Legendariska Magellan, chilenska fjordar och Antarktis

Chiles fjordar och Kap Horn – Punta Arenas

Från de chilenska fjordarna sätter vi kursen söderut, och tillbringar fem hela dagar i Antarktis. Vi får se nykläckta pingviner och sälar och valar som kommer in från haven. Denna 18 dagar långa vildmarksexpedition fortsätter till Falklandsöarna, Kap Horn och sedan tillbaka till Chiles vilda fjordar innan den avslutas i Punta Arenas. Beroende på avresedatum skulle du kunna fira jul på Kap Horn och nyårsafton i Antarktis!

 • Besök platser vars otroliga natur och djurliv saknar motstycke någonstans i världen
 • Upplev det unika djurlivet med bland annat karakaror, nykläckta pingvinungar och valar och weddellsälar som återvänder från havet
 • Låt dig roas av expeditionsteamets underhållande föredrag
 • Fira jul på norskt vis på resor med vissa avresedatum

Översikt

Efter en natt på hotell i Santiago de Chile flyger du till Punta Arenas där expeditionsfartyget väntar. Sedan börjar vår resa söderut, förbi branta berg, gröna, frodiga dalar och till och med glaciärer i de chilenska fjordarna, innan vi tar oss genom den extremt trånga Canal de Gabriel och in i Garibaldifjorden. Här åker vi ut i små båtar för att titta närmare på de två glaciärerna innerst i fjorden och på djurlivet.

Om vädret tillåter kan vi faktiskt ta oss i land på Kap Horn på själva juldagen. Oavsett vilket så firar vi ombord på norskt vis, med julgran, julsånger och en traditionell norsk julmiddag. Snart seglar vi ut på öppet hav och börjar se antarktiska pingviner och isberg i vattnet, och kanske till och med valar, när vi seglar in i världens mest avlägsna och minst befolkade område.

Här kan du följa med vårt expeditionsteam i land, titta närmare på tusentals pingviner och sälar, paddla kajak och besöka de mest fantastiska platser.

På vägen tillbaka tillbringar vi flera dagar på Falklandsöarna där vi får uppleva allt från röda bussar och engelska pubar i huvudstaden Stanley, till vita sandstränder med turkost vatten, gamla skeppsvrak och fågelparadiset Carcass Island. Här använder vi våra små båtar för att gå i land och utforska, fotvandra eller ta oss en närmare titt på alla fåglar. Här finns bl.a. olika arter av änder, gäss, pingviner, albatrosser, karakaror och gärdsmygar.

Vi seglar sedan genom Magellans sund och återvänder till Punto Arenas, där vi säger farväl.

Fullbokat

Denna resan är tyvärr fullbokad!

Men ingen fara: här hittar du fler spännande expeditionsresor till Antarktis

I priset ingår:

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension 
 • En natt på hotell i Santiago de Chile före resan, inklusive frukost
 • Anslutning från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile
 • Anslutning från flygplatsen till fartyget i Punta Arenas, inklusive en guidad tur
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Punta Arenas och Santiago de Chile
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gratis utlåning av gummistövlar ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

Januari 2017, december 2017 och januari 2018

Avresa från Santiago de Chile, Chile
Dag 1

En smak av Santiago


Ort: Santiago de Chile, Chile

Ända sedan grundläggandet år 1541 har Santiago varit Chiles huvudstad. Stadskärnan består av 1800-talets nyantika arkitektur och snirklande bakgator med hus i bland annat jugendstil och nygotik. Santiagos stadsbild formas av flera fristående berg och den snabbflytande Mapochofloden, som kantas av parker som bland annat Parque Forestal. Nästan var man än står i staden kan man se Andernas berg.

Dag 2

MS Midnatsol väntar


Ort: Santiago de Chile and Puntas Arenas, Chile

Dagen efter flyger du till Punta Arenas, där MS Midnatsol ligger redo och en stor välkomstmiddag väntar ombord.

Dag 3

Magellanpingvinen


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Nästa dag börjar med ett besök på den lilla ön Isla Tucker med sitt rika djurliv. Den är känd för den stora kolonin magellanpingviner samt fåglar, delfiner och sjölejon. Sedan visar kaptenen sin goda navigeringsförmåga när han tar oss igenom den trånga Canal de Gabriel.

Dag 4

En oändlig vildmark


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Sedan seglar vi in i de chilenska fjordarna och här kommer troligtvis alla att stå på däck och bara gapa över den vackra utsikten. Dessa fjordar är extremt djupa och fjällen de omges av extremt höga. På land finns inte en enda människa, bara oändlig vildmark. I Garibaldifjorden går vi i land för att ta en närmare titt på glaciärerna och djurlivet. Vi kommer också att försöka gå i land på Kap Horn, men området är känt för tuffa väderförhållanden och hög sjö.

Dag 5

En norsk jul långt i söder


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Kap Horn är bland de mest mytomspunna platserna på jorden. Innan Panamakanalen grävdes var sjöfarare tvungna att passera denna ökända klippö för att ta sig från ena sidan Amerika till den andra. Vi försöker att gå i land om väderförhållandena tillåter, men området är känt för sin hårda sjö och om vi lyckas kommer det att vara en stor bragd. På en av dessa resor firar vi julafton ombord och detta sker på ”norskt” vis med julgran, julsånger och traditionell julmiddag.

Days 6-7

Där två hav möts


Ort: Drakesudet

Vi lägger ett par dagar på att segla genom Drakes sund, sundet som förbinder Sydatlanten med Stilla havet. Här kommer varmt vatten norrifrån, som möter det kalla, mindre salta vattnet från söder. Detta gör havet särskilt näringsrikt och lockar till sig ett unikt marint liv. Från däck kommer du snart att kunna se pingviner, isberg och kanske till och med valar. När vi korsar havet mot Antarktis ges ett antal föredrag ombord, om olika aspekter av Antarktis historia och djurliv, samt en grundlig genomgång av riktlinjerna för besökare i denna känsliga natur.

Days 8-13

Upplev det vilda djurlivet på land


Ort: Antarktis

Följ med i land för att utforska det imponerande antarktiska landskapet. Möt pingviner och sälar på nära håll och se glaciärer, gamla valfångststationer och reliker. Från däck finns det också stora chanser att få se valar. Nu är du på en av världens mest avlägsna platser och kommer inte att ha långtråkigt en sekund! Här härskar naturens element, och det är väder, vind och isförhållandena som dikterar vår seglingsplan. För oss är säkerheten alltid viktigast och kaptenen bestämmer vart vi ska segla efter att ha sett förhållandena. Väl framme i Antarktis kommer vi att försöka gå i land på flera platser. Vi besöker bland annat Sydshetlandsöarna och Cuverville Island, där en av världens största kolonier åsnepingviner håller till. Neko Harbour är vackert belägen längst in i Andvord Bay. Paradise Harbour fick sitt passande namn av valjägare under förra århundradet. Wilhelmina Bay bjuder på fantastisk natur och kallas ofta ”Whalemina Bay” på grund av det stora antal knölvalar som kommer hit i december. Under vår vistelse kan du följa med expeditionsteamet för att se pingviner, sälar och kanske till och med valar på nära håll, paddla kajak och utforska vattnet och isen i våra små båtar. Ombord kan du lyssna till föredrag eller göra ”vetenskapliga experiment” med Young Explorers Antarctica.

Dag 14

Lilla England


Ort: Falklandsöarna

När man just har besökt Antarktis känns det ganska surrealistiskt att komma till en stad som ser ut som England i miniatyr, med röda telefonkiosker, röda bussar och engelska pubar.

Dag 15

Stanley och omgivningarna


Ort: Falklandsöarna

Stanley är huvudstaden på Falklandsöarna. Utforska staden på egen hand eller delta i någon av våra utflykter där vi tar en närmare titt på djurlivet och naturen runtomkring.

Dag 16

Något för fågelälskare


Ort: Falklandsöarna

På kvällen fortsätter det spännande programmet ombord. Om man är fågelälskare är besöket på Carcass Island något att se fram emot. Ön är ett fågelparadis med flera typer av änder, gäss, pingviner, albatrosser, caracaror och gärdsmygar. Det är också en av de få öar här nere i söder som har träd. Vi går i land för att utforska, fotvandra och ta oss en närmare titt på alla fåglar.

Dag 17

Tillbaka till Sydamerika


Ort: Magellans sund

När vi seglar genom Magellans sund gör vi en sammanfattning av allt vi har utforskat, sett och upptäckt på denna resa. Vi firar våra nya upplevelser, kunskaper, vänskaper och att vi varit med på en expedition med avskedsmiddag och fest.

Dag 18

Dags att ta farväl


Ort: Punta Arenas/ Santiago de Chile

Väl framme i Punta Arenas är det dags att säga adjö. Hemresan börjar med en flygresa till Santiago de Chile.

Januari 2018

Ort Punta Arenas/ Santiago de Chile
Ombord
Upplevelser

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt Antarktis har att bjuda på, med vårt stora urval av utflykter.

Filmer

Fördjupa dig i äventyren som du kan få uppleva under en resa till Antarktis.

Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Santiago de Chile, samt transport till och från flygplatsen.