Den ultimata Antarktisupplevelsen

Buenos Aires - Antarktis - Buenos Aires

Följ med på en ambitiös resa där vårt kunniga expeditionsteam tar med dig på vandringsturer, kajakpaddlingar och klättringar på världens mest isolerade kontinent. Vi lämnar Ushuaia och sätter kurs mot Falklandsöarna och Sydgeorgien, innan vi seglar vidare in i antarktiska farvatten och det ökända Drakes sund. Segla i kända polfarares kölvatten och se allt som detta otroliga område kan erbjuda, på denna 20 dagar långa expedition: Den ultimata Antarktisupplevelsen.

 • Gör en omfattande och varierad resa till både Antarktis och de subantarktiska öarna.
 • Tillbringa ett antal uppfriskande dagar på Sydgeorgien, med sitt myllrande djurliv och sin storslagna natur.
 • Utforska det isolerade Antarktis mitt under säsongen, då pingvinerna har anlänt och ungarna snart ska kläckas.
 • Delta i vårt omfattande program ombord, med bland annat föreläsningar om Antarktis historia, miljö och djurliv.

Översikt

Innan du går ombord på MS Fram i världens sydligaste stad, Ushuaia, har du chansen att tillbringa lite tid i Buenos Aires, ”Sydamerikas Paris”. Från Ushuaia seglar vi genom den vackra Beaglekanalen i riktning mot Drakes sund.

Vi seglar sedan över öppet hav till Falklandsöarna, med sina oändliga horisonter, öppna landskap, vackra vita sandstränder och rika djur- och fågelliv med pingviner och albatrosser. Vi besöker först den nordvästra delen innan vi fortsätter till huvudstaden Stanley med sina röda bussar och engelska pubar. Stanley är utgångspunkt för flera av våra spännande utflykter.

Hänförande Sydgeorgien

Från Falklandsöarna reser vi vidare till Sydgeorgien. Längs vägen hålls intressanta föreläsningar om allt från områdets djurliv till dess valfångst- och polarhistoria. Vi seglar in i den bergiga Drygalskifjorden på öns södra del, för att besöka några av Sydgeorgiens övergivna valfångststationer. Under resan vidare mot Antarktis hålls föreläsningar om bland annat miljöriktlinjerna för besökare på Antarktis. Nu närmar vi oss världens kallaste, torraste, blåsigaste och mest isolerade kontinent.

Isolerade Antarktis

Antarktis är en fridfull kontinent där människorna huvudsakligen bara ägnar sig åt forskning. Den har utvecklats under miljontals år utan mänsklig påverkan; här är de vilda djuren inte rädda för människor. Vi besöker Whalers Bay, Half Moon Island och Brown Bluff, där landskapet domineras av en hög, rostfärgad vulkanisk klippa och stränderna är täckta av ”lavabomber”.

Åsynen, lukten och ljudet av de enorma pingvinkolonierna kommer att överväldiga dig. Du får också se valar komma till ytan för att andas och du bör alltid vara beredd på att se något oväntat. Expeditionsteamet tar dig med på vandringar i de antarktiska fjällen och kajakpaddlingar bland isbergen. Vi kan till och med övernatta på land och verkligen känna oss som riktiga pionjärer.

På vägen tillbaka seglar vi än en gång genom Drakes sund innan vi går i land i Ushuaia.

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En natt på hotell i Buenos Aires före resan, inklusive frukost
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia
 • Anslutning i Ushuaia inklusive en guidad tur
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gratis utlåning av gummistövlar ombord

 

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

November 2017

Avresa från Buenos Aires
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day1.png
Foto: Trixi Lange-Hitzbleck Foto

I tangons födelsestad


Ort: Buenos Aires

Välkommen till Buenos Aires, även kallat ”Sydamerikas Paris”. Utforska staden på egen hand och se vad tangons födelsestad har att bjuda på.

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Foto: Tommy Simonsen Foto

Ombordstigning!


Ort: Buenos Aires/Ushuaia

Du flyger från Buenos Aires på morgonen, vilket ger dig några timmar att se dig om i Ushuaia, världens sydligaste stad. I Ushuaia har du möjlighet att följa med på våra utflykter till den fantastiska Tierra del Fuego National Park innan det är dags att gå ombord på MS Fram.

Dag 3
1200x600_At sea_©Hurtigruten_day2-6-7-11-13-18-19.png

Ut på öppet hav


Ort: Drakesundet

Vi sätter kurs mot Falklandsöarna, 480 km öster om Sydamerikas sydspets och ca 1,000 km norr om Sydshetlandsöarna i Antarktis. Njut av livet ombord, håll utkik efter marint liv eller lyssna på expeditionsteamets föreläsningar.

Dag 4
1200x600_Falklands_Jesper-Nielsen.jpg
Foto: Jesper Nielsen Foto

Isolerade bondgårdar


Ort: Falklandsöarna

Falklandsöarna består av två stora öar och cirka 700 mindre, med en uppskattad befolkning på ca 3 000. När vi når ögruppens västligaste befolkade utpost kommer du att få se isolerade bondgårdar som varit i samma släkt sedan sex eller sju generationer. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphoppar-, kungs- och macaronipingvin. Rovfågeln strimkarakara patrullerar luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten.

Dag 5
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day4-5.png
Foto: Marsel van Oosten Foto

Möt pingvinerna


Ort: Falklandsöarna

Falklandsöarna bjuder på fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Pingvinerna kommer nära oss, stannar och tittar lite och går sedan vidare utan att bry sig om oss. De är verkligen inte rädda och vi får fantastiska fotomöjligheter. Huvudstaden Stanley är en bra startpunkt för våra många spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger samlat i hamnen.

Dag 6-7
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day5-12.png
Foto: Trond Gansmoe Johnsen Foto

Förbereda för underverk av Sydgeorgien


Ort: Södra ishavet

Under överfarten kan du lära dig mer om Sydgeorgien. Vårt expeditionsteam vet allt om denna ö, från dess geologi och glaciologi till sotalbatrossens parningsritualer och legenderna om norska valfångare.

Dag 8
1200x600_South_Georgia_©Marsel_van_Oosten_day8-10.png
Foto: Marsel van Oosten Foto

Storslagen natur


Ort: Sydgeorgien

I Sydgeorgiens magnifika bergslandskap kan du se glaciärer och stränder med ett myllrande djur- och fågelliv. Vi besöker Fortuna Bay och några av de gamla övergivna valfångststationer som finns här. Under vår vistelse här kommer du att få se sjöelefanter ligga och lata sig på stranden, pälssälungar leka i vattnet, samt albatrosser och tusentals kungspingviner. Du kommer också att få se några av Sydgeorgiens övergivna valfångststationer, ett valfångstmuseum, en norsk sjömanskyrka och den lilla gravlunden där den stora pionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd.

Dag 9
South Georgia_ ©Marsel Van Oosten_Day 9_1200x600.png

Olikt allt annat i världen


Ort: Sydgeorgien
Dag 10
Grytviken_ ©Dominic Barrington_Day 9_1200x600.png

Sir Ernest Shackleton


Ort: Sydgeorgien

Vi fortsätter föreläsningarna ombord och lägger vikt vid riktlinjerna för hur man förhåller sig till djurlivet och vildmarken i Antarktis utan att vare sig störa eller förstöra.

Dag 11
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Lär dig mer om Antarktis


Ort: Södra ishavet

När vi inte står på däck och kikar efter den majestätiska vandringsalbatrossen eller andra sjöfåglar, fortsätter vi vår föredragsserie om Antarktis historia, miljö och djurliv. Föredragsserien inkluderar en grundlig genomgång av riktlinjerna för besökare, som dragits upp av the Antarctic Treaty and International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO).

Dag 12
1200x600_South_Orkney_©Shutterstock_day12.png

En dröm för fotografer


Ort: Sydorkneyöarna

De öde Sydorkneyöarna är alla fotografers
dröm med majestätiska snöklädda berg,
blånande isberg och vidsträckt vildmark. Vi
tillbringar en dag med att utforska öarna,
och sedan stävar vi vidare till Coronation
Island och Elefantön via Washingtonsundet.

Dag 13
South sea_ ©Riversdale7_Day 13_1200x600.png

Närmare den antarktiska halvön


Ort: Södra ishavet

Vi korsar Washingtonsundet mot Coronation Island och Elephant Island på vägen mot Antarktiska halvön. Du kan använda den dagen till att sortera bilder, koppla av, lyssna på föredrag och se på djurlivet från däck. Snart är vi framme vid målet för resan.

Days 14-17
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day14-17.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Utan mänsklig påverkan


Ort: Antarktis

Kontinenten Antarktis är tillägnad fred och vetenskap. Vi besöker nu en plats som har utvecklats under miljontals år utan mänsklig påverkan, en plats där djuren och fåglarna fortfarande inte har lärt sig att frukta människan. När vädret tillåter paddlar vi kajak, slår läger på stranden och går på oförglömliga vandringsturer på den vackraste, mest orörda platsen på jorden. Deception Island är en ringformad ö som bildats av en gammal vulkankrater. En del av kraterväggen har kollapsat, vilket har skapat en naturlig ingång in i vulkanen. Inne i den naturliga hamnen besöker vi Whalers Bay. En annan av Sydshetlandsöarna är Half Moon Island, känd för sin hänförande skönhet. De starka havsströmmarna i Weddellhavet för med sig enorma platta isberg norrut från fastlandet. Brown Bluff är en halvö som fått sitt namn av en hög, rostfärgad klippa av vulkanisk sten som dominerar landskapet. Stranden är översållad med lavastenar.

Dag 18
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

Kurs mot norr


Ort: Drakesundet

Efter några dagars fantastiska äventyr sätter MS Fram kurs norrut och seglar mot den sydamerikanska kontinenten.

Dag 19
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Tillbakablick på expeditionen


Ort: Drakesundet

Att segla till Ushuaia på Argentinas södra spets tar 40 timmar i gynnsamt väder. Vi fortsätter vår föredragsserie och sammanfattar våra upplevelser på Antarktis.

Dag 20
1200x600_Buenos Aires_©Tommy Simonsen_day1-20.png
Foto: Tommy Simonsen Foto

Äventyret tar slut


Ort: Ushuaia/Buenos Aires

När vi kommer tillbaka till världens sydligastestad Ushuaia och Eldslandet (Tierra delFuego) i Argentina är resan slut. Vi kör dig till flygplatsen för din hemresa via Buenos Aires.

December 2017

Ort Ushuaia/Buenos Aires
Ombord

Fartyget som seglar denna rutt

Segla från Sydamerika till Antarktis med MS Fram, Hurtigrutens ursprungliga upptäckarfartyg, byggt speciellt för expeditioner i polarvatten.

Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Buenos Aires samt transport till och från flygplatsen.