Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)

Reseinformation 15 dagar MS Roald Amundsen
Avresa
19 juni 2023
Pris från
kr 59 218
Frukost, lunch och middag ingår

Upplev naturens majestätiska och episka vildmark, från fantastiska vyer och rik kultur till det karaktäristiska djurlivet.

South Central Alaska

Ditt äventyr börjar med en naturskön åktur från Alaskas största stad Anchorage till Seward, där du kan se rehabiliterade vilda djur vid bevarandecentret. Därifrån sätter vi kurs mot Prince William Sound och utforskar College Fjord och Icy Bay, och blickar ut över fantastiska glaciärer och förhoppningsvis vilda djur som knölvalar, vithövdade havsörnar och uttrar.

Vi kastar ankar vid William Henry Bay, en gammal kopparbrytnings- och guldbrytningsplats. Håll utkik efter hjortar medan du vandrar genom skogen tillsammans med de lokala guiderna. Nästa uppehåll är Haines, ett kreativt nav. Lär dig mer om stadens chilkat-tlingit-rötter i museet och gå runt och titta bland de många gallerierna och butikerna.

Sydöstra delen av Inside Passage

Efter att vi har korsat Holkham Bay belönas du med en magnifik utsikt över antingen Tracy Arm eller Endicott Arm, två orörda fjordar med spegelblankt vatten. Om väder- och isförhållandena är gynnsamma kan det finnas möjlighet att utforska fjordarna med kajak som en tilläggsutflykt.

Resan fortsätter i Sitka, en stad med en blandad kultur av både ryskt och tlingitiskt inflytande. Där får du veta mer om ”Lilla Norge” i Petersburg och sedan förundras över de imponerande totempålarna i Wrangell och Alert Bay. Den pulserande staden Vancouver är slutdestinationen på din resa.

Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (sydgående) Alaska och British Columbia – Vildmark, glaciärer och kultur (sydgående)
 • Dag 1
  Anchorage

  Alaskas största stad

  19 juni 2023

  Din expedition börjar i Alaskas största stad, där nästan 40 % av delstatens befolkning bor – endast delstaten New York med dess berömda stad har en högre andel. Anchorage ligger nästan exakt mittemellan New York och Tokyo i Japan, men längre norrut än Oslo och Sankt Petersburg.

  Som du kan förvänta dig ståtar Anchorage med alla de restauranger, gallerier, evenemang och basebollmatcher som är förknippade med en modern amerikansk metropol. Det ligger även i närheten av Denali nationalpark som du kan besöka som en del av vårt förprogram.

  Om du har tid är konst- och artefaktsamlingarna på Anchorage Museum värda ett besök. En mängd olika kulturer visas även upp på Native Heritage Center tillsammans med traditionella dansföreställningar.

  Blommorna står i blom i Town Square Park och lokalborna drar nytta av de långa sommardagarna för att fiska lax i Ship Creek i centrum. Älg är vanligt förekommande i vissa stadsdelar, och brun- och svartbjörnar kan också ses vandra in i vissa delar av staden.

  Du kommer att tillbringa första natten på ett hotell i Anchorage. Njut av din vistelse och dra nytta av hotellets bekvämligheter. Middag ordnas på egen hand.

  Dag 1
  Anchorage

  Alaskas största stad

 • Dag 2
  Seward, Alaska

  Alaskas landskap och djurliv

  20 juni 2023

  Efter frukost kommer du att åka på en naturskön åktur genom en storslagen vildmark från Anchorage till Seward. Om du har tur kan du få syn på det imponerande amerikanska snöfåret på sträckan mellan Anchorage och Seward.

  I Seward finns det gott om natursköna områden. Staden ligger på Kenai-halvön vid den innersta delen av Resurrection Bay och vid foten av Mount Marathon. Det är porten till Kenai Fjords nationalpark, ett stort bergsområde som har ett av de största isfälten i Alaska.

  Seward grundades 1903 och är den enda isfria djuphavshamnen som även ansluter till Alaskas inland via flyg, tåg och landsväg. Staden är uppkallad efter William H. Seward, statssekreteraren som förhandlade fram USA:s köp av Alaska från Ryssland 1867.

  Vi stannar även till vid Alaska Wildlife Conservation Center. Denna fristad i natursköna omgivningar av berg och glaciärer i Portage Valley är tillägnad att rehabilitera Alaskas föräldralösa eller skadade djur. Här kan du få se björnar, bisonoxar, älgar, karibu, vapiti, örnar, ugglor, myskoxar och en mängd olika fåglar.

  MS Roald Amundsen väntar sedan på dig vid piren i Seward för att ta dig på en oförglömlig expeditionskryssning.

  Dag 2
  Seward, Alaska

  Alaskas landskap och djurliv

 • Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

  21 juni 2023

  Detta område i norra delen av Prince William Sound är hemvisten för fem storslagna tidvattenglaciärer, fem stora dalglaciärer och ett dussin mindre glaciärer. Från fjärran framstår glaciärerna som frusna vattenfall, som långsamt rasar ner från Chugachbergens svarta klippor i det blå havet nedanför.

  Glaciärer som Vassar, Smith, Yale och Harvard namngavs efter de framstående Ivy League-universiteten på östkusten när de upptäcktes under Harrimanexpeditionen 1899. Nämnvärt är att Princeton saknas bland dessa, något som upptäckarna sägs ha funnit mycken glädje i att ignorera.

  Harvard Glacier är den största bland glaciärerna som kan ses här. Dess yta är 60 meter tjock och över en 1,5 kilometer bred. Vi försöker ta oss så nära dessa naturliga underverk som möjligt, förutsatt att det är säkert och att vind och vågor är gynnsamma.

  Samtidigt kommer vi att hålla utkik efter vilda djur, såsom knölvalar, örnar, uttrar och sjölejon som ofta kan ses i detta avlägsna område. Det kan även ges möjlighet till utflykter med små båtar eller kajakpaddling som en tillvalsutflykt.

  Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-glaciärerna

 • Dag 4
  Cordova

  Alaskas lilla hemlighet 

  22 juni 2023

  Cordova är en autentisk laxfiskeby i Alaska som är omgiven av den stora nationalskogen Chugach. Eftersom den endast kan nås sjö- eller luftvägen, är det ett bara ett fåtal utvalda besökare om året som får beundra stadens spektakulära miljö mellan Orca Inlet, Hawkins Island, Mount Eccles, Eyak Lake och Copper River Delta.

  Tack vare sin avlägsenhet har Cordova bevarat sin traditionella småstadsanda bättre än många andra samhällen i Alaska. Du kommer troligtvis att gilla den vänliga atmosfären och du får gärna prata med de välkomnande lokalborna om deras liv.

  Ta dig till Ilanka Cultural Center för att se en samling stamartefakter och -konstverk, såsom ett helt rekonstruerat späckhuggarskelett i lobbyn. Du kan även titta förbi museet på Main Street för att få en inblick i Cordovas historia.

  Vissa kanske känner till Cordova på grund av det ökända oljeutsläppet från Exxon Valdez 1989 när oljetankern grundstötte vid Bligh Reef nordväst om staden. Tack vare betydande ansträngningar har kusten städats upp, och även om det finns vissa efterverkningar har områdets djurliv av havsuttrar, örnar, tundrasvanar, bävrar, älgar och björnar till stor del återhämtat sig.

  Dag 4
  Cordova

  Alaskas lilla hemlighet 

 • Dag 5
  Icy Bay

  Tidvattenglaciärer

  23 juni 2023

  Utforska Icy Bay i närheten av Prince William Sound – en plats som verkligen lever upp till sitt namn. De tre framstående glaciärerna Guyot, Yahtse och Tyndall kalvar massiva isberg som flyter ut i viken.

  Området här var en gång en gigantisk tidvattenglaciär som sträckte sig hela vägen ut till Alaskagolfen. Viken har bara blivit åtkomlig för fartyg de senaste 100 åren.

  Detta var också platsen där en megatsunami bildades 2015 när 180 miljoner ton bergmassa och skog rasade ner i fjorden. Den resulterande vågen tros ha varit en av de högsta under det senaste århundradet. Tack och lov var det ingen som skadades av tsunamin.

  Vårt mål är att besöka den 55 km långa och 13 km breda Guyot Glacier, men det är mängden is längs vägen och de lokala väderförhållandena som avgör detta. Du kommer förhoppningsvis att kunna gå iland på ett nära men säkert avstånd från glaciären eller utforska vattnet i kajaker på en tillvalsutflykt.

  Vi kommer som alltid att hålla utkik efter alla fantastiska vilda djur som finns i överflöd i Alaskagolfen, såsom knölvalar, späckhuggare, Stellers sjölejon, havsuttrar och knubbsälar för att bara nämna några.

  Detta orörda och kuperade område ståtar med en storslagen naturskönhet och det kommer att erbjudas gott om fotostunder under hela dagen. Knubbsälarna ligger gärna och drar sig på de flytande isblocken.

  • Inkluderad Icy Bay utflykt med liten båt
  Dag 5
  Icy Bay

  Tidvattenglaciärer

 • Dag 6
  William Henry Bay, Alaska

  Vildmarksutforskning

  24 juni 2023

  På eftermiddagen passerar vi Point Adolphus, som ligger på den norra spetsen av Chichagof Island mittemot Glacier Bay nationalpark. Det näringsrika vattnet här är känt för att locka till sig ett stort antal knölvalar och andra marina djur. Förhoppningsvis kommer du att inse varför Point Adolphus är känt för att vara en av de bästa platserna för valskådning i Nordamerika.

  William Henry Bay ligger söder om Haines, vid kanten av bergskedjan Chilkat. Vi kommer att kasta ankare och utforska kusterna som kantas av urskog tillsammans med lokala guider. Håll utkik efter brunbjörn och svartbjörn, svartsvanshjort och älg.

  Detta område brukade vara en kopparbrytningsplats och senare en guldbrytningsplats 1921. Med det kalla kriget och spridningen av kärnvapen på 1950-talet, drev den amerikanska regeringen på för en ”uranrush” runt omkring William Henry Bay, men kunde inte hitta några betydande mängder. Nyligen genomförda undersökningar verkar tyda på att det fortfarande finns guld bland dessa kullar …

  • Inkluderad Expeditionsdag i William Henry Bay
  Dag 6
  William Henry Bay, Alaska

  Vildmarksutforskning

 • Dag 7
  Haines, Alaska

  Konst i vildmarken

  25 juni 2023

  Utforska Alaskas kuperade gränsstad med ett sinne för konst. Haines ligger i den norra delen av Alaska Panhandle, bredvid den djupa Lynnfjorden, och erbjuder en storslagen naturskönhet.

  Innan guldrushen var Haines hemvisten för chilkat tlingit-folket, som är kända för att väva snögetull och gul cederbark i invecklade mönster. Besök Haines Sheldon Museum för att se autentiska chilkatfiltar.

  Den kreativa andan lever vidare i Haines genom dess blomstrande konstscen. Det finns fler konstnärer per capita här än någon annan stad i Sydöstra Alaska, vilket förklarar alla de olika konstsamlingarna i de lokala gallerierna och verkstäderna. Snidning av totempålar, silverarbete, bildhuggarkonst och fotografi är bara några av de konstformer du kan se här.

  Haines är också idealiskt för äventyrare som är ute efter vandrings- och djurskådningsmöjligheter. Haines är känt som ”Valley of the Eagles” (örnarnas dal) för områdets stora population av vithövdade havsörnar och i det varierade ekosystemet finns även björnar och älgar.

  Om det annorlunda och excentriska tilltalar dig, ska du ta dig till Hammer Museum. Det är lätt att hitta, bara följ jättehammaren.

  • Inkluderad Fort Seward stadspaket
  Dag 7
  Haines, Alaska

  Konst i vildmarken

 • Dag 8
  Fjordarna Tracy Arm/Endicott Arm, Alaska

  Från regnskogar till glaciärer

  26 juni 2023

  När vi korsar Holkham Bay kan vi välja mellan att utforska Tracy Arm eller Endicott Arm. Dessa fjordar är bland de mindre kända pärlorna i Alaska på grund av deras relativa svåråtkomlighet för större fartyg, och när du ser dem kan du uppskatta hur speciella de är.

  Vattnet är ofta så lugnt att det ser ut som en spegel som speglar himlen och bergen runt omkring. I slutet av varje fjord finns en kalvande glaciär som skjuter ut vackra färska isberg i det lugna vattnet, vissa lika höga som byggnader.

  Tracy Arm hyser norra och södra Sawyer Glacier medan Endicott hyser Dawes Glacier. Båda fjordarna bjuder på kuperade och glittrande blåisglaciärer och isberg med en fantastisk bakgrund av Alaskas skogar och höga klippor.

  Endicott Arm är en av de största boplatserna för knubbsälar och de kan ofta ses liggande på den flytande isen, som om de väntar på att bli fotograferade.

  Håll även utkik efter valar, björnar, snögetter, älgar och andra vilda djur, antingen från däck eller – om förhållandena tillåter – från våra små expeditionsbåtar eller kajaker på en tillvalsutflykt.

  Dag 8
  Fjordarna Tracy Arm/Endicott Arm, Alaska

  Från regnskogar till glaciärer

 • Dag 9
  Sitka, Alaska

  Sitka, blandade kulturer

  27 juni 2023

  Sitka ligger på Baranof Island på Inside Passage yttre kust och kan endast nås sjö- eller luftvägen. Det ligger även omgivet av nationalskogen Tongass, den största tempererade regnskogen i världen. Om du tar dig hit till sjöss kan du njuta av utsikten över Sisters Mountains och Mount Edgecumbe, en slumrande vulkan som påminner om Fuji i Japan.

  Tlingitfolket bodde ursprungligen i Sitka för över 10 000 år sedan. Det erövrades av Ryssland 1804 och döptes om till ”Novo-Archangelsk”. Staden var den största i regionen vid 1808 och utsågs till Alaskas huvudstad. Idag är Sitka en plats med blandade kulturer. Tlingit-traditionerna förblir starka och existerar sida vid sida med ryska och amerikanska influenser.

  Medan Ryssland fortfarande återhämtade sig från Krimkriget sålde de Alaska till USA för att inte låta det falla i händerna på britterna. Platsen för överföringsceremonin 1867 var ingen annan än Novo-Archangelsk som omedelbart döptes om till ”Sitka”. Till det ringa priset av 7,2 miljoner dollar för hela regionen var det ett riktigt fynd för endast två cent per tunnland.

  Det finns gott om historiska platser i Sitka, såsom det ryska biskopshuset som är den äldsta intakta byggnaden här, med anor från 1842. Eller så kan du besöka den rysk-ortodoxa kyrkan St. Michael's Cathedral som fortfarande har sin ursprungliga ljuskrona, religiös konst och en rad andra föremål.

  En höjdpunkt för de flesta besökare i Sitka är den 43 hektar stora Sitka National Historic Park. Det finns ett fascinerande museum här med en rad olika utställningar. Du kan sedan följa en vandringsled som tar dig längs havet genom en fridfull skog. Längs vägen kan du även se vackert utsmyckade totempålar från haida- och tlingit-folket.

  Dag 9
  Sitka, Alaska

  Sitka, blandade kulturer

 • Dag 10
  Petersburg, Alaska

  Lilla Norge i Alaska

  28 juni 2023

  Denna lilla fiskeby ligger vid norra änden av Mitkof Island, där Wrangell Narrows möter Frederick Sound. Du kan se isberg i sundet som bryts loss från LeConte Glacier på den motsatta stranden. Vattnet här brukar också vara en viktig födoplats för knölvalar på sommaren.

  Petersburg har den största lokala hälleflundrafiskeflottan i Alaska, som försörjer ett antal fiskkonservfabriker. Det finns därför gott om olika fartyg och sjöflygplan i hamnen, men den är inte tillräckligt djup för att ta emot större kryssningsfartyg.

  Från hamnområdet har du en enastående utsikt över Frederick Sound med en skarp siluett av snötäckta bergstoppar. Den mest framträdande av dessa bergstoppar är Devil’s Thumb, som har den största klippväggen i Nordamerika.

  Petersburg grundades av norrmannen Peter Buschmann på 1800-talet, och de 3 000 invånarna i detta ”Lilla Norge” är mycket stolta över sitt skandinaviska arv. Eftersom Hurtigruten kommer från deras förfäders hemland kommer vi troligen att få ett varmt välkomnande av lokalborna.

  När du promenerar på lugna gator som Sing Lee Alley kan du se trähus utsmyckade med traditionella norska rosenmålningar. Du kan lära dig allt om stadens nordiska historia i Sons of Norway-huset, en stor vit byggnad från 1912. Det finns till och med en replika av ett vikingaskepp, Valhalla, som har byggts av lokalborna.

  • Inkluderad Petersburg - Sons of Norway
  Dag 10
  Petersburg, Alaska

  Lilla Norge i Alaska

 • Dag 11
  Wrangell, Alaska

  Alaskas själ

  29 juni 2023

  Det kommer att kännas som att ta ett steg tillbaka i tiden vid Wrangell, en av Alaskas äldsta och mest historiska östäder. Forntida hällristningar ligger utspridda längs stranden, och det är bara en 15 minuters promenad till där du kan se dem. Det finns cirka 50 totalt, så se hur många du kan hitta.

  Varför inte besöka Wrangell Museum efteråt, som är fullspäckat med intressanta artefakter och information om stadens historia? Wrangell är i dag en del av Amerika, men styrdes tidigare av Storbritannien, Ryssland och tlingitfolket så långt tillbaka som för 8 000 år sedan.

  Du kan även besöka de mosstäckta totempålarna vid Chief Shakes Tribal House som berättar historien om det lokala tlingitfolket. Tribal House, som är vackert utformat av cederträ, ligger en kort promenad från centrum över träbron till Shakes Island.

  Med de vackra omgivningarna vid mynningen av Stikinefloden och vid foten av Mount Dewey är det lätt att ta sig ut i naturen på en av de lokala vandringslederna till regnskogens bryn.

  • Inkluderad Wrangell - Utflykt med liten båt
  Dag 11
  Wrangell, Alaska

  Alaskas själ

 • Dag 12
  Misty Fjords National Monument

  Orörd vildmark

  30 juni 2023

  Misty Fjords ståtar med en orörd kustnatur med vintergröna träd, djupa fjordar och majestätiska snötäckta bergstoppar. Det är en del av den två miljoner hektar stora nationalskogen Tongass.

  Regionen har en årsnederbörd på 380 cm, vilken rinner ut i floder och sjöar som i sin tur ger upphov till vattenfall som störtar ner från de mörka granitklipporna. Bergen höjer sig nästan vertikalt från fjordarna till höjder på 1 000 meter eller högre och är täckta av cederträd, gran, hemlock och mossa.

  Den inflytelserika skotsk-amerikanska bergsklättraren John Muir, även känd som ”nationalparkens fader”, förklarade Misty Fjords som en av de vackraste platserna han någonsin sett. Vi hoppas att du blir lika inspirerad när vi utforskar området. Om vädret tillåter kan du utforska området ombord på våra små upptäcktsbåtar eller i en kajak på en tillvalsutflykt.

  Se till att hålla utkik efter snögetter, brunbjörnar, svartbjörnar och älgar, som kan förekomma lite överallt längs kustlinjen, bergsryggen eller sluttningarna. I vattnet simmar alla fem arter av stillahavslaxen tillsammans med floduttrar, havsuttrar, sjölejon, sälar, späckhuggare och Dalls tumlare. Ha kikaren redo för att spana efter kolibrier, trumpetsvanar, hägrar och den amerikanska ikonen: den vithövdade havsörnen.

  • Inkluderad Utflykt med liten båt på Misty Fjord
  Dag 12
  Misty Fjords National Monument

  Orörd vildmark

 • Dag 13
  British Columbia, Inside Passage

  Resan genom den kanadensiska delen av Inside Passage

  1 juli 2023

  Det storslagna North American Pacific Fjordland är ett skyddat vattenområde som är nästan 1 500 km långt och känt för sitt relativt lugna vatten och avsaknaden av dyningar. Till skillnad från på andra kryssningsfartyg som normalt passerar genom området på natten kan du se detta storslagna sommarlandskap på dagen.

  Vårt expeditionsfartyg är tillräckligt litet för att passera och komma nära de många intressanta och natursköna kanalerna i Inside Passage. Glöm inte din kikare!

  Dag 13
  British Columbia, Inside Passage

  Resan genom den kanadensiska delen av Inside Passage

 • Dag 14
  Alert Bay, British Colombia

  Kanadas ursprungsbefolkning – Inside Passages väktare

  2 juli 2023

  Alert Bays Kwakwaka’wakw-gemenskap har sin hemvist i denna natursköna by på Cormorant Island, strax utanför Vancouveröns norra kust. Enligt lokal mytologi var deras förfäder djur som förvandlades till människor efter att ha upptäckt dessa marker för länge sedan, och de blev i sin tur Kwakwaka’wakw-folket.

  Utforska denna inhemska gemenskaps rika historia på U’mista Cultural Centre, där du kan se vackra totempålar, målningar, ristningar och ceremoniella masker. Se världens högsta totempåle med sina 53 meter, som skildrar många figurer från deras mytologi.

  Denna ö och närliggande öar hyser ett rikt djurliv. Du kan få syn på späckhuggare och knölvalar som simmar längs kusterna, och håll utkik efter den vitnäbbade islomens distinkta svart- och vitrutiga rygg.

  • Inkluderad Alert Bay - Kulturellt dansuppträdande
  Dag 14
  Alert Bay, British Colombia

  Kanadas ursprungsbefolkning – Inside Passages väktare

 • Dag 15
  Vancouver

  Pulserande Vancouver

  3 juli 2023

  Vår resa slutar i det pulserande Vancouver. Vancouver ligger insvept bland vackra bergslandskap och English Bay, och är både en pulserande hamnstad och en kosmopolitisk stad. Den ståtar med kustnära parker, närliggande berg, mängder av kaféer, butiker, gallerier, museer och en mångfald av kulturella stadsdelar att utforska. Lägg till en extra natt och följ med oss på en heldagsutflykt till Whistler.

  Dess olika kvarter vibrerar av restauranger i världsklass, många med konceptet ”från gård till bord”. Chinatown och Punjabi Market har Nordamerikas helt klart bästa asiatiska mat medan Little Italy ligger på Commercial Drive.

  Missa inte heller Vancouvers gamla kvarter. Gastowns viktorianska byggnader hyser några av de hetaste restaurangerna och den 167 meter höga Vancouver Lookout erbjuder en perfekt panoramautsikt över staden.

  Du kan kolla in alla neonljus och nattlivet längs Granville Street eller bara strosa på en av stränderna i West End. Vancouver Lookout är även en perfekt utgångspunkt för att utforska de stora grönområdena och höga blyerts-enarna i Stanley Park.

  Om du vill förlänga din vistelse i Vancouver rekommenderar vi att du bokar vårt valbara 2 dagars efterprogram. Detta inkluderar en heldagsutflykt till Whistler med en tur med Sea-to-Sky Gondola och en övernattning på ett centralt beläget hotell.

  Dag 15
  Vancouver

  Pulserande Vancouver

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
19.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • En övernattning i Anchorage, inklusive frukost i början av expeditionskryssningen

Transfer

 • Transfer från hotellet i Anchorage till hamnen i Seward med ett uppehåll vid Alaska Wildlife Conservation Center där entréavgift, engelsktalande guide och en lunchlåda ingår.

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där gästerna får hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, infinitypool, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Kontrollera visumkraven för USA och Kanada
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: