Antarktis och Falklandsöarna – från Punta Arenas till Buenos Aires

Antarktis och Falklandsöarna – från Punta Arenas till Buenos Aires

Antarktis och Falklandsöarna – från Punta Arenas till Buenos Aires

Antarktis och Falklandsöarna – från Punta Arenas till Buenos Aires

Reseinformation 24 dagar MS Fram
Avresa
20 mars 2026
Pris från
kr 146 044
Frukost, lunch och middag ingår

Den frusna kontinenten

Flyg till Santiago de Chile och gå ombord i Punta Arenas då vi sätter kurs mot Antarktis. Tillbringa tio dagar åt att utforska kontinenten under sensommaren. Den här tiden på året målar solnedgångar isen och snön i nyanser av guld, orange och rosa. Som alltid är det naturen som styr här. Resplanen anpassas efter rådande väderförhållanden och tar dig till de bästa platserna för landstigningar eller för att uppleva djur på nära håll.

Falklandsöarna och Puerto Madryn

Sedan fortsätter vårt äventyr med tre dagar på Falklandsöarna. Besök huvudstaden Stanley med dess charmiga röda bussar, restauranger och pubar samt utforska det rika djurlivet som finns på de mer avlägsna delarna av öarna. Därefter gör vi ett stopp i Puerto Madryn, en stad känd för sina vackra stränder och ett närliggande naturreservat, innan äventyret avslutas i livliga Buenos Aires.

Antarktis och Falklandsöarna – från Punta Arenas till Buenos Aires Antarktis och Falklandsöarna – från Punta Arenas till Buenos Aires
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles huvudstad

  Santiago de Chiles sevärdheter

  Välkommen till Santiago, Chiles pulserande huvudstad. Stadens koloniala arkitektur, prisbelönta restauranger och fascinerande museer gör den till en utmärkt plats att påbörja expeditionskryssningen. Det finns mycket att se och göra, bland annat marknaden Mercado Central, Plaza de Armas och presidentpalatset. Ta dig upp i Sky Costanera som erbjuder en panoramautsikt över staden från 300 meters höjd.

  Anländ några dagar tidigare och boka ett av våra förprogram som finns som tillval för att se mer av staden och dess omgivningar.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles huvudstad

 • Dag 2
  Punta Arenas

  Avresa från Punta Arenas

  Starta din expeditionskryssning i Punta Arenas

  Vi lämnar Santiago tidigt på morgonen och flyger till Punta Arenas, där vårt expeditionsfartyg ligger och väntar i Chiles sydligaste hamn. Väl ombord är det dags att göra sig hemmastadd, utforska fartyget och lära känna expeditionsteamet.

  Förutom att vara dina guider, värdar och lokala experter är de även dina medresenärer under de kommande tre veckorna. De svarar entusiastiskt på alla slags frågor som kan tänkas uppstå under vårt äventyr till Antarktis, Falklandsöarna och Puerto Madryn.

  Dag 2
  Punta Arenas

  Avresa från Punta Arenas

 • Dag 3-4
  Till havs

  Gör dig redo för Antarktis

  Fokus på vetenskap innan vi kommer fram till Antarktis

  Under den två dagar långa resan genom Drakes sund ser expeditionsteamet till att du har allt du behöver för att få ut så mycket som möjligt av din expeditionskryssning.

  Besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer om äventyret du har framför dig. Hör våra experter berätta om Antarktis historia, vad som sker under isen samt hur klimatförändringar och plastföroreningar påverkar miljön. Dessutom får du reda på hur du lämnar ett så litet avtryck som möjligt under vårt besök och hur du kan delta i olika forskningsprojekt.

  Självklart ges du även tid att varva ner, koppla av i fartygets badtunna och panoramabastu, njuta av utsökt mat och träffa andra upptäcktsresare i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3-4
  Till havs

  Gör dig redo för Antarktis

 • Dag 5-14
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld

  Upplev Antarktis majestätiska miljöer

  Inget kan riktigt förbereda dig på stunden då du får se kontinenten med egna ögon. Antarktis respektingivande glaciärer och kringflytande isberg stora som katedraler lämnar oförglömliga intryck.

  Stora grupper av pingviner skockas på isflaken för att undvika de listiga sjöleoparderna som jagar dem. Migrerande valar glider fram bland de imponerande isbergen i jakt på krill. Fågelentusiaster kan hålla utkik efter några av de 45 arter av antarktiska sjöfåglar som lever här, till exempel labbar, skarvar, stormfåglar och tärnor.

  Eftersom vi anländer i slutet på sommaren får du dessutom se de vackra landskapen i skenet av storslagna solnedgångar. Det är den perfekta tiden på året för att uppleva kontinentens djurliv. Se ruggande pingviner och alla de valar som kommer hit för att livnära sig på havets lysräkor.

  Här är det naturen som bestämmer och vi är bara iakttagare. Vår erfarna kapten håller ett vakande öga på väderförhållandena för att skapa den bästa möjliga resplanen för ditt äventyr. Tillbringa tio spännande dagar åt att utforska flera av de många landstigningsplatserna på Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön, beroende på när och var väderförhållandena är som bäst. Oavsett vilka platser vi besöker och vad vi gör så bjuder varje dag på något annorlunda och spännande.

  Vi gör landstigningar och båtturer bland isflaken. Du kanske till och med får möjlighet att paddla kajak bland isbergen. Ombord på fartyget håller expeditionsteamet fler föreläsningar som ger dig en djupare inblick i den frusna kontinentens miljöer.

  Dag 5-14
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld

 • Dag 15-16
  Till havs/Scotiahavet

  Med kurs mot Falklandsöarna

  Ladda batterierna inför nästa äventyr

  Blicka tillbaka på alla oförglömliga minnen från Antarktis och gör dig redo för fler äventyr när vi sätter kurs mot Falklandsöarna. Expeditionsteamet berättar mer om öarnas historia och biologi. I vårt vetenskapscenter kan du ta en närmare titt på de lysräkor och fytoplankton som utgör basfödan för så många av regionens djur.

  Njut av fartygets alla bekvämligheter eller låt fartygets fotograf visa dig hur du tar de bästa fotona. Vi erbjuder även workshoppar i måleri och olika slags knopar till havs.

  Dag 15-16
  Till havs/Scotiahavet

  Med kurs mot Falklandsöarna

 • Dag 17-19
  Falklandsöarna

  Falklandsöarnas djurliv

  Spana efter fåglar och vandra på dessa frodiga öar

  Falklandsöarna bjuder på allt från häpnadsväckande horisonter till vita sandstränder fulla av fågelliv. Landskapet är orört, med undantag från enstaka gårdar. De gröna kullarna och vackra vildblommorna utgör en stark kontrast till Antarktis vita vildmark. Följ med på en vandring runt Stanley där du får uppleva trädgårdarna vid Jubilee Villas, Christ Church-katedralen och Historic Dockyard-museet.

  Landstigningar, vandringar och utflykter sker med hänsyn till rådande väderförhållanden. Vi hoppas kunna besöka både albatross- och pingvinkolonier där det oftast också finns sälar. Vårt mål är att ta oss så nära som möjligt utan att störa djurens livsmiljö.

  Dag 17-19
  Falklandsöarna

  Falklandsöarnas djurliv

 • Dag 20
  Till havs

  Sydatlanten

  Koppla av och gör dig redo för Puerto Madryn

  Njut av en avkopplande dag till havs när vi sätter kurs mot Puerto Madryn. Ditt huvud är nu fyllt av minnen för livet och intressanta insikter om Antarktis och Falklandsöarna.

  Följ med expeditionsteamet till fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer om olika ämnen. Lär dig att ta bättre foton eller reflektera över resans höjdpunkter och koppla av ute på däck.

  Framåt kvällen kan du slå dig ner med dina nyfunna vänner i Explorer Lounge & Bar och diskutera den oförglömliga upplevelsen över en drink.

  Dag 20
  Till havs

  Sydatlanten

 • Dag 21
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

  Besök ett Unesco-listat naturreservat

  Puerto Madryn bjuder på varma temperaturer och vackra stränder. Från Puerto Madryn kan du även ta dig till den dramatiska halvön Valdes för att utforska dess vackra naturreservat, ett av Unescos världsarv.

  Här finns möjlighet att se flera av havets olika däggdjur. Halvön fungerar dessutom som hemvist för omkring 180 olika fågelarter, så se till att packa din kikare. Ta en promenad i de fridfulla omgivningarna och njut av en utsökt måltid innan du tar en titt i de lokala hantverksbutikerna.

  Dag 21
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

 • Dag 22-23
  Till havs

  Res längs den argentinska kusten

  Tid för avkoppling och reflektion

  Njut av din sista dag till havs när vi går från Puerto Madryn till Buenos Aires.

  Det är ett perfekt tillfälle att gå igenom dina foton och återuppleva vad du varit med om på Antarktis, Falklandsöarna och i Puerto Madryn. Njut av bekvämligheterna ombord en sista gång. Koppla av i badtunnorna eller panoramabastun, eller varva ner i vår Explorer Lounge & Bar. Du kan också följa med expeditionsteamet till vårt vetenskapscenter för att bidra till viktiga forskningsprojekt.

  Dag 22-23
  Till havs

  Res längs den argentinska kusten

 • Dag 24
  Buenos Aires

  Buenos Aires

  Expeditionen når sitt slut i Buenos Aires

  Expeditionskryssningen till Antarktis, Falklandsöarna och Puerto Madryn når sitt slut i Buenos Aires.

  Buenos Aires, som är hemvist för en mångsidig grupp porteños eller ”hamnmänniskor”, bjuder på en blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans. Passa på att upptäcka den livliga staden om du har tid före hemresan.

  Och är du inte redo att avsluta ditt äventyr ännu kan du följa med på ett av våra efterprogram som finns som tillval.

  Dag 24
  Buenos Aires

  Buenos Aires

Avresor

2026

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
20.

Vad som ingår

Hotell

 • Övernattning i Santiago de Chile före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Santiago de Chile till Punta Arenas före expeditionskryssningen

Transfer

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Punta Arenas före expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Lindstrøm
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
 • En tilläggsnatt kan behövas, beroende på dina flygtider (ingår ej)

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Tilläggsnatt/-nätter vid behov, beroende på flygtider
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch

Liknande resor

Några alternativ: