Äventyr i de chilenska fjordarna och Antarktis

Patagonia, Argentina - Chilenska fjordar

Från de chilenska fjordarnas branta berg, glaciärer och dalar, till närkontakt med djurlivet på Antarktis. Denna 15-dagars resa visar det bästa Patagonien har att bjuda på, och den sista orörda kontinenten på jorden – Antarktis.

 • Följ med på en expedition i början av säsongen, när Antarktis är som vitast och renast.
 • Utforska södra Patagonien till sjöss, det bästa sättet att resa på grund av regionens infrastruktur, och få oöverträffad utsikt över glaciärer och vattenfall
 • Upplev en fristad för vilda djur och fåglar, bland annat pingviner som vänder tillbaka från havet för att häcka, och valar i enorma antal
 • Låt dig förtrollas av den kända Garibaldifjorden när du utforskar de chilenska fjordarna

Översikt

Vi startar med en övernattning på hotell i Santiago de Chile, och flyger därefter till Punta Arenas där expeditionsfartyget ligger redo. Nu börjar resan söderut, och vi beger oss in i de chilenska fjordarna med sina branta berg, gröna frodiga dalar och till och med glaciärer.

Om vädret tillåter kanske vi gör en landning på Kap Horn innan vi korsar Drakes sund på vår väg mot Antarktis. Här får vi närkontakt med djurliv och glaciärer, gamla valfångststationer och reliker, möter pingviner på land och ser valar från däck.

Puerto Williams i Beaglekanalen är vår plan B om det visar sig bli för svårt att gå iland vid Kap Horn, antingen på vår väg söderut eller på väg norrut. På vägen tillbaka därifrån går vi i land igen vid de chilenska fjordarna innan vi avslutar expeditionen i Punta Arenas.

Sista chansen!

Lägre priser på utvalda resor till Svalbard, Grönland, Antarktis, Kanada och Island 

Följ med på en oförglömlig resa till några av de mest exotiska platserna i världen. Nu har vi sänkt priset på flera av våra spännande expeditionsresor till Svalbard, Grönland, Antarktis och Kanada med segling under 2017. Nu kan du förverkliga små och stora drömmar! 

Lär mer om erbjudandet här.

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpensionEn natt på hotell i Santiago de Chile före resan, inklusive frukost
 • Anslutning från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile
 • Anslutning från flygplatsen till fartyget i Punta Arenas
 • Transferbåt till flygplatsen i Punta Arenas, inklusive guidad tur
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Punta Arenas och Santiago de Chile
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gratis utlåning av gummistövlar ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

November 2017

Avresa från Santiago de Chile, Chile
Dag 1
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1-15.png
Foto: Matyas Rehak Foto

En smak av Santiago


Ort: Santiago de Chile, Chile

Upptäck "Sydamerikas Paris" och få en smak av vad tangons födelsestad har att erbjuda.

Ditt äventyr börjar med en natt på hotell i Buenos Aires. Du kan antingen se dig om i staden i egen takt eller följa med på en av våra utflykter under eftermiddagen.

Dag 2
1200x600_Punta_Arenas_©Dominic Barrington_day2.png
Foto: Dominic Barrington Foto

MS Midnatsol väntar


Ort: Santiago de Chile, Chile

Du flyger från Buenos Aires på morgonen, vilket ger dig några timmar att se dig om i Ushuaia, världens sydligaste stad. På eftermiddagen sätter MS Fram kurs mot Södra ishavet och vårt antarktiska äventyr.

Dag 3
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day3.png
Foto: Shutterstock Foto

Orörd natur


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Drakes sund är det hav som ligger söder om Sydamerikas spets. Det var ökänt bland de tidiga polfararna, och det blir en unik upplevelse för oss att korsa det.

På vår väg mot ”isen” kan du få lära dig mycket om Antarktis djurliv och historia.

Dag 4
1200x600_Tierra_del_fuego_©Shutterstock_day4.png
Foto: Shutterstock Foto

I fjordarnas land


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Sedan står de chilenska fjordarna på tur och Garibaldifjorden är en av dem. Bered dig på en stor överraskning när vi seglar in i fjorden; längst in ligger nämligen de storslagna Garibaldiglaciärerna. Fjällen och dalarna är branta, och trots att det finns snö på topparna är området grönt, med ett rikt djurliv. Följ med i land för att se sjölejon, kondorer och många fler fåglar som du bara hittar i detta område. Det blir argentinsk vinprovning på kvällen.

Dag 5
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day5.png
Foto: Shutterstock Foto

Sydamerikas sydligaste punkt


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Vid nästan 56° S ligger Kap Horn, Sydamerikas sydligaste punkt. Kap Horn är bland de mest mytomspunna platserna på jorden. Innan Panamakanalen grävdes var sjöfarare tvungna att passera denna ökända klippö för att ta sig från ena sidan Amerika till den andra. Vi försöker att gå i land om väderförhållandena tillåter, men området är känt för sin hårda sjö och om vi lyckas kommer det att vara en stor bragd.

Dag 6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-12.png
Foto: Trond Gansmoe Johnsen Foto

Att korsa det berömda Drakesundet


Ort: Drakesundet

Medan vi korsar Drakesundet på väg till Antarktis sker en hel del spännande saker ombord. Med “Young Explorers Antarctica” väcker vi nyfikenheten hos de allra yngsta och det hålls också populärvetenskapliga föredrag om flera spännande ämnen. I vårt Explorer-rum händer det mycket spännande och på kvällen är det dags för passion, häftiga rytmer och koordination när vi bjuder på tangolektioner.

Dag 7-11
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day7-11.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Fram med kameran!


Ort: Antarktis

Det har ju hittills på resan inte varit någon brist på fotomotiv, men i Antarktis kommer du antagligen att utnyttja hela utrymmet i ditt fotominne. Följ med i land för att utforska mer, möt pingviner och sälar på nära håll och se glaciärer, gamla valfångststationer och reliker. Från däck finns det också stora chanser att få se valar. Nu är du på en av världens mest avlägsna platser och kommer inte att ha långtråkigt en sekund! Här härskar naturens element, och det är väder, vind och isförhållandena som dikterar vår seglingsplan. För oss är säkerheten alltid viktigast och kaptenen bestämmer vart vi ska segla efter att ha sett förhållandena. Väl framme i Antarktis kommer vi att försöka gå i land på flera platser. Vi besöker bland annat Sydshetlandsöarna och Cuverville Island, där en av världens största kolonier åsnepingviner håller till. Neko Harbour är vackert belägen längst in i Andvord Bay. Paradise Harbour fick sitt passande namn av valjägare under förra århundradet. Wilhelmina Bay bjuder på fantastisk natur och kallas ofta ”Whalemina Bay” på grund av det stora antal knölvalar som kommer hit i december. Under vår vistelse kan du följa med expeditionsteamet för att se pingviner, sälar och kanske till och med valar på nära håll, paddla kajak och utforska vattnet och isen i våra små båtar.

Dag 12
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Reflektera över det antarktiska äventyret


Ort: Drakesundet

Vi tillbringar två dagar på havet, på väg mot de vackra Falklandsöarna.

Falklandsöarna består av två större öar och cirka 700 mindre, med en beräknad befolkning på 3,000. När vi kommer fram till den västligaste befolkade utposten kommer du att få se isolerade bondgårdar som har gått i arv i sex eller sju generationer. Fåren betar fredligt intill enorma kolonier av albatross och klipphoppar-, kungs- och macaronipingviner, medan rovfågeln strimkarakara patrullerar ovanför oss och magellangäss går och betar i strandkanten.

Dag 13
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day4-13.png
Foto: Gian-Rico Willy Foto

Tillbaka till civilisationen


Ort: Kap Horn och de Chilenska Fjordarna

När Kap Horn börjar synas vid horisonten betyder det att vi är tillbaka i civilisationen igen. I Beaglekanalen besöker vi Puerto Williams, en liten stad mellan hav och fjäll. På väg till Punta Arenas får du chans att utforska fler chilenska fjordar. 

Dag 14
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day14.png
Foto: Shutterstock Foto

Sista landstigningen i de fantastiska fjordarna


Ort: De Chilenska Fjordarna

Stanley, öarnas huvudstad, är en utmärkt startpunkt för alla våra spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom muséet, postkontoret, många butiker som säljer lokala ullprodukter samt, kanske viktigast av allt, Staneys livliga pubar – ligger vid hamnen.

Falklandsöarna är fulla av naturens under och vilda djur och fåglar. Det är en orörd miljö med fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Pingvinerna kommer nära oss, stannar och tittar lite och går sedan vidare utan att bry sig om oss. De är verkligen inte rädda och vi får fantastiska fotomöjligheter.

Dag 15
Satiago de Chile_ ©Shutterstock_Maciej Bledowski_Day 15_1200x600 2.png

Resan hem


Ort: Punta Arenas/Santiago de Chile

Tyvärr måste alla äventyr ta slut förr eller senare. När vi lägger till i Punta Arenas är dags att säga adjö till våra nyfunna vänner och den trevliga besättningen och sedan sätta oss i flygplanet mot Santiago de Chile.

November/december 2017

Ort Punta Arenas/Santiago de Chile
Ombord
Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Santiago de Chile, samt transport till och från flygplatsen.