Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien

Reseinformation 23 dagar MS Fram
Avresor
11 avgångar mellan nov 2023 och feb 2025
Pris från kr 138 229
kr 125 652
Frukost, lunch och middag ingår

Förundras över de storslagna vyerna under en resa till Falklandsöarna, Sydgeorgien och det magiska Antarktis.

En värld av is och underverk

Du tillbringar fem dagar med att utforska Antarktis unika värld. Dess islandskap och djurliv förändras under sommarsäsongen. Under de sena vårmånaderna i oktober och november finns det mer snö och pingvinerna börjar med uppvaktning och häckning. I januari kläcks de första pingvinungarna, och i februari och mars är valskådningen som allra bäst samtidigt som pingvinungarna tultar runt. Under alla årstider får du följa med expeditionsteamet på landstigningar, båtturer bland isflak och mycket mer.

Falklandsöarna och Sydgeorgien

På Falklandsöarna finns kuperade landskap och fantastisk natur vart du än vänder blicken med vindpinade gröna kullar och vita sandstränder. På Sydgeorgiens stränder kryllar det av sälar, pingviner och sjöfåglar. I sann expeditionsanda är vår resplan inte huggen i sten, vilket ger oss möjligheten att välja de bästa upplevelserna utifrån rådande lokala vind- och havsisförhållanden.

Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien Djupgående expedition till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles huvudstad

  Santiago de Chiles sevärdheter

  Välkommen till Santiago, Chiles pulserande huvudstad. Stadens koloniala arkitektur, prisbelönta restauranger och fascinerande museer gör den till en utmärkt plats att påbörja din expeditionskryssning. Det finns mycket att se och göra, såsom marknaden Mercado Central, Plaza de Armas och presidentpalatset. Ta dig upp i Sky Costanera som erbjuder en panoramautsikt över staden från 300 meters höjd.

  Du kanske till och med vill anlända några dagar tidigare för att följa med på ett av våra förprogram som finns som tillval.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles huvudstad

 • Dag 2
  Punta Arenas

  Avresa från Punta Arenas

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Gå ombord på ditt expeditionsfartyg i Punta Arenas

  Vi lämnar Santiago tidigt på morgonen och flyger till Punta Arenas, Chiles sydligaste hamn. Här ligger expeditionsfartyget och väntar på oss. Väl ombord är det dags att göra sig hemmastadd, utforska fartyget och lära känna expeditionsteamet.

  Förutom att vara dina guider, värdar och lokala experter är de även dina medresenärer under de kommande tre veckorna. De svarar entusiastiskt på alla slags frågor som kan tänkas uppstå under ditt äventyr i Antarktis.

  Dag 2
  Punta Arenas

  Avresa från Punta Arenas

 • Dag 3
  Till havs

  Förbered dig för fler äventyr

  Genom Magellans sund

  Med vår kurs mot Falklandsöarna kan du passa på att insupa de spektakulära vyerna på vägen genom Magellans sund. Njut av utsikten från däcket, badtunnorna utomhus eller panoramabaren Explorer Lounge & Bar.

  Du kan även följa med expeditionsteamet till vetenskapscentret ombord för att lyssna på föreläsningar, delta i projekt för medborgarforskning och mycket mer. Expeditionsteamet ger en fascinerande inblick i de platser du får se under resan. Oavsett om det handlar om marinbiologi, arktisk överlevnad, oceanografi eller fotografi kommer deras entusiasm att smitta av sig.

  • Inkluderad Presentation om Yaghan-kultur ombord
  Dag 3
  Till havs

  Förbered dig för fler äventyr

 • Dag 4-6
  Falklandsöarna

  Det charmiga ölivet

  Spana efter fåglar och vandra på dessa frodiga öar

  Falklandsöarna bjuder på allt från häpnadsväckande horisonter till vita sandstränder fulla av fågelliv. Landskapet är orört, med undantag från enstaka gårdar. De gröna kullarna och vackra vildblommorna ger en stark kontrast till den vita vildmarken som väntar i Antarktis.

  Dessutom ger vi oss ut på en promenad i Stanley där du får uppleva trädgårdarna vid Jubilee Villas, Christ Church Cathedral och Historic Dockyard Museum. 

  Alla landstigningar, vandringar och utflykter sker med hänsyn till rådande väderförhållanden. Vi hoppas kunna besöka både albatross- och pingvinkolonier – där du oftast även får se sälar. Vårt mål är att ta oss så nära som möjligt utan att störa djurens livsmiljö.

  • Inkluderad Stanley – Samhällspromenad
  Dag 4-6
  Falklandsöarna

  Det charmiga ölivet

 • Dag 7-8
  Till havs

  Äventyret som väntar

  Kryssning i Sydatlanten

  Efter Falklandsöarna tillbringar vi två dagar till havs med kurs mot det vackra Sydgeorgien. Du kan se fram emot en övärld med ett rikt djurliv.

  Lär känna expeditionsteamet när de förbereder dig för äventyret du har framför dig. De delar med sig av allt de vet om Sydgeorgien, bland annat om områdets djurliv, polarhistoria, geologi, glaciologi och berättelser om norska valjägare.

  Dessutom visar de hur vi under vårt besök kan göra ett så litet avtryck som möjligt. Du kan även delta i programmen för medborgarforskning och hjälpa till att samla in data för globala forskningsprojekt.

  Dag 7-8
  Till havs

  Äventyret som väntar

 • Dag 9-13
  South Georgia

  Södra Serengeti

  Besök ett paradis för djurskådning

  Sydgeorgiens rika djurliv har gett ön smeknamnet ”Antarktiska oceanens Serengeti”. Dess unika havsisfria läge gör ön till en häckningsplats för stora kolonier av pingviner, andra sjöfåglar och sälar. Det har utsetts till ett så kallat Important Bird Area och här lever en mängd fågelarter som albatrosser, stormfåglar, skarvar, labbar och tärnor.

  Under våra fem dagar i området försöker vi stiga iland så ofta vi kan för att utforska vildmarken och djurlivet. Vi försöker även ta oss till Grytviken, den sista viloplatsen för Antarktisforskaren Sir Ernest Shackleton. Vi låter alltid naturen leda vägen och anpassar oss efter rådande förhållanden för att ge dig bästa möjliga upplevelse.

  Dag 9-13
  South Georgia

  Södra Serengeti

 • Dag 14
  Till havs

  Med kurs mot Antarktis

  Tid för avkoppling och reflektion

  Efter besöket till Falklandsöarna och Sydgeorgien kan du ägna lite tid åt att koppla av och reflektera över din resa hittills samtidigt som vi sätter kurs mot Antarktis.

  Antarktis är en kontinent tillägnad fred, vetenskap och djurliv. När vi börjar närma oss vår destination går expeditionsteamet igenom IAATO:s strikta miljöriktlinjer och hållbarhetsregler som vi följer under vårt besök. Vi lämnar inte något annat än fotspår och tar inte med oss något annat än foton.

  Dag 14
  Till havs

  Med kurs mot Antarktis

 • Dag 15-19
  Antarktis

  En värld av is och underverk

  Upplev Antarktis majestätiska miljöer

  Inget kan förbereda dig för Antarktis enorma, frusna skönhet. Isberg skulpterade av naturen flyter omkring i sunden. Åsne-, hakrems- och adéliepingviner står och håller utkik på stränderna. Otaliga sjöfåglar cirkulerar i skyn. Här är det naturen som styr.

  Vi ägnar fem spännande dagar åt att utforska flera möjliga landstigningsplatser på och runt Antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna. Oavsett vilka platser vi besöker och vad vi gör så bjuder varje dag på något annorlunda och spännande.

  Vi kan gå in i en vulkanisk kratersjö eller landstiga vid istäckta vikar där gammal valjaktutrustning ligger övergiven. Du kan även få chansen att paddla kajak bland isberg och sälar eller ge dig ut på vandring med snöskor till en fantastisk utsiktsplats.

  Fågelentusiaster ska vända blicken mot skyn för att spana efter antarktiska sjöfåglar som labbar, stormfåglar och tärnor. Under föreläsningar ombord och guidning på land får du lära dig mer om denna värdefulla livsmiljö och hur vi alla kan bevara den för framtiden.

  Dag 15-19
  Antarktis

  En värld av is och underverk

 • Dag 20-22
  Drakes sund och Beaglekanalen

  Koppla av till havs

  Håll utkik efter land vid horisonten

  När vi tar farväl av den frusna kontinenten sätter MS Fram kurs tillbaka norrut över Drakes sund och mot Punta Arenas.

  Det är ett perfekt tillfälle att gå igenom dina bilder och återuppleva vad du varit med om på Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis. Njut av bekvämligheterna ombord. Koppla av i badtunnorna eller panoramabastun, eller varva ner i vår Explorer Lounge & Bar.

  När vi har tagit oss igenom Drakes sund går vi in i den natursköna Beaglekanalen, som är omgiven av höga berg som sluttar rakt ner i det iskalla vattnet. Håll utkik efter Patagoniens djurliv när vi färdas i detta vilda och avlägsna område.

  Dag 20-22
  Drakes sund och Beaglekanalen

  Koppla av till havs

 • Dag 23
  Punta Arenas

  Ankomst till Punta Arenas

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Vidare från Punta Arenas

  Expeditionen till Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis når sitt slut i Punta Arenas. Härifrån kan du ta flyget tillbaka till Santiago de Chile, med mängder av fantastiska minnen i bagaget.

  Och är du inte redo att avsluta ditt äventyr ännu kan du följa med på ett av våra efterprogram som finns som tillval.

  Dag 23
  Punta Arenas

  Ankomst till Punta Arenas

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
November:
2.
23.

2024

Januari:
4.
25.
Februari:
15.
November:
9.
30.
December:
21.

2025

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
11.
Februari:
1.
22.

Vad som ingår

Hotell

 • Övernattning i Santiago de Chile före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass mellan Santiago de Chile och Punta Arenas

Transfer

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Punta Arenas flygplats och fartyget

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune.
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2022
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 11 647 ton
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Det ursprungliga Fram var det mest kända expeditionsfartyget av sin tid och hennes framgångsrika expeditioner saknar motstycke. MS Fram följer i den ursprungliga Frams fotspår och är utrustad med den mest avancerade tekniken för att göra henne exceptionellt väl lämpad för expeditionsresor i polarområden.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: