Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (norrgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (norrgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (norrgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (norrgående)

Reseinformation 23 dagar MS Fram
Avresor
7 mars 2024
15 mars 2025
Pris från kr 113 243
kr 102 739
Frukost, lunch och middag ingår

23 dagar lång expeditionskryssning till Antarktis och Patagonien, från pulserande Santiago till vackra Valparaíso

Antarktis imponerande djurliv

Vår utforskning av Antarktis följer ingen strikt resplan men innehåller båtturer bland isflaken och landstigningar när tillfälle ges – samt besök vid pingvinkolonier. Både vattnet och våra landstigningsplatser är hemvist för ett imponerande djurliv, däribland valar, sälar samt adélie-, hakrems- och åsnepingviner. Du som älskar fåglar kan spana efter labbar, stormfåglar och tärnor.

Chiles kust

Den chilenska kusten bjuder på äventyr, upplevelser och allt från fascinerande fjordar till små byar. Vi stannar till i Puerto Natales, hamnen som tar oss närmare Torres del Paine nationalpark, reser genom Patagoniens mytomspunna vatten och utforskar kolonialstaden Castro. Sedan fortsätter vi till Valparaíso som bjuder på en blandning av färgglada kullerstensgränder och vackra torg.

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (norrgående) Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (norrgående)
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles huvudstad 

  Santiago de Chiles sevärdheter

  Välkommen till Santiago, Chiles pulserande huvudstad. Stadens koloniala arkitektur, prisbelönta restauranger och fascinerande museer gör den till en utmärkt plats att påbörja din expeditionskryssning. Det finns mycket att se och göra, såsom marknaden Mercado Central, Plaza de Armas och presidentpalatset. Ta dig upp i Sky Costanera som erbjuder en panoramautsikt över staden från 300 meters höjd.

  Du kanske till och med vill anlända några dagar tidigare för att följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles huvudstad 

 • Dag 2
  Punta Arenas

  Avresa från Punta Arenas 

  Gå ombord på ditt expeditionsfartyg i Punta Arenas

  Vi lämnar Santiago tidigt på morgonen och flyger till Punta Arenas, Chiles sydligaste hamn. Här ligger expeditionsfartyget och väntar på oss. Väl ombord är det dags att göra sig hemmastadd, utforska fartyget och lära känna expeditionsteamet.

  Förutom att vara dina guider, värdar och lokala experter är de även dina medresenärer under de kommande tre veckorna. De svarar entusiastiskt på alla slags frågor som kan tänkas uppstå under ditt äventyr i Antarktis.

  Dag 2
  Punta Arenas

  Avresa från Punta Arenas 

 • Dag 3-4
  Till havs

  Res genom Drakes sund 

  Gör dig redo för ett äventyr

  Innan vi når Antarktis får du uppleva den legendariska vattenvägen Drakes sund, en två dagar lång resa där de omgivande förhållandena kan variera snabbt. Sundet har fått sitt namn efter Sir Francis Drake, som upptäckte det av en slump efter att hans båt förflyttats söderut av kraftiga vindar.

  Besök vårt vetenskapscenter för att lära dig mer om äventyret du har framför dig. Vårt expeditionsteam anordnar föreläsningar om Antarktis historia, djurliv och ekosystem. Dessutom får du reda på hur du lämnar ett så litet avtryck som möjligt under vårt besök och hur du kan delta i olika forskningsprojekt.

  Passa på att utnyttja alla bekvämligheter ombord. Koppla av i badtunnorna eller panoramabastun, spana efter isberg, valar och albatrosser ute på däck eller varva ner i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3-4
  Till havs

  Res genom Drakes sund 

 • Dag 5-12
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld 

  Den vackraste och mest avlägsna platsen på jorden

  Inget kan förbereda dig för Antarktis enorma, frusna skönhet. Isberg som har formats av naturen flyter omkring i sundet. Åsne-, hakrems- och adéliepingviner står och håller utkik på stränderna medan sjöfåglar seglar i luften ovan. Det är naturen som bestämmer.

  Vi ägnar åtta spännande dagar åt att utforska flera av de över 20 möjliga landstigningsplatserna på och runt Antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna. Oavsett vilka platser vi besöker och vad vi gör så bjuder varje dag på något annorlunda och spännande.

  Vi kan gå in i en vulkanisk kratersjö eller landstiga vid istäckta vikar där gammal valjaktutrustning ligger övergiven. Du kan även få chansen att paddla kajak bland isberg och sälar eller ge dig ut på vandring med snöskor till en fantastisk utsiktsplats.

  Fågelentusiaster ska vända blicken mot skyn för att spana efter antarktiska sjöfåglar som labbar, stormfåglar och tärnor. Under föreläsningar ombord och guidning på land får du lära dig mer om denna värdefulla livsmiljö och hur vi alla kan bevara den för framtiden.

  Dag 5-12
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld 

 • Dag 13-14
  Till havs

  Runda Kap Horn 

  Res genom Drakes sund och försök att gå iland vid Kap Horn

  Efter åtta oförglömliga dagar på Antarktis vänder vi kurs tillbaka norrut, genom Drakes sund och runt Kap Horn. Det finns gott om tid att koppla av ombord när vi sätter kurs mot de chilenska fjordarna.

  Expeditionsteamet fortsätter att hålla föreläsningar i fartygets vetenskapscenter där de berättar mer om Chiles geologi och djurliv. Du kan även delta i program där vi bidrar med data till aktuella forskningsprojekt eller lära dig mer om allt du har sett i Antarktis.

  Precis som vid Drakes sund är vattnet kring Kap Horn oförutsägbart, men vår kapten försöker att ta oss till udden för en landstigning om vädret tillåter.

  Dag 13-14
  Till havs

  Runda Kap Horn 

 • Dag 15
  Chilenska fjordar

  Utforska Chiles fjordar 

  Se dramatiska landskap och ikoniska djur

  Resan norrut längs den chilenska kusten tar dig förbi de natursköna, utspridda ökedjorna i Magallanes-provinsens fjordar. De isolerade öarna och dolda vikarna är en inbjudande tillflyktsort för djur.

  Oavsett om du ger dig ut i våra små expeditionsbåtar eller bara står ute på däck har du chansen att se kolonier av magellanpingviner, sjöelefanter och olika valarter. Du kan även få syn på majestätiska vattenfall längs denna dramatiska och vackra kuststräcka.

  • Inkluderad Presentation om Yaghan-kultur ombord
  Dag 15
  Chilenska fjordar

  Utforska Chiles fjordar 

 • Dag 16-17
  Puerto Natales

  Bohemiska Puerto Natales 

  Porten till Torres del Paine

  Vår expeditionskryssning fortsätter till Puerto Natales, porten till Torres del Paine nationalpark. Du kan välja om du vill uppleva den vackra nationalparken under en buss- eller vandringstur. Båda alternativen bjuder på fantastiska upplevelser.

  Det varierade landskapet består av allt från stäpp, skog och öken till glaciärer och sjöar. Guanacor och nanduer strövar fritt i omgivningarna. Håll utkik efter chilenska flamingor – har du tur kan du även få syn på den mäktiga kondoren.

  Puerto Natales är en populär plats bland vandrare och turister och här finns gott om restauranger, barer och friluftsbutiker. Du kan ge dig av på egen hand för att besöka hantverksbyn Etherh Aike, provsmaka gin på Last Hope Distillery eller bara ta en avkopplande promenad längs vattnet.

  • Inkluderad Vyer i Puerto Natales
  Dag 16-17
  Puerto Natales

  Bohemiska Puerto Natales 

 • Dag 18
  Puerto Edén

  Avlägsna Puerto Edén 

  Upptäck Kawésqar-kulturen i en patagonisk by

  Nästa stopp på resan är den charmiga byn Puerto Edén, som ligger i änden av en djup fjord i Bernardo O’Higgins nationalpark.

  Den lilla byn kan endast nås vattenvägen och färjan till fastlandet går bara en gång i månaden. Byn har inga vägar – det enda sättet att ta sig mellan byggnaderna är på plankbelagda gångvägar. Bland de 250 invånarna finns några av de sista medlemmarna av det inhemska kawésqarfolket. Be dem berätta om sin unika kultur.

  • Inkluderad Besök ett samhälle
  Dag 18
  Puerto Edén

  Avlägsna Puerto Edén 

 • Dag 19
  Till havs

  Patagoniens farvatten

  Oförglömliga landskap i Anderna

  Vi reser norrut längs Patagoniens kust. Låt dig fängslas av Patagoniens fjordlandskap av kanaler, berg och glaciärer, omgivna av sydboksskogar.

  Här finns goda chanser att få syn på valar, sjöfåglar, pingviner och andra djur. Ta in de vackra vyerna från fartygets panoramabastu eller badtunnorna ute på däck, njut av den utsökta maten tillagad på lokala råvaror eller koppla av i Explorer Lounge & Bar.

  Expeditionsteamet anordnar fascinerande föreläsningar om regionens historia och djurliv medan fartygets fotograf ger dig tips om hur du tar de bästa bilderna av landskapet.

  Dag 19
  Till havs

  Patagoniens farvatten

 • Dag 20
  Castro

  Charmiga Castro 

  Pålbyggnader och historiska kyrkor

  Castro ligger insvept bland den frodiga grönskan på ön Chiloé och är Chiles tredje äldsta stad. I staden ligger två av Unescos världsarv: Iglesia San Francisco och Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Det finns flera utsiktsplatser som bjuder på fantastiska vyer över stadens färgglada palafitos, pålbyggnaderna längs vattnet. Om du är ute efter lite kultur ska du ta dig till det regionala museet och museet för modern konst.

  Ta med kikaren eftersom Chiloé är en viktig livsmiljö för fågelarter, såsom eldkronekolibrier och chileflamingor, samt pingviner, svarthalsade svanar, ringkungsfiskare och silverdoppingar.

  • Inkluderad Castro och dess kyrkor
  Dag 20
  Castro

  Charmiga Castro 

 • Dag 21-22
  Till havs

  Reflektera över ditt äventyr 

  Koppla av ombord när vi sätter kurs mot Valparaíso

  Njut av de sista två dagarna ombord när vi sätter kurs mot Valparaíso där expeditionskryssningen når sitt slut. Varva ner, utnyttja bekvämligheterna ombord och umgås med människorna du har träffat under ditt äventyr.

  Håll utkik efter sällsynta fåglar ute på däck, ta en drink i Explorer Lounge & Bar eller sjunk ner i en badtunna – valet är ditt. Utforska regionen i fartygets vetenskapscenter och sammanfatta din otroliga expeditionskryssning till Antarktis och Patagonien tillsammans med expeditionsteamet.

  Dag 21-22
  Till havs

  Reflektera över ditt äventyr 

 • Dag 23
  Valparaíso

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv 

  Upptäck Valparaíso, ”Stilla havets juvel”

  Expeditionskryssningen till Antarktis och Patagonien börjar i färgstarka Valparaíso. Valparaíso, som även kallas ”Stilla havets juvel”, är byggd på branta sluttningar med utsikt över havet. Att utforska den här Unesco-listade staden är ett rent nöje.

  Staden är en spännande labyrint av gränder och barrios, färgglada hus och marknader med gott om lokala råvaror och lockande dofter och ljud. Du kan beundra spektaklet på en bergbanetur upp till Cerro Alegre och Concepción.

  Om du vill fortsätta ditt äventyr kan du följa med på ett efterprogram som finns som tillval.

  Dag 23
  Valparaíso

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv 

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
7.

2025

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
15.

Vad som ingår

Hotell

 • Övernattning i Santiago de Chile före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Santiago de Chile till Punta Arenas

Transfer

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Punta Arenas före expeditionskryssningen.

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: