Pingviner, Patagonien och poesi

Buenos Aires - Antarktis - Kap Horn - Valparaíso

Följ med på ett 18 dagars äventyr genom det ökända Drakes sund och ner till Antarktis, innan vi sätter kursen mot Chiles storslagna kust. Upptäck denna enorma och i stort sett orörda region med vårt klassiska expeditionsfartyg modell mindre, MS Fram. Hon tar dig med på hisnande äventyr, till fantastiskt djurliv och extrem natur.

 • Följ med på en innehållsrik expedition till både Patagonien och Antarktis.
 • Besök en av Chiles imponerande nationalparker, med kolossala stenformationer och spännande inhemska djur såsom lamor, pumor, pampasrävar och skunkar.
 • Beundra Chiles kustlinje från havet, det bästa sättet att resa på grund av områdets infrastruktur. Från däck har du oöverträffad utsikt över glaciärer och vattenfall.
 • Upplev en av säsongens sista seglatser, då Antarktis är kargt och landningsplatserna delvis snöfria.

Översikt

Om du gillar omväxling och vill se några av de mest fantasieggande platserna längs den sydamerikanska kusten och Antarktis ska du definitivt göra oss sällskap på denna expedition. Vi börjar i Ushuaia varifrån vi korsar havet för att utforska den djupa södern i Antarktis. Gå i land på öde stränder, upplev de enorma pingvinkolonierna på nära håll, vandra i det förtrollande landskapet och paddla kajak i orörda vatten där isberg flyter förbi.

Från Antarktis is till Chiles lummiga fjordar

Vi fortsätter till Kap Horn och de vilda fjordarna i Chile där vi besöker en av de vackraste nationalparkerna i världen. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor, och bergen störtar rakt ner i det iskalla vattnet. De branta dalarna utgör med sina snötäckta bergstoppar en slående kontrast mot ett i övrigt mycket lummigt och grönt område som har ett rikt djurliv.

Njut av att tillbringa flera timmar i land, paddla kajak, vandra och se pingviner, fåglar och sälar på nära håll, och upplev Patagoniens rika naturliv innan resan avslutas i Valparaiso i Chile. 

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En natt på hotell i Buenos Aires före resan, inklusive frukost
 • En natt på hotell i Santiago de Chile efter resan, inklusive frukost
 • Anslutning från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia
 • Anslutning i Ushuaia inklusive guidad tur
 • Anslutning från fartyget i Valparaíso till hotellet i Santiago de Chile, inklusive guidad tur i Valparaíso
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gratis utlåning av gummistövlar ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

22 februari 2018

Avresa från Buenos Aires
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day1.png
Foto: Trixi Lange-Hitzbleck Foto

Se dig om i Buenos Aires


Ort: Buenos Aires

Resan inleds med en övernattning i underbara Buenos Aires. Upplev Argentinas huvudstad, antingen genom att följa med på vår stadstur (tillval) eller genom att upptäcka staden på egen hand. 

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Foto: Tommy Simonsen Foto

Ombordstigning!


Ort: Buenos Aires/Ushuaia

Vårt flyg lämnar Buenos Aires om morgonen, vilket ger dig några timmar att se dig om i Ushuaia, världens sydligaste stad. Om du vill kan du följa med på vår utflykt till Tierra del Fuego National Park, innan det är dags att gå ombord på MS Fram på eftermiddagen. Ombord kommer vi att hålla ett välkomstmöte, då du kan lära känna expeditionsteamet och besättningen samt få veta de kommande dagarnas program.

Dag 3
1200x600_Drake_Passage_©Hurtigruten_day3.png

Segel


Ort: Drakesundet

Njut av livet ombord och håll utkik efter djur och fåglar, eller lyssna på expeditionsteamets intressanta föredrag.

Days 4-7
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day4-7.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Beredd att bli överväldigad


Ort: Antarktis

Väl framme i Antarktis kommer du att förstummas av denna oändliga vita vildmark och dess spektakulära natur. Vi försöker gå i land på flera ställen om väder, vind och isförhållanden tillåter. Expeditionsteamet guidar och berättar om sakerna vi ser, och hjälper oss att njuta av naturen och djuren utan att störa. Half Moon Island anses vara en av de vackraste platserna i Antarktis, med fantastisk natur och intressant djurliv. Cuverville Island har världens största koloni åsnepinginer. När vädret tillåter erbjuder vi olika aktiviteter på land och i vatten. Vi seglar genom den smala Errerakanalen till och från Cuverville, och ser isbergen som fastnat och gått på grund. Danco Island är fridfullt beläget bland isbergen i Errerakanalen, bara några hundra meter från det antarktiska fastlandet, och är en häckningsplats för åsnepingviner. Följ med i land och utforska med oss, paddla kajak för att se isen på nära håll eller ta en tur i en av våra småbåtar. Port Lockroy är en brittisk station från andra världskriget som 1996 gjordes om till museum. Det är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger oss lite inblick i livet på en antarktisk bas på 1950talet. Pleneau ligger precis söder om Lemairekanalen och är en mycket vacker landningslats, med många strandade isberg i närheten.

Dag 8
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Drakesundet


Ort: Drakesundet

Efter fyra oförglömliga dagar i Antarktis tar M/S Fram oss säkert tillbaka genom det berömda Drakesundet.

Dag 9
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day9.png
Foto: Gian-Rico Willy Foto

Den sydligaste spetsen


Ort: Kap Horn

Kap Horn ligger på nästan 56° syd och är den sydligaste punkten av Sydamerika. När man rankar mytomspunna platser på jorden brukar Kap Horn hamna högt upp på listan. Innan Panamakanalen byggdes var sjöfararna tvungna att runda denna ökända bergiga ö för att ta sig mellan Amerikas väst- och östkust. Vi försöker landstiga på Kap Horn, även om det är ett område som är känt för hög sjögång och svåra väderförhållanden. Om vi klarar det har vi utfört en verklig bedrift.

Dag 10
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day10&14.png

Orört av människor


Ort: Chilenska fjordar i Patagonien

De följande två dagarna seglar vi genom Magellans sund och Beaglekanalen med kanaler, fjordar och berg som stupar ner i det iskalla vattnet. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Isen har skurit sig ner genom bergen och efterlämnat isolerade öar och gömda bukter och därmed skapat Chiles unika fjordlandskap. Är du naturälskare kommer du att tycka att det är spännande att utforska de chilenska fjordarna. De snötäckta bergstopparna och de branta dalarna utgör en slående kontrast mot ett i övrigt mycket lummigt och grönt område med rikt djurliv. Följ med i land så ser vi kanske sjölejon, kondorer och flera andra fågelarter som bara finns här. 

Dag 11
1200x600_Puerto_Natales_©Shutterstock_day11-12.png

Fantastiska omgivningar


Ort: Puerto Natales, Torres del Paine National Park

Puerto Natales är porten till den världsberömda nationalparken Torres del Paine, en av de mest storslagna nationalparkerna i Chile. Huvudattraktionen, själva ”tornen”, är en imponerande klippformation som är både enorm och unik och kallas ”Torres del Paine” (Painetornen) och utgörs av Torre Central (2 800 m ö.h.), Torre Sur (2 850 m ö.h.) och Torre Norte (2 248 m ö.h.). Du kan vandra, ta dig över glaciärer, paddla kajak och göra olika landstigningar i detta hisnande vackra landskap. 

Dag 12
Torres del Paine_ ©Anton Petrus_Shutterstock_Day 12 .png_1200x600 2.png

Varierade landskap


Ort: Puerto Natales, Torres del Paine National Park

Denna omväxlande miljö har lett till en mycket rik flora och fauna. Du har chans att få se lamor, pumor, pampasrävar och skunkar utöver mer än 100 olika fågelarter, som kondor och svartbröstad vråk. 

Dag 13
1200x600_Puerto_Eden_©Shutterstock_day13.png

Spännande möten


Ort: Puerto Edén, Chile

Efter en oförglömlig kryssning genom den patagoniska skärgården är det lätt att förtrollas av den charmiga lilla byn Puerto Edén. Byn är känd för sin geografiska isolering och befolkningen på runt 250 invånare inkluderar de 15 personer som återstår av alacaluf-folket (även kallade kawéskar). Ströva längs vägarna eller följ med expeditionsteamet på vandring, bergsklättring eller kajakpaddling. 

Dag 14
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day5.png
Foto: Shutterstock Foto

Plats på första parkett


Ort: Chilenska fjordar

Njut av ännu en dag bland de chilenska fjordarna. Ute på däck eller i panoramaloungen sitter du på första parkett och kan blicka ut mot de majestätiska bergen och det storslagna landskapet.

Dag 15
1200x600_Puerto_Montt_©Shutterstock_day15.png

Majestätiska bergstoppar


Ort: Puerto Montt

Puerto Montt erbjuder vackra vyer både mot havet och de imponerande bergstopparna i Anderna. Om du följer med i land på någon av våra utflykter får du en god inblick i landskapet, kulturen och arkitekturen i det här området. Du kan också utforska staden på egen hand. 

Dag 16

Vi hissar segel


Ort: Södra Stilla havet

Dagen ägnas åt att segla norrut, mot den inspirerande staden Valparaíso. Ta chansen att ta igen dig på däck, mingla med nyfunna vänner eller lyssna på expeditionsteamets föredrag.

Dag 17
1200x600_Valparaiso_©Shutterstock_day17.png

En palett av färger


Ort: Valparaíso

Valparaiso är både färgstarkt och romantiskt i en betagande blandning. Poeter, målare och filosofer har i många år lockats till Chiles mest udda stad. Efter landstigningen beger vi oss på en rundtur där får du veta mer om staden, och sedan väntar transfer till hotellet i Santiago de Chile.

Dag 18
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day18.png
Foto: Matyas Rehak Foto

Äventyret slutar


Ort: Santiago de Chile

Efter en frukost på ditt hotell tar expeditionen slut. Du är välkommen att förlänga din resa med ett tilläggsprogram i Santiago de Chile och omgivningar.

12 mars 2018

Ort Santiago de Chile
Ombord

Fartyget som seglar denna rutt

Segla från Sydamerika till Antarktis med MS Fram, Hurtigrutens ursprungliga upptäckarfartyg, byggt speciellt för expeditioner i polarvatten.

Upplevelser

Filmer

Fördjupa dig i äventyren som du kan få uppleva under en resa till Antarktis.

Bilder

Upplev den otroliga kontinenten Antarktis och dess orörda natur och djurliv.

Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka flyg till och från Buenos Aires respektive Santiago de Chile, samt transport till och från flygplatsen.