Trondheim

Trondheim – modern och historisk med en internationell prägel

Trots att Trondheim är Norges tredje största stad har den ändå bevarat sin småstadscharm. Trondheim är känd i Europa för sin karaktäristiska trähusbebyggelse, och i stadskärnan hittar du många säregna trähus från 1700-talet. Den gamla stadsdelen Bakklandet ligger på östra sidan av Nidälven och dit tar du dig enklast genom att gå över den gamla stadsbron från centrum. De gamla trähusen i Bakklandet var ursprungligen arbetarklassbostäder som nu har restaurerats och gjorts om till lägenheter, butiker och restauranger.

Det sägs att Trondheim är den stad i Norge som har flest restauranger och kaféer per person, så här finns något för alla smaker och plånböcker. Kortrest mat är populärt och de lokala bönderna levererar färska livsmedel till restaurangerna.

Hotell i Trondheim


Clarion Hotel 

Hotellet är centralt beläget i närheten av hamnen, bara fem minuter från Hurtigrutens kajplats. Clarion Hotel & Congress är ett av Skandinaviens största kongresshotell med imponerande arkitektur. De inbjudande och moderna rummen är välutrustade och har gratis trådlöst internet. Frukost ingår och det finns en mängd varma och kalla rätter att välja bland. Á la carte-restaurangen ligger på nionde våningen och härifrån har du en fantastisk utsikt över staden och fjorden.

Clarion Collection Hotel Grand Olav

Detta flotta hotell ligger i centrum, alldeles vid konserthallen Olavshallen, med gångavstånd till den spektakulära Nidarosdomen. Hotellet har 106 moderna rum och sviter med faciliteter som gratis höghastighetsinteret och en frukostbuffé med bland annat ekologisk mat. Efter en lång dags sightseeing kan du stilla hungern med eftermiddagsbuffén som serveras mellan kl. 18 och 19.


Radisson Blu Royal Garden

Hotellet ligger fint vid älvstranden och har 298 komfortabla rum och sviter med faciliteter som kostnadsfritt höghastighetsinternet. Hotellets matställen är välbesökta av stadens turister och i det fräscha gymmet finns många olika träningsredskap. Hotellet har också 18 sammanträdesrum och en stor banketthall med plats för 650 personer.

Om du vill boka rum på något av dessa hotell, ringer du oss på +46844686598.