Utforska Antarktis, Falklandsöarna och Chiles fjordar
MS Roald Amundsen
18 dagar

Antarktis, Falklandsöarna, Chiles fjordar – Uforska Antarktis och Chiles fjordar

Frukost, lunch och middag ingår
Isberg i Antarktis Sound
Avresor 11 nov 2019 | 27 nov 2019 | 26 dec 2019
11 jan 2020 | 27 jan 2020 | 12 feb 2020 | 28 feb 2020
 • Upplev glaciärer, vildmark och djurlivet i de chilenska fjordarna
 • Res till världens ände och se Antarktis och Falklandöarnas unika djurliv och storslagna natur
 • Activity Center med massor att göra samt föreläsningar om populära ämnen
 • Landstigningar och utflykter med vårt expeditionsteam

Resplan

Följ med till den vita kontinenten Antarktis där elementen styr och upplev några av naturens underverk i Chiles vackra fjordlandskap på vägen dit. I Antarktis lovar vi dig oförglömliga minnen när vi passerar enorma kalvande glaciärer, besöker högljudda pingvinkolonier och studerar valflockar i det iskalla havet. Ombord finns det massor att göra: Activity Center, lyssna till spännande föreläsningar med mera - allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa.
Dag 1
Santiago de Chile
Spännande mångfald
Utsikt över en stad på natten

Chiles huvudstad är spännande och variationsrik. Här finns mycket att upptäcka, allt från Andernas höga berg och glaciärer alldeles vid stadsgränsen till skyskrapor, lugna parker, kolonial arkitektur, bohemiska kvarter och den brusande Mapacho-floden. Äventyret börjar med en övernattning på hotell.

Utsikt över en stad på natten
Kommunala kyrkogården i Punta Arenas
Dag 2
Santiago de Chile/Punta Arenas
Redo for expeditionen
Kommunala kyrkogården i Punta Arenas

Du flyger till Punta Arenas, där MS Roald Amundsen väntar för att ta med dig på expeditionen till Antarktis.

Dag 3
De chilenska fjordarna
Chiles hisnande vackra fjordlandskap
En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden

Njut av sjöresan genom Beagle-kanalen och beundra de vackra fjordarna och fjällen som störtar rakt ner i det iskalla vattnet. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Här har isen karvat sig genom fjällen och format Chiles unika fjordlandskap, fullt av isolerade öar och gömda vikar.

En vattenförekomst med ett berg i bakgrunden
En båt som sitter ovanpå Austfonna
Solnedgång över Drakepassagen
Solnedgång över Drakes sund
Foto: Andrea Klaussner
Dag 4-5
Drakesundet
Kap Horn och det berömda Drakesundet
En båt som sitter ovanpå Austfonna

Om man rangordnar de mest omtalade platserna på jorden hamnar Kap Horn högt upp på listan. Vid nästan 56 grader syd är det Sydamerikas sydligaste punkt. Innan Panamakanalen grävdes var sjöfarare tvungna att passera denna ökända klippö för att ta sig från ena sidan av Amerika till den andra. Om väderförhållandena tillåter försöker vi gå i land, men området känt för hög sjö, så om vi lyckas är det en stor prestation. För MS Roald Amundsen tar det beroende på väder och vind en och en halv till två dagar att korsa Drakesundet. Enorma vattenmassor pressas här med västvindsdriften från Stilla havet genom Drakesundet och in i Scotiahavet österut. Drakesundet är en del av den antarktiska cirkumpolarströmmen, den kraftigaste havsströmmen i världen. Cirka 95 till 150 miljoner kubikmeter vatten transporteras per sekund från väst till öst. När vi korsar sundet seglar vi över den mittoceaniska Scotiaryggen och den nästan 6 000 meter djupa Sydshetlandsgraven. Här råder ibland hårt väder men det kan också vara lugnt och stilla som i en insjö och då kallar vi det ”Drake Lake”. Oftast är vädret någonstans mittemellan.

Åsnepingviner i Neko hamn, Antarktis.
Dag 6-12
Antarktis
Det obeskrivliga Antarktis
Dag 6-12
Antarktis
Det obeskrivliga Antarktis
Åsnepingviner i Neko hamn, Antarktis.
Åsnepingviner i Neko hamn, Antarktis. Pingviner, sälar och stora flockar av havsfåglar ger liv åt detta surrealistiskt vackra landskap.
Foto: Andrea Klaussner

Antarktis är isolerat från resten av världen genom kalla havsströmmar. Istäcket är på sina ställen upp till 4 000 meter tjockt och utgör 90 procent av världens is. På vintern är kontinenten ännu mer otillgänglig genom att is bildas utanför kusten som praktiskt taget fördubblar arealen. I Antarktis fortplantar sig sommartid miljontals pingviner, valar och sälar och resten av tiden tillbringar de i havet. Här finns gott om krill, en viktig näringskälla för områdets djurliv. I Södra ishavet utgör den antarktiska krillen en sammanlagd biomassa av flera hundra miljoner ton. Enligt Antarktisfördraget är detta en kontinent som är tillägnad fred, vetenskap och turism. Inga mänskliga aktiviteter får ändra den perfekta naturliga balansen. Vi besöker en plats som genom årtusenden har utvecklats utan påverkan från människor och vi följer därför mycket strikta regler och riktlinjer för miljön. Vi vill inte efterlämna något annat än fotspår och inte ta med oss något annat än foton! Det som är så spännande med Antarktis är att det geografiska läget gör varje resa till en unik expedition. Trots den mest sofistikerade tekniken går det inte att förutsäga vilka klimatutmaningar vi kommer att möta. Därför måste vi vara flexibla och beredda att ändra våra rutter och landstigningar under resans gång. Det innebär också att vi passar på att utnyttja idealiska förhållanden och tillbringar timmar på land eller i vattnet i kajaker, går på vandringar eller bara kryssar runt bland flockar av valar. Förhållanden som väder, vind och isförhållanden har stor inverkan på vårt program. Vi kommer att försöka lägga till på flera platser, bland annat Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island och Neko Harbour. Samtliga är fridfulla platser med orörd natur och här får du möjlighet att möta pingviner och sälar på nära håll, besöka gamla valfångststationer och beundra glaciärer och isberg i alla möjliga former och färger. Det kan vara svårt att sammanfatta alla intryck du får och ett välkänt citat från erfarna Antarktis-resenärer lyder: ”Om du kan beskriva Antarktis i ord har du antagligen aldrig varit där.”

Vandra på de majestätiska klipporna på Deception Island
Att komma med på en expedition till Antarktis med Hurtigruten är säkert något du kommer att ranka bland de mest spännande saker du någonsin kommer att uppleva. Tillsammans kommer vi att utforska den mest avlägsna platsen på jorden och exempelvis fotvandra runt de majestätiska klipporna på Deception Island.
Foto: Karsten Bidstrup
Kajakpaddling utanför CUVERVILLE Island, Antarktis
Upplev kajakpaddling utanför Cuverville Island, Antarktis. Våra fartyg är byggda och utformade för att möta behoven hos moderna upptäcktsresande – både ombord och utanför fartygen.
Foto: Karsten Bidstrup
En grupp människor som sitter i ett rum
Dag 13
Till sjöss
Lyssna på föredrag och studera djurlivet från däck
En grupp människor som sitter i ett rum

Efter att ha utforskat denna hisnande kontinent full av superlativer sätter vi kurs mot Falklandsöarna, som består av två stora och cirka 700 mindre öar. Den första registrerade landstigningen på dessa öar gjordes av kapten John Strong på fartyget HMS Welfare år 1690. Vi fortsätter vår föredragsserie som främst handlar om öarnas dramatiska historia och varierande djurliv och håller samtidigt utkik efter albatross från däck.

Skeppsbrott på nya ön, Falklandsöarna
Dag 14-16
Falklandsöarna
I hörnet av Antarktis
Dag 14-16
Falklandsöarna
I hörnet av Antarktis
Skeppsbrott på nya ön, Falklandsöarna
Ett skeppsvrak utanför New Island, Falklandsöarna, där du får uppleva variationsrik natur och kultur.
Foto: Karsten Bidstrup

När du precis har besökt det öde Antarktis kan det tyckas lite overkligt att komma till en stad som ser ut som ett England i miniatyr med röda telefonkiosker, röda bussar och engelska pubar. Stanley, Falklandsöarnarnas huvudstad, är enkel att utforska till fots, men du kan också följa med någon av våra utflykter för att utforska naturen och djurlivet. Falklandsöarna är full av naturens under och vilda djur och fåglar. Det är en plats utan föroreningar med fantastiskt blå himmel, ändlösa horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. När vi når ögruppens allra västligaste utposter stöter vi på ensliga fårfarmar som har varit i samma familjers ägo genom sex eller sju generationer. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphopparpingviner, medan rovgiriga karakaror cirklar i luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten. Fågelfantaster kommer att älska att gå i land på Carcass Island, ett fågelparadis med mängder av änder, gäss, pingviner, albatrosser, karakaror och gärdsmygar. Det är också en av få öar i området som har träd. Vi använder våra småbåtar för att gå i land och utforska ön till fots eller ta en närmare titt på alla fåglarna.

Tillvalsutflykter
 • Stanley - Fågelskådning på Falklandsöarna
  Ta chansen att se och fotografera det vackraste av landskap, flora och fauna.
 • Stanley - Tur till Bluff Cove Lagoon
  Upplev en privat fristad för djurliv på denna exklusiva tur där du kan se kungs-, åsne- och magellanpingviner, ett stort antal havsfåglar och avsluta besöket med en kopp te på stranden.
 • Stanley – En vacker flygtur till Bleaker Islands djurliv
  En äventyrlig flygtur för att se pingviner
 • Stanley - Naturvandring på Falklandsöarna
  För naturentusiaster är denna vandring en unik möjlighet att se Falklandsöarnas sällsynta djur- och växtliv.
 • Stanley - Panoramautsikt från luften
  Se Falklandsöarna från luften! Följ med på en ovanlig sightseeing i ett femmotorigt Britten-Norman Islander-plan. Boka idag!
 • Stanley – Fokus på Stanley
  Upplev Stanley till fots
 • Stanley - Port Stanleys främsta sevärdheter
  Om du vill se Stanleys främsta sevärdheter på en kort tid är det här den perfekta turen för dig! Följ med på denna guidade busstur som tar dig med till intressanta platser medan du får lära dig mer om Falklandsöarnas historia.
 • Stanley – Historisk tur genom Stanley
  Förbättra dina historiska kunskaper på denna två timmar långa guidade tur genom Falklandsöarnas huvudstad.
Vandring på New Island, Falklandsöarna
Vandring på New Island, Falklandsöarna
Foto: Genna Roland
The Falkands-en värld av kontraster, från röda bussar och engelska pubar i Stanley till stora öppna ytor, fantastiska vita sandstränder och rika vilda djur.
Falklandsöarna – en värld full av kontraster, från de röda bussarna och brittiska pubarna i Stanley till vidsträckta öppna landskap, betagande vita sandstränder och ett rikt djurliv.
En man som står framför en vattenförekomst
Dag 17
Till sjöss
Magellans sund
En man som står framför en vattenförekomst

Medan vi tar oss igenom Magellans sund sammanfattar vi våra upplevelser på expeditionen. Passa på att vistas på däck och njut av den vackra naturen.

Dag 18
Punta Arenas/Santiago de Chile
Expeditionens sista dag
Kommunala kyrkogården i Punta Arenas

Vi lägger till i Punta Arenas på morgonen. Efter flyget tillbaka till Santiago de Chile kan du förlänga semestern med något av våra program efter sjöresan för att uppleva mer av den imponerande regionen.

Kommunala kyrkogården i Punta Arenas
Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet för oss. Vi utvärderar därför kontinuerligt våra rutter och ändrar dem beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser. Självklart tar vi också vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är skälet till varför vi kallar våra resor för expeditioner.

Vad som ingår

Priset inkluderar

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En hotellnatt i Santiago de Chile inklusive frukost före avresa
 • Transport från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile
 • Flyg i ekonomiklass mellan Santiago de Chile och Punta Arenas tur och retur
 • Transport i Punta Arenas inkl. rundtur
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ej inkluderat

 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks
MS Roald Amundsen
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 530 (500 in Antarctica)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills

Tillvalsutflykter

På vissa expeditionsresor erbjuder vi inkluderade utflykter som kann reserveras utan extra kostnad. Dessa utflykter kan ofta kombineras med andra utflykter i samma hamn.

Vänligan observera att utflykterna kan komma att ändras och att det inte är möjligt att boka utflykter för resor med avresa efter 2021 än.

Se den svarta browed Albatross Se den svarta browed Albatross

Stanley - Fågelskådning på Falklandsöarna

Antarktis

Längd

Ca 3 timmar

Pris per person

Från kr 929

Bokningskod

A-FAI11

Se utflykter
Bluff Cove Museum och Sea kål Cafe av bluff Cove Lagoon Beach Bluff Cove Museum och Sea kål Cafe av bluff Cove Lagoon Beach

Stanley - Tur till Bluff Cove Lagoon

Antarktis

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 313

Bokningskod

A-FAI10

Se utflykter
Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsöarna. Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsöarna.

Stanley – En vacker flygtur till Bleaker Islands djurliv

Antarktis

Längd

Ca. 3 timmar

Pris per person

Från kr 4 610

Bokningskod

A-FAI3

Se utflykter
En promenad genom natursköna Falklands En promenad genom natursköna Falklands

Stanley - Naturvandring på Falklandsöarna

Antarktis

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 929

Bokningskod

A-FAI1

Se utflykter
Flygvy över Port Stanley, Falklandsöarna. Flygvy över Port Stanley, Falklandsöarna.

Stanley - Panoramautsikt från luften

Antarktis

Längd

Ca. 1,5 timmar

Pris per person

Från kr 3 841

Bokningskod

A-FAI9

Se utflykter
Fågelskådning i Falklandsöarna. Fågelskådning i Falklandsöarna.

Stanley - Fokus på Stanley

Antarktis

Längd

Ca. En och en halv timme

Pris per person

Från kr 544

Bokningskod

A-FAI2

Se utflykter
Den fantastiska utsikten över THW skeppsbrott Lady Elizabeth Den fantastiska utsikten över THW skeppsbrott Lady Elizabeth

Stanley - Tur med Port Stanleys främsta sevärdheter

Antarktis

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 764

Bokningskod

A-FAI7

Se utflykter
Flygvy över Port Stanley Flygvy över Port Stanley

Stanley – Historisk tur genom Stanley

Antarktis

Längd

Ca. 2 timmar

Pris per person

Från kr 709

Bokningskod

A-FAI14

Se utflykter

Före eller efter sjöresan

Förlänga din semester med ett program före eller efter sjöresan.

Torres del Paine nationalpark Torres del Paine nationalpark

Santiago de Chile: Chilenska Patagonien

Sydamerika

Längd

4 Dagar

Från

kr 17 509

Bokningskod

CENPUQPRE

Se program

Santiago – Atacamaöknen (övernattningstur)

Sydamerika

Längd

6 Dagar

Från

kr 14 676

Bokningskod

CENCJCPOST

Se program
En stor sten staty framför en byggnad En stor sten staty framför en byggnad

Santiago – Santiago de Chiles höjdpunkter

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 2 192

Se program
En tåg tårta sitter ovanpå en färgglad leksak på ett bord En tåg tårta sitter ovanpå en färgglad leksak på ett bord

Santiago – Chilensk folkloreshow och middag (21/22)

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 1 312

Bokningskod

SCL02

Se program
Följ med oss för en provsmakning av vin på en av de lokala vingårdarna Följ med oss för en provsmakning av vin på en av de lokala vingårdarna

Santiago - Vingårdsbesök med vinprovning i Santiago

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 989

Bokningskod

CENSCL03

Se program