Expedition till Antarktis och Falklandsöarna (norrgående)

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna (norrgående)

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna (norrgående)

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna (norrgående)

Reseinformation 19 dagar MS Fridtjof Nansen
Avresor
14 mars 2023
17 mars 2024
Pris från
kr 93 424
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med oss på en expedition under sensommaren för att uppleva unika landskap, djurlivet och fantastiska solnedgångar på den vita kontinenten, Falklandsöarna och Puerto Madryn.

Vildmark och djurliv

Du kommer att vara i Antarktis under fem dagar under sensommaren. Vackra solnedgångar och soluppgångar kommer att måla isen och snön i nyanser av guld, orange och rosa, som framhävs ytterligare nu när snöalgerna står i blom. Detta är den allra bästa tiden för valskådning, och du kommer att få se pingviner när de ruggar. Expeditionsteamet håller i föreläsningar och tar med dig på landstigningar och sjöaktiviteter för att upptäcka den frusna kontinenten på riktigt. Vi har ingen bestämd resplan här, eftersom Antarktis är känd för ombytligt väder och is. Istället anpassar vi våra planer efter elementen för att ta dig med till de bästa platserna som går.

Falklandsöarna och Patagonien

Efter att ha upplevt Antarktis och återvänt genom Drakes sund kan du jämföra islandskapet under tre dagar på de gröna och gräsbeklädda Falklandsöarna. Besök den charmiga huvudstaden Stanley med dess engelska röda bussar, restauranger och pubar och utforska det rika djurlivet som finns på de mer avlägsna delarna av öarna. Fortsätt därefter till det varma och inbjudande Puerto Madryn för stränder och närliggande naturreservat innan du återvänder till Buenos Aires där din expeditionskryssning avslutas.

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna (norrgående) Expedition till Antarktis och Falklandsöarna (norrgående)
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Om du trodde att romantiken var död har du ännu inte upplevt Buenos Aires. Den sofistikerade men ändå jordnära argentinska huvudstaden håller hårt i sina starka traditioner: stolta fotbollsfans, kultiverad teaterscen och förförisk tango. Under dagen kan du promenera förbi franska och italienska byggnader i Recoleta, söka skugga i sommarvärmen i Palermos strålande torg och parker där mängder av papegojor och sångfåglar håller till. På kvällen kan du njuta av saftiga biffar i San Telmo innan du går vidare till en lokal bar, klubb eller confitería på Avenida Corrientes för att dansa milonga och tango långt in på småtimmarna.

  Om du förlänger din semester med några extra dagar kan du även följa med på vårt valfria förprogram där vi utforskar det vilda Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi ses på fartyget

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Flyget från Buenos Aires avgår tidigt på morgonen för att ta dig till fartyget så snart som möjligt. Du kommer att landa i den sydliga hamnstaden Ushuaia längs Beaglekanalen. Från flygplanet kan du få avnjuta utsikter över Lago Fagnano och det snötäckta Monte Darwin i Alberto de Agostini nationalpark åt väst.

  Det hybriddrivna expeditionsfartyget MS Fridtjof Nansen ligger och väntar på dig för att påbörja äventyrsresan. Du kommer att lära känna fartyget väl under de kommande veckorna och betrakta det som ditt bekväma hem under resan. Efter ombordstigningen kommer expeditionsteamet att hålla ett möte där de går igenom några viktiga hälso- och säkerhetsprinciper. Njut av en välkomstmiddag, den första av många läckra måltider ombord, innan du avslutar dagen med en promenad på däck för att titta på stjärnorna på natthimlen.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi ses på fartyget

 • Dag 3-4
  Drakes sund

  Från en kontinent till en annan

  Två dagar genom Drakes sund kan verka vara tålamodsprövande, men du kan lita på oss när vi säger att tiden kommer att flyga förbi. Under resan kan du spana efter albatrosser, petreller, knölvalar och sillvalar, samtidigt som vårt kunniga expeditionsteam gör allt de kan för att förbereda dig inför äventyren.

  Du kommer att delta i expeditionsteamets föreläsningar för att lära dig mer om historien, miljöerna och utmaningarna på platserna som vi planerar att besöka. Du kommer att lära dig vad som krävs för att bli en ambassadör för Antarktis och hur man utforskar de frusna livsmiljöerna på ett säkert och hållbart sätt enligt riktlinjerna från IAATO. Våra speciella gummistövlar för landstigningar är bara en av många försiktighetsåtgärder som vidtas. Expeditionsteamet kommer också att organisera program för medborgarforskning som hjälper dig att förstå mer om invecklade ekosystem samtidigt som du bidrar till vetenskaplig forskning. Vår fotograf ombord kommer även dela med sig av några användbara tips på hur man tar de bästa bilderna.

  Om det känns som att hjärnan håller på att koka över kan du delta i några av de inkluderade aktiviteterna, såsom konstkurser för att varva ner. Eller varför inte låta kroppen och själen slappna av i bastun? Håll dig i form på gymmet inomhus och ta på dig löparskorna för att ta några testrundor på den 150-meter långa löparbanan utomhus. Avlasta all kvarvarande stress med en spabehandling eller njut av ett hälsosamt mellanmål i någon av våra tre restauranger ombord.

  Dag 3-4
  Drakes sund

  Från en kontinent till en annan

 • Dag 5-9
  Antarktis

  En värld av is och vilda djur

  Välkommen till Antarktis. Denna enorma kontinent är nästan helt täckt av is och snö. Här finns shelfisområden som är lika stora som länder och isberg stora som byggnader som höjer sig högt över fartyget. Glaciärer trycker sig ner genom bergen och krossas mot strandlinjen där isen smulas ner i vattnet. När vi kommer hit i slutet på sommaren kan du få se dessa vackra landskap lysas upp av enastående solnedgångar. Det här är även den bästa tiden på året för att se pingviner i sin sista ruggningsperiod och olika valarter när de vräker i sig lysräkor.

  Under dina fem dagar här planerar vi att besöka flera tänkbara platser på Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön, beroende på när och var väderförhållandena är som bäst. Men det är ingen barnlek att färdas i dessa vatten. Expeditionsteamet gör allt de kan för att ta dig ut på de bästa iskryssningarna och landstigningarna till historiska och natursköna platser och till pingvinkolonier på ett hänsynsfullt avstånd. Du kanske till och med får chansen att paddla kajak bland isbergen på en tillvalsutflykt. Expeditionsteamet kommer även fortsätta att hålla föreläsningsprogram och du kommer förmodligen ha fullt upp med att katalogisera olika djurarter som du får syn på som en del av ett program för medborgarforskning.

  Det fina med en expeditionskryssning är att resplanen inte är huggen i sten, vilket gör att vi kan vara flexibla och anpassningsbara och göra vad som är bäst vid varje specifik tidpunkt under resan. Vi har färdats i dessa vatten i så många år att vi känner till alla tänkbara landstigningsplatser och vet när de är som bäst att besöka för att göra reseupplevelsen så bra som möjligt för alla.

  Dag 5-9
  Antarktis

  En värld av is och vilda djur

 • Dag 10-11
  Drakes sund

  Norrgående

  Delta i expeditionsteamets fortsatta föreläsningsprogram som täcker ämnesområden såsom historien om de stora upptäcktsresande, marinbiologi, naturliv, oceanografi och klimatförändringar. Du kan också ägna lite tid åt att undersöka havsvattenprover som tagits i Antarktis, så att du kan studera annan typ av ”naturliv” på cellnivå. Spana efter vilda djur från däck, koppla av i Explorer Lounge & Bar eller bara titta på när det vackra landskapet glider förbi från bubbelpoolerna eller den uppvärmda infinitypoolen utomhus. När vi närmar oss Falklandsöarna brukar ofta olika fågelarter följa efter fartyget, såsom måsar, stormfåglar, petreller och till och med albatrosser.

  Dag 10-11
  Drakes sund

  Norrgående

 • Dag 12-14
  Falkland Islands

  Pubar och pingviner

  Med grönt gräs, vita sandstränder och bondgårdar skiljer sig Falklandsöarna verkligen åt från den karga vita vildmarken i Antarktis. Men precis som med Antarktis kommer vi att ägna tre dagar åt att utforska öarna utan någon exakt resplan, vilket gör att kaptenen och expeditionsteamet kan välja ut de bästa platserna varje dag utifrån väderförhållandena vid den aktuella tidpunkten.

  Detta är ett paradis för fåglar som änder, gäss, albatrosser, karakaror och gärdsmygar, för att inte tala om de fyra olika pingvinarterna som lever här: kungspingvin, klipphopparpingvin, magellanpingvin och åsnepingvin. Den sistnämnda lever normalt sett i stora kolonier runt öarna, som du kan få möjlighet att se från fartyget eller till och med besöka under en av våra landstigningar.

  Stanley, skärgårdens huvudstad, ligger på ön Östra Falkland som fartyget lätt kan lägga till vid. Staden är liten nog för att utforskas till fots och du kan se bekanta engelska röda bussar, inbjudande restauranger och pubar som är fulla med vänliga lokalbor.

  Dag 12-14
  Falkland Islands

  Pubar och pingviner

 • Dag 15
  Till sjöss

  Stanna upp ett ögonblick

  När vi ger oss ut på en ny dag till sjöss kan du gå på fler föreläsningar och presentationer av expeditionsteamet. Du kan ägna lite tid åt att gå igenom dina bilder från Antarktis och Falklandsöarna eller utbyta erfarenheter med dina medresenärer. Och om du inte redan har gjort det, är det inte en dum idé att tillbringa dagen i bastun medan du blickar ut över det natursköna landskapet och spanar efter vilda djur. Inte alls så dumt…

  Dag 15
  Till sjöss

  Stanna upp ett ögonblick

 • Dag 16
  Puerto Madryn, Argentina - Dockad - Halvdag

  Ett världsnaturarv

  Puerto Madryn grundades av walesiska invandrare 1865, och sensommartemperaturerna kan locka dig till de inbjudande stränderna i området. Puerto Madryn är också porten till den mäktiga Valdéshalvön, så vi hoppas att vi kan ta dig på en valfri utflykt dit för att utforska ett fantastiskt naturreservat som har upptagits på UNESCO:s världsarvslista. Här får du chansen att se marina däggdjur, såsom pälssälar, sjöelefanter, sjölejon och valar, såsom sydkapare, bardvalar och späckhuggare. Det finns också åtminstone 180 fågelarter på halvön, så ha kikaren redo för att spana efter nya favoritfåglar. Om fåglar inte är något för dig är det ändå ett trevligt ställe där du kan gå omkring, äta och handla lokala konsthantverk.

  • Inkluderad Upptäcktsvandring i Puerto Madryn
  Dag 16
  Puerto Madryn, Argentina - Dockad - Halvdag

  Ett världsnaturarv

 • Dag 17-18
  Till sjöss

  Sista dagarna till sjöss

  Din äventyrliga expeditionskryssning håller på att nå sitt slut, men du kommer att vara berikad med minnesvärda upplevelser från Antarktis, Falklandsöarna och Puerto Madryn. Du kommer att känna att temperaturen stiger när vi tar oss norrut, så passa på att gå ut på däck och njuta av solen i infinitypoolen eller i utomhusgymmet.

  Passa även på att umgås med dina nya vänner i expeditionsteamet. De har gott om fascinerande fakta och intressanta berättelser som kommer att förbluffa dig. Njut av en avskedsmiddag den sista kvällen och titta på stjärnorna som speglas i vattnet en sista gång innan du kryper till kojs.

  Dag 17-18
  Till sjöss

  Sista dagarna till sjöss

 • Dag 19
  Buenos Aires

  Tillbaka där vi började

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Allt gott har tyvärr ett slut och detsamma gäller för din expeditionskryssning. Det har gått 19 dagar sedan förra gången du var i Buenos Aires, men efter att ha upplevt så mycket kommer det förmodligen att kännas som om det har gått längre tid än så. Detta är din andra chans att få uppleva den exotiska latinska staden som verkar pulsera i takt till tangons sensuella rytmer. Om du inte känner för att dansa kan du följa med på ett valfritt efterprogram till de berömda Iguazúfallen, ett av världens största och mäktigaste vattenfall.

  Oavsett om du fortsätter ditt äventyr eller återvänder hem, säger vi farväl och önskar dig många fler äventyr under de kommande åren. Vem vet, kanske ses vi igen på någon av våra expeditioner till någon annan destination, eller kanske kommer Antarktis att locka dig tillbaka ytterligare en gång...

  Dag 19
  Buenos Aires

  Tillbaka där vi började

Avresor

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
14.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
17.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Buenos Aires till Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats innan expeditionskryssningen
 • Transfer från Ushuaia flygplats till fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen inomhus och utomhus, samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Fridtjof Nansen

Byggd år 2020
Varv Kleven Yards, Norway
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop

MS Fridtjof Nansen är det senaste tillskottet i Hurtigrutens flotta med specialbyggda fartyg – och tillhör nästa generations expeditionsfartyg. Hon tar oss med till några av jordens mest spektakulära hörn.

Läs mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: