Antarktis höjdpunkter

Antarktis höjdpunkter

Antarktis höjdpunkter

Antarktis höjdpunkter

Reseinformation 12 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresor
13 avgångar mellan feb 2023 och mar 2024
Pris från
kr 70 425
Frukost, lunch och middag ingår

Fokus under denna expedition ligger på att utforska Antarktis vilda islandskap under sommarsäsongen, se det vackra landskapet och lära känna en del av områdets djurliv.

Buenos Aires, Ushuaia och Drakes sund

Efter en natt i det sinnliga Buenos Aires flyger du till Ushuaia för att gå ombord på det hybriddrivna MS Fridtjof Nansen. Vi seglar därefter söderut och korsar Drakes sund till Antarktis. I denna del av världen är det svårt att förutsäga väder, vind, vågor och is. Det är därför vi anpassar oss efter elementen och ändrar våra planer längs vägen, för att ge dig bästa möjliga upplevelse med de förutsättningar som finns just när du är där.

En annan värld

Islandskapen och djurlivet i Antarktis förändras med årstiderna. Sen vår i oktober och november innebär mer snö och rena landskap, även om det är ganska sällsynt med valar. Det är nu pingvinerna uppvaktar varandra och häckar, och äggen kläcks till små söta dunbollar i december eller januari. Februari och mars är kulmen för valskådning, när stora mängder lysräkor lockar valarna till området. Oavsett vilken period du besöker Antarktis är expeditionsteamet ditt levande uppslagsverk som delar med sig av sin stora kunskap om områdets historia och djurliv. Du kan följa med dem på inkluderade utflykter och tilläggsutflykter för att verkligen upptäcka den frusna kontinentens hemligheter och magi.

Antarktis höjdpunkter Antarktis höjdpunkter
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Få en bra start

  Ditt äventyr börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas underbara huvudstad. Kolla in den välbevarade italienska och franska arkitekturen, beställ en delikat stek på ett av de många fantastiska stekhusen och ta kanske en svängom i tangons kända hemstad. Njut av värmen från denna sinnliga stad, för snart nog kommer det att bli mycket kallare.

  Om du vill ha mer tid att utforska staden rekommenderar vi att du kommer ett par dagar tidigare. Eller vad sägs om att förlänga din vistelse med ett valbart förprogram för att utforska det vilda Patagonien?

  Dag 1
  Buenos Aires

  Få en bra start

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Den mest sydligt belägna staden i världen?

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Vi flyger tidigt på morgonen till Ushuaia där det hybriddrivna expeditionsfartyget MS Fridtjof Nansen väntar på oss. Denna hamnstad tävlar med chilenska Puerto Williams om den eftertraktade titeln ”världens mest sydligt belägna stad”. Martialglaciären ligger norr om staden och skapar en effektfull kuliss till ”världens ände”.

  Efter ett obligatoriskt hälso- och säkerhetsmöte ombord på fartyget börjar resan med en välkomstmiddag som arrangeras av expeditionsteamet. Du kan därefter ägna dig åt att lära känna fartyget som kommer att vara ditt hem under de närmaste dagarna.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Den mest sydligt belägna staden i världen?

 • Dag 3-4
  Drakes sund

  Fokus på forskning

  För att komma till Antarktis måste vi ta oss igenom det ökända Drakes sund. Sundet fick sitt namn efter den engelske sjökaptenen och kaparen Sir Francis Drake som upptäckte det av en slump år 1578 när hans fartyg drevs långt söderut av kraftiga vindar. Eftersom det inte finns någon landmassa vid denna latitud har vind och vatten övertaget, vilket gör det svårt för fartyg att segla i dessa farvatten. Men oroa dig inte, inte ens ”Drakes skakningar” är en stor grej för vårt moderna expeditionsfartyg.

  Det tar två dagar att segla genom det drygt 1 000 km långa Drakes sund. Så du har lite tid på dig, vilket passar bra eftersom det finns gott om saker att göra för att göra dig redo för ditt antarktiska äventyr. Expeditionsteamet påbörjar sina föreläsningar i vetenskapscentret och använder sig av decenniers kunskap för att lära dig hur du kan göra besöket så säkert och hållbart som möjligt. I enlighet med IAATO-reglerna använder vi alla steriliserade gummistövlar när vi går iland och ser till att vi dammsuger våra kläder i förväg för att avlägsna alla främmande föroreningar. Du får även höra mer om de olika programmen för medborgarforskning som du kan engagera dig i, vilka används i riktiga forskningsstudier.

  MS Fridtjof Nansen ligger bokstavligt talat under dina fötter, redo att upptäckas. Träna i inomhus- eller utomhusgymmet eller boka en spabehandling i vårt spa. Det finns även tre fantastiska restauranger ombord där du kan njuta av delikata måltider som är en fest både för ögonen och smaklökarna. Med alla dessa moderna bekvämligheter får du inte glömma att gå ut på däck då och då och spana efter det första isberget, och för att titta på djurlivet, bland annat valar, petreller och albatrosser.

  Dag 3-4
  Drakes sund

  Fokus på forskning

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Som en annan värld

  Välkommen till Antarktis. Att vara här, omgiven av iskallt vatten, glaciärer och isberg stora som katedraler får dig antagligen att känna det som om du har landat i en helt annan värld. Antarktis är storslaget, kraftfullt och fascinerande. Du kanske behöver stanna upp ett tag för att kunna ta in det. Den respektingivande tystnaden bryts när ni ser de första tecknen på djurliv, som till exempel pingviner, valar och sälar, vilket gör att entusiastiska utrop hörs över hela fartyget.

  Precis som Antarktis islandskap förändras genom årstiderna, förändras även djurlivet. Sen vår, från oktober till november, finns det mycket mer snö, vilket gör att landskapet ser ännu mer orört ut. Snön bildar en kuliss till häckande pingviner och andra bobyggande fåglar. Det finns inte så många valar under denna period, utan de flesta är fortfarande på väg hit och det kommer allt fler i december och januari. Ankomsten av fler valar markerar sommaren, och det är även då som de första pingvinerna kläcks. Det är bedårande att se de små dunbollarna springa runt. Februari och mars är kulmen för valskådning, när stora mängder lysräkor lockar valarna till området.

  När vi kommer hit ser expeditionsteamet till att fånga varje möjlighet att ta med dig på iskryssningar och landstigningar för att komma närmare den imponerande naturen och djurlivet. Att se pingviner från fartyget är redan en upplevelse, men det hela blir ännu mer fantastiskt när du går iland för att komma ännu närmare dem. Det är samma sak om en säl eller val helt plötsligt kommer nära dig när du åker i våra mindre explorerbåtar eller paddlar kajak på en tillvalsutflykt. Onödigt att säga: ha kameran med dig hela tiden. För att förstärka känslan av upptäcktsresa berättar det kunniga expeditionsteamet om fascinerande ämnen, bland annat om den frusna kontinentens historia, biologi och lokala djurliv samt glaciologi.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Som en annan värld

 • Dag 10-11
  Drakes sund

  Tillbaka till civilisationen

  Efter att ha utforskat det avlägsna och vilda Antarktis i över fem dagar måste vi segla tillbaka hemåt igen. Nu är både ditt huvud och hjärta fullt av minnen för hela livet. Förhoppningsvis har du även fångat många av dessa speciella stunder med din kamera. Vi seglar tillbaka genom Drakes sund, och du tillbringar antagligen de kommande dagarna med att gå igenom alla foton för att stanna i Antarktis lite längre. Expeditionsteamet gör detsamma när de sammanfattar resans många upplevelser i vetenskapscentret. Att träna är också ett bra sätt att processa allt som du har upplevt, eller så kan du låta tankarna vandra tillbaka till Antarktis i Explorer Lounge och baren.

  Dag 10-11
  Drakes sund

  Tillbaka till civilisationen

 • Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Utforskare går samman!

  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Din expeditionskryssning går mot sitt slut när vi kommer tillbaka till Ushuaia. Härifrån tar du en transfer till flygplatsen för att sedan flyga tillbaka till Buenos Aires och en andra chans att uppleva Argentinas huvudstad. Du är ju redan här, så varför inte förlänga ditt äventyr lite till genom att följa med på det valbara efterprogrammet till de mäktiga Iguazúfallen.

  Du har nu rest till världens ände och tillbaka. Du har rest till den mytomspunna sjunde kontinenten och har spännande historier och foton av pingviner med dig hem som bevis. Antarktis kommer säkert att ha en speciell plats i ditt hjärta som få andra resmål kan tävla med. Tillsammans med de andra utforskarna som har varit där ska vi göra allt vi kan för att bevara dess unika skönhet.

  Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Utforskare går samman!

Avresor

2023

Februari:
22.
Mars:
4.
November:
12.
22.
December:
2.
12.
22.

2024

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
1.
11.
Februari:
6.
16.
26.
Mars:
7.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: