Antarktis, Sydgeorgien, Falklandsöarna – Upptäcktsresande, kungspingviner och vildmark

Längd: 20 dagar

Avresor:
1 mars 2020
2 mars 2020
Frukost, lunch och middag ingår
 • Vandra och paddla kajak i Antarktis, på Falklandsöarna och i Sydgeorgien
 • Följ med i land på isolerade stränder och sov i tält
 • Upplev det fängslande Sydgeorgien
 • Se det fantastiska djurlivet med sälar, pingviner, fåglar och valar på nära håll
Upplev den överväldigande kraften i naturen och det myllrande djurlivet, som dessa kungspingviner i Fortuna Bay, Sydgeorgien.
Foto: Even Fusdahl Hulleberg
Antarktis, Sydgeorgien, Falklandsöarna
Stig iland och utforska Cuverville Island
Foto: Mark McDermott
Stig iland och utforska Cuverville Island
Driva igenom isberg i småbåtar. Expeditionsteamet kommer att ta varje tillfälle i akt för att ta dig nära elementen i de stora utforskarnas fotspår.
Foto: Esther Kokmeijer

Resplan

På denna storslagna expedition utforskar vi den enorma kontinenten Antarktis, hisnande Sydgeorgien och de isolerade Falklandsöarna. Vi tar dig med på ditt livs expedition där du får utforska de ändlösa vita vidderna. Upplev kraften i den stilla naturen i Antarktis surrealistiska och fascinerande landskap.
Dag 1
Buenos Aires
Argentinas pulserande huvudstad
En grupp människor som poserar för kameran

Resan börjar med en övernattning i Buenos Aires där du kan passa på att njuta av stadens fantastiska kombination av europeisk flärd och latinamerikansk charm och puls.

En grupp människor som poserar för kameran
En hamn med ett berg i bakgrunden
Dag 2
Buenos Aires/Ushuaia
Redo för expeditionen
En hamn med ett berg i bakgrunden

Idag flyger vi till Ushuaia. Flyget går från Buenos Aires på morgonen, vilket gör att du har några timmar för att utforska Ushuaia eller följa med på en valfri utflykt till nationalparken Tierra del Fuego, innan du går ombord på MS Fram. På kvällen seglar vi genom den natursköna Beaglekanalen.

Dag 3
Till sjöss
Drakesundet
En fågel som flyger över en vattenförekomst

Det beryktade Drakesundet är platsen där två världshav möts. När vi korsar det som ofta kallas antingen Drake Lake eller Drake Shake (beroende på väderförhållandena), kan du lyssna till fascinerande presentationer om Antarktis historia, natur och djurliv. Du får också veta mer om vad vi gör för att skydda den sårbara miljön.

Vi inleder vår föredragsserie och förbereder dig inför dina upplevelser på Antarktis. Resan från Ushuaia på Argentinas sydspets till Antarktiska halvön är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder. 

En fågel som flyger över en vattenförekomst
Isberg i Antarktis Sound
Dag 4-7
Antarktis
Det vita undret Antarktis
Kajakpaddling utanför CUVERVILLE Island, Antarktis
Upplev kajakpaddling utanför Cuverville Island, Antarktis. Våra fartyg är byggda och utformade för att möta behoven hos moderna upptäcktsresande – både ombord och utanför fartygen.
Foto: Karsten Bidstrup
En nyfiken Gentoo pingvin på Deception Island. Och MS Midnatsol i bakgrunden.
En nyfiken åsnepingvin på Deception Island. Gör dig redo att möta det fantastiska djurlivet på den sista orörda kontinenten. Du kommer att få se valar, sälar och tusentals pingviner.
Foto: Andreas Kalvig Anderson
Dag 4-7
Antarktis
Det vita undret Antarktis
Isberg i Antarktis Sound
Tänk dig att du vaknar på juldagen, drar undan hyttens gardiner och ser ett isberg i Antarctic Sound. Vi ska utforska den mest isolerade platsen på jorden, på ett äventyr som tar dig med till Antarktis enastående höjdpunkter.
Foto: Karsten Bidstrup

Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva! När vi närmar oss kommer du att märka att luften blir klarare och kallare. Man börjar se pingviner i vattnet, och glöm inte att hålla utkik efter det första isberget. En höjdpunkt vi kanske besöker under våra dagar i Antarktis är Deception Island, en ö i Sydshetlandsöarna. Det är en ringformad vulkankrater och en av de få platser på Antarktis där vi kan sätta på oss våra ryggsäckar och ge oss ut på vandring. Att gå på en aktiv vulkan i Antarktis är en upplevelse för livet!

Andra platser vi planerar att besöka är Half Moon Island, som har ett mycket skiftande polarlandskap, Hannah Point med sitt varierande djurliv, och den stora kolonin med adeliepingviner på Paulet Island. Det kan vara svårt att navigera genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet, men här kommer du få se de mest imponerande isbergen under hela resan.

På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Den steniga stranden lämpar sig för landstigningar, förutom under häckningssäsongen. Vi kanske seglar genom den smala Errera-kanalen till och från Cuverville Island, där vi får se isberg som har fastnat och strandat i det grunda vattnet.

Danco Island ligger vackert bland isbergen i Errera-kanalen, bara några hundra meter från det antarktiska fastlandet, och är en parningsplats för åsnepingviner. Följ med oss i land, paddla kajak och se isen på nära håll eller ta en tur i en av våra småbåtar. Port Lockroy är en brittisk bas från andra världskriget som gjordes om till museum 1996. Det är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger dig en inblick i livet på en bas i Antarktis på 50-talet.

Pleneau ligger strax söder om Lemaire-kanalen och är en naturskön landstigningsplats som bara är tillgänglig i slutet av säsongen och omges av många strandade isberg. Så fort det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker, sätter upp tält på stranden och tar dig med på oförglömliga vandringar för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

Dag 8-9
Till sjöss
Sydatlanten
En man som sitter framför en folkmassa

Vi tillbringar två dagar på havet med kurs mot  vackra Sydgeorgien. Passa på att lyssna till föredrag om områdets djurliv samt valfångst- och polarhistoria. Vårt expeditionsteam är väl insatta i allt som rör Sydgeorgien, från ögruppens geologi och glaciologi till sotalbatrossernas parningsritualer och berättelser om norska valjägare. Du kommer bland annat få höra om polarforskaren Sir Ernest Shackleton och hans män i det olycksdrabbade Endurance-fartyget och deras modiga bedrifter.

En man som sitter framför en folkmassa
Upplev det spektakulära djurlivet i södra Georgien på nära håll.
Upplev Sydgeorgiens spektakulära djurliv på nära håll.
Grytviken, South Georgia
The church in Grytviken, where legendary explorer Sir Ernest Shackleton is buried.
Foto: Dominic Barrington
Dag 10-11
Sydgeorgien
Södra ishavets Serengeti
Upplev det spektakulära djurlivet i södra Georgien på nära håll.
Upplev Sydgeorgiens spektakulära djurliv på nära håll.

Utforskadet unika vackra landskapet och djurlivet i Sydgeorgien Lyssna till föredrag om upptäcktsresande och valfångsttiden och blicka ut över det gnistrande vita landskapet med glaciärer och myllrande djurliv. Detta område är känt som Södra ishavets Serengeti och är ett populärt ställe för naturfotografer. Tack vare ögruppens unika läge i Antarktis ekosystem, som ligger utanför gränsen för den årliga havsisen, samlas här tiotals miljoner pingviner, sälar och sjöfåglar.

Vi planerar ett besök i Fortuna Bay och några av de gamla övergivna valfångststationer som finns här. Under vår vistelse här får du se sjöelefanter som vilar på sanden, pälssälkutar som rusar upp och ned ur vattnet, albatrosser som svävar i luften och kejsarpingviner i tusentals. Blicka ut över hängande glaciärer, klippor och laguner och beundra den stora kolonin med kungspingviner.

Vi besöker också ett valfångstmuseum, en norsk sjömanskyrka och den lilla gravlund där den stora pionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd. På Sydgeorgien finns också bra vandringsmöjligheter och en av våra favoriter är att vandra i Shackletons fotspår längs en del av den sträcka han tog över öns kuperade landskap för att hämta hjälp åt de 22 män som satt isolerade på Elefantön.

Dag 12-13
Til sjöss
Över öppet hav
En man som står på toppen av ett snötäckt berg

Vi korsar öppet hav på väg mot Falklandsöarna. Lyssna på expeditionsledarnas spännande föredrag och spana efter djur och fåglar från däck. 

En man som står på toppen av ett snötäckt berg
Kungspingviner på Falklandsöarna.
Dag 14-16
Falklandsöarna
Där naturen fortfarande styr
Upptäckare som delar stranden på Carcass-ön med pingviner
Från Stanleys pubar till de breda vita sandstränderna på Carcass Island. De magiska Falklandsöarna är en värld full av kontraster.
Foto: Karsten Bidstrup
Dag 14-16
Falklandsöarna
Där naturen fortfarande styr
Kungspingviner på Falklandsöarna.
Nästa stopp på din expedition är de ensliga Falklandsöarna med sitt rika djurliv. Här kungspingviner på Falklandsöarna.
Foto: Andreas Kalvig Anderson

På Falklandsöarna vimlar det av naturens underverk bland mängder av vilda djur och fåglar. Här bjuds du på fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphoppar- och kungspingvin. Rovfågeln strimkarakara cirklar runt i luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten. På Falklandsöarna kommer pingvinerna fram, tittar på oss och går sedan vidare. Här har du fantastiska fotomöjligheter! Huvudstaden Stanley är en bra startpunkt för våra många spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger samlat i hamnen.

Tillvalsutflykter
 • Stanley - Fågelskådning på Falklandsöarna
  Ta chansen att se och fotografera det vackraste av landskap, flora och fauna.
 • Stanley - Tur till Bluff Cove Lagoon
  Upplev en privat fristad för djurliv på denna exklusiva tur där du kan se kungs-, åsne- och magellanpingviner, ett stort antal havsfåglar och avsluta besöket med en kopp te på stranden.
 • Stanley - Port Stanleys främsta sevärdheter
  Om du vill se Stanleys främsta sevärdheter på en kort tid är det här den perfekta turen för dig! Följ med på denna guidade busstur som tar dig med till intressanta platser medan du får lära dig mer om Falklandsöarnas historia.
 • Stanley – Historisk tur genom Stanley
  Förbättra dina historiska kunskaper på denna två timmar långa guidade tur genom Falklandsöarnas huvudstad.
 • Stanley – Fokus på Stanley
  Upplev Stanley till fots
 • Stanley - Panoramautsikt från luften
  Se Falklandsöarna från luften! Följ med på en ovanlig sightseeing i ett femmotorigt Britten-Norman Islander-plan. Boka idag!
 • Stanley - Long Island Farm
  Upplev ett traditionellt och autentiskt lantbruksliv på en fårfarm utanför Stanley. Lär dig mer om familjen Watsons vardagsliv, den sjätte generationens Falklandsbor på gården, och njut av kaffe och kakor i mangårdsbyggnadens kök.
 • Stanley – En vacker flygtur till Bleaker Islands djurliv
  En äventyrlig flygtur för att se pingviner
 • Stanley - Naturvandring på Falklandsöarna
  För naturentusiaster är denna vandring en unik möjlighet att se Falklandsöarnas sällsynta djur- och växtliv.
Dag 17-19
Till sjöss
Njut av aktiviteter ombord
En man som står framför en vattenförekomst

Dagarna på havet är fulla av aktiviteter. Vid det här laget har vårt expeditionsteam troligtvis övertygat alla ombord att vetenskap är fascinerande och  vi kan utlova edutainment av högsta klass. 

En man som står framför en vattenförekomst
En staty framför en hög byggnad
Dag 20
Montevideo, Uruguay
Fascinerande huvudstad
En staty framför en hög byggnad

Montevideo präglas av en färgstark kulturell mångfald och en pittoresk arkitektur där spansk och italiensk kolonialstil blandas med art deco. Staden har länge ansetts vara en av Sydamerikas mest intressanta städer och efter att du har gått iland måste du passa på att besöka Ciudad Vieja (Gamla stan) med sina 1700-talsbyggnader, den pulserande marknaden Mercado del Puerto, den livliga Avenida 18 de Julio med sina många teatrar, museer och konstgallerier och någon av de vita sandstränderna runt staden.

Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet för oss. Vi utvärderar därför kontinuerligt våra rutter och ändrar dem beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser. Självklart tar vi också vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är skälet till varför vi kallar våra resor för expeditioner.

Vad som ingår

Priset inkluderar

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En hotellnatt i Buenos Aires inklusive frukost före avresa
 • Transport från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires
 • Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia
 • Transfer i Ushuaia inkl. rundtur
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ej inkluderat

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch

Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2020
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 in Antarctica)
Sängar 276
Bruttodräktighet 11 647 T
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser

Den första Fram var det mest kända av den tidens expeditionsfartyg. MS Fram bär med sig arvet efter henne, med avancerad teknik som gör henne unikt lämpad för upptäcktsresor i arktiska farvatten.

Läs mer om MS Fram

Tillvalsutflykter

På vissa expeditionsresor erbjuder vi inkluderade utflykter som kann reserveras utan extra kostnad. Dessa utflykter kan ofta kombineras med andra utflykter i samma hamn.

Vänligan observera att utflykterna kan komma att ändras och att det inte är möjligt att boka utflykter för resor med avresa efter 2021 än.

Se den svarta browed Albatross Se den svarta browed Albatross

Stanley - Fågelskådning på Falklandsöarna

Antarktis

Längd

Ca 3 timmar

Pris per person

Från kr 929

Bokningskod

A-FAI11

Se utflykter
Bluff Cove Museum och Sea kål Cafe av bluff Cove Lagoon Beach Bluff Cove Museum och Sea kål Cafe av bluff Cove Lagoon Beach

Stanley - Tur till Bluff Cove Lagoon

Antarktis

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 313

Bokningskod

A-FAI10

Se utflykter
Den fantastiska utsikten över THW skeppsbrott Lady Elizabeth Den fantastiska utsikten över THW skeppsbrott Lady Elizabeth

Stanley - Tur med Port Stanleys främsta sevärdheter

Antarktis

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 764

Bokningskod

A-FAI7

Se utflykter
Flygvy över Port Stanley Flygvy över Port Stanley

Stanley – Historisk tur genom Stanley

Antarktis

Längd

Ca. 2 timmar

Pris per person

Från kr 709

Bokningskod

A-FAI14

Se utflykter
Fågelskådning i Falklandsöarna. Fågelskådning i Falklandsöarna.

Stanley - Fokus på Stanley

Antarktis

Längd

Ca. En och en halv timme

Pris per person

Från kr 544

Bokningskod

A-FAI2

Se utflykter
Flygvy över Port Stanley, Falklandsöarna. Flygvy över Port Stanley, Falklandsöarna.

Stanley - Panoramautsikt från luften

Antarktis

Längd

Ca. 1,5 timmar

Pris per person

Från kr 3 841

Bokningskod

A-FAI9

Se utflykter
Fårfarm på Long Island, Falklandsöarna. Fårfarm på Long Island, Falklandsöarna.

Stanley - Long Island Farm

Antarktis

Längd

4 timmar

Pris per person

Från kr 1 093

Bokningskod

A-FAI13

Se utflykter
Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsöarna. Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsöarna.

Stanley – En vacker flygtur till Bleaker Islands djurliv

Antarktis

Längd

Ca. 3 timmar

Pris per person

Från kr 4 610

Bokningskod

A-FAI3

Se utflykter
En promenad genom natursköna Falklands En promenad genom natursköna Falklands

Stanley - Naturvandring på Falklandsöarna

Antarktis

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 929

Bokningskod

A-FAI1

Se utflykter

Före eller efter sjöresan

Förlänga din semester med ett program före eller efter sjöresan.

National Congress Building i Buenos Aires National Congress Building i Buenos Aires

Buenos Aires - Stadsrundtur i Buenos Aires

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 310

Bokningskod

CENBUE01

Se program
En träbåt i en vattenförekomst En träbåt i en vattenförekomst

Buenos Aires - Flodkryssning i Tigre-deltat

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 653

Bokningskod

CENBUE03

Se program
Magnifika Bay Mustangs njuter av det argentinska landskapet Magnifika Bay Mustangs njuter av det argentinska landskapet

Buenos Aires - Estancia Santa Susana

Sydamerika

Längd

7 Timmar

Från

kr 1 246

Bokningskod

CENBUE05

Se program
En båt är dockad i hamn En båt är dockad i hamn

Ushuaia - Naturskön busstur och vandring vid världens ände

Sydamerika

Längd

3 Timmar

Från

kr 607

Bokningskod

CENUSH04

Se program
Patagonia erbjuder några av de största vilda djur på planeten Patagonia erbjuder några av de största vilda djur på planeten

Buenos Aires - Det vilda Patagonien

Sydamerika

Längd

4 Dagar

Från

kr 16 485

Bokningskod

PATPRE

Se program
Ett träd intill en vattenförekomst Ett träd intill en vattenförekomst

Ushuaia - Nationalparken Tierra del Fuego i Ushuaia

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 1 286

Bokningskod

CENUSH01

Se program
;