Juläventyr i Antarktis

Buenos Aires – Antarktis – Buenos Aires

Följ med på ett juläventyr till Antarktis, och fira jul och nyår bland pingviner, sälar och valar. Njut av det varierande djurlivet och det oförglömliga landskapet med enorma isberg som flyter förbi. En expedition till en av jordens mest avlägsna platser har mycket att bjuda på – inte minst en garanterat vit jul!

  • Upplev ett julfirande du sent ska glömma på Antarktis
  • Fira in det nya året bland pingviner, valar och isberg
  • Följ med i land och utforska den orörda vildmarken i Antarktis
  • Delta i vårt underhållande program ombord med vetenskapliga föredrag, aktiviteter och Young Explorer-program

Översikt

Här vågar vi garantera att dina drömmar om en vit jul går i uppfyllelse! Kombinera en äventyrsresa med helgdagsfirande i en spektakulär miljö. Följ med i land på isolerade stränder, upplev det fantastiska djurlivet i ett spektakulärt landskap och paddla kajak i orörda vatten med isberg som flyter förbi. Ombord bjuder vi dig på ett traditionellt norskt julfirande och tillbringar nyårsafton på en av jordens mest avlägsna platser bland pingviner, sälar och valar. Här är det naturkrafterna som styr. Äventyret kan börja!

Vi startar vår resa i Buenos Aires där du får tillfälle att utforska staden och kanske även hinna med en tango innan du går ombord på MS Midnatsol i Ushuaia, världens sydligaste stad. Därifrån seglar vi ut på öppet hav, där spännande föredrag och intressant populärvetenskap väntar dig på resan mot Antarktis.

Fira jul och nyår på Antarktis

När vi kommer fram till Antarktis tar vi kanske på oss ryggsäckarna och vandrar till den ringformade vulkankratern Deception Island. Vi besöker också Half Moon Island, som anses vara en av Antarktis vackraste platser, och fortsätter genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet som har de mest imponerande isbergen vi kommer att få se på den här resan. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Och förhoppningsvis får vi se majestätiska valar bryta vattenytan och har chans att komma närmare genom att sjösätta våra kajaker. Att fira jul och nyår här blir någonting alldeles utöver det vanliga!

Efter att ha tillbringat en vecka i Antarktis tar vi oss tillbaka till civilisationen och avslutar vårt äventyr i Ushuaia.

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
• En hotellnatt i Buenos Aires inklusive frukost före avresa
• Transport från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires
• Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia tur och retur
• Transport i Ushuaia inkl. rundtur
• Vind- och vattenavstötande jacka
• Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
• Gratis kaffe och te

Ej inkluderat:

• Internationella flygresor
• Reseförsäkring
• Bagagehantering
• Valfria utflykter och dricks

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Det här är en expedition som styrs av elementen och vår slutliga resplan avgörs alltid av rådande väder- och vindförhållanden. Säkerheten är högsta prioritet och kaptenen bestämmer den exakta rutten under resans gång. Därför är resplanen bara en indikation på vad du får uppleva men det är också det som gör varje expedition med Hurtigruten så unik.

20. december 2018

Avresa från Buenos Aires
Dag 1
BuenosAires_shutterstock_18742885_Day-1-2-13.jpg

It takes two to tango


Ort: Buenos Aires

I Buenos Aires går det inte att undgå tangokulturen som genomsyrar staden. Argentinas nationaldans kräver ett avancerat fotarbete och är en fascinerande uppvisning i mästerlig dans och fysiskt samspel av passion och förtvivlan. Under de omtalade milongakvällarna (tango på lokalt dansställe) kan du titta på omslingrade tangodansare eller gå på en spektakulär ”tango and dinner”-show. Vill du själv prova på tangon kan du besöka dansställen som Tango Cool, La Marshall eller La Virtua dit också nybörjare är välkomna. När du promenerar runt under dagtid dansas det tango i nästan varje gathörn. Att vandra runt i en labyrint av gravar och ett mausoleum kanske inte låter så lockande, men Cementerio de la Recoleta är en begravningsplats som verkligen är värd ett besök. När du ser en folksamling har du kommit fram till Evitas monument. Om du vill veta mer om Evita och hennes historia rekommenderar vi att du besöker presidentpalatset Casa Rosada och Moseo Evita. Hitta ett nästan orört subtropiskt delta med skogsbevuxna öar och glittrande kanaler i Tigre-deltat bara en halvtimme från centrum. Efter en natt i tangons hemstad flyger vi söderut för att börja vårt äventyr.

Dag 2
Ushuaia-shutterstock_67514827_Day-1-2-13.jpg

Flyg söderut där äventyret börjar


Ort: Buenos Aires/Ushuaia

När du kliver av planet tidigt på morgonen befinner du dig i världens sydligaste stad, alldeles vid Andernas sydligaste punkt. Här väntar MS Midnatsol för att ta dig ut på havet. Vi startar äventyret med en välkomstmiddag.

Dag 3-4
2014-11-20-Drake-3_topaz_Day-11-12.jpg

Över Drakesundet


Ort: Till sjöss

När vi har korsat Drakesundet är det inte långt kvar till Antarktis! Lyssna på våra föredrag, lär dig mer om fotografering eller delta i intressanta och underhållande aktiviteter i vetenskapscentret anpassade för att du ska få ut ännu mer av ditt besök i Antarktis. För våra Young Explorers har vi satt ihop ett eget spännande program.

Dag 5-12
Half_moon_island_Antarctica_24112013_057_Topaz_Day-5-10.jpg

Garanterat vit jul!


Ort: Antarktis

Vi sätter kurs mot Sydshetlandsöarna och Antarktis och där väntar idel höjdpunkter under de kommande åtta dagarna. Antarktis är en fantastisk och samtidigt mycket originell plats att fira julafton på, med spektakulära glaciärer och stränder som myllrar av vilda djur. Ombord bjuder vi in till ett genuint norskt julfirande med traditionell mat från Norge och Europa, julsånger och underhållning. En av de platser vi kanhändaa besöker är Deception Island, en ö i Sydshetlandsöarna, som är en ringformad vulkankrater. Det är en av få platser i Antarktis där vi kan sätta på oss våra ryggsäckar och ge oss ut på vandring. Att vandra på en aktiv vulkan tillhör ju inte vanligheterna och att vara i Antarktis gör händelsen ännu mer speciell. Du kan också se fram emot ett besök på Half Moon Island som har ett extremt varierande landskap. Isen kan göra det svårt att navigera genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet, men här kommer du få se de mest imponerande isbergen under hela resan. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Den steniga stranden lämpar sig för landstigningar, förutom under häckningssäsongen. Så snart det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker och tar dig med på oförglömliga vandringar i land för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

Dag 13-14
2014-11-30-Drake-1_Day-11-12.jpg

Drake Lake eller Drake Shake


Ort: Till sjöss

Efter fem fantastiska dagar i Antarktis är vi på väg tillbaka till Sydamerika. Koppla av på däck och njut av sjöresan i denna legendariska del av Södra ishavet. I Drakesundet finns två sätt att beskriva väderförhållandena. Drake Shake är när det blåser hårt och gungar och Drake Lake är när det är lugnt och stilla som i en insjö. Vanligtvis råder någonting mittemellan de två ytterligheterna. Drakesundet är ett utmärkt område för fågelskådning men i grov sjö kanske det inte går att vistas på däck. Är vindarna alltför svaga flyger inte fåglarna alls eftersom de behöver starkare vindar för att glida över havet, så vi hoppas på ett väder mellan Lake och Shake.

Dag 15
Ushuaia-shutterstock_67514827_Day-1-2-13.jpg

Äventyret går mot sitt slut och ett nytt år mot sin början


Ort: Ushuaia/Buenos Aires

Just som det nya året har börjat slutar vårt juläventyr när vi lägger till i Ushuaia. Efter avstigning väntar transferbussar som tar dig till flygplatsen för resan tillbaka till Buenos Aires. Är du sugen på lite sol och värme efter att ha varit på en av de kallaste platserna på jorden rekommenderar vi att du deltar i ett av våra program efter sjöresan.

3. januari 2019

Ort Ushuaia/Buenos Aires
Ombord Upplevelser Förläng din semester

Hurtigruten Land adventures

Gör din semester komplett med ett av våra tilläggsprogram, antingen före eller efter din segling. Välj mellan utfärder på ett antal timmar eller dagar, där hotellövernattning ingår.

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg, samt transport till och från flygplatsen.