Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Reseinformation 14 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
28 maj 2024
21 juni 2024
Pris från
kr 64 725
Frukost, lunch och middag ingår

14 dagar lång expeditionskryssning från Anchorage till Vancouver där vi utforskar Alaska och British Columbias vildmark

Oförglömliga landskap

Upptäck fjordar, glaciärer och regnskogar under en oslagbar expeditionskryssning via Sitka och Inside Passage. Besök städer som ger dig en unik inblick i regionens inhemska och ryska historia samt arvet från guldrushen.

Möten med djurlivet

Ta chansen att se Alaskas och Kanadas majestätiska djur i det vilda. Håll utkik efter örn, björn och havsutter samt bisonoxe, myskoxe och älg. Vi passerar även Point Adolphus, en plats vars näringsrika vatten lockar till sig många knölvalar.

Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (sydgående) Alaska och British Columbia – vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)
 • Dag 1
  Anchorage

  Äventyr i Anchorage

  Utforska Alaskas huvudstad eller upplev Denalis djurliv

  Ditt äventyr börjar med en natt i Anchorage, en stad full av restauranger, gallerier och butiker. Passa på att förlänga din vistelse om du har möjlighet.

  På Anchoragemuseet och Alaska Native Heritage Center får du lära dig mer om den lokala kulturen. Om du föredrar en utomhusaktivitet kan du besöka Town Square Park eller pröva på laxfiske vid Ship Creek.

  Den imponerande nationalparken Denali hyser Nordamerikas högsta berg ett stort antal av Alaskas olika djur. Om du gillar djurliv är vårt förprogram verkligen att rekommendera.

  Dag 1
  Anchorage

  Äventyr i Anchorage

 • Dag 2
  Seward

  Sewards skönhet

  Njut av en naturskön bussresa

  Efter frukost gör vi en naturskön bussresa till Seward. Vår rutt längs Kenaihalvön tar oss genom några av världens mest häpnadsväckande landskap.

  Längs vägen stannar vi till vid Alaska Wildlife Conservation Center där du får lära dig mer om deras arbete med föräldralösa eller skadade djur, däribland örnar, ugglor, bisonoxar, björnar och myskoxar.

  Resan startar i Seward, porten till nationalparken Kenai Fjords med Alaskas största isfält. Den spektakulära platsen är en passande utgångspunkt för vårt äventyr.

  Dag 2
  Seward

  Sewards skönhet

 • Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

  Upplev naturens kraft

  Idag besöker vi College Fjord, en plats med fem tidvattensglaciärer, fem större dalglaciärer och ett dussin mindre glaciärer.

  Harrimanexpeditionen, som upptäckte fjorden 1899, namngav glaciärerna efter sina universitet, bland annat Vassar, Harvard och Yale. Man sägs ha funnit mycket nöje i att ignorera Princeton.

  Vi tar oss så nära glaciärerna som möjligt. Om vädret tillåter utforskar vi fjorden i våra små expeditionsbåtar eller kajaker. Ute på vattnet kan du få syn på några av de djur som lever i den istäckta vildmarken, såsom knölval, vithövdad havsörn, utter och sjölejon.

  Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

 • Dag 4
  Icy Bay

  Icy Bays glaciärer

  Djurskådning i glaciärvatten

  Idag bjuds du på en exceptionell expeditionsdag i Icy Bay. De tre glaciärerna Guyot, Yahtse och Tyndall kalvar regelbundet is som flyter ut i den vackra viken. Om vädret tillåter utforskar vi området i små expeditionsbåtar eller kajaker så att du får uppleva det oslagbart vackra islandskapet på nära håll.

  Alaskagolfen bjuder på en mängd olika djur – och fantastiska fotomöjligheter. Här kan du få syn på allt från knölval, späckhuggare, sjölejon och havsutter till knubbsälar som vilar sig på de stora isflaken.

  Dag 4
  Icy Bay

  Icy Bays glaciärer

 • Dag 5
  William Henry Bay

  William Henry Bay

  Urskog, djurliv och valar

  På morgonen passerar vi Point Adolphus, som ligger på den norra spetsen av Chichagof Island mittemot Glacier Bay nationalpark. Det näringsrika vattnet lockar till sig knölval och flera andra av havets djur, så glöm inte kameran när du ger dig ut på däck.

  William Henry Bay, beläget söder om Haines och strax nedanför Chilkatbergen, är hemvist för brunbjörnar, svartbjörnar och älgar. Vi lägger till för att utforska urskogen tillsammans med en lokal expertguide.

  Dag 5
  William Henry Bay

  William Henry Bay

 • Dag 6
  Haines

  Hantverk i Haines

  Upptäck konst från ”Örnarnas dal”

  Vid Lynnfjordens strand ligger Haines, en stad som ursprungligen bosattes av tlingitfolket. Här finns flera exempel på deras imponerande hantverk där ull av snögetter och cederbark kombinerats i invecklade mönster.

  Haines har en blomstrande konstscen samt flera gallerier och verkstäder där du kan hitta totemristningar, silversmycken och skulpturer. Detta är ett ypperligt tillfälle att stödja de lokala konstnärerna.

  Fånga det fascinerande landskapet på bild – eller utforska det under en vandring för en chans att se några av regionens djur. Håll utkik efter havsörn, björn och älg.

  Dag 6
  Haines

  Hantverk i Haines

 • Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm och Endicott Arm

  Se Holkham Bays dolda pärlor

  Holkham Bay rymmer två vackra fjordar – Tracy Arm och Endicott Arm. Kaptenen avgör vilken fjord som lämpar sig bäst för utforskning. Båda fjordarna bjuder på oförglömliga vyer!

  Längst in i fjordarna ligger glaciärer som kalvar isberg med skogbeklädda klippor i bakgrunden. Endicott Arm är en av de största boplatserna för de knubbsälar som man ofta ser vila på fjordens isflak. Du kan även få syn på val, björn, snöget och älg.

  Få tips från fartygets fotograf innan vi tar oss närmare naturen i våra små expeditionsbåtar.

  Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm och Endicott Arm

 • Dag 8
  Sitka

  Sitkas olika kulturer

  Njut av Sitkas vyer och smältdegel av kulturer

  Sitka, som kantas av nationalskogen Tongass, kan endast nås sjö- eller luftvägen. Ta dig ut på däck för storslagna vyer över Sisters Mountains och vulkanen Mount Edgecumbe.

  Upptäck Sitkas fascinerande förflutna tillsammans med expeditionsteamet. Tlingitfolket bodde här i 10 000 år innan området ockuperades av Ryssland 1804 för att senare säljas till USA efter Krimkriget. Idag är Sitka en smältdegel av tre olika kulturer.

  Besök den rysk-ortodoxa katedralen och biskopens hus. Beundra de utsmyckade totempålarna i Sitka nationalpark – en av stoppets absoluta höjdpunkter – eller följ med på en skogsvandring.

  Dag 8
  Sitka

  Sitkas olika kulturer

 • Dag 9
  Sydöstra Alaska

  Utforska naturens underverk i sydöstra Alaska

  Upptäck sydöstra Alaskas magiska vattenvägar

  Upplev Alaska under en expeditionsdag då vi utforskar denna magiska del av Inside Passage.

  Det kan hända att vi gör ett besök i Petersburg, ett blomstrande fiskesamhälle med norska rötter. Utforska hamnområdet och njut av den vackra naturen på andra sidan Frederick sund.

  Vi kanske även ger oss ut med våra små expeditionsbåtar för att utforska undangömda vikar, isbergsfyllda bukter och frodiga strandlinjer. Kanske får du en glimt av några av Alaskas ikoniska djur, såsom örn, utter, val eller – med lite tur – björn.

  Dag 9
  Sydöstra Alaska

  Utforska naturens underverk i sydöstra Alaska

 • Dag 10
  Wrangell

  Wrangells hällristningar

  Besök en av Alaskas äldsta hamnstäder

  Vi fortsätter mot äventyrets nästa stopp, Wrangell. Strax utanför staden ligger vackra Petroglyph Beach där du kan beundra de många hällristningarna.

  Besök det lokala museet för att lära dig mer om Wrangells fascinerande förflutna. Platsen har bytt händer mellan Storbritannien, Ryssland och tlingitfolket, men tillhör idag USA. Vi fortsätter till Shakes Island där de mosstäckta totempålarna vid Chief Shakes Tribal House berättar historien om det lokala tlingitfolket.

  Naturälskare kommer att uppskatta de vackra vandringslederna kring Stikineflodens mynning, foten av Mount Dewey och regnskogen.

  Dag 10
  Wrangell

  Wrangells hällristningar

 • Dag 11
  Misty Fjords

  Orörda Misty Fjords

  Utforska en vildmark där djurlivet frodas

  Misty Fjords, som ingår i nationalskogen Tongass, bjuder på en orörd natur med vintergröna träd, vattenfall och snötäckta bergstoppar. Den berömda naturforskaren John Muir beskrev området som en av de vackraste platserna han någonsin hade sett.

  Om vädret tillåter tar vi fram våra små expeditionsbåtar eller kajaker för en utflykt tillsammans med expeditionsteamet.

  Misty Fjords bjuder på ett rikt djurliv. Håll utkik efter snögetter, björnar och älgar. I vattnet kan du få syn på stillahavslax, utter, sjölejon, knubbsäl, späckhuggare och dalls tumlare. Om du blickar uppåt kan du i stället få syn på både häger och vithövdad havsörn.

  Dag 11
  Misty Fjords

  Orörda Misty Fjords

 • Dag 12
  Inside Passage

  Kanadensiska Inside Passage

  Njut av det oslagbart vackra landskapet längs Inside Passage

  Kustvägen Inside Passage tar oss längs North American Pacific Fjordland, en skyddad, drygt 150 mil lång vattensträcka. Andra kryssningar passerar området nattetid, men du får chansen att uppleva det oslagbart vackra landskapet under dagen.

  Eftersom vårt expeditionsfartyg är relativt litet kan vi komma fram till fler områden och utforska de häpnadsväckande landskapen i de sällan besökta kanalerna. Ha din kamera och kikare redo om du vill se delfiner, tumlare, späckhuggare och knölval.

  Dag 12
  Inside Passage

  Kanadensiska Inside Passage

 • Dag 13
  Alert Bay

  Ett möte med ursprungsbefolkningen

  Inhemsk kultur och historia i Alert Bay

  Vi anländer i Alert Bay, en naturskön by på Cormorant Island, strax utanför Vancouveröns norra kust. Här får du träffa och lära dig mer om kwakwaka’wakw-folket och att välkomnas av dem är en sann ära.

  Se totempålar, målningar, ristningar, masker och andra historiska föremål på U’mista kulturcenter

  Öns vatten lockar till sig en rad olika djur. Du kan bland annat få syn på den vitnäbbade islommens distinkta svart- och vitrutiga rygg. Håll även utkik efter späckhuggare och knölval i vattnet.

  Dag 13
  Alert Bay

  Ett möte med ursprungsbefolkningen

 • Dag 14
  Vancouver

  En smak av Vancouver

  Ankomst i British Columbias största stad

  Vår expeditionskryssning avslutas i vackra Vancouver vid Klippiga bergens fot. Besök stadens äldsta kvarter, Gastown, och Vancouver Lookout för en underbar panoramautsikt över Granville Street, West Ends stränder och de höga blyertsenarna i Stanley Park.

  Vancouver erbjuder lite av varje – även när det kommer till mat. Upplev stadens livliga atmosfär under en måltid i Chinatown, Punjabi Market eller Little Italy.

  Du kan även följa med på vårt efterprogram som finns som tillval där vi besöker den historiska skidorten Whistler. Det bästa sättet att avsluta ditt äventyr!

  Dag 14
  Vancouver

  En smak av Vancouver

Avresor

2024

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
28.
Juni:
21.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Anchorage före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Transfer

 • Transfer från hotellet i Anchorage till fartyget i Seward med ett uppehåll vid Alaska Wildlife Conservation Center där entréavgift, engelsktalande guide och en lunchlåda ingår

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Bokningsbara behandlingar i wellness- och spa-avdelningen ombord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Några alternativ: