Antarktis, Falklandsöarna, Sydgeorgien – den ultimata expeditionen

Antarktis, Falklandsöarna, Sydgeorgien – den ultimata expeditionen

Antarktis, Falklandsöarna, Sydgeorgien – den ultimata expeditionen

Antarktis, Falklandsöarna, Sydgeorgien – den ultimata expeditionen

Reseinformation 23 dagar MS Fram
Avresor
2021
Oktober: 31.
November: 1., 21.
December: 12., 13.
2022
Januari: 2., 3.
Februari: 2., 3., 23., 24.
Pris från
kr 133 440
Frukost, lunch och middag ingår
 • Upplev det rika djurlivet och se sälar, pingviner, fåglar och valar
 • Vandra, paddla kajak eller åk båt bland isflaken och upplev hisnande vyer på Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien
 • Möjlighet att gå i land på isolerade stränder och sova i tält
 • Utforska det artrika djurlivet i Sydgeorgien, där det bor enorma mängder kungspingviner

Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet för oss.
Vi utvärderar därför kontinuerligt våra rutter och ändrar dem beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser. Självklart tar vi också vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är skälet till varför vi kallar våra resor för expeditioner.

Antarktis, Falklandsöarna, Sydgeorgien – den ultimata expeditionen
 • Dag 1
  Buenos Aires - Hotell

  Kulturell och pulserande

  Expeditionen börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Tillbringa kvällen på egen hand och upptäck ”Sydamerikas Paris”. I vårt program före sjöresan kan du också boka en utflykt till Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires - Hotell

  Kulturell och pulserande

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Eldslandet

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Flyget avgår tidigt på morgonen till Ushuaia, där MS Fram väntar i hamnen. När vi kommit ombord startar vi vår expedition med att äten välkomstmiddag.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Eldslandet

 • Dag 3
  Till havs

  Där naturens krafter styr

  Vi korsar öppet hav på väg mot Falklandsöarna. Lyssna på våra spännande föredrag och spana efter djur och fåglar från däck.

  Dag 3
  Till havs

  Där naturens krafter styr

 • Dag 4-6
  Falklandsöarna

  Där naturens krafter styr

  Falklandsöarna har ett rikt djurliv och hisnande natur med klarblå himmel, oändliga landskap och underbara vita sandstränder. Fåren betar intill kolonier av pingviner, medan rovfågeln strimkarakara cirklar runt i luften och gässen letar föda i strandkanten. De orädda pingvinerna vaggar fram, tittar på oss och går sedan vidare. Här har du fantastiska fotomöjligheter! Vi hoppas kunna gå i land för att vandra eller ta en närmare titt på alla fåglarna. Huvudstaden Stanley är en perfekt utgångspunkt för de utflykter vi erbjuder. Vi ligger i hamn hela dagen och det är enkelt att utforska staden till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant är samlat nära hamnen.

  • Inkluderad Stanley – Samhällspromenad
  Dag 4-6
  Falklandsöarna

  Där naturens krafter styr

 • Dag 7-8
  Till havs

  Vi korsar södra Atlanten

  Vi tillbringar två dagar på havet med kurs mot vackra Sydgeorgien. Passa på att lyssna till föredrag om områdets djurliv samt valfångst- och polarhistorian. Vårt expeditionsteam har stor kännedom om allt som rör Sydgeorgien, från ögruppens geologi och glaciologi till sälarnas parningsritualer. Lyssna till historier om norska valfångare och om polarforskaren Sir Ernest Shackleton och hans män i det olycksdrabbade fartyget Endurance. Du får också veta mer om hur vi gör besöket så säkert och hållbart som möjligt. Vi har också ett forskningsprogram där du kan hjälpa till att samla in data till aktuella forskningsprojekt.

  Dag 7-8
  Till havs

  Vi korsar södra Atlanten

 • Dag 9-13
  Sydgeorgien

  Södra ishavets Serengeti

  Vi utforskar Sydgeorgiens artrika ekosystem och intressanta historia. Området brukar kallas Södra ishavets Serengeti på grund av sin djurrikedom och är världsberömt bland naturfotografer.

  Ögruppen har ett unikt läge i Antarktis ekosystem utanför gränsen för havsisen och här samlas miljontals pingviner, sälar och sjöfåglar. Här kan du se vuxna sälar som vilar på sanden medan ungarna leker i vattnet, albatrosser som svävar i luften och pingviner i tusental. Njut av de vackra vyerna med hängande glaciärer, dramatiska klippor och natursköna laguner.

  Vi kommer också att besöka ett museum, en norsk sjömanskyrka och upptäckaren Sir Ernest Shackletons grav. På Sydgeorgien finns bra vandringsmöjligheter. En av våra favoriter är att följa delar av den sträcka som Shackleton tog över öns kuperade landskap för att hämta hjälp åt de 22 män som satt isolerade på Elefantön.

  Dag 9-13
  Sydgeorgien

  Södra ishavets Serengeti

 • Dag 14-15
  Till havs

  Mot Antarktis

  När vi sedan fortsätter vår resa mot Antarktis får du lära dig mer om regionens historia, miljö och djurliv. Med hjälp av de avancerade mikroskopen i fartygets forskningscenter, kan du analysera prover som du har tagit under expeditionen och se en annan typ av ”vilda djur” på cellnivå.

  Dag 14-15
  Till havs

  Mot Antarktis

 • Dag 16-20
  Antarktis

  Antarktis … en annan värld!

  Antarktis är en oändlig vildmark.  Istäcket är på vissa ställen upp till 4 000 meter tjockt och här finns 90 procent av världens is. Vintertid blir kontinenten i princip dubbelt så stor på grund av havsisen och sommartid kommer miljontals pingviner, valar och sälar till Antarktis för att fortplanta sig.

  Enligt Antarktisfördraget är kontinenten tillägnad fred, vetenskap och turism. Inget får förändra den naturliga balans som har utvecklats under tusentals år utan mänsklig inblandning. Därför följer vi mycket strikta regler och riktlinjer för miljön. Vi efterlämnar inget annat än fotspår och tar inte med oss något annat än foton!

  Kaptenen och expeditionsteamet utnyttjar de ofta idealiska förhållandena och tar dig med på båtturer bland isflaken eller lägger till för att arrangera spännande aktiviteter på land. Här på världens mest isolerade kontinent kan du också få möjlighet att paddla kajak bland isflak och valar, fotvandra eller sova i tält.

  Dag 16-20
  Antarktis

  Antarktis … en annan värld!

 • Dag 21-22
  Drakesundet

  Resan norrut

  Under resan tillbaka till civilisationen fortsätter vår föredragsserie och vi sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis.Resan från Antarktiska halvön till Ushuaia på Argentinas sydspets är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder.

  Dag 21-22
  Drakesundet

  Resan norrut

 • Dag 23
  Ushuaia/Buenos Aires

  Världens sydligaste stad

  Preliminär ankomsttid: 06:00

  Vår expeditionskryssning slutar i världens sydligaste stad, Ushuaia, och därifrån flyger du till Buenos Aires för att fortsätta din resa hemåt. Om du längtar efter fler äventyr efter att ha utforskat Antarktis, rekommenderar vi att du förlänger din vistelse i Buenos Aires eller följer med på vårt program efter sjöresan till de magnifika Iguazu-vattenfallen.

  Dag 23
  Ushuaia/Buenos Aires

  Världens sydligaste stad

Avresor

 • 2021
 • 2022
2021
Oktober:
31.
November:
1.
21.
December:
12.
13.
2022
Januari:
2.
3.
Februari:
2.
3.
23.
24.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Flyget inkluderat från Stockholm*

  Boka en expeditionskryssning till den vita kontinenten Antarktis 2021, 2022 eller 2023 och få flygresan inkluderat tur/retur Stockholm. Boka Tryggt-garanti ingår för expeditionskryssningar 2021 och 2022.
  *OBS: På grund av ett tekniskt fel kommer det att ske en flygning till / från Oslo i bokningsprocessen. För resor från Sverige ingår flyg från Stockholm. Vi kontaktar dig innom kort för att boka dina flygningar
  Läs våra köpvillkor

Boka TRYGGT

19 dagar kvar!

Gratis ombokning under 2021

Full flexibilitet för ombokning av din resa under 2021 till 2021 eller 2022. Ingen ombokningsavgift och ingen stress.

Snabb återbetalning

Avboka din resa under 2021 eller 2022 oavsett orsak med återbetalning inklusive deposition. Med avdrag för en administrationsavgift

Läs våra köpvillkor

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 •  En hotellnatt med frukost i Buenos Aires före expeditionen

 Flygresor

 •     Flygresa i ekonomiklass tur och retur mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transport

 •   Transfer från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires före expeditionen
 •    Transfer från flygplatsen i Ushuaia till fartyget, inklusive en kort stadsrundtur

Expeditionsresa

 • Expeditionsresa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive dryck (fartygets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurang Aune
 • Mat i á la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster som har bokat svit
 • Kaffe och te
 • Wi-Fi ombord. Tänk på att vi befinner oss i avlägsna områden med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
 • Återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på i fartygets vattenstationer
 • Engelsktalande expeditionsteam som arrangerar och följer med på aktiviteter ombord och iland
 • Vissa utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föredrag om olika ämnen
 • Tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek och avancerade mikroskop för biologiska och geologiska undersökningar
 • Forskningsprogram som ger gästerna möjlighet att hjälpa till med vetenskapliga undersökningar
 • Professionell fotograf ombord ger tips om fotografering av landskap och djur
 • Användning av fartygets jacuzzier, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, till exempel för att sammanfatta dagens händelser och informera om följande dag

 Aktiviteter i land

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Möjlighet att låna stövlar, stavar och annan utrustning som behövs under aktiviteter
 • Vind- och vattenavstötande expeditionsjacka.
 • Expeditionsfotografer som hjälper gästerna med kamerainställningar före landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner
 • Bokningsbara aktiviteter i små grupper tillsammans med expeditionsteamet 

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
 • Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
 • Obligatorisk hälsodeklaration
 • Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
 • Det förväntas inte att du lämnar dricks
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2020
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 254 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bruttodräktighet 11 647 T
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den första Fram var det mest kända av den tidens expeditionsfartyg. MS Fram bär med sig arvet efter henne, med avancerad teknik som gör henne unikt lämpad för upptäcktsresor i arktiska farvatten.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet