Expedition till Antarktis och Falklandsöarna

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna

Reseinformation 16 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
10 avgångar mellan nov 2022 och feb 2024
Pris från
kr 84 916
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska Antarktis under sommaren, se isberg och besök pingvinkolonier. Du seglar även till Falklandsöarna, besöker dess huvudstad Stanley och har möjlighet att se pingviner och sälar.

Den mytomspunna frysta kontinenten

Påbörja din resa i den romantiska staden Buenos Aires innan du beger dig till Ushuaia där ditt hybridfartyg ligger för ankar. Vi seglar genom Drakes sund och kommer till den vita vildmarken i Antarktis där du tillbringar fem underbara dagar. Exakt vart vi åker och när avgörs av isen och väderförhållandena just den dagen, men vi tar alltid med dig till de bästa ställena som går.

Precis som islandskapen förändras med årstiderna gör djurlivet det också. Under november kan du se tusentals pingviner som uppvaktar varandra och bygger bon. Det är ovanligt att se valar före december och januari, och det är även då pingvinäggen kläcks. I februari och mars börjar pingvinungarna växa till sig och det är även de bästa månaderna för valskådning. Oavsett när du besöker Antarktis, håller expeditionsteamet intressanta föreläsningar och tar dig med på landstigningar och iskryssningar.

Falklandsöarnas stora charm

De böljande gröna kullarna och vita sandstränderna på Falklandsöarna är en välkommen syn, såväl som de mysiga pubarna i huvudstaden Stanley. Vi tillbringar tiden med att besöka den pittoreska ögruppen och går iland på olika ställen för att se de olika pingvin- och sälkolonierna som finns här.

Expedition till Antarktis och Falklandsöarna Expedition till Antarktis och Falklandsöarna
 • Dag 1
  Buenos Aires

  En stad med många passioner

  Det finns en puls i Buenos Aires som gör Argentinas huvudstad helt unik. Om du frågar någon som bor här, så kommer de att säga att det är smältdegeln av olika människor som genomsyrar staden med sådan energi. Som ”hamnbor”, kom de från olika delar av världen med alla sina olika kulturer. Följden av detta blev en härlig blandning av romantisk musik, folk som dansar tango så fort tillfälle ges, Maradona-galna fotbollsfans, kolonial arkitektur från gamla världen och smakrik latinamerikansk mat.

  Du kommer att övernatta på ett hotell i staden och sedan ta ett tidigt flyg morgon därpå. Beroende på när du anländer, så kanske du har lite tid över till att utforska denna vibrerande huvudstad. Gör ett besök till Teatro Colón, ett vackert operahus som dateras tillbaka till 1908, och fortsätt sedan till det historiska Café Tortoni för en kopp Paris-inspirerat kaffe och chokladdoppade churros. Caminito är ett färgstarkt gatumuseum i kvarteret La Boca med livliga marknader och restauranger som ståtar med folkdansuppträdanden och tangoshower. Om du känner för att fortsätta festen in på småtimmarna finns det gott om barer och bolicheklubbaratt välja bland i det trendiga distriktet Palermo.

  Om du ytterligare vill förlänga din semester kan du även anlända några dagar tidigare för att delta i vårt valfria förprogram där vi utforskar det vilda Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires

  En stad med många passioner

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Ombordstigning på ditt hem till sjöss

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Det blir en tidig start idag. Vi träffas i hotellobbyn på morgonen och beger oss till flygplatsen för att ta flyget till Ushuaia. Provinshuvudstaden i Argentinas Tierra del Fuego (Eldslandet) ligger i en vik med Martial-glaciärens snötäckta berg i norr. Ushuaia göra anspråk på den tvivelaktiga titeln ”världens sydligaste stad”, vilket även görs av två andra chilenska städer. Ditt hem till sjöss, MS Roald Amundsen, väntar i hamnen. När du väl är ombord får du lära känna expeditionsteamet som kommer att ge en hälso- och säkerhetsgenomgång. Därefter får du lite tid till att gå runt på fartyget och göra dig hemmastadd i hytten innan vi avnjuter en välkomstmiddag tillsammans. Din expedition har officiellt startat!­­

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Ombordstigning på ditt hem till sjöss

 • Dag 3-4
  Drakpassagen

  Få ut det mesta av resan

  Det tar två dagar att nå Antarktis. Med det kan behövas, eftersom två dagar är precis lagom för att ha tid till såväl avkoppling som förberedelse ombord på fartyget.

  Expeditionsteamet kommer att inleda en serie insiktsfulla föreläsningar i vetenskapscentret för att se till att du är redo för upptäcktsfärderna som väntar dig. Alla medlemmar i expeditionsteamet är experter på olika ämnesområden, och de har mängder av fascinerande historier och kunskap att dela med sig av. Lyssna på och läs spännande fakta om det lokala djurlivet och vilket IAATO-godkänt hållbarhetsprotokoll som ska följas om nyfikna pingviner eller sälar kommer för nära. I dessa riktlinjer från IAATO får du lära dig om vikten av att bära våra steriliserade gummistövlar under alla landstigningar i Antarktis och varför vi grundligt vakuumtvättar våra kläder för att avlägsna eventuella främmande partiklar i förväg.

  Du kommer också att upptäcka att fartyget är utrustat med alla slags moderna bekvämligheter. Håll dig i form i gymmet och på löpbanan utomhus. Om du får träningsvärk kan den ångas bort i bastun eller masseras bort av skickliga händer på fartygets spa. I de tre restaurangerna ombord, som var och en har sitt eget kulinariska koncept, finns det något som passar alla smaklökar, medan Explorer Lounge och Bar är det perfekta stället för att koppla av med ett glas vin eller champagne. Bara för att en expedition är spännande betyder det inte att den inte kan vara lyxig också!

  Dag 3-4
  Drakpassagen

  Få ut det mesta av resan

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Den sjunde kontinenten

  Antarktis landskap sträcker sig så långt ögat når, med sin storslagna värld av orörd snö och is. Isberg höjer sig över vattnet samtidigt som uråldriga glaciärer ger upphov till nya kristallblå isberg som formas av vind och sol. Detta är en annan värld, utan mänsklig påverkan, och en fristad för vilda djur som valar, pingviner och sälar.

  Precis som Antarktis islandskap förändras genom årstiderna, förändras även djurlivet. Antalet och mångfalden av valarter som kan ses här ökar till exempel stadigt från oktober till januari och når sin topp i februari och mars då de bästa valskådningsmöjligheterna erbjuds. Vid den här tiden lockar den enorma mängden lysräkor i vattnet till sig valar, de flesta valarter kommer helt enkelt hit för att vräka i sig mat. Om du kommer hit i november kan du se tusentals pingviner som uppvaktar varandra och bygger sina bon. De som åker i december har chans att se söta små pingvinungar medan mars är då yngre pingviner brukar lära sig att simma. Andra fåglar, som till skillnad från pingviner faktiskt flyger, varierar under sommarmånaderna. Entusiastiska ornitologer ser vanligtvis fåglar som skarvar, hägrar, slidnäbbar för att bara nämna några.

  Under fem dagar får du njuta av de magiska ögonblicken och häpnadsväckande landskapen som Antarktis erbjuder. Det kan involvera att titta på avlägsna vita berg under en promenad på land eller att se ett lekfullt par weddellsälar som kommer upp till ytan bredvid din lilla upptäcktsbåt för att ta sig en titt med sina stora nyfikna ögon. Eller vara bland de lyckligt lottade som kan delta i valfria men väderberoende aktiviteter, såsom kajakpaddling, vandring med snöskor eller till och med camping. Det är den här typen av upplevelser som väntar dig i Antarktis. Du kan vara säker på att vi gör allt för få ut det mesta av varje landstigning och väljer de bästa ställena bland de många tänkbara platserna på Antarktiska halvön och de omgivande öarna.

  Expeditionsteamets föreläsningar hålls också med jämna mellanrum. De hålls ombord på fartyget, på land under landstigningar eller till och med när du färdas bland isbergen och isflak på turer med små upptäcktsbåtar. Föreläsningsämnen kan handla om allt från glaciologi och effekterna av klimatförändringarna på Antarktis shelfis eller att kartlägga den kalla kontinentens historia från valfångsttiden till dess nuvarande status i enlighet med ett internationellt fredsavtal. Teamet delar med sig av sina insikter som kommer att vara ovärderliga under resans gång, vilket förbättrar din upptäcktskänsla många gånger om.

  Det kan vara en bra idé att prata med teamets professionella natur- och landskapsfotograf för att ta del av några tips på hur man kan förbättra kvaliteten på sina bilder. Dessa färdigheter kommer definitivt att vara till nytta för ett antal program för medborgarforskning som du kan välja att engagera dig i. Ett av dessa är HappyWhale-projektet, där bilderna du tar på valar kan laddas upp till en global databas som hjälper forskare att spåra migrationsmönster och populationens allmänna hälsa. På så sätt är inte dina bilder bara värdefulla minnen, utan de bidrar även till ett högre syfte.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Den sjunde kontinenten

 • Dag 10-11
  Drakpassagen

  Vi återvänder norrut för att utforska mer

  Även om du kanske inte vill lämna Antarktis, så har resan sitt slut där och vi måste vända fartyget och bege oss norrut igen. De följande två dagarna till sjöss som tar oss tillbaka genom Drakpassagen kan ägnas åt att sortera igenom alla dina fantastiska bilder av Antarktis och se till att du fortfarande har plats på minneskortet för vad som kommer härnäst. Det kan också bli möjligt att gå på kurser där du kan låta minnena från Antarktis inspirera dig till att måla pingviner eller lära dig att knyta komplicerade sjömansknutar.

  I vetenskapscentret kommer det sannolikt att hållas presentationer av expeditionsteamet som berättar mer om vad som väntar under resans sista spännande dagar på Falklandsöarna. Föreläsningarna kan hållas om öarnas historia av spända relationer, och fågelarter som kan ses runtomkring dess vackra stränder. Mellan föreläsningarna kan du använda vetenskapscentrets avancerade mikroskop för att titta på vattenprover på cellnivå. Du kommer att få se alla typer av mikroskopiska livsformer, såsom lysräkor och fytoplankton, vilket även är sammankopplat med ett annat initiativ för medborgarforskning.

  Dag 10-11
  Drakpassagen

  Vi återvänder norrut för att utforska mer

 • Dag 12-14
  Falklandsöarna

  Odiskutabel skönhet

  Falklands avlägsna skärgård är uppdelad mellan de två huvudöarna Östra och Västra Falkland och nästan 800 mindre öar. Suveränitet över öarna har hävdats av både Storbritannien och Argentina i många år, men åtminstone kan båda sidor enas om att dessa öar är väl värda att argumentera för, och av goda skäl.

  På samma sätt som med Antarktis kommer de tre utforskningsdagarna här, kommer de exakta landstigningarna varje dag att bestämmas av lokala väderförhållanden vid den aktuella tidpunkten. Efter det karga vita landskapet i Antarktis kan det kännas skönt att få se gräsbevuxna kullar, blommande vildblommor, vackra vita sandstränder och turkost vatten. Med det kommer fortfarande att kännas en aning bekant med de tusentals pingviner som du också kan se här. Under dessa dagar kommer vi att spana efter kolonier av pingviner, som ofta även har sällskap av familjer av pälssälar. Vi kommer att hålla ett säkert avstånd för att inte störa dem eller deras smokingklädda grannar.

  För första gången på över en vecka kommer du att stöta på tecken på civilisation igen, såsom de familjeägda gårdarna som ligger utspridda här eller huvudstaden Stanley på Östra Falkland där fyra femtedelar av öbefolkningen bor. Under besöket kommer du att märka att staden påminner om England med typiska röda bussar och klassiska engelska pubar som serverar brittisk öl och erbjuder en härlig pubstämning.

  Dag 12-14
  Falklandsöarna

  Odiskutabel skönhet

 • Dag 15
  Till sjöss

  Hemresan

  Expeditionen börjar närma sig sitt slut. Det är bara en dag kvar till sjöss och du kan ägna den åt vad du känner för. Gå till baren och ta en drink med dina nyskaffade vänner på resan. Berätta om dina äventyr med expeditionsteamet och lär känna dessa nutida upptäcktsresande. Unna dig en lyxig middagsupplevelse i à la carte-restaurangen eller en lugnande spabehandling. Eller helt enkelt bara koppla av ute på däck, titta på vågorna och tänk tillbaka på resans alla höjdpunkter.

  Dag 15
  Till sjöss

  Hemresan

 • Dag 16
  Ushuaia/Buenos Aires

  På återseende

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Efter att ha utforskat Antarktis och Falklandsöarna i två veckor lägger vi till i Ushuaia igen. Det har varit en storslagen och känslomässig resa och vi har sett och lärt oss mycket tillsammans. Det kan till och med bli lite tårögt när vi tar farväl.

  Vi hoppas att din upplevelse med oss har lämnat ett bestående intryck för vad som är möjligt när expeditioner görs på ett hållbart sätt. Vi bör alla göra vad vi kan för att skydda dessa värdefulla livsmiljöer och alla fantastiska djur som lever där.

  Efter en transfer till Ushuaia flygplats flyger du tillbaka till Buenos Aires. Därifrån flyger du antingen hem eller fortsätter att utforska vidare. Med tanke på att du redan är i Argentina kanske du vill få ut det mesta av resan! Varför inte åka med på vårt efterprogram till de mäktiga Iguazúfallen?

  Dag 16
  Ushuaia/Buenos Aires

  På återseende

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
November:
7.
21.
December:
5.
19.

2023

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
Mars:
11.
November:
2.
16.
30.
December:
14.

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Februari:
24.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Singelerbjudande vid utvalda avgångar

  Vill du resa på egen hand? På utvalda avgångar på våra expeditionsresor behöver du inte betala tillägg på din hytt om du vill resa själv.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: