Tromsø

Tromsø – där naturen och kulturen går hand i hand

35 mil norr om polcirkeln ligger Nordnorges största stad. I början av 1900-talet var Tromsø startpunkten för en rad expeditioner till arktiska destinationer, därav namnet ”porten till Arktis”. I dag är det en modern stad som erbjuder en mängd aktiviteter. Här kan du bland annat besöka akvariet, olika museer och världens nordligaste botaniska trädgård. I Tromsø har du också goda chanser att få se det magiska norrskenet.

Precis utanför centrum hittar du orörd vildmark och här kan du bland annat gå på fjälltur, paddla kajak, köra hundsläde eller följa med på valsafari. Med andra ord är Tromsø ett paradis för friluftsentusiaster! Tromsø är också känd för sitt pulserande uteliv och har en mängd restauranger som specialiserar sig på färska, arktiska råvaror. Tack vare stadens multikulturella samhälle med över 100 nationaliteter finns utrymme för nya, spännande matupplevelser vid sidan av de lokala mattraditionerna.

Hotell i Tromsø

Radisson BLU Hotel

På detta hotell upplever resenärerna stor gästfrihet i kombination med centralt läge nära hamnen. De rymliga och bekväma rummen och sviterna har modern inredning och gratis trådlöst internet.

Clarion Hotel The Edge

The Edge öppnade i maj 2014 och ligger centralt alldeles vid hamnen. Hotellet har 290 rum och är stadens största kongress- och konferenshotell. Gästerna har tillgång till gratis höghastighetsinternet i hela hotellet. Restaurangen Kitchen & Table erbjuder rätter med internationella smaker som tillagas med goda, lokala råvaror. Hotellet är också en av stadens naturliga samlingspunkter.

Clarion Collection Hotel Aurora

Hotellet Aurora ligger vackert vid havet med fin utsikt över Ishavskatedralen och hamnen. Det har 121 rymliga hotellrum och sviter som är utrustade med kabel-tv, hårtork, telefon och kylskåp. I samtliga rum finns tillgång till gratis höghastighetsinternet. På takterrassen finns en utomhusjacuzzi där du kan koppla av samtidigt som du har en fin utsikt över staden. På morgonen kan gästerna njuta av frukostbuffén som också erbjuder ett stort urval av ekologisk mat. En lättare middagsbuffé serveras mellan kl. 18 och 19.

Om du vill boka rum på något av dessa hotell, ringer du oss på +46844686598.