Antarktis höjdpunkter

Antarktis höjdpunkter

Antarktis höjdpunkter

Antarktis höjdpunkter

Reseinformation 12 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
2 januari 2023
1 mars 2023
28 december 2023
9 mars 2024
Pris från
kr 70 425
Frukost, lunch och middag ingår

Är du på jakt efter en koncentrerad expeditionskryssning som fokuserar helt på den frusna kontinenten? Då har du hittat rätt. Tillsammans med oss kommer du att utforska den antarktiska halvön på ett riktigt äventyr.

Tango och Drakes sund

Tillbringa en natt i Argentinas huvudstad, platsen där tangon föddes och fortfarande dansas på barer i hela staden. Dagen därefter flyger du till Ushuaia och går ombord på det hybriddrivna fartyget MS Roald Amundsen, som kommer att segla söderut till Drakes sund mot Antarktis. Det är nu den verkliga expeditionen börjar och härifrån är det is och lokala vindförhållanden som avgör vad vi gör en viss dag. Med årtionden av erfarenhet av att segla här och över 20 möjliga landstigningsställen på den antarktiska halvön tar vi dig alltid till bästa möjliga ställe.

Antarktis underverk

Det är sommar när du kommer till Antarktis. Temperaturen är mildare och de fem dagar som du tillbringar här bland isbergen och glaciärerna kommer att verka längre. När januari kommer kan du njuta av synen av kolonier med tusentals pingviner med sina söta ungar medan kryssningen under mars månad är den bästa tiden för valskådning. Vårt expeditionsteam tar med dig på iskryssningar och landstigningar för att du ska få komma ännu närmare den imponerande miljön, och du kan till och med få chansen att paddla kajak bland isbergen på en tillvalsutflykt.

Antarktis höjdpunkter Antarktis höjdpunkter
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango är bara början

  En övernattning i Buenos Aires är den bästa platsen att påbörja ditt äventyr. Buenos Aires kallas ofta ”Sydamerikas Paris” och det är en sinnlig blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans. Du kan tillbringa kvällen som du vill, provsmaka en autentisk stek på ett av stadens ”parrillas” eller kolla in några av stadens mest kända landmärken som till exempel Plaza de Mayo.

  För att få ut så mycket som möjligt av din upplevelse, rekommenderar vi att du kommer ett par dagar i förväg för att riktigt ha tid att uppleva denna förföriska och sofistikerade stad som är full av fransk och italiensk arkitektur.

  Det är busenkelt att hitta på saker att göra. I Buenos Aires ligger många konstmuseer, vackra parker och ett av världens ledande operahus – Teatro Colón. Och då har vi inte ens nämnt det världskända nattlivet än. Du befinner dig trots allt i staden som gav världen tangon – och du får inte åka härifrån innan du fått en informell lektion av lokalbefolkningen, eller åtminstone kollat på en dansuppvisning.

  Om du har gott om tid och planerar i förväg kan du även förlänga din vistelse med ett valbart förprogram för att utforska det vilda Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango är bara början

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Börja vid ”världens ände”

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Vi flyger direkt på morgonen till en plats som kallas ”världens ände”: den hektiska hamnstaden Ushuaia. Det är här som vår resa verkligen börjar. Ditt basläger till sjöss är världens första hybriddrivna expeditionsfartyg – MS Roald Amundsen. När du väl stigit ombord träffar du expeditionsteamet och besättningen som går igenom det obligatoriska hälso- och säkerhetsmötet – både om din egen och andras säkerhet. Senare samma kväll markerar vi resans start med en välkomstmiddag. Därefter kan du göra dig hemmastadd på detta toppmoderna fartyg, som utformats särskilt för hållbara resor i polarvattnen. På vår väg genom den natursköna Beaglekanalen kan du hålla utkik efter den ovanliga inhemska Peales delfin och andra spännande djur.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Börja vid ”världens ände”

 • Dag 3-4
  Drakes sund

  Segla till en annan kontinent

  Inkörsporten till Antarktis, Drakes sund, har sannerligen förtjänat sitt ökända rykte som varje resenärs övergångsrit. Det kan vara tufft. Sjön kan vara krabb. Det kan vara mycket spännande! År 2019 blev en besättning av sex trötta män de första som rodde över sundet medan de aktade sig för drivis och stora vågor. Det tog dem 13 dagar. Som tur är tar det bara två för dig – med alla bekvämligheter ombord på MS Roald Amundsen och inte en åra inom synhåll!

  Under resan söderut kan du förbereda dig för vad som komma skall och gå på föreläsningar i vetenskapscentret ombord. Expeditionsteamet ser till att du känner till IAATO:s riktlinjer som har tagits fram för att skydda både dig och Antarktis sällsynta djurliv. Till exempel förklarar de varför du måste använda våra speciella gummistövlar när du går iland. Experter från expeditionsteamet berättar passionerat om Antarktis historia och om vetenskapen under dess yta, samt om de långtgående effekterna av klimatförändringarna och plastföroreningar. Du får även information om hur du kan delta i programmen för medborgarforskning. Dessa aktuella forskningsprojekt hjälper forskningscenter i hela världen att dokumentera Antarktis miljö och djurliv. Du kan även tala med vår fotograf ombord om du vill ha tips, till exempel hur du kan ställa in vitbalansen på din kamera för att ta fantastiska bilder. Med så här mycket att göra kommer de två dagarna till havs bara att flyga förbi.

  Som en utforskare av polcirkeln kommer du att bli hungrig. Stilla din aptit på en av våra tre moderna restauranger eller avsluta dagen i Explorer Lounge och njut av något gott att dricka. När du går runt på fartyget, som har fönster från golv till tak, kommer du att lägga märke till att vi har gjort allt för att se till att du har bra utsikt över det du verkligen är här för – den fantastiska naturen utanför. Oavsett om det är från en badtunna, infinitypoolen eller från panoramabastun, så kommer du inte att gå miste om den fantastiska utsikten.

  Dag 3-4
  Drakes sund

  Segla till en annan kontinent

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Där naturen är ensam härskare

  Kanske har du läst om Antarktis och sett alla dokumentärer som du hittat om området. Du kanske till och med lyssnade mycket uppmärksamt på en föreläsning om regionen bara ett par dagar tidigare. Men inget kan riktigt förbereda dig på stunden då du får se det med egna ögon. Segla in i den oändliga vildmarken av is, isberg och glaciärer. En plats där naturen är kung och resten av oss bara är små observatörer.

  Det som är mest överraskande med Antarktis är kanske tystnaden. Stillheten bryts bara då och då av de enda invånarna här.

  Ett urval av olika sjöfåglar, bland annat rördrommar, svanar och stormfåglar, svävar i skyn och samlas på stränderna. Förutom tusentals pingviner kan du se sälar leka i vattnet, en knölval som stiger till ytan eller till och med en späckhuggare, om du har tur. Du kommer att lägga märke till att pingvinerna inte är rädda för människor – här är de trots allt herre på täppan. Vårt expeditionsteam tar dig med på iskryssningar och landstigningar så att du kan komma ännu närmare den fantastiska naturen. Du kanske till och med får möjlighet att paddla kajak bland isbergen på en tillvalsutflykt. Och när de har tid fortsätter expeditionsteamet att hålla föreläsningar som hjälper dig att få ytterligare kunskap om den fascinerande värld som vi utforskar.

  När du omges av den orörda naturen förstår du väldigt snabbt rådet som ofta ges om Antarktis – ta bara foton, lämna bara fotavtryck. Och det är precis så vi utforskar här. Vid varje del av resan, vare sig det är på iskryssningar eller vid landstigningar, så ser expeditionsteamet till att vi håller oss till strikta säkerhets- och hållbarhetsregler.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Där naturen är ensam härskare

 • Dag 10-11
  Drakes sund

  Tillbaka till öppet vatten

  Efter fem dagar av att fånga så mycket du kan av Antarktis med din kamera, kan du behöva lite tid att smälta denna livsbejakande upplevelse. De två dagarna tillbaka uppför Drakes sund ger dig just det – och mycket mycket mer. Du har nu möjlighet att engagera dig ännu mer i programmet för medborgarforskning och kan analysera prover med mikroskop. Du kan även vidga din kunskap genom att gå på fler föreläsningar om till exempel klimatförändringar eller plastföroreningar, och vi har även tid att begrunda våra upplevelser på den frusna kontinenten.

  När du har lust kan du även koppla av och njuta av alla bekvämligheter ombord på vårt avancerade hybriddrivna fartyg. Träna i vårt stora gym, jogga på vår löparbana utomhus, unna dig något alldeles extra i vårt spa eller bara koppla av på däck medan du kollar in sjöfåglarna som följer fartyget.

  Dag 10-11
  Drakes sund

  Tillbaka till öppet vatten

 • Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Inget varar för evigt …

  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Din expeditionskryssning avslutas där den började: i Ushuaia. Snart är du tillbaka i Buenos Aires. Därifrån kan du åka hem igen, eller så har du en andra chans att bekanta dig med porteños passionerade stad. Att åka med på vårt efterprogram till de mäktiga Iguazúfallen är ytterligare en möjlighet.

  När du tar farväl av besättningen, kaptenen, expeditionsteamet och andra gäster, känns det som slutet faktiskt bara är början. Minnena du bär med dig är dina för evigt. Din förkärlek för den frusna kontinenten är okrossbar. Du är en av oss nu: en äventyrare, en förespråkare för hållbara expeditionskryssningar och en livslång ambassadör för Antarktis.

  Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Inget varar för evigt …

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
2.
Mars:
1.
December:
28.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
9.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: