Antarktis

– Isolerat, orört och förtrollande
 • En genuin polarexpedition
  Gå ombord för ett äventyr utan motstycke med ledaren inom antarktiska expeditionskryssningar.
 • En helt annan värld
  Gå iland på jordens mest unika och avlägsna plats. Utforska den frusna vildmarken på dagliga landstigningar och olika aktiviteter.
 • Ett fascinerande djurliv
  Bekanta dig med nyfikna och orädda antarktiska djur som pingviner, valar och sälar i deras naturliga livsmiljö.
 • Hållbart resande
  Segla med flottan som har de mest miljömedvetna expeditionskryssningsfartygen. Lär dig mer om vår planets mest ömtåliga ekosystem och få en djupare förståelse för den värld vi delar.

Kryssningar til Antarktis

Utforska flere destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Karta

Utforska Antarktis

Upptäck några av platserna där du kan gå iland under en expeditionskryssning till Antarktis.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utforska Antarktis

Upptäck några av platserna där du kan gå iland under en expeditionskryssning till Antarktis.

 • 1

  Half Moon Island

 • 2

  Deception Island

 • 3

  Yankee Harbour

 • 4

  Antarctic Sound

 • 5

  Brown Bluff

 • 6

  Cuverville Island

 • 7

  Neko Harbour

 • 8

  Paradise Harbour

 • 9

  Lemaire Channel

 • 10

  Den antarktiska polcirkeln

  Vi hoppas kunna utforska den södra polcirkeln vid 66°33’ syd – långt utanför den gräns dit de flesta kryssningarna i Antarktis går – på några av våra expeditioner mellan januari och mars.

 • 11

  Falklandsöarna

  Vidsträckta öppna slätter och vita sandstränder önskar dig välkommen till Falklandsöarna. Öarna är kända för att vara fågelskådarnas paradis och här finns även fem olika pingvinarter.

 • 12

  Syd-Georgien

  Syd-Georgien bjuder på vackra fjordar, berg och stränder och har den perfekta miljön för att djur ska trivas. Här kan du förvänta dig att se ett överflöd av pingvinkolonier.

Segla med experterna

– Ditt expeditionsteam i Antarktis

Våra experter finns med ombord för att skydda både resenärerna och de orörda, ömtåliga miljöerna. De har också en ovärderlig roll som värdar under hela expeditionen.

Ledare och lärare

Under din upptäcktsresa på den vidsträckta kontinenten Antarktis leder expeditionsteamet aktiviteter som vandringar och turer i småbåtar såväl som frivilliga kajakpaddlingar och andra utflykter på land.

“Jag tycker alltid det är lika kul att få lära våra gäster nya saker om den hisnande vackra natur som möter oss i Antarktis – med valar som letar föda och pingviner som simmar i det natursköna landskapet.”

– Tudor Morgan, Expeditionsledare

Djurliv i Antarktis

Antarktis landskap är blott och isolerat och kan tyckas obebodligt, men det är hem för många varelser.

Sälar

Det finns fyra sorters sälar som lever i vattnen runt Antarktis: sjöleopard, krabbätarsäl, weddellsäl och sydlig sjöelefant. Alla sälar är relativt långsamma rovdjur som jagar genom att vänta på platser där deras byten sannolikt kommer att dyka upp. De flesta av dem bryr sig inte alls om människor – förutom sjöleoparden.

Denna säl, som har fått sitt namn efter sina karakteristiska fläckar, är känd för att ibland attackera människor i små båtar. De är vilda rovdjur som kan tänka sig att äta lite vad som helst. Även om de inte attackerar människor särskilt ofta är det bäst att hålla avstånd till dessa sälar.

Valar

Under sommaren är vattnen runt Antarktis fulla med olika typer av valar som är där för att äta fisk, bläckfisk, pingviner och plankton. Späckhuggare är en av de arter som resande kan få se under sin resa hit. Späckhuggarna är de mest aggressiva och ambitiösa jägarna, och ger sig ofta efter sälar, sjöfåglar och andra valar. De kan lätt övermanna djur som är mycket större än de själva, förutsatt att de jagar i grupp.

Trots att de är kända för att vara aggressiva mot annat djurliv är de inte kända för att attackera människor i det vilda. En del späckhuggare i fångenskap har attackerat sina tränare, men generellt sett utgör dessa djur ingen fara för människor.

Pingviner

Denna lustiga antarktiska varelse äter mestadels krill och väldigt små fiskar. De spenderar merparten av sitt liv i vattnet, men kommer oftast upp på land för att para sig och ta hand om sina små.

Även om antarktiska pingviner inte ser människor som ett hot eller som en potentiell måltid så är det alltid bäst att vara försiktig i närheten av dem. De är inte blyga, och kan närma sig människor – de kan dock bitas så behandla dem som de vilda djur de är.

Marscherande pingviner på Cuverville Islands. Antarktis är en vildmark som kryllar av liv – segla med oss och möt pingvinerna i deras högljudda och myllrande kolonier.