Expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)

Reseinformation 18 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresa
27 oktober 2023
Pris från
kr 100 324
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska Patagonien och de chilenska fjordarna innan du fortsätter ner till Antarktis under sen vår där pingvinerna håller på med uppvaktning och häckning och isbergen är som allra vackrast.

Patagonien och de chilenska fjordarna

Den här expeditionskryssningen påbörjas i den färgglada staden Valparaíso och seglar söderut längs Chiles kust genom Patagoniens underbara vattenvägar. Vi stannar till vid den rustika staden Castro, isolerade Puerto Edén och Puerto Natales, knutpunkt för vandrare som vill utforska nationalparken Torres del Paine. Om väder och vind tillåter kanske vi försöker stiga iland på Kap Horn innan vi korsar Drakes sund mot Antarktis.

Avlägsna och vackra Antarktis

Vi tillbringar fyra fascinerande dagar med att utforska Antarktis enorma och ofördärvade islandskap under våren. Eftersom vind, väder, djurliv och isen kan påverka vårt dagsprogram har vi inget fast program medan vi är här. Det är ett äkta äventyr där elementen styr och vi tar till vara på de möjligheter som uppstår. När det är möjligt tar vårt expeditionsteam med dig på iskryssningar vid slående isberg och kanske även till glaciärväggar. Du kan även följa med på landstigningar för att besöka pingvinkolonier där uppvaktande pingviner har fullt upp med att flörta med varandra och med dig också! Delta i ett av de projekt för medborgarforskning som finns eller anmäl dig till de spännande tilläggsaktiviteter som erbjuds, bland annat kajakpaddling, vandring med snöskor och kanske till och med camping.

Expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående) Expedition Antarktis och Patagonien (Sydgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  ”En underbar röra”

  27 oktober 2023
  Preliminär avgångstid: 23:00

  Lonely Planet beskriver denna romantiska världsarvsstad som en underbar röra och av goda skäl. Välkommen till en labyrint av barrios och gränder som ligger utspridda över åtskilliga kullar med utsikt över Stilla havet. Till skillnad från vad du kommer att uppleva i Antarktis, sprudlar Valparaíav värme, färger, spännande dofter, ljud och människor. Om du verkligen vill känna stadspulsen kan du promenera längs de slingrande gatorna med färgglada hus, besöka några av marknaderna med lokalproducerade råvaror eller ta linbanan upp till cerros Alegre och Concepción som erbjuder vackra vyer. Plaza Aduana är stadens historiska centrum medan hamndistriktet ståtar med koloniala byggnader och barer.

  Om du planerar i förväg och kommer några dagar tidigare kan du åka med på ett spännande valfritt förprogram till den vackra Atacamaöknen.

  När du har stigit ombord på MS Fridtjof Nansen kan du checka in och koppla av i din hytt. Det kommer även att hållas en viktig hälso- och säkerhetsgenomgång där du kommer att träffa expeditionsteamet. Vi hoppas att du är hungrig efteråt, eftersom det är dags att servera välkomstmiddagen.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  ”En underbar röra”

 • Dag 2-3
  Till sjöss

  Fördjupa dina kunskaper

  28 oktober 2023 - 29 oktober 2023

  Med två dagar till sjöss har du gott om tid för avkoppling och aktivt lärande. Det är viktigt att få en helhetsbild över utforskningen och äventyret. Ju mer du förstår vad du ser och upplever på vägen, desto mer kommer du att uppskatta olika kulturella aspekter och naturens egenheter. Expeditionsteamet är experter inom många olika områden, såsom biologi, vulkanism, oceanografi, geologi, ornitologi, glaciologi, historia och fotografi för att nämna några. Se till att lyssna noga när de håller föreläsningar om något eller flera av dessa ämnesområden. Det kommer också att hållas praktiska föreläsningar i vetenskapscentret med mikroskop, stenprover, anatomiska modeller och observationer ute på däck när så är möjligt.

  Även om det blir mycket fokus på matnyttigt för hjärnan, har vi inte glömt bort resten av kroppen. De tre restaurangerna ombord serverar läckra bufféer och internationella rätter som håller dig och dina smaklökar på gott humör. Om du vill få upp pulsen har du tillgång till fartygets träningsanläggningar inomhus, en infinitypool, en löparbana utomhus och ett utomhusgym. Och om alla dessa mentala och fysiska aktiviteter har sugit musten ur dig kan du hämta nya krafter med en spabehandling, värm dig i bastun eller ta ett värmande dopp i en av bubbelpoolerna utomhus.

  Dag 2-3
  Till sjöss

  Fördjupa dina kunskaper

 • Dag 4
  Castro

  Chiloés huvudstad

  30 oktober 2023

  Det är dags att sträcka på sjöbenen och gå i land i Chiles tredje äldsta stad. Det är den största Chiloé, som tros ha fått sin första bosättning för mer än 7,000 år sedan. Några av huvudattraktionerna i denna rustika stad är de färgglada palafitos, trähus monterade på pålar längs vattnet. Aspirerande fotografer kan ta kreativa bilder på dessa stadsdelar från kusten mittemot eller från toppen av närliggande kullar. De två UNESCO-världsarven Iglesia San Francisco och Iglesia de Señora de Gracia de Nercón är också värda att se. Om du är intresserad av arkeologi och etnografi, är Museo regional de Castro är värt ett besök och Museoé de Arte Moderno Chiloé hyser en betydande samling av samtidskonst.

  • Inkluderad Castro och dess kyrkor
  Dag 4
  Castro

  Chiloés huvudstad

 • Dag 5
  Till sjöss

  Patagoniens sagolika vatten

  31 oktober 2023

  Vi tar oss söderut genom Patagoniens sagolika vatten till en av världens mest avlägsna och vackra platser: Provincia de Última Esperanza, vilket betyder ”Sista hoppet”.

  Provinsen är uppkallad efter Juan Ladrillero som sökte efter Magellans sund 1557. Detta var hans ”sista hopp” att hitta sundet efter att ha utforskat labyrinten av kanaler mellan Stilla havet och fastlandet. När vi färdas genom klassiska andinska havslandskap rekommenderar vi att du tar en zenstund för dig själv. Slå dig ner i bekväm stol och låt dina ögon vila på vidsträckta vidder av orörd natur. Föreläsningarna ombord är fullspäckade med såväl fascinerande historia som intressanta fakta om djurlivet.

  Dag 5
  Till sjöss

  Patagoniens sagolika vatten

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Ett isolerat paradis

  1 november 2023

  När vi beger oss söderut kommer områdena vi besöker, med några få undantag, att vara allt mindre tätbefolkade. Byn Puerto Edén är ett bra exempel på detta. Denna lilla charmiga by är känd för sin geografiska isolering. Byn ligger omgiven a berg i slutet av en djup fjord, vilket gör att den endast kan nås till sjöss. En gång i månaden kan invånarna ta en färja till närmaste kuststad, Tortel, som ligger nästan 100 km bort. På grund av regionens stora tidvattenglaciärer regnar det ofta här. Väldigt ofta. På grund av den avskilda naturen och våta väderförhållanden finns det inga vägar i byn, utan endast gångvägar belagda med plankor som förbinder husen och butikerna. Det bor 250 människor i byn, och bland dem finns de 15 återstående personerna av det inhemska Kawéskar-folket.

  • Inkluderad Besök ett samhälle
  Dag 6
  Puerto Edén

  Ett isolerat paradis

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Ett vandringsparadis

  2 november 2023 - 3 november 2023

  Staden grundades 1911 av skotska och tyska invandrare som kom för att exportera lamm och ull tillbaka till Europa. Idag har staden cirka 20 000 invånare, och en ständig ström av äventyrsresenärer från olika delar av världen passerar för att ta sig till den världskända nationalparken Torres del Paine. Anmäl dig till vår utflykt i parken eller gå runt och utforska Puerto Natales.

  Staden har sett en ökning av trendiga matställen, bohemiska barer och butiker som säljer friluftsutrustning. Om du gillar gin kan du ta en rundtur i Last Hope Distillery, som kan vara det sydligaste destilleriet i världen, eller så kan du ta dig till Etherh Aike, en hantverksby som säljer olika hantverk och presenter. Längs vattnet finns det många bildsköna platser, såsom den gamla piren med sina trästolpar som slingrar sig ut i fjorden och snötäckta berg i bakgrunden. Fingrarna på Monumento de la Mano och dansfigurerna i Monumento al viento erbjuder fotomöjligheter du inte vill missa.

  • Inkluderad Vyer i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Ett vandringsparadis

 • Dag 9
  Chilenska fjordar

  Utforska ett fjordfyllt paradis

  4 november 2023

  Vi lämnar civilisationen bakom oss när vi utforskar Chiles djupa fjordar. På däck väntar en vacker utsikt över de höga bergen som sluttar ner i det iskalla vattnet. Beroende på väder och tid kanske vi ger oss ut med de mindre upptäcktsbåtarna på en naturskön kryssning runt de vackra fjordarna. Du kan även följa med expeditionsteamet en vandring på land för att se med egna ögon hur glaciärisen har skurit sig genom bergen, vilket har skapat de vackra isolerade öarna och dolda vikarna. Vi kan ta prover av isen som finns i området och studera dem i mikroskop i vetenskapscentret ombord.

  Dag 9
  Chilenska fjordar

  Utforska ett fjordfyllt paradis

 • Dag 10-11
  Till sjöss

  Kap Horn och Drakes sund

  5 november 2023 - 6 november 2023

  När vi har tagit oss igenom den natursköna Beaglekanalen vänder vi fartyget söderut mot Antarktis. På vägen kommer vi att passera den sydligaste spetsen av Sydamerika, Kap Horn. Udden är känd för att vara en viktig punkt vid jordenruntseglingar, men den är lika ökänd för de starka vindarna och vilda vågorna som slår mot klipporna. Dessa väderförhållanden gör det ytterst svårt med landstigningar här, och är endast något för de våghalsiga. Kaptenen och expeditionsteamet kommer noga att överväga väderförhållandena under dagen och besluta om det är tillräckligt säkert för att ta sig i land. Men om väderförhållandena är tillräckligt bra kan du vara bland de få som sätter sin fot på denna dramatiska ö.

  Från Kap Horn åker vi igenom den legendariska Drakes sund som leder direkt till den sjunde kontinentens tröskel. Under dessa dagar till sjöss kan du gå på föreläsningar med expeditionsteamet och lära dig att utforska Antarktis enligt IAATOs riktlinjer för hållbarhet. Lär dig fascinerande fakta om de olika vilda djurarterna, hur du spanar på djuren utan att störa dem, vad du ska göra om en pingvin kommer nära inpå och vad du inte ska göra. Vi vill göra landstigningarna säkra för dig, för djurlivet och för den orörda miljön, så det är viktigt att vi inte lämnar kvar något och att det enda vi tar med oss är våra minnen.

  • Inkluderad Presentation om Yaghan-kultur ombord
  Dag 10-11
  Till sjöss

  Kap Horn och Drakes sund

 • Dag 12-15
  Antarktis

  Den avlägsnaste och vackraste platsen på jorden

  7 november 2023 - 10 november 2023

  Har du någonsin blivit helt förbluffad över naturens skönhet? kommer du förmodligen att känna när vi når Antarktis. Vissa personer blir så överväldigade över den enorma storleken och fullständiga skönheten att de brister ut i tårar av glädje och ren vördnad. Upplevelsen kommer att bli ännu bättre eftersom du är här under senvåren när många vackert formade isberg flyter omkring i sundet. Djurlivet är också på ett romantiskt humör då det är mitt under åsnepingvinernas och hakremspingvinernas parningssäsong. Dessa klumpiga men charmiga varelser får hjärtat att smälta när de vaggar fram och flirtar med sina partner och bygger sina bon. I skyn kan du spana efter en mängd olika sjöfåglar, såsom måsar, tärnor och hägrar med chans att se upp till 45 olika arter.

  Under de fyra dagarna du är här kommer du att följa med expeditionsteamet på en rad olika landstigningar och iskryssningar som tar dig till natursköna platser och kolonier av pingviner både på och runt omkring Antarktiska halvön och de omgivande öar. Det kan också ges tillfälle att ge sig ut på vandring med snöskor, om snöförhållandena tillåter. Eller vad sägs om kajakpaddling bland de gigantiska isbergen, vilket också är en valfri aktivitet? Man vet aldrig om en pingvin eller säl kommer att dyka upp ur vattnet bredvid dig.

  Om du vill engagera dig mer i Antarktis unika miljö kan du delta i olika projekt för medborgarforskning, såsom att fotografera valar, sjöfåglar och sjöleoparder, fytoplanktonprovtagning eller moln- och havsisobservationer. Att delta i dessa forskningsprojekt hjälper inte bara forskare runt om i världen, utan du får även en bättre förståelse för Antarktis ömtåliga ekosystem. Föreläsningarna ombord kommer att förbättra din upplevelse, och genom att analysera proverna som tagits under dagen får du möjlighet att se annan typ av ”naturliv” på cellnivå.

  Dag 12-15
  Antarktis

  Den avlägsnaste och vackraste platsen på jorden

 • Dag 16-17
  Till sjöss

  Återresan norrut

  11 november 2023 - 12 november 2023

  Efter fyra dagar i Antarktis är det dags att åka tillbaka. Du kommer att återvända med minnesvärda vyer och upplevelseroch minneskortet till kameran fullproppat med imponerande bilder. Att prata om dagarna i Antarktis med expeditionsteamet och de andra gästerna i vetenskapscentret kan förlänga upplevelsen. Du kan även varva ner med en avslappnande spabehandling.

  Dag 16-17
  Till sjöss

  Återresan norrut

 • Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  När ett äventyr slutar, börjar ett annat

  13 november 2023
  Preliminär ankomsttid: 07:00

  Expeditionskryssningen slutar när vi når Ushuaia i Tierra del Fuego, Argentinas sydligaste provins. Även om detta är slutet på äventyret i Antarktis, är det bara början på ett annat äventyr. Vi tar dig till flygplatsen för flyget till Buenos Aires, där du kan tillbringa några extra dagar eller åka hem. Med museer, teatrar och massvis med tangoshower kan det vara väl värt att utforska huvudstaden.

  Om du fortfarande är sugen på äventyr och vacker natur rekommenderar vi starkt att följa med på ett valfritt efterprogram till de mäktiga Iguazúfallen?

  Vi hoppas att äventyret på Antarktis ska ge dig härliga minnen som du sent ska glömma. Låt upplevelserna på denna expedition inspirera dig att ge dig ut på fler äventyr som detta, där hållbarhet och naturen går hand i hand.

  Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  När ett äventyr slutar, börjar ett annat

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
27.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Transfer

 • Transfer från fartyget till flygplatsen i Ushuaia efter expeditionskryssningen

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Ushuaia till Buenos Aires

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar inom olika ämnesområden
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och trix för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter vid landstigningar

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar när vi är i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Kostnadsfri vind- och vattentät expeditionsjacka
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar innan våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria utflykter med våra lokala partner
 • Valfria smågruppsaktiviteter med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Se priser och tillgänglighet

Liknande resor

Några alternativ: