Äventyr på södra halvklotet till Antarktis – sydgående

Montevideo - Patagonia - Falklandsøyene - Antarktis -Ushuaia

Följ med på ett äventyr till Sydamerika, Patagonien, Falklandsöarna – och Antarktis. Se pingviner, sälar och valar på nära håll, vandra på isen och paddla kajak bland isbergen. Med våra lärorika och underhållande aktiviteter ombord och våra utflykter blir detta en drömresa för äventyrare i alla åldrar.

  • Upplev Antarktis, Patagonien, Falklandsöarna och Sydamerika
  • Fascineras av det fantastiska djurlivet på södra halvklotet, ibland på riktigt nära håll
  • Kliv i land på Antarktis och paddla kajak på de mest avlägsna platserna på jorden
  • Lär dig mer och ha kul i vårt vetenskapscenter och Young Explorer-program

Översikt

På denna expedition som omfattar alla höjdpunkter på södra halvklotet kommer du inte att kunna lägga band på din entusiasm!

Från storstad till de mest avlägsna platserna

Ta chansen att njuta av storstadslivet i Montevideo innan du går ombord på MS Midnatsol. Efter en dag till sjöss ankommer vi till Puerto Madryn, porten till Valdéshalvön, som är listad som världsarv av Unesco och känd för sitt rika djurliv. Här kan du se några av världens största havsdäggdjur i deras naturliga miljö.

Fantastiska Falklandsöarna

På Falklandsöarna väntar dig vildmark och kulturella upplevelser av annorlunda slag. Här går får och betar alldeles intill pingvinkolonierna, och i byar och städer möts du av brittiska influenser som röda bussar och karaktäristiska pubar.

Överväldigande Antarktis

Vi korsar Drakesundet för att utforska den mest avlägsna platsen på vår planet. Det antarktiska istäcket täcker 98 procent av kontinenten och är den största ismassan i världen. Här finns en vildmark som sjuder av liv och vi går i land för att träffa de högljudda pingvinerna i deras myllrande kolonier.

Följ med expeditionsteamet och utforska Antarktis isbelagda kust där vi gör landstigningar för att beundra djurlivet på nära håll, paddla kajak och besöka de mest fascinerande platserna. Ombord arrangeras underhållande aktiviteter med intressanta föredrag, nya kunskaper i vetenskapscentret, ett Young Explorers Antarctica-program för unga äventyrare samt seminarier och ett fotocenter.

Vi avslutar äventyret genom att tillbringa två dagar ombord när vi korsar Drakesundet på väg tillbaka till Ushuaia.

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te
• Transport från fartyg till flygplatsen i Ushuaia
• Flygresa i ekonomiklass mellan Ushuaia och Buenos Aires

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

22. oktober 2018

Avresa från Montevideo
Dag 1
Montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Fyll på med nya upplevelser


Ort: Montevideo

Montevideo präglas av en färgstark kulturell mångfald och en pittoresk arkitektur där spansk och italiensk kolonialstil blandas med art deco. Staden har länge ansetts vara en av Sydamerikas mest intressanta städer och innan ditt äventyr på MS Midnatsol startar måste du passa på att besöka Ciudad Vieja (gamla stan), den livliga Avenida 18 de Julio med sina många teatrar, museer och konstgallerier och någon av de vita sandstränderna runt staden.

Dag 2
Lecture_shutterstock_390594247_manipulert.jpg

Håll utkik efter djur och lyssna till föredrag


Ort: Till sjöss

Njut av första dagen ombord! Expeditionsteamet inleder sitt föredragsprogram om historia, kända upptäcktsresande, marinbiologi, djurliv, oceanografi och klimatförändringar. Medan vi tar oss söderut kan du koppla av på däck och njuta av solen och värmen samtidigt som du håller utkik efter djur i kustlinjen.

Dag 3-4
Valdez_Peninsula_shutterstock_12678148.jpg

Den första av resans många höjdpunkter


Ort: Puerto Madryn

Den första av expeditionens höjdpunkter är vårt besök på Valdéshalvön, ett naturreservat som Unesco har listat som världsarv. På denna egendomligt formade halvö som ligger på Patagoniens karga östkust finns ett av landets mest intressanta djurliv, med elefantsälar, magellanpingviner, sydkapare och många olika fågelarter. Puerto Madryn är känd som porten till valarnas och pingvinernas värld, men också för sina walesiska traditioner. Staden grundades 1865 av walesiska invandrare och är en av de mest livfulla i Patagonien, med en vacker kustväg med utsikt över naturens enorma amfiteater i Nuevo Gulf. Här erbjuds ett omfattande utflyktsprogram som ridning, snorkling med sjölejon, kajakpaddling med sjölejon och valskådning eller en tur till Estancia San Lorenzo där du kan se vilda djur som nanduer (strutsliknande fåglar som inte kan flyga), guanacoer (släkt med alpackan och laman) och elefantsälar.

Dag 5
Lecture-Exped_trip_Hurtigruten_Foto_Ørjan_Bertelsen_163.jpg

Koppla av på MS Midnatsol


Ort: Till sjöss

Njut av en dag på havet och dela med dig av erfarenheter, berättelser, foton och filmer med de övriga resenärerna. Eller varför inte bara luta dig tillbaka och koppla av på däck.

Dag 6-8
2500x1250_shutterstock_138006035_Fredy-Thuerig.jpg

Pubar, pingviner och perfekt vildmark


Ort: Falklandsöarna

När vi kommer fram till Falklandsöarna får du uppleva allt från typiska röda engelska bussar och karaktäristiska pubar i huvudstaden Stanley till pingviner, vandringar i vildmarken och kajakpaddling i det klara vattnet. New Island är en charmig ö med vita sandstränder och turkost vatten. Om man bortser från temperaturen hade den lätt kunnat förväxlas med en karibisk ö. Vi passerar ett gammalt skeppsvrak på vägen in till land och tillbringar dagen bland pingviner och sälar. Under vistelsen kan du följa med på en av våra utflykter: historiska rundturer, fågelskådning, vandringar i vackert landskap eller varför inte en naturskön flygtur i ett litet plan där du kan se Falklandsöarna från ovan.

Dag 9
_R7S4381.jpg

Delta i aktiviteter ombord


Ort: Drakesundet

En dag på havet är full av aktiviteter. Vid det här laget har vårt expeditionsteam troligtvis övertygat alla ombord om att vetenskap är kul och vi kan utlova edutainment av högsta klass. När vi har passerat den antarktiska konvergensen kommer du att märka att luften blir klarare och kallare. Från däck kan du se hur isberg börjar dyka upp, och har du tur kanske en val visar sig alldeles intill fartyget.

Dag 10-14

Pingviner, isberg, sälar och valar


Ort: Antarktis

Du kommer att bli helt överväldigad av det fantastiska Antarktis. Ändlösa vita horisonter och hav fulla av mäktiga isberg och stora valar. Något som kanske är lika imponerande är mötet med de enorma kolonierna av pingviner. De är inte rädda för människor så det går att komma riktigt nära dessa charmiga fåglar. Följ med i land och utforska Antarktis imponerande landskap eller njut av djurlivet från däck där det finns goda chanser att få syn på exempelvis valar. Kom nära de spektakulära glaciärerna och besök historiska valfångststationer och lämningar. Du befinner dig i ett av världens mest avlägsna områden och intrycken är oändliga. Vi går i land på flera ställen och du får upplevelser som du sent ska glömma. Vi besöker bland annat Half Moon Island, Yankee Harbour och Cuverville Island, där man kan se en stor koloni åsnepingviner. Längst in i Andvord Bay hittar vi det vackra Neko Harbour. Paradise Bay bjuder på vackert landskap och fick sitt namn av forna tiders valjägare som sökte skydd här när stormarna rasade som värst. De höga glaciärväggarna i Wilhelmina Bay ger dig en uppfattning om isens väldiga kraft, allt från kalvande glaciärer till stora isstycken som driver förbi.

Dag 15-16
Ushuaia_BeagleChannel_shutterstock_312462830-®kovgabor.jpg

Början av slutet på äventyret


Ort: Vi korsar Drakesundet

Efter spännande dagar på Antarktis är det dags att återigen korsa Drakesundet. Tillbringa de sista dagarna ombord med att umgås med familj, nya och gamla vänner och vårt expeditionsteam. Den sista kvällen ombord njuter vi av en god avskedsmiddag .

Dag 17
Ushuaia_shutterstock_287173154-®Ksenia-Ragozina.jpg

Den sydligaste staden i världen


Ort: Ushuaia

När vi ankommer till Ushuaia är äventyret slut och det är dags att säga adjö. Om du vill ha fler spännande upplevelser innan du åker hem är du välkommen att delta i någon av de frivilliga utflykterna i vårt program efter sjöresan, exempelvis en biltur med vacker utsikt eller en vandring i Patagonien.

7. oktober 2018

Ort Ushuaia
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg, samt transport till och från flygplatsen.