Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Reseinformation 22 dagar MS Fram
Avresor
16 oktober 2022
13 oktober 2023
Pris från
kr 109 814
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med oss när vi utforskar de vackra fjordarna längst den chilenska kusten och fortsätter ner längs Antarktis orörda islandskap under sen vår för ett helt oförglömligt äventyr.

Patagoniens fantastiska landskap

Vår expeditionskryssning börjar i Valparaíso och tar dig söderut längs den natursköna stillahavskusten i Chile. Vi seglar genom Patagoniens mytomspunna farvatten, till charmiga och avlägsna byar och städer som Castro och Puerto Edén, innan vi fortsätter genom den naturliga labyrinten av de häpnadsväckande chilenska fjordarna till Sydamerikas sydligaste spets. Här och längre söderut är väder- och sjöförhållandena ofta mycket svåra att förutsäga. Det är därför vi inte har någon fast resplan. Om vind, väder eller is gör en planerad landstigning svår anpassar vi vår expedition för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen som går för tillfället. Vi kanske försöker stiga iland på Kap Horn om vind och vågor är fördelaktiga. Om inte, börjar vi korsa Drakes sund.

Den vita kontinenten

Du får tillbringa sju dagar med att fira den sena våren i Antarktis. Kolla på kärlekskranka pingviner som skvätter vatten och gör allt de kan för att locka till sig en partner. Titta ut över den oändliga horisonten av is och snö och se isbergen när de är som allra vackrast. Du kommer att förälska dig i den här frusna och ändå underbart vackra världen genom att följa med expeditionsteamet på föreläsningar, landstigningar och iskryssningar såväl som tilläggsaktiviteter som kajakpaddling eller till och med camping.

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående) Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Vibrerande ”Valpo”

  Preliminär avgångstid: 22:00

  Ditt äventyr börjar i Valparaíso som även kallas ”Valpo” av lokalbefolkningen. Detta var en gång i tiden en viktig hamn för fartyg som gick mellan Atlanten och Stilla havet, men med invigningen av Panamakanalen år 1914 tog guldåldern för den handeln slut. Men om du tar en liten promenad i hamnen innan du går ombord på MS Fram kan du helt klart känna historiens vingslag.

  Som tur är staden så mycket mer. En spännande konstscen, välmående matkultur, gamla bergbanor och bostadsområden på kullar som täcks av färgglada hus gör att det är lätt att jämföra staden med San Francisco. Stadsdelen Alegre verkar ha alla dessa element. Välj mellan fik och restaurangerna här och njut av utsikten över staden och havet alldeles intill. Se till att du även besöker det UNESCO-listade historiska kvarteret där du kan beundra vackra byggnader och gatukonst.

  Om du vill ha mer tid att utforska denna chilenska hamnstad rekommenderar vi att du kommer ett par dagar tidigare. Vad sägs om att även lägga till ett valbart förprogram på fyra dagar till Atacamaöknen, världens torraste öken?

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Vibrerande ”Valpo”

 • Dag 2-3
  Till sjöss

  Resan söderut

  Din expeditionskryssning har äntligen börjat, och du kan se fram emot två dagar till sjöss längs Chiles natursköna Stillahavskust. Det kan vara en bra idé att tillbringa dagarna på däck när vi färdas förbi det storslagna landskapet. Du kan även få syn på vilda djur, såsom migrerande valar och albatrosser. . Det är också då expeditionsteamet inleder sitt föreläsningsprogram för att förbereda dig för upplevelserna som väntar dig. Lär dig mer om områdets vetenskap, djurliv och historia, och delta i program för medborgarforskning i vetenskapscentret. . Du kan även delta i konstkurser där du bland annat kan rita eller skulptera din favoritpingvin. Det finns alltid mycket att göra. Och om du inte riktigt känner för att göra något är Explorer Lounge & Bar den perfekta platsen för att göra, eller inte göra, just det.

  Dag 2-3
  Till sjöss

  Resan söderut

 • Dag 4
  Castro

  Rustik chilensk charm

  Castro är huvudstaden på ön Chiloé och ligger insvept bland vindpinade kullar och grönska. De flesta besökare går raka vägen till kajen i distriktet Gamboa för att se de färgglada trähusen, som kallas ”palafitos”, vilka har byggts på styltor längs Fiordo de Castro. Men den här lilla storstaden har mycket mer att erbjuda. Om du tar dig ner till det centrala torget kan du besöka UNESCO-världsarvet Iglesia San Francisco, en gammal nygotisk träkyrka som dateras tillbaka till 1567 när staden grundades. Om du är ute efter något mer modernt är Museo de Arte Moderno Chiloé också värt ett besök. Och blir du hungrig på vägen genom staden finns det många bra restauranger att välja bland, vilket gör Castro till ett överraskande kulinariskt resmål.

  • Inkluderad Castro och dess kyrkor
  Dag 4
  Castro

  Rustik chilensk charm

 • Dag 5
  Till sjöss

  Genom Patagoniens vatten

  Vi fortsätter söderut och tar oss igenom Patagoniens sagolika vatten. När Magellan seglade hit 1520 använde han uttrycket ”patagon” för att beskriva de inhemska stammarna i regionen, som han och hans expeditionsmedlemmar trodde var jättar på upp till 5 meter i längd. Även om vi inte kan lova att du får se jättar är de klassiska andinska havslandskapen med orörd natur och spektakulära bergstoppar definitivt något som är både stort och ståtligt.

  Vi börjar närma oss en av världens mest avlägsna och vackra platser, provinsen Última Esperanza, vilket betyder ”Sista hoppet”. Den spanska navigatören Juan Ladrillero gav platsen detta namn 1557 efter flera misslyckade försök att nå Magellans sund. Det kan kännas tryggt att veta att han till sist lyckades hitta och ta sig igenom sundet.

  Dag 5
  Till sjöss

  Genom Patagoniens vatten

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Avskilt, fridfullt och naturskönt

  Den lilla byn Puerto Edén ligger vid en vik i utkanten av en halvö, mitt i en fjord i Bernardo O´Higgins nationalpark. Jämförelserna med Edens trädgård gäller mer för parken än själva byn, men det är utan tvekan väldigt svårt att ta sig till den här platsen. Även om de natursköna omgivningarna verkligen är ett paradis bortom huvudlederna, så finns det faktiskt inga vägar som leder hit och Puerto Edén är endast åtkomlig med båt.

  Men isoleringen passar de dussintals Kawéskar-människorna som gav upp sin nomadiska livsstil på kanoter för att bosätta sig här för en generation sedan. Och på grund av det ovanligt fuktiga klimatet och den rikliga nederbörden finns det inga vägar runt byn heller. Om du vill ta dig runt och besöka de små konst- och hantverksbutikerna måste du gå längs gångvägarna belagda med plankor som förbinder husen och byggnaderna till de 250 personerna som bor här.

  • Inkluderad Besök ett samhälle
  Dag 6
  Puerto Edén

  Avskilt, fridfullt och naturskönt

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Äventyrarnas stad

  Tack vare närheten till Torres del Paine nationalpark, har Puerto Natales bytt ut fåren från den tidigare jordbruksindustrin mot fleecebärande vandrare som strömmar hit för att ge sig ut på patagoniska äventyr. Du kommer att få se många räfflade plåthus som säljer ett brett utbud av friluftskläder och erbjuder ett alltmer varierat urval av maträtter för att tillgodose stadens nya besökare.

  Under de två dagarna vi tillbringar här får du möjlighet att följa med på en utflykt till själva parken eller njuta av atmosfären och sevärdheterna i Puerto Natales. Ta en drink i en av de många lugna barerna och prata med lokalborna och andra internationella äventyrare. Last Hope är både en bar och ett gindestilleri som sägs vara världens sydligaste destilleri. När du promenerar omkring utmed vattnet vid fjorden Última Esperanza finns det gott om fotomöjligheter vid den gamla piren och några andra monument längs vägen. Ú

  • Inkluderad Vyer i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Äventyrarnas stad

 • Dag 9
  Chilenska fjordar

  Ett paradis för naturälskare

  Glaciärisen vräkte sig en gång i tiden fram genom landskapet, vilket skapade de djupa och vackra chilenska fjordarna och kanalerna och de höga bergen som omger dem. Även om området verkar vara nästan helt orört av människor, har urbefolkningen använt dessa kanaler för fiske och jakt på sina kanoter i århundraden.

  Passa på och njut av stillheten i denna labyrint av vattenvägar mellan öar, berg och glaciärer. Om tid och väder tillåter kan vi ta oss ut på en naturskön kryssning i fjordarna ombord på våra små upptäcktsbåtar eller göra en landstigning. Håll utkik efter fåglar som följer efter fartyget på himlen. I vattnet kan du få se delfiner eller till och med valar.

  Dag 9
  Chilenska fjordar

  Ett paradis för naturälskare

 • Dag 10-11
  Till sjöss

  Resan genom Kap Horn och Drakes sund

  På morgonen kommer vi att färdas genom den natursköna Beaglekanalen, där du kan få se sällsynta, inhemska Peales delfiner och andra vilda djur. När vi har tagit oss igenom kanalen fortsätter vi ner till Kap Horn. Denna udde på Isla Hornos upptäcktes 1616 av holländaren Willem Schouten, som kallade den Kaap Hoorn efter staden Hoorn i Nederländerna. Vattnet runt udden är vanligtvis krabb sjö med stark vind och stora vågor och därför sällan gynnsamt för landstigningar. Men om vädret skulle tillåta oss att stiga i land på ön och gå upp till udden kommer det med all säkerhet att vara något minnesvärt.

  När vi färdas in i Drakes sund kommer vårt expeditionsteam att fortsätta att hålla föreläsningar och ge något att tänka på för att ytterligare förbereda dig inför det kommande äventyret. Du kan lära dig mer om hur du gör ditt besök i Antarktis så säkert och hållbart som möjligt genom att läsa igenom riktlinjerna från IAATO. Expeditionsteamet kommer att gå igenom steriliseringsprocedurerna för våra speciella gummistövlar eller varför vi alltid dammsuger våra kläder och ryggsäckar innan vi gör landstigningar på Antarktis. Vår fotograf ombord kommer att förklara hur du ställer in vitbalansen och när det är bäst att minska exponeringen, så att du kan ta bättre bilder.Håll dig i form i gymmet eller slappna av i bastun, men glöm inte att blicka ut över horisonten ute på däck eller i Explorer Lounge för att se det första isberget.

  Dag 10-11
  Till sjöss

  Resan genom Kap Horn och Drakes sund

 • Dag 12-18
  Antarktis

  Den vita kontinenten

  Detta är den sista frusna gränsområdet: en orörd, vidsträckt, vit öken som kryllar av liv längst ner på jorden. Majestätiska, snötäckta berg höjer sig upp ur det isiga havet. Glaciärer sträcker sig över landskapet, och spricker och kalvar isberg längs kusten. Landskapet är nästan helt tyst. Det enda som kan höras är några kacklande, kärlekskranka pingviner, plaskandet från sälar som uppvaktar varandra och ljudet av sönderfallande is. De 46 fågelarter som lever här, såsom tärnor, petreller och labbar kan också fånga din uppmärksamhet.

  Under de sju dagar vi tillbringar runt Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön kommer vi sannolikt att gå i land på flera platser, så att du kan uppleva regionens vilda djur och landskap på nära håll. Expeditionsteamet kommer att ta med dig ut på landstigningar där de kommer att staka ut ett område som du kan gå omkring i på egen hand.De kommer också att ha hand om iskryssningarna i våra små expeditionsbåtar där vi åker på rundturer bland isberg och glaciärer på ett säkert avstånd. Ibland erbjuds även valfria aktiviteter, såsom kajakpaddling, camping och vandringar med snöskor som du kan ha turen att få följa med på.Du kan även delta i ett varierat utbud av projekt för medborgarforskning, såsom att fotografera valar och samla in vattenprover. Genom att ladda upp dina bilder till en global databas hjälper du forskare runt om i världen att studera migrationsmönster och mikrobiologi.Du kommer att få en ännu bättre förståelse för Antarktis ömtåliga ekosystem när vi studerar proverna i vetenskapscentret.

  Enligt Antarktisfördraget är Antarktis tillägnad fred, vetenskap och turism. Därför följer vi de strikta miljöriktlinjerna för detta område. Vi är det främmande inslaget här, så det är viktigt att göra så liten påverkan som möjligt. Djurlivet har vant sig vid is och kallt väder, men inte vid mänsklig inblandning. Vi vill inte lämna något annat än fotspår eller ta något mer än bilder! Faktum är att i många av de områden vi besöker suddar vi ut våra fotspår för att förhindra pingviner från att falla ned och fastna. Som ambassadörer för Antarktis vill vi att framtida upptäcktsresande ska få vara med om samma upplevelse som du när det är deras tur att förundras över denna orörda kontinent.

  Dag 12-18
  Antarktis

  Den vita kontinenten

 • Dag 19-21
  Drakes sund och Beaglekanalen

  Avslappnad

  med ny inspiration. Det är hur många av våra gäster känner sig efter att ha utforskat Antarktis under sju fascinerande och oförglömliga dagar. Både du och minneskortet i kameran kommer att vara fullproppade med minnesvärda ögonblick.

  MS Fram kommer att vända och påbörja resan norrut för att säkert ta dig tillbaka genom Drakes sund och vidare genom Beaglekanalen. Expeditionsteamet kommer fortsätta att hålla föreläsningar i vetenskapscentret och de kommer även att sammanfatta resans många upplevelser. Om du börjar känna dig lite nedstämd över att din resa snart är över, är det helt normalt. Men det finns fortfarande gott om tid att roa sig. Unna dig något gott i restaurangerna ombord och njut av alla dina favoriträtter en sista gång. Räkna stjärnorna från badtunnan på observationsdäcket och lägg till dina nya vänner till den sociala mediekanal du gillar att använda.

  • Inkluderad Presentation om Yaghan-kultur ombord
  Dag 19-21
  Drakes sund och Beaglekanalen

  Avslappnad

 • Dag 22
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Slutet och en ny början

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  När vi anländer till Punta Arenas på morgonen har din resa nått sitt slut. Vi tar dig till flygplatsen och därifrån kommer du att flyga till huvudstaden Santiago de Chile. Om du inte har någon brådska att åka hem rekommenderar vi starkt att du förlänger din resa för att utforska de många sevärdheterna i den chilenska huvudstaden. . Vi rekommenderar även att du förlänger din semester för att följa med på ett efterprogram till Påskön, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, där du bland annat kan försöka förstå dig på de mystiska statyerna med jättehuvuden.

  Även om du måste säga farväl till fartyget, kaptenen, besättningen och expeditionsteamet, behöver du inte säga adjö till äventyret. När ett kapitel avslutas inleds ett annat och det finns fler expeditionskryssningar och destinationer att utforska.

  Vi hoppas att de magiska ögonblicken du upplevde på denna expedition inte bara var ögonblick som fångades bakom kameralinsen, utan att de även var många som för alltid har etsat sig fast i ditt sinne och hjärta. Låt Antarktis fortsätta att inspirera dig långt efter ditt äventyr här.

  Dag 22
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Slutet och en ny början

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
16.

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
13.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Transfer

 • Transfer från fartyget till Punta Arenas flygplats efter expeditionskryssningen

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Punta Arenas till Santiago de Chile

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurang Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar inom olika ämnesområden
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och trix för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmet inomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter vid landstigningar

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar när vi är i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Kostnadsfri vind- och vattentät expeditionsjacka
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar innan våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria utflykter med våra lokala partner
 • Valfria smågruppsaktiviteter med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: