Äventyr till Antarktis – se höjdpunkterna på den frusna kontinenten

Ushuaia - Antarktis - Ushuaia

Gör dig redo för ditt livs äventyr! Från Ushuaia korsar du Drakesundet och fortsätter på en oförglömlig upptäcktsresa till Antarktis. Se pingviner på nära håll och ta i isberg med bara händerna. Utbudet ombord är stort: Explorer-rum, temadagar, spännande föredrag, Young Explorer-programmet för unga upptäckare med mera, allt för att ge din resa lite extra krydda.

 • Upplev glaciärer och polarvärldens djur och natur
 • Landstig i Antarktis och se pingviner på nära håll
 • Forska i Explorer-rummet och vetenskapscentret
 • Lyssna på spännande föredrag ombord eller delta i Young Explorer-programmet

Översikt

Närkontakt med Antarktis djur och natur

En polarexpedition med MS Midnatsol kan mycket väl bli en av ditt livs mest spännande upplevelser. Följ med på detta äventyr fyllt av makalösa höjdpunkter och utforska Antarktis, jordens mest isolerade kontinent.

En isvärld som sjuder av liv

Äventyret startar redan när vi korsar det beryktade Drakesundet på vår väg söderut mot fjärran Antarktis. Bakom varje isberg dyker en ny intressant höjdpunkt upp och spänningen stiger snabbt.

Antarktis flora och fauna är ett kapitel för sig. Valar, tusentals pingviner, charmiga sälar och isberg i alla färger och former som passerar revy mot den oändliga blåvita horisonten. Redan våra första möten med myllrande pingvinkolonier kommer att få huden att knottra sig på dig, och viktigast av allt, du kommer att känna dig som en riktig polarforskare under våra landstigningar och båtturer.

Tillbaka ombord får du lära dig mer på expeditionsteamets underhållande föredrag för alla åldrar och kunskapsnivåer. MS Midnatsol är ett fartyg byggt och utrustat för moderna forskare som ställer krav, både ombord och i land. På Explorer-däck möter du andra äventyrare och kan utbyta erfarenheter med familj och nya vänner i en avslappnad atmosfär. I mediarummet presenteras dagens höjdpunkter och om du inte har följt med på någon utflykt eller landstigning kan du varje kväll se filmer och foton och ta del av dagens äventyr här. För barnen har vi vårt Young Explorer-program där vetenskapligt material presenteras på ett levande, roligt och lättförståeligt sätt. Vi kallar det edutainment av högsta klass.

Enkelhytter utan tillägg

Enkelhytter utan singeltillägg på expeditionsseglingar under 2018

Vill du resa själv under 2018? På utvalda expeditionsresor slipper du nu att betala tillägg för din hytt om du vill resa på egen hand.  

Priset inkluderar:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En hotellnatt i Buenos Aires inklusive frukost före sjöresan
 • Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia tur och retur
 • Transport i Ushuaia inklusive liten rundtur
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar samt aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

6, 17 & 28 november 2018, 9 december 2018, 2, 13 & 24. januari 2019, 4 & 15 februari 2019

Avresa från Buenos Aires
Dag 1
Day 1_Buenos Aires.jpg

Kultur och nöjesliv


Ort: Buenos Aires

Äventyret börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Följ med på en valfri stadsrundtur på eftermiddagen och på kvällen får du tillfälle att upptäcka ”Sydamerikas Paris” på egen hand.

Dag 2
Day 2_Ushuaia.jpg

Eldslandet


Ort: Buenos Aires/Ushuaia

Idag flyger vi till Ushuaia där MS Midnatsol ligger och väntar på oss. Väl ombord inleder vi vår resa med en välkomstmiddag.

Dag 3-4
Day 3-4_At sea.jpg

Vi korsar Drakesundet


Ort: Drakesundet

Förbered dig för Antarktis när vi korsar det beryktade Drakesundet, och tro oss, denna överväldigande upplevelse saknar motstycke! MS Midnatsol är särskilt utrustat för polarforskare i alla åldrar och för alla kunskapsnivåer. Vårt program ”Young Explorers Antarctica” startar redan på utresan och det blir också flera föredrag om miljön omkring oss och filmer om Antarktis, och Explorer-rummet kommer att sjuda av aktiviteter. Det här är expeditionens pulsåder, samlingspunkten för diskussioner, sammanfattningar, spontana aktiviteter och mingel där vi utbyter egna iakttagelser och upplevelser.

Dag 5-10
Day 5-10_Antarctica.jpg

Antarktis … en annorlunda värld!


Ort: Antarktis

Du har nu kommit fram till ett av planetens mest isolerade områden. Förmodligen har du tagit många spektakulära foton redan under resan hit, inte minst på valar, men själva Antarktis ligger ändå i en klass för sig. Kom med i land och utforska det hisnande polarlandskapet och se pingviner och sälar på nära håll. Så fort du sätter foten på dessa ändlösa snö- och isvidder kommer du att känna dig som en äkta upptäcktsresande. Glaciärer, gamla valfångststationer och spår av djur och människor ¬¬ –vi vågar påstå att den här resan har något nytt att erbjuda var och varannan sekund. En av Sydshetlandsöarnas höjdpunkter är Deception Island, och när vi seglar in i naturhamnen på denna vulkaniska ö ser du snart en nedlagd valfångststation som kallas Hektor samt en övergiven brittisk bas. Vi är säkra på att du kommer att uppskatta ett besök på Half Moon Island, en ö med några av de mest spektakulära polarområden du kan tänka dig, så ha kameran i beredskap. Samma sak i Yankee Harbour där antalet häckande åsnepingviner har beräknats till 4 000 par. På Cuverville Island finns ytterligare en av världens största kolonier med åsnepingviner, och längst in i Andvord Bay hittar vi det vackra Neko Harbour. Paradise Harbour fick sitt passande namn av 1900-talets valfångare, och Wilhelmina Bays fantastiska landskap kallas ofta ”Whale-mina Bay” på grund av alla knölvalar som söker sig hit i december. Vi har planerat en mängd aktiviteter för att göra din upplevelse av Antarktis så givande och innehållsrik som möjligt. Det kan till exempel innebära en landstigning för att se pingviner och lyssna på glaciärernas mullranden och knakningar. Känn vind och salta stänk när vi nästa dag försiktigt kryssar fram mellan isflaken på utkik efter leopardsälar som kravlat upp på isen för en tupplur. En tredje dag paddlar vi kajak eller genomför en längre vandring till fots. Tillbaka ombord anordnar vi olika aktiviteter i Explorer-rummet och försöker tillgodose alla tänkbara intresseriktningar. Vår fotograf ombord visar dig grunderna i expeditionsfotografering, medlemmarna i expeditionsteamet summerar dagens aktiviteter och håller föredrag, och expeditionsledaren diskuterar planerna för nästa dag med oss alla. Dessa samlingar är utmärkta tillfällen att utbyta erfarenheter och iakttagelser och mingla med andra upptäckare ombord. För våra yngre äventyrare har vi utformat ett särskilt Young Explorer-program som ger en vetenskapligt inriktad men samtidigt underhållande introduktion till biologi, historia och vildmarkens villkor. Du kan också lära dig mer om navigering och fältarbete genom föredrag, utflykter och besök i vetenskapscentret. Tro oss när vi säger att ingen dag under en Antarktisexpedition med MS Midnatsol är den andra lik – eller långtråkig.

Dag 11-12
Day 11-12_Drake passage.jpg

Vi återvänder till civilisationen


Ort: Drakesundet

Efter att ha utforskat denna spännande kontinent vänder vi tillbaka till civilisationen. Vi får ett par avkopplande dagar till havs och möjlighet att minnas och sammanfatta våra erfarenheter. Du kan också välja att forska vidare i Explorer-rummet.

Dag 13
Day 13_ Buenos Aires.jpg

Äventyret lider mot sitt slut


Ort: Ushuaia/Buenos Aires

Tyvärr har alla spännande äventyr ett slut. När vi anländer till Ushuaia är det dags att ta farväl av besättningen och alla nya vänner. Vi kör dig till flygplatsen för resan tillbaka till Buenos Aires, men om du vill fortsätta äventyret har du nu chansen att förlänga din semester och följa med på något av våra program efter sjöresan.

18 & 29 november 2018, 10 & 21 december 2018, 14 & 25 januari 2019, 5, 16 & 27 februari 2019

Ort Ushuaia/Buenos Aires
Ombord Upplevelser Förläng din semester