Expedition från Patagonien till Antarktis – nordgående

Ushuaia - Antarktis - Valparaiso

Följ med på expeditionen som tar dig till de mest spännande platserna i Antarktis och sedan längs den hisnande sydamerikanska kusten. Njut av tiden i land, paddla kajak, gå på vandringar och se pingviner, fåglar och sälar på nära håll i Antarktis. Vi fortsätter till Kap Horn och de chilenska fjordarna, ser det rika djurlivet i Patagonien och gör ett besök i en av världens mest natursköna nationalparker.

  • Njut av paddling, vandring och nära möten med djurlivet i Antarktis
  • Upptäck Antarktis och se de chilenska fjordarna och Patagonien i denna mycket omväxlingsrika expedition
  • Gå i land på Kap Horn om vädret tillåter
  • Besök nationalparken Torres del Paine

Översikt

Från Sydamerika ...

Redan när du landar i Buenos Aires kan du känna hur ditt exotiska äventyr börjar. Upptäck ”Sydamerikas Paris” tillsammans med oss på stadsrundtur, ta tangolektioner, utforska det vilda Patagonien eller se ett av världens största vattenfall, Iguazu, genom vårt program före sjöresan. Ditt Antarktisäventyr börjar när vi seglar ut från Ushuaia. Resan över Drakesundet kan vara tuff – men detta är äkta vild natur där elementen råder. Känslan av att lämna civilisationen bakom sig och resa till platser där få har varit före dig är fantastiskt spännande.

... till långt ned i söder

I Antarktis väntar dig storslagna upplevelser mitt i de mäktiga frusna vidderna så långt söderut man kan komma. Här försöker vi gå i land på flera ställen. Pingviner, sälar, valar och stora flockar av sjöfåglar ger liv åt detta surrealistiska och vackra landskap. Sätt fötterna på den antarktiska kontinenten och upplev det unika djurlivet på nära håll och kanske får du chans att paddla kajak i Antarktis iskalla vatten. Ombord på vårt bekväma fartyg kan du höra våra experter berätta om Antarktis rika historia, så att du får ut ännu mer av dina upplevelser.

Hisnande fjordlandskap och Kap Horn

Efter att återigen ha korsat Drakesundet kommer vi fram till Kap Horn, en mytomspunnen plats där två världshav möts. Här försöker vi gå i land om vädret tillåter. Vi fortsätter sedan in i Chiles fjordar. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor, och bergen störtar rakt ned i det iskalla vattnet. De branta dalarna utgör med sina snötäckta bergstoppar en slående kontrast mot ett i övrigt mycket lummigt och grönt område som har ett rikt djurliv.

Upplev den vackra naturen i Patagonien

Vi seglar vidare längs Chiles Stillahavskust med utsikt över snöklädda vulkaner som speglar sig i de vackra sjöarna mitt bland vilda floder och lummig vegetation, innan vi kommer fram till en av världens mest natursköna nationalparker. Njut av det kuperade och vackra landskapet under resan till färgstarka Valparaíso där vårt äventyr tar slut.

 

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• En övernattning i Buenos Aires inklusive frukost före avresa
• Transport från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires
• Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia
• Transport mellan flygplats och fartyg i Ushuaia
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

28 februari 2019

Avresa från Buenos Aires
Dag 1
BuenosAires_Tango_La_Boca_(5).jpg

Argentinas pulserande huvudstad


Ort: Buenos Aires

Resan börjar med en övernattning i Buenos Aires där du kan passa på att njuta av stadens fantastiska kombination av europeisk flärd och latinamerikansk charm och puls.

Dag 2
1200x600_Ushuaia_shutterstock_83521723©artincamera.jpg

Redo för expeditionen


Ort: Buenos Aires/Ushuaia

Efter flygresan från Buenos Aires till Ushuaia är MS Fram redo att ta dig långt, långt söderut.

Dag 3
Albatross_South_Georgia_R7S4410.jpg

Drakesundet


Ort: Till sjöss

Det beryktade Drakesundet är platsen där två världshav möts. När vi korsar det som ofta kallas antingen Drake Lake eller Drake Shake (beroende på väderförhållandena), kan du lyssna till fascinerande presentationer om Antarktis historia, natur och djurliv. Du får också veta mer om vad vi gör för att skydda den sårbara miljön.

Dag 4-9
1200x600_Antarctica+landscapes+Neko+Harbour.jpg

Det vita undret Antarktis


Ort: Antarktis

Denna oändliga, vita vildmark är en kontinent som gör dig full av överväldigande intryck. Väder-, vind- och isförhållanden har naturligtvis stor inverkan på vårt program och vårt erfarna expeditionsteam väljer ut möjliga platser för ilandstigning som ger dig de allra bästa upplevelserna. Så här års har Antarktis många timmars dagsljus vilket gör att du får ut mesta möjliga av dina dagar i denna hisnande miljö. I Antarktis försöker vi göra landstigningar på både Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön. Tack vare vår flexibilitet finns utrymme för oväntade inslag och djurlivet har hög prioritet, så vi försöker ta dig i land för att uppleva det på nära håll. Har vi möjlighet hälsar vi på hos åsnepingviner på Cuverville Island och i Neko Harbour. Vi hoppas kunna segla genom den enastående vackra Lemaire-kanalen och ge oss av på en utmanande vandring på Petermann Island där du belönas av en fantastisk panoramautsikt. En annan intressant destination om vädret tillåter är Port Lockroy, en gammal brittisk bas som inrymmer ett museum. När vi seglar genom Antarktiska sundet har du en spektakulär utsikt över landskapet med isberg och glaciärer och kan se klippformationen Brown Bluff tydligt avteckna sig. Med våra stabila PolarCirkel-båtar kan vi ta oss i land nästan överallt och utforska vikar och sund. Expeditionsteamet berättar om allt vi ser och ser till att vi stör det lokala djurlivet så lite som möjligt. Upplev avlägsna och orörda Antarktis med alla dina sinnen. Paddla kajak i orörda vatten bland isbergen, gå på guidade vandringar uppför snöiga stigar till spektakulära utsiktsplatser, lyssna till ljudet av glaciärer som kalvar eller pingviner som tjattrar, övernatta på däck eller i tält eller, om du är riktigt modig, ta ett uppfriskande polardopp. Varje dag kommer att vara annorlunda och noggrant planerad av vårt expeditionsteam för att du ska lära dig så mycket som möjligt och få oförglömliga minnen med dig hem.

Dag 10-11
Cape_Horn_R7S0647.jpg

Drakesundet och Kap Horn


Ort: Till sjöss

Efter de sagolika dagarna i Antarktis sätter vi kurs norrut tillbaka till den sydamerikanska kontinenten. Om väderförhållandena tillåter gör vi ett stopp på Kap Horn – den sydligaste spetsen av Sydamerika. Att gå i land kan vara svårt eftersom det ofta råder extremt väder i området. Kap Horn ligger på nästan 56° syd längst söderut i Chile och markerar gränsen mellan Atlanten och Stilla havet och den norra sidan av Drakesundet. Regionen är mycket välkänd på grund av sitt läge och sin intressanta historia med upptäcksresande och handelsrutter. Om det går att ankra upp utanför Kap Horn kan du gå i land och utforska den öde men samtidigt romantiska platsen vid världens ände.

Dag 12
_R7D3189_HDR.jpg

Ett paradis för naturälskare


Ort: De chilenska fjordarna

Det chilenska landskapet med kanaler, fjordar och berg som stupar ner i det iskalla vattnet lämnar alltid ett djupt intryck på besökare. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Isen har skurit sig ned genom bergen och efterlämnat isolerade öar och dolda bukter och på så sätt bildat Chiles unika fjordlandskap. De snötäckta bergstopparna och branta dalarna utgör en slående kontrast mot en i övrigt lummig kustlinje med rikt djurliv. Har du tur får du se sjölejon, kondorer och flera andra fågelarter som bara finns här.

Dag 13-14
Torres_del_Paine_DSC00390.jpg

Nationalparken Torres del Paine


Ort: Puerto Natales

Puerto Natales är porten till den världsberömda nationalparken Torres del Paine, en av de mest storslagna i Chile. Huvudattraktionen, själva ”tornen”, är en imponerande klippformation som är både enorm och unik och kallas ”Torres del Paine” (Painetornen). Den består av Torre Central (2 800 m ö.h.), Torre Sur (2 850 m ö.h.) och Torre Norte (2 248 m ö.h.). Här kan du beundra azurblå sjöar, stigar som slingrar sig genom smaragdgröna skogar, brusande floder (som du kan korsa på vingliga broar) och en stor blåskiftande glaciär. Torres del Paine har ett fantastiskt varierande landskap, från ett enormt öppet stäpplandskap till kuperad bergsterräng med höga toppar. Denna omväxlande miljö har lett till en mycket rik flora och fauna. Du har chans att få se lamor, pumor, pampasrävar och skunkar samt mer än 100 olika fågelarter, som kondor och svartbröstad vråk. Följ med på en vandring och njut av dessa fantastiska omgivningar.

Dag 15
Humming_Bird_shutterstock_349293932.jpg

En liten, isolerad by längst in i fjorden


Ort: Puerto Edén

Efter en oförglömlig resa genom den patagoniska skärgården är det lätt att förföras av charmiga Puerto Edén. Det är en liten by i nationalparken Bernardo O'Higgins, som ligger längst in i en djup fjord omgiven av höga berg. Byn har runt 250 invånare, och bland dem finns de 15 personer som återstår av kawéskar-folket. Här finns inga vägar, utan endast trägångar, och elektricitet finns bara tillgänglig ett par timmar om dagen. Puerto Edén är en fantastisk plats för att uppleva den traditionella inhemska kulturen i Patagonien. Byborna säljer fisk, musslor och skaldjursprodukter som fraktas till marknader en gång i veckan med båt. Här kan du köpa med dig souvenirer i form av traditionellt kawéskar-hantverk som flätade korgar och båtar gjorda av bark och skinn från sjölejon. Ströva längs vägarna eller följ med expeditionsteamet på vandring eller kajakpaddling där du kanske får syn på en av många kolibrier som lever i området.

Dag 16
shutterstock_362740970©Andean-Condor_JeremyRichards.jpg

Patagoniens vatten


Ort: Till sjöss

Expeditionen fortsätter norrut genom Patagoniens mytomspunna vatten. När vi seglar genom Andernas kustlandskap har du gott om tid att blicka ut över det storslagna naturområdet.

Dag 17
Castro_Patagonia_shutterstock_282065636.jpg

Kosmopolitiska Castro


Ort: Castro

Castro ligger på Isla Grande de Chiloé och omges av vindpinade kullar och grön vegetation. Staden är känd för sina färgstarka palafitos, trähus byggda på pålar längs vattnet. Kom med i land och upplev människornas nyfikenhet och den lokala atmosfären i staden, som också har moderna inslag. Kyrkan Iglesia San Francisco finns med på Unescos världsarvslista och är en fröjd för ögat i ljusgult och orange med lavendelfärgade torn. Interiören i lackat trä är fantastisk och lyses upp av ljuset från de målade fönsterglasen. Andra sevärdheter är Plazuela del Tren, ett litet torg precis vid vattnet med en udda samling gamla tåg och Cementerio Parroquial med ett antal stora och vackert dekorerade gravar. Feria Campe Yumbel är en livlig frukt- och grönsaksmarknad, där man också hittar heminredning och fiskstånd. I butiken Feria Artes Lillo, strax söder om hamnen kan du köpa fina handstickade ullprodukter och hantverk. De flesta restauranger och kaféer i Castro ligger längs Calle Blanco, från södra delen av torget ner till vattnet, och här kan du smaka den berömda kött-, potatis- och skaldjursgrytan. Alldeles i närheten av staden ligger nationalparken Chiloé, en till stor del outforskad vildmark med en sällsynt flora och fauna. I parken finns både öde stränder och en lång kuperad kustlinje där du hittar mängder av olika sjöfåglar, pingviner och sjölejon.

Dag 18-19
Fotograf_R7D8370.jpg

Segling norrut


Ort: Till sjöss

Medan vi seglar längs Stillahavskusten mot Valparaíso försöker vi sammanfatta allt vi varit med om under expeditionen. Passa på att vistas på däck och njut av den vackra naturen.

Dag 20
1200c600_Valparaiso.jpg

Stilla havets juvel


Ort: Valparaíso, Chile

Varje expedition har ett slut och så även denna. När vi lägger till i färgstarka och poetiska Valparaíso är det dags att säga adjö och förhoppningsvis har du tid att utforska staden innan du flyger hem.

19 mars 2019

Ort Valparaíso, Chile
Ombord Upplevelser

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt Antarktis har att erbjuda, med vårt stora urval av utflykter.

Förläng din semester

Hurtigruten Land adventures

Gör din semester komplett med ett av våra tilläggsprogram, antingen före eller efter din segling. Välj mellan utfärder på ett antal timmar eller dagar, där hotellövernattning ingår.