köpcentren Oslo City och Gunerius. Hotellet har 151 rum i olika kategorier som är utrustade med hårtork, telefon, TV och gratis Wi-Fi.

Om du vill boka rum på något av dessa hotell, ringer du oss på +46844686598.