Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)

Reseinformation 15 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
16 maj 2024
9 juni 2024
Pris från
kr 68 022
Frukost, lunch och middag ingår

15 dagar lång expeditionskryssning från Vancouver till Seward längs Inside Passage och nordvästra Stilla havets öar som avslutas i Anchorage

Fjordar, glaciärer och kulturer

Upptäck Alaskas många fjordar, glittrande glaciärer, urskog samt regionens rika historia på denna spännande expeditionskryssning från Vancouver till Seward och Anchorage. Besök avlägsna utposter som bjuder på säregen kultur och historia.

Oslagbar natur och vildmark

Njut av en oslagbar introduktion till Alaskas djur och natur, guidad av vårt kunniga expeditionsteam. Håll utkik efter örn, björn, havsutter och val – för att inte nämna bisonoxe, myskoxe och älg. Väl framme i Anchorage kan du följa med på ett efterprogram som finns som tillval till Denali nationalpark.

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (norrgående) Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (norrgående)
 • Dag 1
  Vancouver

  En smak av Vancouver

  Din expeditionskryssning börjar med en natt i Vancouver, en livlig hamnstad vid Klippiga bergens fot.

  I Vancouvers olika stadsdelar finns fullt av restauranger i världsklass. Missa inte Vancouvers viktorianska kvarter, Gastown. Här finns det 147 meter höga utsiktstornet Vancouver Lookout som bjuder på panoramavyer över staden.

  Om du har tid kan du anlända tidigare och följa med på en lyxig resa med det berömda Rocky Mountaineer-tåget genom Klippiga bergen under vårt förprogram som finns som tillval. Det bästa sättet att börja ditt äventyr!

  Dag 1
  Vancouver

  En smak av Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver

  Din expedition börjar

  Utforska mer av Vancouver och börja ditt äventyr

  Efter en härlig frukost på hotellet tar vi dig på en stadstur för att utforska de viktigaste sevärdheterna i vackra Vancouver.

  Utflykten avslutas i hamnen där MS Roald Amundsen ligger för ankar. Gör dig hemmastadd i din hytt och bekanta dig med fartygets vetenskapscenter, gym och restauranger.

  Vårt kunniga expeditionsteam håller i resans alla utflykter och landstigningar. Lär känna medlemmarna och njut av en utsökt välkomstmiddag. Sedan är det bara att luta sig tillbaka – ditt storslagna äventyr har börjat.

  Dag 2
  Vancouver

  Din expedition börjar

 • Dag 3
  Inside Passage

  Kanadensiska Inside Passage

  Njut av det oslagbart vackra landskapet längs Inside Passage

  Kustvägen Inside Passage tar oss längs North American Pacific Fjordland, en skyddad, drygt 150 mil lång vattensträcka. Andra kryssningar passerar området nattetid, men du får chansen att uppleva det oslagbart vackra landskapet under dagen.

  Eftersom expeditionsfartyget är relativt litet kan vi ta oss fram till fler områden och utforska de häpnadsväckande landskapen i de mer sällan besökta kanalerna. Ha din kamera och kikare redo om du vill se delfiner, tumlare, späckhuggare och knölval.

  Dag 3
  Inside Passage

  Kanadensiska Inside Passage

 • Dag 4
  Misty Fjords

  Orörda Misty Fjords

  Utforska en vildmark där djurlivet frodas

  Misty Fjords, som ingår i nationalskogen Tongass, bjuder på en orörd natur med vintergröna träd, vattenfall och snötäckta bergstoppar. Den berömda naturforskaren John Muir beskrev området som en av de vackraste platserna han någonsin hade sett.

  Om vädret tillåter tar vi fram våra små expeditionsbåtar eller kajaker för en utflykt tillsammans med expeditionsteamet.

  Misty Fjords bjuder på ett rikt djurliv. Håll utkik efter snögetter, björnar och älgar. I vattnet kan du få syn på stillahavslax, utter, sjölejon, knubbsäl, späckhuggare och dalls tumlare. Om du blickar uppåt kan du i stället få syn på både häger och vithövdad havsörn.

  Dag 4
  Misty Fjords

  Orörda Misty Fjords

 • Dag 5
  Wrangell

  Wrangells hällristningar

  Besök en av Alaskas äldsta hamnstäder

  Vi fortsätter mot äventyrets nästa stopp, Wrangell. Strax utanför staden ligger vackra Petroglyph Beach där du kan beundra de många hällristningarna.

  Besök det lokala museet för att lära dig mer om Wrangells fascinerande förflutna. Platsen har bytt händer mellan Storbritannien, Ryssland och tlingitfolket, men tillhör idag USA. Vi fortsätter till Shakes Island där de mosstäckta totempålarna vid Chief Shakes Tribal House berättar historien om det lokala tlingitfolket.

  Naturälskare kommer att uppskatta de vackra vandringslederna kring Stikineflodens mynning, foten av Mount Dewey och regnskogen.

  Dag 5
  Wrangell

  Wrangells hällristningar

 • Dag 6
  Sydöstra Alaska

  Utforska naturens underverk i sydöstra Alaska

  Upptäck sydöstra Alaskas magiska vattenvägar

  Upplev Alaska under en expeditionsdag då vi utforskar denna magiska del av Inside Passage.

  Vi kanske besöker Petersburg, ett blomstrande fiskesamhälle med norska rötter. Utforska hamnområdet och njut av den vackra naturen på andra sidan Frederick Sound.

  Vi kanske även ger oss ut med våra expeditionsbåtar för att utforska undangömda vikar, isbergsfyllda bukter och frodiga strandlinjer. Kanske får du en glimt av några av Alaskas ikoniska djur, såsom örn, utter, val eller – med lite tur – björn.

  Dag 6
  Sydöstra Alaska

  Utforska naturens underverk i sydöstra Alaska

 • Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm och Endicott Arm

  Se Holkham Bays dolda pärlor

  Holkham Bay rymmer två vackra fjordar – Tracy Arm och Endicott Arm. Kaptenen avgör vilken fjord som lämpar sig bäst för utforskning. Båda fjordarna bjuder på oförglömliga vyer!

  Längst in i fjordarna ligger glaciärer som kalvar isberg med skogbeklädda klippor i bakgrunden. Endicott Arm är en av de största boplatserna för de knubbsälar som man ofta ser vila på fjordens isflak. Du kan även få syn på val, björn, snöget och älg.

  Få tips från fartygets fotograf innan vi tar oss närmare naturen i våra små expeditionsbåtar.

  Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm och Endicott Arm

 • Dag 8
  Haines

  Hantverk i Haines 

  Upptäck konst från ”Örnarnas dal”

  Vid Lynnfjordens strand ligger Haines, en gränsstad som ursprungligen bosattes av tlingitfolket. Här finns flera exempel på deras imponerande hantverk där ull från snögetter och cederbark kombinerats i invecklade mönster.

  Haines har en blomstrande konstscen samt flera gallerier och verkstäder där du kan hitta totemristningar, silversmycken och skulpturer. Detta är ett ypperligt tillfälle att stödja de lokala konstnärerna.

  Fånga det fascinerande landskapet på bild – eller utforska det under en vandring för en chans att se några av regionens djur. Håll utkik efter havsörn, björn och älg.

  Dag 8
  Haines

  Hantverk i Haines 

 • Dag 9
  William Henry Bay

  William Henry Bay

  Se urskog, djurliv och valar

  Vi lägger till i William Henry Bay strax nedanför Chilkatbergen och gör oss redo för en expeditionsdag. Lokala guider leder dig genom urskogen. De ser till att vi befinner oss på behörigt avstånd när vi spanar efter brun- och svartbjörn, svartsvanshjort och älg.

  Tillbaka på fartyget kan du lyssna på en av expeditionsteamets föreläsningar och njuta av utsikten från Explorer Lounge & Bar – eller badtunnorna på däck – medan vi sätter kurs mot Sitka.

  Håll utkik efter knölvalar när vi passerar Point Adolphus på Chichagof Island. Detta sägs vara en av Nordamerikas bästa platser för valskådning.

  Dag 9
  William Henry Bay

  William Henry Bay

 • Dag 10
  Sitka

  Sitkas olika kulturer

  Njut av Sitkas vyer och smältdegel av kulturer

  Sitka, som kantas av nationalskogen Tongass, kan endast nås sjö- eller luftvägen. Ta dig ut på däck för storslagna vyer över Sisters Mountains och vulkanen Edgecumbe.

  Upptäck Sitkas fascinerande förflutna tillsammans med expeditionsteamet. Tlingitfolket bodde här i 10 000 år innan området ockuperades av Ryssland 1804 för att senare säljas till USA efter Krimkriget. Idag är Sitka en smältdegel av tre olika kulturer.

  Besök den rysk-ortodoxa katedralen och biskopens hus. Beundra de utsmyckade totempålarna i Sitka nationalpark – en av stoppets absoluta höjdpunkter – eller följ med på en skogsvandring.

  Dag 10
  Sitka

  Sitkas olika kulturer

 • Dag 11
  Icy Bay

  Icy Bay

  Djurskådning i glaciärvatten

  Idag bjuds du på en exceptionell expeditionsdag i Icy Bay. De tre glaciärerna Guyot, Yahtse och Tyndall kalvar regelbundet is som frigörs i den vackra viken. Om vädret tillåter utforskar vi området i små expeditionsbåtar eller kajaker så att du får uppleva den oslagbart vackra naturen på nära håll.

  Alaskagolfen bjuder på en mängd olika djur – och fantastiska fotomöjligheter. Här kan du få syn på allt från knölval, späckhuggare, sjölejon och havsutter till knubbsälar som vilar sig på de stora isflaken.

  Dag 11
  Icy Bay

  Icy Bay

 • Dag 12
  Cordova

  Avlägsna Cordova

  Insup Cordovas traditionella småstadsatmosfär

  Cordova, en avlägsen liten by med en traditionell atmosfär, ligger i nationalskogen Chugach och kan bara nås sjö- eller luftvägen. Endast ett fåtal utvalda besökare om året får beundra stadens spektakulära miljö mellan Orca Inlet, Hawkins Island, Mount Eccles, Eyak Lake och Copper River-deltat.

  Cordova är förmodligen mest känt för den oljeolycka som skedde här 1989. Tack vare betydande ansträngningar har kusten städats upp och områdets djurliv av havsuttrar, örnar, tundrasvanar, bävrar, älgar och björnar har till stor del återhämtat sig.

  Dag 12
  Cordova

  Avlägsna Cordova

 • Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

  Upplev naturens kraft

  Idag besöker vi College Fjord, en plats med fem tidvattensglaciärer, fem större dalglaciärer och ett dussin mindre glaciärer.

  Harrimanexpeditionen, som upptäckte fjorden 1899, namngav glaciärerna efter sina universitet, bland annat Vassar, Harvard och Yale. Man sägs ha funnit mycket nöje i att ignorera Princeton.

  Vi tar oss så nära glaciärerna som möjligt. Om vädret tillåter utforskar vi fjorden i våra små expeditionsbåtar eller kajaker. Ute på vattnet kan du få syn på några av de djur som lever i den istäckta vildmarken, såsom knölval, vithövdad havsörn, utter och sjölejon.

  Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

 • Dag 14

  Sewards skönhet

  Res i Alaskas inland omgiven av spektakulära landskap

  Vår expeditionskryssning avslutas i Seward, den enda isfria djuphavshamnen som ansluter till Alaskas inland via flyg, tåg och landsväg. Du må ha lämnat havet, men det finns fortfarande gott om saker att se.

  Gör en naturskön resa från Seward och upplev de storslagna landskapen i nationalparken Kenai Fjords. Vi stannar även till vid Alaska Wildlife Conservation Center där du får lära dig mer om deras arbete med föräldralösa eller skadade djur, däribland örnar, ugglor, bisonoxar, björnar och myskoxar.

  Väl framme i Anchorage kan du checka in på ditt hotell och utforska staden på egen hand.

  Dag 14

  Sewards skönhet

 • Dag 15
  Anchorage

  Äventyr i Anchorage

  Utforska Alaskas huvudstad eller upplev Denalis djurliv

  Ditt äventyr avslutas i Anchorage, en stad full av restauranger, gallerier och butiker. Passa på att förlänga din vistelse om du har möjlighet.

  Anchoragemuseet och Alaska Native Heritage Center låter dig upptäcka den lokala kulturen. Om du föredrar en utomhusaktivitet kan du besöka Town Square Park eller pröva på laxfiske vid Ship Creek.

  Den imponerande nationalparken Denali hyser Nordamerikas högsta berg och ett stort antal av Alaskas olika djur. Om du har tid, följ med på vårt efterprogram som finns som tillval – den perfekta avslutningen på din expedition.

  Dag 15
  Anchorage

  Äventyr i Anchorage

Avresor

2024

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
16.
Juni:
9.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Vancouver före expeditionskryssningen, inklusive frukost
 • Övernattning i Anchorage efter expeditionskryssningen, inklusive frukost

Transfer

 • Transfer från hotellet till fartyget i Vancouver, inklusive en stadstur
 • Transfer från fartyget i Seward till hotellet i Anchorage med ett uppehåll vid Alaska Wildlife Conservation Center där entréavgift, engelsktalande guide och en lunchlåda ingår

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Några alternativ: