Antarktis, södra polcirkeln och ännu längre söderut

Punta Arenas - Antarktis - Punta Arenas

Antarktis är olikt allt annat du någonsin har upplevt! Landskapet är respektingivande, storslaget och orört, precis som det var när människan satte sin fot här för första gången. På den här expeditionen siktar vi på att passera södra polcirkeln på 66°33′46″ S och utforska områden ännu längre söderut. Det här är ett äventyr som få andra kan mäta sig med!

  • Det ultimata Antarktisäventyret; vi försöker korsa södra polcirkeln på 66°33′46″ S
  • Utforska Antarktis, den sista kontinenten som är nästan helt orörd av människan
  • Besök oförstörd vildmark på ett miljö- och ekovänligt sätt
  • Delta i våra lärorika och underhållande vetenskapliga aktiviteter och föredrag

Översikt

Med avresa från Punta Arenas tar den här expeditionen dig till det natursköna Patagonien, innan vi korsar det beryktade Drakesundet med kurs mot Antarktis och de frusna vidderna i söder. Resan över Drakesundet kan vara tuff – men detta är äkta vild natur där elementen råder. Känslan av att lämna civilisationen bakom sig och resa till platser där få har varit före dig är fantastiskt spännande.

Respektingivande, orörd natur i Antarktis

Äntligen kommer vi till Antarktis, den kallaste, torraste, högsta och renaste kontinenten på jorden. Du blir överväldigad av de enorma isbergen som driver omkring efter att ha lossnat från den Antarktiska fastlandsisen. Här bor inga fastboende människor men däremot miljontals pingviner, sälar och valar. Från däck kan du se hela stim av pingviner som jagar efter krill eller den torpedliknande leopardsälen som patrullerar längs kusten på jakt efter byte, och missa inte chansen att få se vattenkaskaderna från knölvalar som andas genom sitt blåshål.

Kunskap och miljöåtagande

Att segla i dessa utmanande och orörda omgivningar innebär ett stort ansvar med krav på skickligt sjömannaskap och ett omfattande miljöåtagande. Detta ansvar tar vi på mycket stort allvar. Alla medlemmar i vårt expeditionsteam är certifierade enligt IAATO och delar vårt åtagande att se till att våra turister lämnar ett minimalt avtryck i miljön. Medlemmarna är speciellt utvalda för sin specifika expertis samt, inte minst, för sin entusiasm, nyfikenhet och kärlek till de områden vi besöker. En expedition till Antarktis är något man måste uppleva själv för att förstå vidden av. Vi vet att du kommer att resa hem med en känsla av att ha utforskat något nytt, rest din egen flagga och tänjt dina gränser.

Falklandsöarna

Efter Antarktis sätter vi kurs mot Falklandsöarna. I detta brittiska territorium finner du en hel värld av kontraster, från röda bussar och engelska pubar i Stanley till öppna landskap, hänförande sandstränder och ett rikt djurliv.

Innan expeditionen avslutas i Punta Arenas tillbringar vi en dag på havet.

 

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• En hotellnatt i Santiago de Chile inklusive frukost före avresa
• Transport från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile
• Flygresa t/r i ekonomiklass mellan Santiago de Chile och Punta Arenas
• Transfer i Punta Arenas inklusive en rundtur
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Not included:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

12 & 30 januari & 17 februari 2019

Avresa från Santiago de Chile
Dag 1
DSC00371-just.jpg

Spännande mångfald


Ort: Santiago de Chile

Chiles huvudstad är spännande och variationsrik. Här finns mycket att se, från Andernas hög berg och glaciärer alldeles invid stadsgränsen till skyskrapor, vackra parker, kolonialarkitektur, bohemiska kvarter och den brusande Mapachofloden. Ditt äventyr startar med en natt på hotell i staden.

Dag 2
Punta-Arenas---Struts-pÔÇá-vei-til-Estansian-070-just.jpg

Redo för expedition


Ort: Santiago de Chile/Punta Arenas

Du flyger till Punta Arenas där MS Roald Amundsen ligger redo för den spännande expeditionen till Antarktis.

Dag 3
Ear028.jpg

De fantastiska fjordarna i Chile


Ort: Chilenska fjorder

Vi åker igenom Beaglekanalen med smala passager, fantastiska fjordar och fjäll som stupar ner i vattnet. Den råa naturen verkar nästan oberörd av människor i detta unika fjordlandskapet.

Vi åker igenom
Drake_Passage_00008-2.jpg

Drake Lake eller Drake Shake


Ort: Drakesundet

Det beryktade Drakesundet är platsen där två världshav möts. När vi korsar det som ofta kallas antingen Drake Lake eller Drake Shake (beroende på väderförhållandena), kan du lyssna till fascinerande presentationer om Antarktis historia, natur och djurliv. Du får också veta mer om vad vi gör för att skydda den sårbara miljön.

Dag 6-14
IMG_2512_Corinna-Gamma.jpg

En oändlig vit vildmark


Ort: Antarktis

När vi passerar den Antarktiska konvergensen blir luften torrare och kallare. Antarktiska pingviner börjar dyka upp i vattnet och vi ser de första isbergen driva förbi. Så snart vi kan kommer vi att sjösätta våra kajaker och ta dig på oförglömliga vandringar för att utforska den vackraste och mest orörda platsen på jorden – allt i äkta expeditionsstil. Beroende på väder- och isförhållanden kanske vi besöker den ringformade vulkanön Deception Island, där du kan följa med expeditionsteamet på en unik vandring. Att gå på en aktiv vulkan, dessutom i Antarktis, är en alldeles speciell upplevelse. För fotointresserade är Half Moon Island är ett verkligt eldorado med sitt rika djurliv mot en bakgrund av natursköna antarktiska landskap och höjdpunkter. Om vi besöker Antarktiska sundet får du se en överraskande stor mängd isberg – och adeliepingviner. Fågellivet och naturen på Brown Bluff är hänförande och en ”iskryssning” med våra småbåtar på Lemairekanalen är en upplevelse man inte vill missa. Gå i land på Antarktis fastland i Neko Harbour och besök en nedlagd brittisk forskningsbas i Port Lockroy, se Paradise Harbour och Wilhelmina Bay. Vi gör också ett försök att segla genom den spektakulära Grandidierkanalen, mot Christals sund, och passera södra polcirkeln på 66°33′46″. Detta är ett äventyr som få andra kan mäta sig med!

Dag 15
2014-11-20-Drake-3_topaz.jpg

Sammanfatta dina intryck


Ort: Till sjöss

Efter de sagolika dagarna i Antarktis får vi en dag på havet med tid att sammanfatta våra upplevelser. Spana efter djur och fåglar från däck och lyssna till föredrag för att lära dig mer om vår nästa destination, Falklandsöarna.

Dag 16-18
BluffCove_A6574668_Dominic-Barrington.jpg

Vid kanten av Antarktis


Ort: Falklandsöarna

Efter vistelsen i Antarktis kan det kännas märkligt att komma till en stad som ser ut som ett England i miniatyr, med röda telefonkiosker, röda bussar och karaktäristiska pubar. Falklandsöarnas huvudstad Stanley är lätt att utforska under en dag till fots. Du kan också delta i någon av våra utflykter för att se mer av den häpnadsväckande naturen, vildmarken och djurlivet som finns här. Falklandsöarna är en plats utan föroreningar, med fantastiskt klarblå himmel, ändlösa horisonter, öppna vidder och vackra vita sandstränder. När vi når ögruppens allra västligaste utposter stöter vi på ensliga fårfarmar som har varit i samma familjers ägo genom sex eller sju generationer. Se hur fåren betar sida vid sida med stora kolonier av albatross och klipphopparpingvin, medan rovgiriga karakaror spanar från skyn efter byten och magellangässen letar föda längs vattnet. Fågelälskare jublar när vi går i land på Caracass Island. Denna ö är ett fågelparadis med mängder av änder, gäss, pingviner, albatrosser, karakorer och gärdsmygar. Det är också en av de få öarna i området som har träd. Vi använder våra småbåtar för att gå i land och utforska ön till fots eller bara ta en närmare titt på fåglarna.

Dag 19
Drake_Passage_00008-2.jpg

Magellans sund


Ort: Till sjöss

Under det att vi tar oss genom Magellans sund sammanfattar vi allt vi har upplevt på expeditionen. Se till att också vara på däck och spana efter djurlivet.

Dag 20
_R7D5249_2013-01-08-at-16-44-57_HDR.jpg

Expeditionens sista dag


Ort: Punta Arenas/Santiago de Chile

På morgonen lägger vi till i Punta Arenas. Efter flyget tillbaka till Santiago de Chile har du möjlighet att förlänga semestern och uppleva mer av denna imponerande region med något av våra program efter sjöresan.

31 januar 2018, 18 februari 2019 & 8 mars 2019

Ort Punta Arenas/Santiago de Chile
Ombord Upplevelser

Filmer

Fördjupa dig i äventyren som du kan få uppleva under en resa till Antarktis.

Förläng din semester