Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Reseinformation 15 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
14 maj 2023
7 juni 2023
Pris från
kr 54 169
Frukost, lunch och middag ingår

Res från Vancouver till Seward och Anchorage för att utforska Alaskas många fjordar, guldrushens historia, glittrande glaciärer, sällsynt djurliv, urskog och en rik inhemsk och rysk kultur.

Sydöstra Inside Passage

Efter att ha åkt förbi öarna och fjordarna i Johnston Strait norr om Vancouverön kommer vi ut på öppet hav och fortsätter upp längs Hecate Strait. Som en första inblick i Alaska blir det inte mycket bättre än Misty Fjords storslagna vildmark. Vårt nästa stopp är den historiska staden Wrangell där du kan leta efter hällristningar som finns utspridda längs stranden.

Få din första glimt av glaciärer i antingen Tracy Arm eller Endicott Arm, utforska ”Lilla Norge” i Petersburg och beundra konst på de många gallerierna i Haines. I William Henry Bay kan du hitta urskog, och eventuellt guld, medan Point Adolphus är känd för sin fantastiska valskådning. Du kommer även att besöka Sitka, Alaskas gamla huvudstad när det tillhörde Ryssland.

South Central Alaska

Icy Bay är som det låter, med gott om isberg som har kalvats från tre glaciärer längre in i viken. I den lilla laxfiskebyn Cordova får du träffa trevliga lokalbor som kännetecknar denna sista utpost. Vi fortsätter sedan till College Fjord, en spektakulär fjord som kantas av snötäckta berg och många glaciärer. Det finns en särskild plats som erbjuder en utsikt över hela åtta glaciärer samtidigt.

Vi stiger av i Seward på Kenai-halvön vid foten av berget Mount Marathon för att ta en busstur till Anchorage. Du kan få syn på amerikanska snöfår längs vägen och till och med bisonoxar, björnar, myskoxar och älgar när vi stannar till vid Alaska Wildlife Conservation Center. Din spännande expedition tar slut i den moderna staden Anchorage, Alaskas största stad.

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (norrgående) Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Kanada

  British Columbias livliga hamnstad

  Din expeditionskryssning börjar i Vancouver. Vancouver ligger insvept bland vackra bergslandskap och English Bay, och är både en pulserande hamnstad och en kosmopolitisk stad. Om du planerar att anlända några dagar före din kryssning, kommer du snart att få reda på varför folk pratar så varmt om British Colombias största stad.

  Dess olika kvarter vibrerar av restauranger i världsklass, många med konceptet ”från gård till bord”. Chinatown och Punjabi Market har Nordamerikas helt klart bästa asiatiska mat medan Little Italy ligger på Commercial Drive.

  Missa inte heller Vancouvers gamla kvarter. Gastowns viktorianska byggnader hyser några av de hetaste restaurangerna och den 167 meter höga Vancouver Lookout erbjuder en perfekt panoramautsikt över staden.

  Du kan kolla in alla neonljus och nattlivet längs Granville Street eller bara strosa på en av stränderna i West End. Vancouver Lookout är även en perfekt utgångspunkt för att utforska de stora grönområdena och höga blyerts-enarna i Stanley Park.

  Du kommer att tillbringa första natten på ett trevligt, centralt beläget hotell i Vancouver.

  På hotellet kan du koppla av och använda dess bekvämligheter efter den långa resan. Den här dagen får du tillbringa på egen hand och göra dina egna middagsplaner.

  Varför inte förlänga din vistelse i detta vackra landskap med vårt unika efterprogram och ge dig ut på en tågresa ombord på det lyxiga Rocky Mountaineer genom kanadensiska Klippiga bergen? Utsikten är helt makalös.

  Dag 1
  Vancouver, Kanada

  British Columbias livliga hamnstad

 • Dag 2
  Vancouver, Kanada

  Expeditionens början

  Efter en härlig frukost på hotellet tar vi dig på en stadstur till de viktigaste sevärdheterna i fantastiska Vancouver.

  Utflykten avslutas vid piren där MS Roald Amundsen väntar på att ta dig ut på en oförglömlig expeditionskryssning.

  Dag 2
  Vancouver, Kanada

  Expeditionens början

 • Dag 3
  Till sjöss

  Kryssning genom British Columbia

  Vi sätter kurs norrut mot det öppna havet och tar oss till de smala kanalerna i Kanadas Inside Passage. Du kommer att uppleva den riktiga äventyrsspänningen när vi navigerar genom de tusentals öarna i Pacific Northwest.

  Det storslagna North American Pacific Fjordland är ett skyddat vattenområde som är nästan 1 500 km långt och känt för sitt relativt lugna vatten och avsaknaden av dyningar.

  När vi påbörjar resan kan du följa med vårt expeditionsteam till vetenskapscentret ombord och lyssna på en fascinerande föreläsning, ägna lite tid åt att lära känna dina medresenärer eller gå ut på däck för att spana efter delfiner, tumlare, späckhuggare och knölvalar.

  Vårt expeditionsfartyg är tillräckligt litet för att passera och komma nära de många intressanta och natursköna kanalerna i Inside Passage. Glöm inte din kikare!

  Dag 3
  Till sjöss

  Kryssning genom British Columbia

 • Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Orörd vildmark

  Det första området du kommer att utforska på expeditionen är det spektakulära Misty Fjords National Monument. Misty Fjords ståtar med en orörd kustnatur med vintergröna träd, djupa fjordar och majestätiska snötäckta bergstoppar. Det är en del av den två miljoner hektar stora nationalskogen Tongass.

  Regionen har en årsnederbörd på 380 cm, vilken rinner ut i floder och sjöar som i sin tur ger upphov till vattenfall som störtar ner från de mörka granitklipporna. Bergen höjer sig nästan vertikalt från fjordarna till höjder på 1 000 meter eller högre och är täckta av cederträd, gran, hemlock och mossa.

  Den inflytelserika skotsk-amerikanska bergsklättraren John Muir, även känd som ”nationalparkens fader”, förklarade Misty Fjords som en av de vackraste platserna han någonsin sett. Vi hoppas att du blir lika inspirerad när vi utforskar området. Om vädret tillåter kan du utforska området ombord på våra små upptäcktsbåtar eller i en kajak på en tillvalsutflykt.

  Se till att hålla utkik efter snöget, brunbjörn, svartbjörn och älg, som kan förekomma lite överallt längs kustlinjen, bergsryggen eller sluttningarna. I vattnet simmar alla fem arter av stillahavslaxen tillsammans med floduttrar, havsuttrar, sjölejon, sälar, späckhuggare och tumlare. Ha kikaren redo för att spana efter kolibrier, trumpetsvanar, hägrar och den amerikanska ikonen: den vithövdade havsörnen.

  • Inkluderad Utflykt med liten båt på Misty Fjord
  Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Orörd vildmark

 • Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyph Beach

  Det kommer att kännas som att ta ett steg tillbaka i tiden vid Wrangell, en av Alaskas äldsta och mest historiska östäder. Forntida hällristningar ligger utspridda längs stranden, och det är bara en 15 minuters promenad till där du kan se dem. Det finns cirka 50 totalt, så se hur många du kan hitta.

  Varför inte besöka Wrangell Museum efteråt, som är fullspäckat med intressanta artefakter och information om stadens historia? Wrangell är i dag en del av Amerika, men styrdes tidigare av Storbritannien, Ryssland och tlingitfolket så långt tillbaka som för 8 000 år sedan.

  Du kan även besöka de mosstäckta totempålarna vid Chief Shakes Tribal House som berättar historien om det lokala tlingitfolket. Tribal House, som är vackert utformat av cederträ, ligger en kort promenad från centrum över träbron till Shakes Island.

  Med de vackra omgivningarna vid mynningen av Stikinefloden och vid foten av Mount Dewey är det lätt att ta sig ut i naturen på en av de lokala vandringslederna till regnskogens bryn.

  • Inkluderad Wrangell - Utflykt med liten båt
  Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyph Beach

 • Dag 6
  Fjordarna Tracy Arm/Endicott Arm, Alaska

  Glaciärer i all sin prakt

  När vi korsar Holkham Bay kan vi välja mellan att utforska Tracy Arm eller Endicott Arm. Dessa fjordar är bland de mindre kända pärlorna i Alaska på grund av deras relativa svåråtkomlighet för större fartyg, och när du ser dem kan du uppskatta hur speciella de är.

  Vattnet är ofta så lugnt att det ser ut som en spegel som speglar himlen och bergen runt omkring. I slutet av varje fjord finns en kalvande glaciär som skjuter ut vackra färska isberg i det lugna vattnet, vissa lika höga som byggnader.

  Tracy Arm hyser norra och södra Sawyer Glacier medan Endicott hyser Dawes Glacier. Båda fjordarna bjuder på kuperade och glittrande blåisglaciärer och isberg med en fantastisk bakgrund av Alaskas skogar och höga klippor.

  Endicott Arm är en av de största boplatserna för knubbsälar och de kan ofta ses liggande på den flytande isen, som om de väntar på att bli fotograferade.

  Håll även utkik efter valar, björnar, snögetter, älgar och andra vilda djur, antingen från däck eller – om förhållandena tillåter – från våra små expeditionsbåtar eller kajaker på en tillvalsutflykt.

  Dag 6
  Fjordarna Tracy Arm/Endicott Arm, Alaska

  Glaciärer i all sin prakt

 • Dag 7
  Petersburg, Alaska

  Lilla Norge

  Denna lilla fiskeby ligger vid norra änden av Mitkof Island, där Wrangell Narrows möter Frederick Sound. Du kan se isberg i sundet som bryts loss från LeConte Glacier på den motsatta stranden. Vattnet här brukar också vara en viktig födoplats för knölvalar på sommaren.

  Petersburg har den största lokala hälleflundrafiskeflottan i Alaska, som försörjer ett antal fiskkonservfabriker. Det finns därför gott om olika fartyg och sjöflygplan i hamnen, men den är inte tillräckligt djup för att ta emot större kryssningsfartyg.

  Från hamnområdet har du en enastående utsikt över Frederick Sound med en skarp siluett av snötäckta bergstoppar. Den mest framträdande av dessa bergstoppar är Devil’s Thumb, som har den största klippväggen i Nordamerika.

  Petersburg grundades av norrmannen Peter Buschmann på 1800-talet, och de 3 000 invånarna i detta ”Lilla Norge” är mycket stolta över sitt skandinaviska arv. Eftersom Hurtigruten kommer från deras förfäders hemland kommer vi troligen att få ett varmt välkomnande av lokalborna.

  När du promenerar på lugna gator som Sing Lee Alley kan du se trähus utsmyckade med traditionella norska rosenmålningar. Du kan lära dig allt om stadens nordiska historia i Sons of Norway-huset, en stor vit byggnad från 1912. Det finns till och med en replika av ett vikingaskepp, Valhalla, som har byggts av lokalborna.

  • Inkluderad Petersburg - Sons of Norway
  Dag 7
  Petersburg, Alaska

  Lilla Norge

 • Dag 8
  Haines, Alaska

  Konst i vildmarken

  Utforska Alaskas kuperade gränsstad med ett sinne för konst. Haines ligger i den norra delen av Alaska Panhandle, bredvid den djupa Lynnfjorden, och erbjuder en storslagen naturskönhet.

  Innan guldrushen var Haines hemvisten för chilkat tlingit-folket, som är kända för att väva snögetull och gul cederbark i invecklade mönster. Besök Haines Sheldon Museum för att se autentiska chilkatfiltar.

  Den kreativa andan lever vidare i Haines genom dess blomstrande konstscen. Det finns fler konstnärer per capita här än någon annan stad i Sydöstra Alaska, vilket förklarar alla de olika konstsamlingarna i de lokala gallerierna och verkstäderna. Snidning av totempålar, silverarbete, bildhuggarkonst och fotografi är bara några av de konstformer du kan se här.

  Haines är också idealiskt för äventyrare som är ute efter vandrings- och djurskådningsmöjligheter. Haines är känt som ”Valley of the Eagles” (örnarnas dal) för områdets stora population av vithövdade havsörnar och i det varierade ekosystemet finns även björnar och älgar.

  Om det annorlunda och excentriska tilltalar dig, ska du ta dig till Hammer Museum. Det är lätt att hitta, bara följ jättehammaren.

  • Inkluderad Fort Seward stadspaket
  Dag 8
  Haines, Alaska

  Konst i vildmarken

 • Dag 9
  William Henry Bay, Alaska

  Utforska vildmarken

  William Henry Bay ligger söder om Haines, vid kanten av bergskedjan Chilkat. Vi kommer att kasta ankare och utforska kusterna som kantas av urskog tillsammans med lokala guider. Håll utkik efter brunbjörn och svartbjörn, svartsvanshjort och älg.

  Detta område brukade vara en kopparbrytningsplats och senare en guldbrytningsplats 1921. Med det kalla kriget och spridningen av kärnvapen på 1950-talet, drev den amerikanska regeringen på för en ”uranrush” runt omkring William Henry Bay, men kunde inte hitta några betydande mängder. Nyligen genomförda undersökningar verkar tyda på att det fortfarande finns guld bland dessa kullar …

  På kvällen passerar vi Point Adolphus, som ligger på den norra spetsen av Chichagof Island mittemot Glacier Bay nationalpark. Det näringsrika vattnet här är känt för att locka till sig ett stort antal knölvalar och andra marina djur. Förhoppningsvis kommer du att inse varför Point Adolphus är känt för att vara en av de bästa platserna för valskådning i Nordamerika.

  • Inkluderad Expeditionsdag i William Henry Bay
  Dag 9
  William Henry Bay, Alaska

  Utforska vildmarken

 • Dag 10
  Sitka, Alaska

  En historia av kulturer

  Sitka ligger på Baranof Island på Inside Passage yttre kust och kan endast nås sjö- eller luftvägen. Det ligger även omgivet av nationalskogen Tongass, den största tempererade regnskogen i världen. Om du tar dig hit till sjöss kan du njuta av utsikten över Sisters Mountains och Mount Edgecumbe, en slumrande vulkan som påminner om Fuji i Japan.

  Tlingitfolket bodde ursprungligen i Sitka för över 10 000 år sedan. Det erövrades av Ryssland 1804 och döptes om till ”Novo-Archangelsk”. Staden var den största i regionen vid 1808 och utsågs till Alaskas huvudstad. Idag är Sitka en plats med blandade kulturer. Tlingit-traditionerna förblir starka och existerar sida vid sida med ryska och amerikanska influenser.

  Medan Ryssland fortfarande återhämtade sig från Krimkriget sålde de Alaska till USA för att inte låta det falla i händerna på britterna. Platsen för överföringsceremonin 1867 var ingen annan än Novo-Archangelsk som omedelbart döptes om till ”Sitka”. Till det ringa priset av 7,2 miljoner dollar för hela regionen var det ett riktigt fynd för endast två cent per tunnland.

  Det finns gott om historiska platser i Sitka, såsom det ryska biskopshuset som är den äldsta intakta byggnaden här, med anor från 1842. Eller så kan du besöka den rysk-ortodoxa kyrkan St. Michael's Cathedral som fortfarande har sin ursprungliga ljuskrona, religiös konst och en rad andra föremål.

  En höjdpunkt för de flesta besökare i Sitka är den 43 hektar stora Sitka National Historic Park. Det finns ett fascinerande museum här med en rad olika utställningar. Du kan sedan följa en vandringsled som tar dig längs havet genom en fridfull skog. Längs vägen kan du även se vackert utsmyckade totempålar från haida- och tlingit-folket.

  Dag 10
  Sitka, Alaska

  En historia av kulturer

 • Dag 11
  Icy Bay

  Tre tidvattenglaciärer

  Utforska Icy Bay i närheten av Prince William Sound – en plats som verkligen lever upp till sitt namn. De tre framstående glaciärerna Guyot, Yahtse och Tyndall kalvar massiva isberg som flyter ut i viken.

  Området här var en gång en gigantisk tidvattenglaciär som sträckte sig hela vägen ut till Alaskagolfen. Viken har bara blivit åtkomlig för fartyg de senaste 100 åren.

  Detta var också platsen där en megatsunami bildades 2015 när 180 miljoner ton bergmassa och skog rasade ner i fjorden. Den resulterande vågen tros ha varit en av de högsta under det senaste århundradet. Tack och lov var det ingen som skadades av tsunamin.

  Vårt mål är att besöka den 55 km långa och 13 km breda Guyot Glacier, men det är mängden is längs vägen och de lokala väderförhållandena som avgör detta. Du kommer förhoppningsvis att kunna gå iland på ett nära men säkert avstånd från glaciären eller utforska vattnet i kajaker på en tillvalsutflykt.

  Vi kommer som alltid att hålla utkik efter alla fantastiska vilda djur som finns i överflöd i Alaskagolfen, såsom knölvalar, späckhuggare, Stellers sjölejon, havsuttrar och knubbsälar för att bara nämna några.

  Detta orörda och kuperade område ståtar med en storslagen naturskönhet och det kommer att erbjudas gott om fotostunder under hela dagen. Knubbsälarna ligger gärna och drar sig på de flytande isblocken.

  • Inkluderad Icy Bay utflykt med liten båt
  Dag 11
  Icy Bay

  Tre tidvattenglaciärer

 • Dag 12
  Cordova

  Alaskas lilla hemlighet

  Cordova är en autentisk laxfiskeby i Alaska som är omgiven av den stora nationalskogen Chugach. Eftersom den endast kan nås sjö- eller luftvägen, är det ett bara ett fåtal utvalda besökare om året som får beundra stadens spektakulära miljö mellan Orca Inlet, Hawkins Island, Mount Eccles, Eyak Lake och Copper River Delta.

  Tack vare sin avlägsenhet har Cordova bevarat sin traditionella småstadsanda bättre än många andra samhällen i Alaska. Du kommer troligtvis att gilla den vänliga atmosfären och du får gärna prata med de välkomnande lokalborna om deras liv.

  Ta dig till Ilanka Cultural Center för att se en samling stamartefakter och -konstverk, såsom ett helt rekonstruerat späckhuggarskelett i lobbyn. Du kan även titta förbi museet på Main Street för att få en inblick i Cordovas historia.

  Vissa kanske känner till Cordova på grund av det ökända oljeutsläppet från Exxon Valdez 1989 när oljetankern grundstötte vid Bligh Reef nordväst om staden. Tack vare betydande ansträngningar har kusten städats upp, och även om det finns vissa efterverkningar har områdets djurliv av havsuttrar, örnar, tundrasvanar, bävrar, älgar och björnar till stor del återhämtat sig.

  Dag 12
  Cordova

  Alaskas lilla hemlighet

 • Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

  Detta område i norra delen av Prince William Sound är hemvisten för fem storslagna tidvattenglaciärer, fem stora dalglaciärer och ett dussin mindre glaciärer. Från fjärran framstår glaciärerna som frusna vattenfall, som långsamt rasar ner från Chugachbergens svarta klippor i det blå havet nedanför.

  Glaciärer som Vassar, Smith, Yale och Harvard namngavs efter de framstående Ivy League-universiteten på östkusten när de upptäcktes under Harrimanexpeditionen 1899. Nämnvärt är att Princeton saknas bland dessa, något som upptäckarna sägs ha funnit mycken glädje i att ignorera.

  Harvard Glacier är den största bland glaciärerna som kan ses här. Dess yta är 60 meter tjock och över en 1,5 kilometer bred. Vi försöker ta oss så nära dessa naturliga underverk som möjligt, förutsatt att det är säkert och att vind och vågor är gynnsamma.

  Samtidigt kommer vi att hålla utkik efter vilda djur, såsom knölvalar, örnar, uttrar och sjölejon som ofta kan ses i detta avlägsna område. Det kan även ges möjlighet till utflykter med små båtar eller kajakpaddling som en tillvalsutflykt.

  Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

 • Dag 14
  Seward

  Vi beger oss inåt landet

  I Seward finns det gott om natursköna områden. Staden ligger på Kenai-halvön vid den innersta delen av Resurrection Bay och vid foten av Mount Marathon. Det är porten till Kenai Fjords nationalpark, ett stort bergsområde som har ett av de största isfälten i Alaska.

  Seward grundades 1903 och är den enda isfria djuphavshamnen som även ansluter till Alaskas inland via flyg, tåg och landsväg. Staden är uppkallad efter William H. Seward, statssekreteraren som förhandlade fram USA:s köp av Alaska från Ryssland 1867.

  När vi anländer till den livliga hamnen säger vi farväl till fartyget för att avnjuta en naturskön åktur genom en storslagen vildmark mot Anchorage där vi tillbringar natten. Om du har tur kan du få syn på det imponerande amerikanska snöfåret på sträckan mellan Anchorage och Seward.

  Vi stannar även till vid Alaska Wildlife Conservation Center. Denna fristad i natursköna omgivningar av berg och glaciärer i Portage Valley är tillägnad att rehabilitera Alaskas föräldralösa eller skadade djur. Här kan du få se björnar, bisonoxar, älgar, karibu, vapiti, örnar, ugglor, myskoxar och en mängd olika fåglar.

  Dag 14
  Seward

  Vi beger oss inåt landet

 • Dag 15
  Anchorage

  ”Det stora äpplet i norr”

  Din expedition slutar i Alaskas största stad, där nästan 40 % av delstatens befolkning bor – endast delstaten New York med dess berömda stad har en högre andel. Anchorage ligger nästan exakt mittemellan New York och Tokyo i Japan, men längre norrut än Oslo och Sankt Petersburg.

  Som du kan förvänta dig ståtar Anchorage med alla de restauranger, gallerier, evenemang och basebollmatcher som är förknippade med en modern amerikansk metropol. Det ligger även i närheten av Denali nationalpark, som du kan besöka som en del av vårt efterprogram.

  Om du har tid är konst- och artefaktsamlingarna på Anchorage Museum värda ett besök. En mängd olika kulturer visas även upp på Native Heritage Center tillsammans med traditionella dansföreställningar.

  Blommorna står i blom i Town Square Park och lokalborna drar nytta av de långa sommardagarna för att fiska lax i Ship Creek i centrum. Älg är vanligt förekommande i vissa stadsdelar, och brun- och svartbjörnar kan också ses vandra in i vissa delar av staden.

  Dag 15
  Anchorage

  ”Det stora äpplet i norr”

Avresor

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
14.
Juni:
7.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Vancouver, inklusive frukost dagen före expeditionskryssningen
 • En övernattning i Anchorage, inklusive frukost i slutet av expeditionskryssningen

Transfer

 • Transfer från hotellet till piren i Vancouver, inklusive stadstur.
 • Transfer från piren i Seward till hotellet i Anchorage med ett uppehåll vid Alaska Wildlife Conservation Center där entréavgift, engelsktalande guide och en lunchlåda ingår

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där gästerna får hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: