Expedition till södra polcirkeln

Expedition till södra polcirkeln

Expedition till södra polcirkeln

Expedition till södra polcirkeln

Reseinformation 18 dagar MS Roald Amundsen
Avresor
6 avgångar mellan jan 2023 och feb 2024
Pris från
kr 103 927
Frukost, lunch och middag ingår

Detta är en av våra längsta expeditioner till Antarktis. Vi seglar mitt i sommaren och försöker segla söder om polcirkeln för att nå den isolerade och magnifika Marguerite Bay.

Börja och sluta i Buenos Aires

I Argentinas huvudstad föddes tangon och här finns många passionerade fotbollsfans. Staden är även världsledande inom kultur och kokkonst. Efter att ha tillbringat en spännande natt här beger du dig till Ushuaia för att gå ombord på expeditionsfartyget och fortsätta din resa söderut. När vi korsar Drakes sund vid slutet av världen kan vädret och sjön vara svåra att förutsäga. Det är därför vi inte har någon fast resplan när vi reser till Antarktis, vi utgår istället från de förutsättningar som finns och bestämmer vilken plats som passar bäst varje dag. Det är det vi kallar expeditionsfaktorn.

Antarktis: en plats att förundras över

Gör dig redo för tio hela dagar i Antarktis, låt dig förundras av enorma isberg och valar, se många olika arter av sjöfåglar och kolonier av pingviner samt deras ungar. Årstidens mildare väder kan ha skapat en väg genom isen söder om polcirkeln ända till Marguerite Bay, så att vi eventuellt kan besöka de avlägsna stationerna där. Följ med expeditionsteamet på föreläsningar, iskryssningar och landstigningar längs vägen.

Expedition till södra polcirkeln Expedition till södra polcirkeln
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango, smaker och teater

  Du har en sommarkväll i Argentinas pulserande huvudstad. Det är här den passionerade tangon föddes och du kan titta på, eller till och med delta i tangoshower på många platser i hela staden. Om du behöver fylla på med energi finns det gott om utsökt lokal mat att välja bland, såsom köttiga empanadas, choripán, förstklassiga argentinska biffar, malbecviner och naturligtvis krämig ”dulce de leche” till efterrätt.

  Om du ger dig ut tillräckligt tidigt på dagen kan du insupa den historiska atmosfären och arkitekturen på det fantastiska Plaza de Mayo eller ta dig norrut till trädgårdsdistriktet där världens största japanska trädgårdar utanför Japan ligger. Vi rekommenderar också att du tittar förbi den imponerande El Ateneo Grand Splendid, som utnämnts till ”världens vackraste bokhandel”. Buenos Aires är också världens teaterhuvudstad och har fler teatrar än någon annan stad i världen. Det hålls föreställningar inom nästan alla teatergenrer här: cirkusar, musikaler, dramer, baletter, komedier. I Buenos Aires finns allt man kan tänka sig.

  Om du har gott om tid kan du förlänga din vistelse och följa med på ett valfritt förprogram för att utforska det natursköna Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango, smaker och teater

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Ombordstigning vid ”världens ände”

  Preliminär avgångstid: 19:00

  Ett flyg tar dig till Ushuaia tidigt på morgonen. Eftersom denna hamnstad ligger vid södra spetsen av Sydamerikas fastland är de stolta över att kalla sig ”världens ände”. Här ligger MS Roald Amundsen redo och väntar på att påbörja resan söderut. Under de kommande två veckorna kommer du inse att om det finns någon plats i världen som kan kallas för ”världens ände” är det utan tvekan Antarktis.

  När du har gått ombord på fartyget kommer expeditionsteamet att hålla en obligatorisk säkerhetsgenomgång, följt av en välkomstceremoni. Fartyget kommer att sätta kurs genom Beaglekanalen. När du har fått lite tid till att koppla av och göra dig hemmastadd i din hytt serverar vi middag för att välkomna alla ombord och utbringa en skål för en lyckad expedition tillsammans.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Ombordstigning vid ”världens ände”

 • Dag 3-4
  Drakes sund

  Vi närmar oss Antarktis

  Nu är det inte långt kvar tills du är i Antarktis, men först är det dags att testa sjöbenen när vi korsar Drakes sund, som är uppkallad efter den berömda engelska sjömannen Sir Francis Drake. Drake upptäckte emellertid dessa vatten av en slump när starka vindar blåste ett av hans skepp ur kurs. Den första dokumenterade resan ägde rum 40 år senare, när den holländska navigatören William Schouten seglade denna rutt 1616.

  Expeditionsteamet kommer att förbereda dig inför resan till den orörda vildmarken under de två dagarna till sjöss. Vill du veta hur du gör ditt besök säkert för miljön? Expeditionsteamet ser till att du lär dig allt du behöver veta och att du följer riktlinjerna från IAATO som har tagits fram för att skydda dig och dessa ömtåliga livsmiljöer. Därefter håller de sitt inspirerande föreläsningsprogram i vetenskapscentret. Experter inom en rad olika ämnesområden förser dig med viktig information om Antarktis upptäckarhistoria från Shackleton till Scott till Amundsen, kontinentens djurliv och dess snabbt föränderliga landskap. De berättar även hur du kan engagera dig i projekt för medborgarforskning för att noggrant observera Antarktis vilda djur och hjälpa till att samla in uppgifter för befintlig vetenskaplig forskning.

  Du kommer också att få tid över till att prova det härliga utbudet av smakrika måltider i fartygets tre restauranger. Våra tidigare och nuvarande gäster skriver ofta fantastiska recensioner om maten vi serverar ombord. Men du behöver inte oroa dig, du kan alltid bränna bort de extra kalorierna i gymmet inomhus eller utomhus, infinitypoolen eller bastun. Joggare kan hålla koll på sina kilometer på löparbanan utomhus och tävla mot sjöfåglarna som ibland följer efter fartyget.

  Dag 3-4
  Drakes sund

  Vi närmar oss Antarktis

 • Dag 5-15
  Antarktis

  Upptäck södra delarna av Antarktiskt

  Antarktis lär inte göra någon besviken. Det är en plats att förundras och glädjas över. När du blickar ut över vattnet kommer du att se massvis av komplexa isberg som utgör en oändlig horisont av lysande vita iskanter och snötäckta berg som sträcker ut sig framför dig. I skyn ovanför och på land nedanför kan du se sjöfåglar, såsom liror, snäppor, stormfåglar och valfåglar för att nämna några. Med så mycket att uppleva kanske inte ens de tio dagarna här är nog med tid.

  Vad som kan vara ännu mer spännande är ditt första möte med de enorma kolonierna av pingviner under en av våra många landstigningar. Eller vad sägs om att titta på valar som simmar i sin naturliga miljö runt fartyget? Om du verkligen har tur kan du få se dem från en av de mindre upptäcktsbåtarna eller från en kajak när du är ute på en valfri aktivitet.

  Oavsett vilka djur vi kan ha turen att stöta på, är vi noga med att alltid följa de tydliga riktlinjerna från IAATO. Du kommer att märka att allt vi gör handlar om hållbarhet och att vi är stolta över att ha det lägsta koldioxidavtrycket av alla expeditionsfartyg till Antarktis.

  Under den antarktiska sommaren är det ofta möjligt ta nya rutter genom havsisen längre söderut och under södra polcirkeln. Det är något vi hoppas på. MS Roald Amundsen med sitt förstärkta skrov i isklass PC6 kommer att försöka att ta oss till Marguerite Bay och utforska öarna på vägen. Marguerite Bay upptäcktes först av franska upptäcktsresanden Jean-Baptiste Charcot i början av 1900-talet, och som en riktig romantiker namngav han viken efter sin fru. Så länge vädret och havsisen tillåter kan det finnas möjlighet att besöka en av de få forskningsstationerna och kolonierna av adéliepingviner som vanligtvis inte kan ses i de norra delarna av halvön. Var vi än är och när det är möjligt kommer expeditionsteamet att förse dig med viktig information om djurlivet och landskapet för att göra din upplevelse ännu bättre. Och vi kommer naturligtvis att ge oss ut på såväl inkluderade landstigningar och iskryssningar som valfria aktiviteter.

  Dag 5-15
  Antarktis

  Upptäck södra delarna av Antarktiskt

 • Dag 16-17
  Drakes sund

  Återvänder tillbaka mot varmare vatten

  Din spännande resa på Antarktis måste också ha sitt slut. Även efter tio dagar har du bara skrapat på ytan av allt som finns att upptäcka. Eller som den gamla bekanta klyschan säger: Det är bara toppen av isberget!

  Ditt huvud kommer förmodligen fortfarande vara ett stort virrvarr av speciella minnen och nya kunskaper. Kanske börjar du till och med längta tillbaka till Antarktis natursköna landskap och bläddra igenom dina foton och videoklipp bara för att återuppleva dess storslagenhet. Och utan landstigningarna du har vant dig vid kan du behöva träna lite på gymmet och sen svettas i bastun för att få utlopp för eventuellt överflöd av adrenalin. Om det fortfarande är svårt att varva ner kan några avslappnande spabehandlingar säkert få dig i rätt sinnesstämning.

  Dag 16-17
  Drakes sund

  Återvänder tillbaka mot varmare vatten

 • Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Ambassadörer för Antarktis

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Det kan kännas bitterljuvt att komma tillbaka till Ushuaia. Du har varit med om en resa som de flesta bara kan drömma om. Men det är nu dags att lämna Antarktis, fartyget, besättningen och expeditionsteamet bakom dig och säga adjö till de andra upptäcktsresenärerna som har känts som en extra familj under detta äventyr tillsammans.

  När du har stigit av fartyget körs du till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Buenos Aires. Därifrån kan du antingen återvända hem, åka någon annanstans eller förlänga din vistelse i tangostaden för att uppleva mer av den vackra kulturen och platserna du inte hade tid till i början av expeditionen. Vi erbjuder även ett valfritt efterprogram till de mäktiga Iguazúfallen härifrån, om du inte har någon brådska att ta dig hem.

  Oavsett vad du väljer att göra härnäst hoppas vi att din expedition med oss har ändrat din syn på hållbar utforskning. Dina personliga upplevelser av Antarktis och de vetenskapliga insikter du har fått är ovärderliga verktyg för att hjälpa oss alla att göra vad vi kan för att skydda denna kontinent. Antarktis behöver ambassadörer. Antarktis behöver dig!

  Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Ambassadörer för Antarktis

Avresor

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
12.
28.
Februari:
13.

2024

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januari:
7.
23.
Februari:
8.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Roald Amundsen

Byggd år 2019
Varv Kleven Yards
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttodräktighet 20 889 ton
Längd 140 m
Däcksbalk 23,6 m
Hastighet 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

2019 lade Hurtigruten till ett helt nytt fartyg i sin flotta: MS Roald Amundsen. Det toppmoderna fartyget har en ny och miljömässigt hållbar hybridteknologi, som kommer att minska bränsleförbrukningen och visa världen att hybriddrift är möjlig på stora fartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: