Svolvær på Lofoten

Svolvær – utforska Norges vackraste öar


Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i Norska havets stormiga vatten. Här hittar du orörd vildmark med majestätiska fjäll, djupa fjordar, skriande fågelfjäll och långa, vita stränder. Den som är ute efter oförglömliga friluftsupplevelser lär inte bli besviken! Svolvær är centralort med många butiker, gallerier och Lofotens kulturhus. Om du tittar upp ser du fjället Svolværgeita som vakar över staden – en populär utmaning bland bergsklättrare. Det är också i Svolvær som du hittar de flesta hotellen. Hamnen i Svolvær är en av de viktigaste fiskehamnarna i Nordnorge.

Fiskenäringen har varit och är till viss del fortfarande anledningen till att människor bosätter sig här och regionen är känd för sina små, charmiga fiskelägen. Fiskeverksamheten pågår året om, vanligtvis i kombination med jordbruk, men pågår som intensivast från januari till april under det så kallade lofotfisket. När skreien söker sig in till kusten för att leka fiskas enorma mängder i området.

Hotell i Svolvær

Thon Hotel Lofoten

Hotellet har ett naturskönt läge i Svolværs hamn med gångavstånd till Hurtigruten-terminalen och alla stadens sevärdheter. Alla de 161 moderna och bekväma hotellrummen är utrustade med platt-TV, minibar, luftkonditionering och gratis trådlöst internet. Från flera av rummen har gästerna fin utsikt över fjorden och centrum. Starta dagen med en av Norges bästa hotellfrukostar, där du hittar varma och kalla rätter, flera typer av bröd och pålägg och mycket annat. Restaurant Bojer serverar lokala specialiteter som färsk sej och lofotslamm.

Om du vill boka rum på något av dessa hotell, ringer du oss på 0771990490.