Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Reseinformation 22 dagar MS Fram
Avresor
13 oktober 2023
20 oktober 2024
Pris från kr 126 704
kr 102 213
Frukost, lunch och middag ingår

22 dagar lång expeditionskryssning från Valparaíso till de chilenska fjordarna och Antarktis frusna värld

En antarktisk expedition

Vi reser söderut längs den chilenska kusten med kurs mot Antarktis. Rutten kan variera beroende på den lokala väderleken, men vi ser till att göra det mesta av rådande förhållanden. Varje dag erbjuder något annorlunda och spännande. Under oktober och november börjar pingvinerna sin uppvaktning och häckning på den vita kontinenten. Förälska dig i det frusna, unika landskapet under landstigningar och utflykter i våra expeditionsbåtar.

Naturliga och konstgjorda underverk i Patagonien

Under vår expeditionskryssning får du även uppleva flera av Unescos världsarv och ett biosfärområde. Bland annat besöker vi vackra Valparaíso, utsmyckade kyrkor i Castro samt utforskar de spektakulära landskapen, glaciärerna och sjöarna i Torres del Paine nationalpark. Efter att ha tagit oss ner längs Patagoniens pittoreska kust försöker vi att gå iland vid Kap Horn

Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående) Djupgående expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)
 • Dag 1
  Valparaíso

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv

  Upptäck Valparaíso, ”Stilla havets juvel”

  Expeditionskryssningen till Antarktis och Patagonien börjar i färgstarka Valparaíso. Valparaíso, som även kallas ”Stilla havets juvel”, är byggd på branta sluttningar med utsikt över havet. Att utforska den här Unesco-listade staden är ett rent nöje.

  Staden är en spännande labyrint av gränder och barrios, färgglada hus och marknader med gott om lokala råvaror och lockande dofter och ljud. Du kan beundra spektaklet på en bergbanetur upp till Cerro Alegre och Concepción.

  Följ med på ett av våra förprogram som finns som tillval om du vill upptäcka ännu mer av regionen.

  Dag 1
  Valparaíso

  Valparaíso, ett av Unescos världsarv

 • Dag 2-3
  Till havs

  Förbered dig för äventyr 

  Kom i expeditionsstämning

  Under de kommande två dagarna till havs får du att lära dig mer om de underverk vi får uppleva under resans gång.

  Expeditionsteamet består av experter på alltifrån oceanografi och geologi till ornitologi och historia. Du kan lyssna till deras fascinerande föreläsningar och presentationer i fartygets vetenskapscenter.

  Ta en kikare och spana efter sällsynta vandringsalbatrosser och stormfåglar. Få ut det mesta av bekvämligheterna ombord när du utnyttjar badtunnorna, panoramabastun och gymmet.

  Dag 2-3
  Till havs

  Förbered dig för äventyr 

 • Dag 4
  Castro

  Charmiga Castro 

  Pålbyggnader och historiska kyrkor

  Castro ligger insvept bland den frodiga grönskan på ön Chiloé och är Chiles tredje äldsta stad. I staden ligger två av Unescos världsarv: Iglesia San Francisco och Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Det finns flera utsiktsplatser som bjuder på fantastiska vyer över stadens färgglada palafitos, pålbyggnaderna längs vattnet. Om du är ute efter lite kultur ska du ta dig till det regionala museet och museet för modern konst.

  Ta med kikaren eftersom Chiloé är en viktig livsmiljö för fågelarter, såsom eldkronekolibrier och chileflamingor, samt pingviner, svarthalsade svanar, ringkungsfiskare och silverdoppingar.

  • Inkluderad Castro och dess kyrkor
  Dag 4
  Castro

  Charmiga Castro 

 • Dag 5
  Till havs

  Patagoniens farvatten 

  Oförglömliga landskap i Anderna

  Vi reser söderut mot Puerto Natales, huvudstad i provinsen Última Esperanza. Patagoniens isbergsfyllda vatten är ett förtrollande landskap som skiftar i nyanser av blått, från ljus akvamarin till djupa, mörkblå toner.

  Här finns goda chanser att få syn på valar, sjöfåglar, pingviner och andra djur. Ta in de vackra vyerna från fartygets panoramabastu eller badtunnorna ute på däck, njut av den utsökta maten tillagad på lokala råvaror eller koppla av i Explorer Lounge & Bar.

  Expeditionsteamet anordnar fascinerande föreläsningar om regionens historia och djurliv medan fartygets fotograf ger dig tips om hur du tar de bästa bilderna av landskapet.

  Dag 5
  Till havs

  Patagoniens farvatten 

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Avlägsna Puerto Edén 

  Upptäck Kawésqar-kulturen i en patagonisk by

  Nästa stopp på resan är den charmiga byn Puerto Edén, som ligger i änden av en djup fjord i Bernardo O’Higgins nationalpark.

  Den lilla byn kan endast nås vattenvägen och färjan till fastlandet går bara en gång i månaden. Byn har inga vägar – det enda sättet att ta sig mellan byggnaderna är på plankbelagda gångvägar. Bland de 250 invånarna finns några av de sista medlemmarna av det inhemska kawésqarfolket. Be dem berätta om sin unika kultur.

  • Inkluderad Besök ett samhälle
  Dag 6
  Puerto Edén

  Avlägsna Puerto Edén 

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemiska Puerto Natales 

  Porten till Torres del Paine

  Vår expeditionskryssning fortsätter till Puerto Natales, porten till Torres del Paine nationalpark. Du kan välja om du vill uppleva den vackra nationalparken under en buss- eller vandringstur. Båda alternativen bjuder på fantastiska upplevelser.

  Det varierade landskapet består av allt från stäpp, skog och öken till glaciärer och sjöar. Guanacor och nanduer strövar fritt i omgivningarna. Håll utkik efter chilenska flamingor och har du tur kan du även få syn på den mäktiga kondoren.

  Puerto Natales är en populär plats bland vandrare och turister och här finns gott om restauranger, barer och friluftsbutiker. Du kan ge dig av på egen hand för att besöka hantverksbyn Etherh Aike, provsmaka gin på Last Hope Distillery eller ta en avkopplande promenad längs vattnet.

  • Inkluderad Vyer i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemiska Puerto Natales 

 • Dag 9
  Chilenska fjordar

  Utforska Chiles fjordar 

  Beundra natursköna landskap med ett rikt djurliv

  Resan söderut längs den chilenska kusten tar dig förbi de natursköna, utspridda ökedjorna i Magallanes-provinsens fjordar. De isolerade öarna och dolda vikarna är en inbjudande tillflyktsort för djur.

  Oavsett om du ger dig ut i våra små expeditionsbåtar eller bara står ute på däck har du chansen att se kolonier av magellanpingviner, sjöelefanter och olika valarter. Du kan även få syn på majestätiska vattenfall längs denna dramatiska och vackra kuststräcka.

  Dag 9
  Chilenska fjordar

  Utforska Chiles fjordar 

 • Dag 10-11
  Till havs

  Runda Kap Horn 

  Landstigningsförsök vid Kap Horn

  När vi har tagit oss genom Beaglekanalen passerar vi Sydamerikas sydligaste spets,  Kap Horn. Denna respektingivande udde är känd för sina utmanande väderförhållanden, men om vädret tillåter försöker vi landstiga där.

  Härifrån fortsätter vi genom det legendariska Drakes sund mot Antarktis. Under resan dit får du information om vad du har framför dig och hur du kan göra ditt besök så säkert och hållbart som möjligt.

  I vetenskapscentret håller expeditionsteamet föreläsningar om Antarktis fauna, historia och geologi, samt om effekterna av klimatförändringar och plastföroreningar. Du kan även engagera dig i våra projekt för medborgarforskning.

  Dag 10-11
  Till havs

  Runda Kap Horn 

 • Dag 12-18
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld 

  Upplev Antarktis majestätiska miljöer

  Inget kan förbereda dig för Antarktis enorma och frusna skönhet. Isberg som har formats av naturen flyter omkring i sundet. Åsnepingvinerna och hakremspingvinerna uppvaktar varandra medan adéliepingvinerna bygger bon. Otaliga sjöfåglar cirkulerar i skyn. Det är naturen som bestämmer.

  Vi ägnar sju spännande dagar åt att utforska flera av de över 20 möjliga landstigningsplatserna på och runt Antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna. Oavsett vilka platser vi besöker och vad vi gör så bjuder varje dag på något annorlunda och spännande.

  Vi kan gå in i en vulkanisk kratersjö eller landstiga vid istäckta vikar där gammal valjaktutrustning ligger övergiven. Du kan även få chansen att paddla kajak bland isberg och sälar eller ge dig ut på vandring med snöskor till en fantastisk utsiktsplats.

  Fågelentusiaster ska vända blicken mot skyn för att spana efter antarktiska sjöfåglar som labbar, stormfåglar och tärnor. Under föreläsningar ombord och guidning på land får du lära dig mer om denna värdefulla livsmiljö och hur vi alla kan bevara den för framtiden.

  Dag 12-18
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld 

 • Dag 19-21
  Till havs

  Koppla av till havs 

  Den vackraste och mest avlägsna platsen på jorden

  Efter en vecka lång expeditionskryssning i Antarktis har det blivit dags att vända tillbaka. Du kommer att återvända med minnesvärda vyer och upplevelser och minneskortet till kameran fullproppat med imponerande bilder.

  Under de sista dagarna till havs kan du diskutera dina upplevelser med expeditionsteamet och andra upptäcktsresare, stilla din nyfikenhet i fartygets vetenskapscenter, varva ner i Explorer Lounge & Bar eller njuta av den utsökta maten ombord.

  Om du vill anlända extra avslappnad i Punta Arenas kan du också koppla av i fartygets panoramabastu eller badtunnor.

  • Inkluderad Presentation om Yaghan-kultur ombord
  Dag 19-21
  Till havs

  Koppla av till havs 

 • Dag 22
  Punta Arenas

  Ankomst till Punta Arenas 

  Vidare från Punta Arenas

  Vår expeditionskryssning till Antarktis och Patagonien når sitt slut i Punta Arenas. Härifrån kan du ta flyget tillbaka till Santiago de Chile, med mängder av fantastiska minnen i bagaget.

  Och är du inte redo att avsluta ditt äventyr ännu kan du förlänga din resa och följa med på ett av våra efterprogram som finns som tillval.

  Dag 22
  Punta Arenas

  Ankomst till Punta Arenas 

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
13.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
20.

Vad som ingår

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Punta Arenas efter expeditionskryssningen

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Punta Arenas till Santiago de Chile

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: