Den ultimata expeditionen till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Ushuaia, Falklandsöarna, Sydgeorgien, Antarktis, Ushuaia

Följ med på denna hisnande expedition till de isolerade Falklandsöarna och fantastiska Sydgeorgien innan du får uppleva den enorma kontinenten Antarktis. Vi tar med dig på ditt livs expedition där du får utforska de ändlösa vita vidderna och njuta av naturens tystnad i dessa oförglömliga landskap.

  • Vandra och paddla kajak i Antarktis, på Falklandsöarna och i Sydgeorgien
  • Följ med i land på isolerade stränder och sov i tält
  • Ta chansen att utforska mer av Sydgeorgien på denna längre expedition
  • Se det fantastiska djurlivet med sälar, pingviner, fåglar och valar på nära håll

Översikt

Orört, avlägset och hänförande

När du går ombord för att följa med på en av våra mest ambitiösa expeditioner till Antarktis är det bäst att resa med ett öppet sinne och förvänta dig det oväntade. Den överväldigande kraften i naturen och det myllrande djurlivet i dessa extrema temperaturer kommer att göra dig mållös och ge dig oförglömliga minnen att ta med hem. Följ med i land på isolerade stränder och se djur och fåglar i oförglömliga landskap, paddla kajak i orörda vatten med isberg som flyter förbi eller tillbringa en natt i tält under stjärnorna.

Vi startar vår resa i Buenos Aires där du får tillfälle att utforska ”Sydamerikas Paris” innan du går ombord på MS Fram i Ushuaia, världens sydligaste stad. Därifrån sätter vi kurs söderut genom den natursköna Beaglekanalen.

Vi seglar över öppet hav innan vi når Falklandsöarna med oändliga horisonter, öppna landskap, vackra vita sandstränder och ett rikt djur- och fågelliv med pingviner och albatrosser. Vi besöker först den nordvästra delen innan vi fortsätter till huvudstaden Stanley med sina röda bussar och engelska pubar. Stanley är utgångspunkt för flera av våra spännande utflykter.

Fängslande Sydgeorgien

Ombord håller expeditionsteamet intressanta föredrag om Sydgeorgien innan vi seglar in i den bergiga Drygalski-fjorden på öns södra del för att besöka övergivna valfångststationer. Under resan vidare mot Antarktis får vi veta mer om bland annat miljöreglerna för besökare i Antarktis. Nu börjar vi närma oss världens kallaste, torraste, blåsigaste och mest isolerade kontinent.

Antarktis och underverken längst i söder

Antarktis är en fridfull kontinent där människorna huvudsakligen ägnar sig åt forskning. Den har utvecklats under miljontals år utan mänsklig påverkan och här är de vilda djuren inte rädda för människor. Om is, väder och vind tillåter kommer vi att besöka flera platser, bland annat Whalers Bay, Half Moon Island och Brown Bluff, där landskapet domineras av en hög, rostfärgad vulkanisk klippa och stränderna är täckta av ”lavabomber”. Upplev de enorma pingvinkolonierna med alla sinnen, titta på valar som kommer upp till ytan för att andas och var alltid beredd på något oväntat. MS Fram är vårt minsta fartyg och har därmed bäst förutsättningar för att komma nära land.

Expeditionsteamet tar dig med på vandringar i de antarktiska fjällen och kajakpaddlingar bland isbergen. Vi kan till och med övernatta på land och verkligen känna oss som riktiga pionjärer. På vägen tillbaka seglar vi än en gång genom Drakesundet innan vi avslutar expeditionen i Ushuaia.

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• En hotellnatt i Buenos Aires inklusive frukost före avresa
• Transport från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires
• Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia tur och retur
• Transport i Ushuaia inkl. rundtur
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

6 & 27 december 2018, 17 januari & 7 februari 2019

Avresa från Buenos Aires
Dag 1
Buenos_Aires_shutterstock_243296155_guillermo_bsas.jpg

Utforska tangons födelsestad


Ort: Buenos Aires

Expeditionen börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Vi erbjuder en frivillig stadsrundtur på eftermiddagen. På kvällen får du tillfälle att upptäcka ”Sydamerikas Paris” på egen hand.

Dag 2
Ushuaia_shutterstock_83521723_artincamera.jpg

Eldslandet


Ort: Buenos Aires/Ushuaia

Idag flyger du till Ushuaia. Flyget går från Buenos Aires på morgonen, vilket gör att du har några timmar för att utforska Ushuaia eller följa med på en valfri utflykt till nationalparken Tierra del Fuego, innan du går ombord på MS Fram. På kvällen seglar vi genom den natursköna Beaglekanalen.

Dag 3
Bird_R742315.jpg

Över öppet hav


Ort: Till sjöss

Vi korsar öppet hav på väg mot Falklandsöarna. Lyssna på expeditionsledarnas spännande föredrag och spana efter djur och fåglar från däck.

Dag 4-6
Falkland_Islands_7-penguins-cal.jpg

Där naturen fortfarande styr


Ort: Falklandsöarna

På Falklandsöarna vimlar det av naturens underverk bland mängder av vilda djur och fåglar. Här bjuds du på fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphoppar-, kungs- och macaronipingvin. Rovfågeln strimkarakara cirklar runt i luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten. På Falklandsöarna kommer pingvinerna fram, tittar på oss och går sedan vidare. Här har du fantastiska fotomöjligheter! Huvudstaden Stanley är en bra startpunkt för våra många spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger samlat i hamnen.

Dag 7-8
Lecture_on_board_Cobbing__20140303_03_3912©Nick-Cobbing.jpg

Sydatlanten


Ort: Till sjöss

Vi tillbringar två dagar på havet med kurs söderut mot vackra Sydgeorgien. Passa på att lyssna till föredrag om områdets djurliv samt valfångst- och polarhistoria. Vårt expeditionsteam är väl insatta i allt som rör Sydgeorgien, från ögruppens geologi och glaciologi till sotalbatrossernas parningsritualer och berättelser om norska valfångare. Du kommer bland annat få höra om polarforskaren Sir Ernest Shackleton och hans män i det olycksdrabbade fartyget Endurance och deras modiga bedrifter.

Dag 9-13
South-Georgia_Fortuna-Bay-12-nov-2011-(4).jpg

Södra ishavets Serengeti


Ort: Sydgeorgien

På just denna expedition får du ännu mer tid att utforska det unika vackra landskapet och djurlivet i Sydgeorgien. Lyssna till föredrag om upptäcktsresande och valfångsttiden och blicka ut över det gnistrande vita landskapet med glaciärer och myllrande djurliv. Sydgeorgien är känt som Södra ishavets Serengeti och är ett populärt ställe för naturfotografer. Tack vare ögruppens unika läge i Antarktis ekosystem, som ligger utanför gränsen för den årliga havsisen, samlas här tiotals miljoner pingviner, sälar och sjöfåglar. Vi planerar ett besök i Fortuna Bay och några av de gamla övergivna valfångststationer som finns här. Under vår vistelse kan du se sjöelefanter ligga och lata sig på stranden, pälssälungar leka i vattnet, samt albatrosser och tusentals kungspingviner. En annan höjdpunkt är Gold Harbour. Blicka ut över hängande glaciärer, klippor och laguner och beundra den stora kolonin med kungspingviner. Vi besöker också ett valfångstmuseum, en norsk sjömanskyrka och den lilla gravlund där den stora pionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd. På Sydgeorgien finns också bra vandringsmöjligheter och en av våra favoriter är att vandra i Shackletons fotspår längs en del av den sträcka han tog över öns kuperade landskap för att hämta hjälp åt de 22 män som satt isolerade på Elefantön.

Dag 14
026-IMG_5436.jpg

Mot Antarktis


Ort: Till sjöss

Medan vi fortsätter vår resa får du lära dig mer om underverken i söder, med fokus på historia, miljö och alla djur vi får se i Antarktis. Vi korsar Washington-sundet mot Coronation Island och Elephant Island på vägen mot Antarktiska halvön.

Dag 15-20
On_deck_Antarktis_0662.jpg

De vackraste, mest orörda platserna på jorden


Ort: Antarktis

Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva! När vi har passerat den antarktiska konvergensen kommer du att märka att luften blir klarare och kallare. Man börjar se pingviner i vattnet, och glöm inte att hålla utkik efter det första isberget. En av de platser vi kanske besöker under våra dagar i Antarktis är Deception Island, en ö i Sydshetlandsöarna, som är en ringformad vulkankrater. Det är en av de få platser i Antarktis där vi kan sätta på oss våra ryggsäckar och ge oss ut på vandring. Att gå på en aktiv vulkan i Antarktis är ju knappast en vardagsföreteelse! Andra platser vi planerar att besöka är Half Moon Island, som har ett mycket skiftande polarlandskap, Hanna Point med sitt varierande djurliv, och den stora kolonin med adeliepingviner på Paulet Island. Det kan vara svårt att navigera genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet, men här kommer du få se de mest imponerande isbergen under hela resan. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Den steniga stranden lämpar sig för landstigningar, förutom under häckningssäsongen. Vi seglar sedan genom den smala Errera-kanalen till och från Cuverville, där vi får se isberg som har fastnat och strandat i det grunda vattnet. Danco Island ligger vackert bland isbergen i Errera-kanalen, bara några hundra meter från det antarktiska fastlandet, och är en parningsplats för åsnepingviner. Följ med oss i land, paddla kajak och se isen på nära håll eller ta en tur i en av våra småbåtar. Port Lockroy är en brittisk bas från andra världskriget som gjordes om till museum 1996. Det är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger dig en inblick i livet på en bas i Antarktis på 50-talet. Pleneau ligger strax söder om Lemaire-kanalen och är en naturskön landstigningsplats som omges av många strandade isberg. Så fort det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker, sätter upp tält på stranden och tar dig med på oförglömliga vandringar för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

Dag 21-22
Drake_Passage_Antarktis_1332.jpg

På väg norrut


Ort: Drakesundet

Under resan tillbaka till civilisationen fortsätter vi vår föredragsserie och sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis. Resan från Antarktiska halvön till Ushuaia på Argentinas sydspets är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder.

Dag 23
Buenos_Aires_shutterstock_151687346.jpg

Världens sydligaste stad


Ort: Ushuaia/Buenos Aires

Vi gör ett stopp i Eldslandet. Expeditionen slutar i världens sydligaste stad, Ushuaia, och du flyger sedan till Buenos Aires för att fortsätta hemåt. Är du sugen på lite sol och värme efter att ha varit i Antarktis rekommenderar vi att du deltar i ett av våra program efter sjöresan.

Ankomst 28 December 2018, 18 Januari, 8 Februari & 1 Mars 2019

Ort Ushuaia/Buenos Aires
Ombord Upplevelser

Filmer

Fördjupa dig i äventyren som du kan få uppleva under en resa till Antarktis.

Förläng din semester