Antarktis och Falklandsöarna – från Buenos Aires till Punta Arenas

Antarktis och Falklandsöarna – från Buenos Aires till Punta Arenas

Antarktis och Falklandsöarna – från Buenos Aires till Punta Arenas

Antarktis och Falklandsöarna – från Buenos Aires till Punta Arenas

Reseinformation 13 dagar MS Fram
Avresa
24 oktober 2025
Pris från
kr 136 154
Frukost, lunch och middag ingår

Puerto Madryn och Falklandsöarna

Vi reser från Buenos Aires med kurs mot Puerto Madryn, en stad känd för sina vackra stränder och ett närliggande naturreservat. Sedan fortsätter vårt äventyr med tre dagar på Falklandsöarna. Besök huvudstaden Stanley med dess charmiga röda bussar, restauranger och pubar samt utforska det rika djurliv som finns på de mer avlägsna delarna av öarna.

Den frusna kontinenten

Vi tillbringar tio dagar i Antarktis under försommaren – häckningssäsongens höjdpunkt. Den här tiden på året målar solnedgångar och soluppgångar isen och snön i nyanser av guld, orange och rosa, vilket framhävs ytterligare nu när snöalgerna står i blom. Som alltid är det naturen som styr här. Resplanen anpassas efter rådande väderförhållanden och tar dig till de bästa platserna för landstigningar eller för att uppleva djur på nära håll.

Antarktis och Falklandsöarna – från Buenos Aires till Punta Arenas Antarktis och Falklandsöarna – från Buenos Aires till Punta Arenas
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Buenos Aires puls

  Känn rytmen i livliga Buenos Aires

  Buenos Aires, som är hemvist för en mångsidig grupp porteños eller ”hamnmänniskor”, bjuder på en blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans. Den perfekta platsen att starta ditt äventyr till Antarktis.

  Kom några dagar tidigare för att se allt den pulserande staden har att erbjuda eller utforska regionen med vårt förprogram som finns som tillval.

  Väl ombord får du tid att träffa vårt expeditionsteam, utforska fartyget och göra dig hemmastadd i din hytt.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Buenos Aires puls

 • Dag 2-3
  Till havs/argentinska kusten

  Res längs den argentinska kusten

  Gör dig redo för stundande äventyr

  Under de kommande två dagarna färdas vi längs den argentinska kusten och förbereder oss för de stundande äventyren i Puerto Madryn samt på Falklandsöarna och Antarktis.

  Följ med expeditionsteamet till fartygets vetenskapscenter för att lyssna på föreläsningar, delta i projekt för medborgarforskning och mycket mer. Expeditionsteamet ger en fascinerande inblick i de platser du får se under resan, med ämnen som sträcker sig från marinbiologi, antarktisk överlevnad och oceanografi till fotografi.

  Dag 2-3
  Till havs/argentinska kusten

  Res längs den argentinska kusten

 • Dag 4
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

  Besök ett Unesco-listat naturreservat

  Puerto Madryn bjuder på varma temperaturer och vackra stränder. Från Puerto Madryn kan du även ta dig till den dramatiska halvön Valdes för att utforska dess vackra naturreservat, ett av Unescos världsarv.

  Här finns möjlighet att se flera av havets olika däggdjur. Dessutom fungerar halvön som hemvist för omkring 180 olika fågelarter, så se till att packa din kikare. Ta en promenad i de fridfulla omgivningarna och njut av en utsökt måltid innan du tar en titt i de lokala hantverksbutikerna.

  Dag 4
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

 • Dag 5
  Till havs/Sydatlanten

  Sydatlanten

  En avslappnande dag till havs

  Njut av en avslappnande dag till havs när vi sätter kurs mot Falklandsöarna.

  Under resan föreläser expeditionsteamet om öarnas historia och ekologi. I vårt vetenskapscenter kan du ta en närmare titt på de lysräkor och fytoplankton som utgör basfödan för så många av regionens djur.

  Njut av fartygets alla bekvämligheter eller låt fartygets fotograf lära dig hur du tar de bästa fotona. Vi erbjuder även workshoppar i måleri och olika slags knopar till havs.

  Dag 5
  Till havs/Sydatlanten

  Sydatlanten

 • Dag 6-8
  Falklandsöarna

  Falklandsöarnas fauna

  Spana efter fåglar och vandra på dessa frodiga öar

  Falklandsöarna bjuder på allt från häpnadsväckande horisonter till vita sandstränder fulla av fågelliv. Landskapet är orört, med undantag från enstaka gårdar. De gröna kullarna och vackra vildblommorna utgör en stark kontrast till Antarktis vita vildmark. Följ med på en vandring runt Stanley där du får uppleva trädgårdarna vid Jubilee Villas, Christ Church-katedralen och Historic Dockyard-museet.

  Landstigningar, vandringar och utflykter sker med hänsyn till rådande väderförhållanden. Vi hoppas kunna besöka både albatross- och pingvinkolonier där du oftast även får se sälar. Vårt mål är att ta oss så nära som möjligt utan att störa djurens livsmiljö.

  Dag 6-8
  Falklandsöarna

  Falklandsöarnas fauna

 • Dag 9-10
  Till havs/Scotiahavet

  Nästa stopp: Antarktis

  Fokus på vetenskap innan vi kommer fram till Antarktis 

  När vi korsar Scotiahavet ser expeditionsteamet till att du har allt du behöver för att få ut så mycket som möjligt av din expeditionskryssning. 

  Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer om det äventyr du har framför dig. Lyssna till våra experters föreläsningar om ämnen som Antarktis historia, vad som sker under isen samt hur klimatförändringar och plastföroreningar påverkar miljön. Dessutom får du reda på hur du lämnar ett så litet avtryck som möjligt under vårt besök och hur du kan delta i olika forskningsprojekt.

  Självklart har du även tid att varva ner, koppla av i fartygets badtunna och panoramabastu, njuta av utsökt mat och träffa andra upptäcktsresare i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 9-10
  Till havs/Scotiahavet

  Nästa stopp: Antarktis

 • Dag 11-20
  Antarktis

  Antarktis: En helt annan värld

  Upplev Antarktis majestätiska miljöer

  Inget kan riktigt förbereda dig på stunden då du får se kontinenten med egna ögon. Antarktis respektingivande glaciärer och kringflytande isberg stora som katedraler lämnar oförglömliga intryck.

  Stora grupper av pingviner skockas på isflaken för att undvika de listiga sjöleoparderna som jagar dem. Migrerande valar glider fram bland de imponerande isbergen i jakt på krill. Fågelentusiaster kan hålla utkik efter några av de 45 arter av antarktiska sjöfåglar som lever här, till exempel labbar, skarvar, stormfåglar och tärnor.

  Under sommaren på södra halvklotet målar solnedgångar och soluppgångar isen och snön i nyanser av guld, orange och rosa, vilket framhävs ytterligare nu när snöalgerna står i blom. Häckningssäsongens höjdpunkt ger även de bästa tänkbara förutsättningarna för att se pingviner och sälar.

  Här är det naturen som bestämmer och vi är bara iakttagare. Vår erfarna kapten håller ett vakande öga på väderförhållandena för att skapa den bästa möjliga resplanen för ditt äventyr. Tillbringa tio spännande dagar åt att utforska flera av de många landstigningsplatserna på Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön, beroende på när och var väderförhållandena är som bäst. Oavsett vilka platser vi besöker och vad vi gör så bjuder varje dag på något annorlunda och spännande.

  Vi gör landstigningar och båtturer bland isflaken. Du kanske till och med får möjlighet att paddla kajak bland isbergen. Ombord på fartyget håller expeditionsteamet fler föreläsningar som ger dig en djupare inblick i den frusna kontinentens miljöer.

  Dag 11-20
  Antarktis

  Antarktis: En helt annan värld

 • Dag 21-22
  Till havs/Drakes sund

  Koppla av till havs

  Håll utkik efter land vid horisonten 

  När vi tar farväl av den frusna kontinenten sätter MS Fram kurs tillbaka norrut över Drakes sund och mot Punta Arenas.

  Det är ett perfekt tillfälle att gå igenom dina bilder och återuppleva vad du har varit med om i Puerto Madryn samt på Falklandsöarna och Antarktis. Njut av bekvämligheterna ombord. Koppla av i badtunnorna eller panoramabastun, eller varva ner i vår Explorer Lounge & Bar.

  När vi har tagit oss igenom Drakes sund går vi in i den natursköna Beaglekanalen, omgivna av berg som verkar slutta lodrätt ner i det iskalla vattnet. Håll utkik efter Patagoniens djurliv när vi färdas i den vilda och avlägsna regionen.

  Dag 21-22
  Till havs/Drakes sund

  Koppla av till havs

 • Dag 23
  Punta Arenas till Santiago de Chile

  Ankomst till Punta Arenas

  Slutet på en oförglömlig resa

  Vår expeditionskryssning till Puerto Madryn, Falklandsöarna och Antarktis når sitt slut i Punta Arenas. Härifrån kan du ta flyget tillbaka till Santiago de Chile, med mängder av fantastiska minnen i bagaget.

  Och är du inte redo att avsluta ditt äventyr ännu kan du följa med på ett av våra efterprogram som finns som tillval.

  Dag 23
  Punta Arenas till Santiago de Chile

  Ankomst till Punta Arenas

Avresor

2025

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
24.

Vad som ingår

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Punta Arenas till Santiago de Chile efter expeditionskryssningen

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Punta Arenas efter expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Lindstrøm
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
 • En tilläggsnatt kan behövas, beroende på dina flygtider (ingår ej)

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Tilläggsnatt/-nätter vid behov, beroende på flygtider
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch

Liknande resor

Några alternativ: