Expedition från Patagonien till Antarktis – sydgående

Valparaiso - Antarktis - Ushuaia

Följ med oss på denna expedition till de mest spännande platserna längs den sydamerikanska kusten och vidare till Antarktis. Besök en av världens mest natursköna nationalparker och upplev det rika djurlivet i Patagonien, de chilenska fjordarna och Kap Horn och sedan – Antarktis. Njut av tiden i land, paddla kajak, följ med på vandring och se pingviner, fåglar och sälar på nära håll.

  • Upplev Patagonien och Antarktis på en och samma expedition
  • Besök nationalparken Torres del Paine
  • Segla in i de chilenska fjordarna och förbi Kap Horn
  • Njut av paddling, vandring och nära möten med djurlivet i Antarktis

Översikt

Upplev den vackra naturen i Patagonien

Vi börjar vår sjöresa i den färgstarka staden Valparaíso och seglar längs den chilenska Stillahavskusten med utsikt över snöklädda vulkaner som speglar sig i de vackra sjöarna mitt bland vilda floder och lummig vegetation. Detta vidsträckta, orörda och kuperade landskap kommer att göra ett stort intryck på dig!

Hisnande fjordlandskap och Kap Horn

Vi fortsätter till en av de mest natursköna nationalparkerna i världen och in i de chilenska fjordarna. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor, och bergen störtar rakt ned i det iskalla vattnet. De branta dalarna utgör med sina snötäckta bergstoppar en slående kontrast mot ett i övrigt mycket lummigt och grönt område som har ett rikt djurliv. Kap Horn är en mytomspunnen plats där två världshav möts. Här försöker vi gå i land om vädret tillåter.

Långt ned i söder


Efter Kap Horn korsar vi det beryktade Drakesundet med kurs mot Antarktis och de mäktiga frusna vidderna i söder. I Antarktis försöker vi gå i land på flera ställen. Pingviner, sälar, valar och stora flockar av sjöfåglar ger liv åt detta surrealistiska och vackra landskap. Sätt fötterna på den antarktiska kontinenten och upplev det unika djurlivet på nära håll och kanske får du chans att paddla kajak i Antarktis iskalla vatten. Ombord på vårt bekväma fartyg kan du höra våra experter berätta om Antarktis rika historia, så att du får ut ännu mer av dina upplevelser. Sedan korsar vi Drakesundet igen på väg tillbaka till Ushuaia där expeditionen slutar.

 

Enkelhytter utan tillägg

Enkelhytter utan singeltillägg på expeditionsseglingar under 2018

Vill du resa själv under 2018? På utvalda expeditionsresor slipper du nu att betala tillägg för din hytt om du vill resa på egen hand.  

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• Transport från fartyg till flygplatsen i Ushuaia
• Flygresa i ekonomiklass mellan Ushuaia och Buenos Aires
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

19 november 2018

Avresa från Valparaíso, Chile
Dag 1
1200c600_Valparaiso.jpg

Stilla havets juvel


Ort: Valparaíso, Chile

Expeditionen startar i färgstarka och poetiska Valparaíso. Ett av de bästa sätten att se denna natursköna stad är att åka med de bergbanor som finns på flera ställen uppför den naturliga amfiteater som omger staden. Däruppe har du en vidsträckt utsikt över bukten och stadens flerfärgade hus som skapar en regnbåge av färg och ljus. Strosa runt på Valparaísos smala gator, ta dig uppför ändlösa trappor och upptäck något nytt i varje gathörn: en vacker byggnad, ett anmärkningsvärt konstgalleri eller något litet gastronomiskt smultronställe. Glöm inte att utforska hamnen och fiskepirerna, där du får en äkta känsla för Chiles unika fisketraditioner. Köp eller provsmaka nyfångad fisk och skaldjur på marknaden och träffa de skojfriska fiskarna. Vi rekommenderar också ett besök i de Unesco-listade historiska stadsdelarna innan du går ombord på MS Fram.

Dag 2-3
00008-2.jpg

Med kurs söderut


Ort: Till sjöss

När vi seglar längs Chiles Stillahavskust inleder expeditionsteamet sitt föredragsprogram för att förbereda dig på alla upplevelser som väntar. Passa på att lära dig mer om områdets historia och djurliv. Vi erbjuder också olika seminarier och presentationer. Koppla av på däck, njut av den friska havsluften och håll utkik efter djur och fåglar. Passa på att bekanta dig med vårt expeditionsfartyg och utnyttja alla faciliteter ombord.

Dag 4
Castro_Patagonia_shutterstock_282065636.jpg

Kosmopolitiska Castro


Ort: Castro

Castro ligger på Isla Grande de Chiloé och omges av vindpinade kullar och grön vegetation. Staden är känd för sina färgstarka palafitos, trähus byggda på pålar längs vattnet. Kom med i land och upplev människornas nyfikenhet och den lokala atmosfären i staden, som också har moderna inslag. Kyrkan Iglesia San Francisco finns med på Unescos världsarvslista och är en fröjd för ögat i ljusgult och orange med lavendelfärgade torn. Interiören i lackat trä är fantastisk och lyses under soliga dagar upp av ljuset från de målade fönsterglasen. Andra sevärdheter är Plazuela del Tren, ett litet torg precis vid vattnet med en udda samling gamla tåg och Cementerio Parroquial med ett antal stora och vackert dekorerade gravar. Feria Campe Yumbel är en livlig frukt- och grönsaksmarknad, där man också hittar heminredning och fiskstånd. I butiken Feria Artes Lillo, strax söder om hamnen kan du köpa fina handstickade ullprodukter och hantverk. De flesta restauranger och kaféer i Castro ligger längs Calle Blanco, från södra delen av torget ner till vattnet, och här kan du smaka den berömda kött-, potatis- och skaldjursgrytan. Följ med på utflykt till nationalparken Chiloé och vandra i denna ständigt grönskande skog. Området är till stor del outforskat och har en säregen flora och fauna, samt vidsträckta öde stränder och långa sträckor av kuperad kustlinje, där du hittar mängder av olika sjöfåglar, pingviner och sjölejon.

Dag 5
Fotograf_R7D8370.jpg

Patagoniens vatten


Ort: Till sjöss

Expeditionen fortsätter söderut genom Patagoniens mytomspunna vatten och vidare till en av världens mest avlägsna, orörda och vackra platser: den sydliga provinsen Ultima Esperanza, som betyder Sista hoppet. Vi seglar genom Andernas kustlandskap och du har gott om tid att blicka ut över det storslagna naturområdet.

Dag 6
Humming_Bird_shutterstock_349293932.jpg

En liten, isolerad by längst in i fjorden


Ort: Puerto Edén

Efter en oförglömlig resa genom den patagoniska skärgården är det lätt att förföras av charmiga Puerto Edén som är en liten by i nationalparken Bernardo O’Higgins. Puerto Edén är känd för sitt isolerade läge längst in i en djup fjord, omgiven av berg. Byn har runt 250 invånare, och bland dem finns de 15 personer som återstår av kawéskar-folket. Puerto Edén är en fantastisk plats för att uppleva den traditionella inhemska kulturen i Patagonien. Byborna säljer fisk, musslor och skaldjursprodukter, som fraktas till marknader en gång i veckan med båt. Här kan du köpa med dig souvenirer i form av traditionellt kawéskar-hantverk som flätade korgar och båtar gjorda av bark och skinn från sjölejon. Ströva längs vägarna eller följ med expeditionsteamet på vandring eller kajakpaddling där du kanske får syn på en av många kolibrier som lever i området.

Dag 7-8
Torres_del_Paine_DSC00390.jpg

Nationalparken Torres del Paine


Ort: Puerto Nataloes

Puerto Natales är porten till den världsberömda nationalparken Torres del Paine, en av de mest storslagna i Chile. Huvudattraktionen, själva ”tornen”, är en imponerande klippformation som är både enorm och unik och kallas ”Torres del Paine” (Painetornen). Tornen består av Torre Central (2 800 m ö.h.), Torre Sur (2 850 m ö.h.) och Torre Norte (2 248 m ö.h.). Här kan du beundra azurblå sjöar, stigar som slingrar sig genom smaragdgröna skogar, brusande floder som du korsar på vingliga broar och en stor blåskiftande glaciär. Landskapet är varierande, från ett enormt öppet stäpplandskap till kuperad bergsterräng med höga toppar. Denna omväxlande miljö har lett till en mycket rik flora och fauna. Du har chans att få se lamor, pumor, pampasrävar och skunkar samt mer än 100 olika fågelarter, som kondor och svartbröstad vråk. Följ med på en vandring och njut av dessa fantastiska omgivningar.

Dag 9
_R7D3189_HDR.jpg

Ett paradis för naturälskare


Ort: De chilenska fjordarna

Chiles fjordar kommer att väcka stor beundran hos alla naturälskare med sina kanaler, fjordar och berg som stupar ned i det iskalla vattnet. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Isen har skurit sig ned genom bergen och efterlämnat isolerade öar och dolda bukter och på så sätt bildat Chiles unika fjordlandskap. De snötäckta bergstopparna och branta dalarna utgör en slående kontrast mot ett i övrigt mycket grönskande område med rikt djurliv.

Dag 10-11
Cape_Horn_R7S0647.jpg

Kap Horn och Drakesundet


Ort: Till sjöss

På morgonen seglar vi genom Beaglekanalen, uppkallad efter fartyget som tog Charles Darwin på hans upptäcktsresa – HMS Beagle. Vi fortsätter över öppet vatten och om väderförhållandena tillåter försöker vi gå i land på Kap Horn – den sydligaste spetsen av Sydamerika. Att gå i land kan vara svårt eftersom det ofta råder extremt väder i området. Kap Horn ligger på nästan 56° syd längst söderut i Chile och Sydamerika. Här går gränsen mellan Atlanten och Stilla havet och den norra sidan av Drakesundet. Regionen är mycket välkänd på grund av sitt läge och sin intressanta historia med upptäcksresande och handelsrutter. Om vi ankrar upp utanför Kap Horn kan du gå i land och utforska den öde men samtidigt romantiska platsen vid världens ände. På vår väg till Antarktis korsar vi sedan Drakesundet där två världshav möts. Under resan genom sundet får du lära dig mer om Antarktis fantastiska djurliv och historia. Att korsa Drakesundet var något som gamla tiders sjöfarare fruktade, men idag är det en upplevelse som är få förunnad. Drakesundet förbinder Sydatlanten med Stilla havet. Här möter det varma vattnet från norr det kalla och mindre salta vattnet söderifrån, vilket gör havet extra rikt på näringsämnen och lägger grunden till det unika marina djurlivet.

Dag 12-16
1200x600_R7S1597_Topaz.jpg

Det vita undret Antarktis


Ort: Antarktis

Denna oändliga, vita vildmark är en kontinent som gör dig full av överväldigande intryck. Väder-, vind- och isförhållanden har naturligtvis stor inverkan på vårt program och vårt erfarna expeditionsteam väljer ut möjliga platser för ilandstigning som ger dig de allra bästa upplevelserna. Så här års har Antarktis många timmars dagsljus vilket gör att du får ut mesta möjliga av dina dagar i denna hisnande miljö. I Antarktis försöker vi göra landstigningar på både Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön. Tack vare vår flexibilitet finns utrymme för oväntade inslag och djurlivet har hög prioritet, så vi försöker ta dig i land för att uppleva det på nära håll. Har vi möjlighet hälsar vi på hos åsnepingviner på Cuverville Island och i Neko Harbour. Vi hoppas kunna segla genom den enastående vackra Lemaire-kanalen och ge oss av på en utmanande vandring på Petermann Island där du belönas av en fantastisk panoramautsikt. En annan intressant destination är om vädret tillåter Port Lockroy, en gammal brittisk bas som inrymmer ett museum. När vi seglar genom Antarktiska sundet har du en spektakulär utsikt över landskapet med isberg och glaciärer och kan se klippformationen Brown Bluff tydligt avteckna sig. Med våra stabila PolarCirkel-båtar kan vi ta oss i land nästan överallt och utforska vikar och sund. Expeditionsteamet berättar om allt vi ser och ser till att vi stör det lokala djurlivet så lite som möjligt. Upplev avlägsna och orörda Antarktis med alla dina sinnen. Paddla kajak i orörda vatten bland isbergen, gå på guidade vandringar uppför snöiga stigar till spektakulära utsiktsplatser, lyssna till ljudet av glaciärer som kalvar eller pingviner som tjattrar, övernatta på däck eller i tält eller, om du är riktigt modig, ta ett uppfriskande polardopp. Varje dag kommer att vara annorlunda och noggrant planerad av vårt expeditionsteam för att du ska lära dig så mycket som möjligt och få oförglömliga minnen med dig hem.

Dag 17-18
Albatross_South_Georgia_R7S4410.jpg

Över Drakesundet


Ort: Till sjöss

Efter fyra oförglömliga dagar i Antarktis, tar MS Fram oss tryggt tillbaka över det berömda Drakesundet. Resan från Antarktiska halvön till södra spetsen av Argentina är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder. Under resan norrut fortsätter vi vår föredragsserie och sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis.

Dag 19
1200x600_Ushuaia_shutterstock_83521723©artincamera.jpg

Expeditionens sista dag


Ort: Ushuaia/Buenos Aires

Varje expedition har ett slut och så även denna. När vi kommer fram till den sydligaste staden i världen, Ushuaia, är det dags att säga adjö. Hemresan fortsätter med flyg till Buenos Aires, där du har möjlighet att förlänga din vistelse och delta i något av våra program efter sjöresan.

7 december 2018

Ort Ushuaia/Buenos Aires
Ombord Upplevelser Förläng din semester