Resa till Antarktis under sensommarsolen

Resa till Antarktis under sensommarsolen

Resa till Antarktis under sensommarsolen

Resa till Antarktis under sensommarsolen

Reseinformation 24 dagar MS Maud
Avresa
7 mars 2025
Pris från
kr 122 967
Frukost, lunch och middag ingår

Antarktis imponerande djurliv

Utforska den fascinerande, frusna kontinenten under den period då antalet valar i jakt på lysräkor är som störst. Detta är även årstiden då pingvinungar lär sig att simma och jaga föda på egen hand medan islandskapet dränks i en palett av rosa och orange färger under sensommarens solnedgångar.

Antarktiska oceanens underverk

Falklandsöarna bjuder på både skönhet och charm, från vindpinade gröna kullar till vita sandstränder. Även om djurlivet här är mycket rikt kan det inte mäta sig med Sydgeorgiens stränder, fulla med sälar, pingviner och andra sjöfåglar. Härifrån sätter vi kurs mot vackra Buenos Aires för en sista dans.

Resa till Antarktis under sensommarsolen Resa till Antarktis under sensommarsolen
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Vackra Santiago

  Påbörja äventyret med stil

  Din resa börjar med en övernattning i Santiago, Chiles pulserande och kulturella centrum. Huvudstaden har allt du kan önska, fylld till brädden med museer, vacker arkitektur och förstklassiga restauranger. Det är bara att välja och vraka bland otaliga spännande sevärdheter. Om du har tid över kan du gå till fiskmarknaden Mercado Central för att prova den klassiska chilenska skaldjursgrytan caldillo de congrio.

  Om du vill ha mer tid att utforska allt staden har att erbjuda kan du välja att komma några dagar tidigare. Dessutom finns två förprogram som tillval där du kan uppleva Sydamerikas vinmarker eller pittoreska Patagonien.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Vackra Santiago

 • Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Punta Arenas, Chiles sydligaste hamn

  Gör dig redo för ett äventyr

  Under morgonen flyger vi från Santiago till Punta Arenas, den största staden i den chilenska delen av Patagonien. Väl framme bjuder en av världens sydligaste städer på gammaldags charm och nya upptäckter runt varje hörn.

  Här ligger dessutom vårt expeditionsfartyg MS Maud och väntar. Efter ombordstigningen hålls en obligatorisk hälso- och säkerhetsgenomgång. Sedan får du träffa besättningen och vårt expeditionsteam som fungerar som både guider och resesällskap under resan.

  Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Punta Arenas, Chiles sydligaste hamn

 • Dag 3-5
  Till havs

  Genom Drakes sund

  Gör dig redo för ett äventyr

  På väg söderut, innan vi når Antarktis, får du uppleva legendariska Drakes sund, en två dagar lång resa där de omgivande förhållandena kan variera snabbt. Sundet har fått sitt namn efter Sir Francis Drake, som upptäckte det av en slump efter att hans båt förflyttats söderut av kraftiga vindar.

  Besök vårt vetenskapscenter för att lära dig mer om äventyret du har framför dig. Vårt expeditionsteam håller föreläsningar om Antarktis historia, djurliv och ekosystem. Dessutom får du reda på hur du lämnar ett så litet avtryck som möjligt under vårt besök och hur du kan delta i olika forskningsprojekt.

  Passa på att utnyttja alla bekvämligheter ombord. Koppla av i badtunnorna eller panoramabastun, spana efter isberg, valar och albatrosser ute på däck eller varva ner i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3-5
  Till havs

  Genom Drakes sund

 • Dag 6-10
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld

  Den vackraste och mest avlägsna platsen på jorden

  Inget kan förbereda dig för Antarktis enorma, frusna skönhet. Isberg som har formats av naturen flyter omkring i sundet. Åsne-, hakrems- och adéliepingviner står och håller utkik på stränderna medan sjöfåglar seglar i luften ovan. Här är det naturen som bestämmer.

  Vi ägnar fem spännande dagar åt att utforska flera av de över 20 möjliga landstigningsplatserna på och runt Antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna. Oavsett vilka platser vi besöker och vad vi gör så bjuder varje dag på något annorlunda och spännande.

  Vi kan gå in i en vulkanisk kratersjö eller landstiga vid istäckta vikar där gammal valjaktutrustning ligger övergiven. Du kan även få chansen att paddla kajak bland isberg och sälar eller ge dig ut på vandring med snöskor till en fantastisk utsiktsplats.

  Fågelentusiaster ska vända blicken mot skyn för att spana efter antarktiska sjöfåglar som labbar, stormfåglar och tärnor. Under föreläsningar ombord och utflykterna på land får du lära dig mer om detta värdefulla ekosystem och hur vi kan bevara det för framtiden.

  Dag 6-10
  Antarktis

  Antarktis: en helt ny värld

 • Dag 11-12
  Till havs

  Över Antarktiska oceanen

  Koppla av till havs när vi styr mot Sydgeorgien

  Efter fem oförglömliga dagar på Antarktis vänder vi kurs tillbaka norrut, genom Drakes sund. Det finns gott om tid att koppla av ombord när vi beger oss mot Sydgeorgien.

  Väl framme står utforskning av Sydgeorgiens öar och dess imponerande djurliv på schemat. Under resan berättar expeditionsteamet mer om vad som väntar, däribland fakta kring Sydgeorgiens fauna, historia och geologi samt legender om norska valfångare från en svunnen tid.

  Dag 11-12
  Till havs

  Över Antarktiska oceanen

 • Dag 13-15
  Sydgeorgien

  Antarktiska oceanens Serengeti

  Utforska Sydgeorgiens djurliv

  Sydgeorgiens rika fauna har gett ön smeknamnet ”Antarktiska oceanens Serengeti”. Dess unika havsisfria läge gör ön till en häckningsplats för stora kolonier med pingviner, andra sjöfåglar och sälar. Det har utsetts till ett så kallat Important Bird Area och här lever en mängd fågelarter som albatrosser, stormfåglar, skarvar, labbar och tärnor.

  Under våra tre dagar i området försöker vi stiga iland så ofta vi kan för att utforska regionens flora och fauna. Vi försöker även ta oss till Grytviken, den sista viloplatsen för Antarktisforskaren Sir Ernest Shackleton. Vi anpassar oss efter rådande väderförhållanden för att ge dig den ultimata upplevelsen.

  Dag 13-15
  Sydgeorgien

  Antarktiska oceanens Serengeti

 • Dag 16-17
  Till havs

  Resan till Falklandsöarna

  Koppla av och reflektera till havs

  Nästa etapp av vårt äventyr ger dig tid att reflektera över din resa. Passa på att ta del av expeditionsteamets fascinerande föreläsningar och få ny kunskap om kommande resmål. Lär dig hur tektonisk aktivitet bildade de omgivande bergskedjorna och undersök stenprover, iskärnor och återskapade skelett i fartygets vetenskapscenter.

  Om du vill stimulera både kropp och knopp hinner du även med några träningspass i gymmet. MS Maud erbjuder en rad olika bekvämligheter, så passa på att värma dig i panoramabastun eller se när landskapen rullar förbi nedsjunken i en badtunna ute på däck. Det är upp till dig.

  Dag 16-17
  Till havs

  Resan till Falklandsöarna

 • Dag 18-20
  Falklandsöarna

  Falklandsöarnas djurliv

  Spana efter fåglar och vandra på dessa frodiga öar

  Falklandsöarna bjuder på allt från häpnadsväckande horisonter till vita sandstränder fulla av fågelliv. Landskapet är orört, med undantag från enstaka gårdar. De gröna kullarna och vackra vildblommorna utgör en stark kontrast till Antarktis vita vildmark. Dessutom gör vi en vandring runt Stanley där du får uppleva trädgårdarna vid Jubilee Villas, Christ Church-katedralen och Historic Dockyard-museet. 

  Alla landstigningar, vandringar och utflykter baseras på rådande väderförhållanden. Vi hoppas kunna besöka både albatross- och pingvinkolonier – där du oftast även får se sälar. Vårt mål är att ta oss så nära som möjligt utan att störa djurens livsmiljö.

  Dag 18-20
  Falklandsöarna

  Falklandsöarnas djurliv

 • Dag 21-23
  Till havs

  Sista etappen

  Njut av de sista dagarna till havs

  Efter att ha upplevt Antarktis, Sydgeorgien och Falklandsöarna har det blivit dags att koppla av när vi sätter kurs mot äventyrets sista hamn. Tillbringa tid till havs med dina nyfunna vänner och få intressanta fakta från vårt expeditionsteam under tre dagar med kurs mot Buenos Aires.

  Hur avslutar man ett äventyr på 23 dagar till havs omgiven av några av de mest avlägsna och respektingivande landskap som mänskligheten känner till? Svaret är: det gör man inte. Äventyret kommer att fortsätta med minnena och den kunskap du nu bär med dig. De lever kvar i fotona och berättelserna du tar med dig tillbaka till vänner och familj. Vi hoppas att din upplevelse har varit inspirerande, att den har förnyat din vördnad för naturen och återväckt ditt engagemang att skydda den.

  Dag 21-23
  Till havs

  Sista etappen

 • Dag 24
  Buenos Aires

  En sista dans

  Gå iland för att uppleva denna fantastiska stad

  Buenos Aires, som är hemvist för en mångsidig grupp porteños eller ”hamnmänniskor”, bjuder på en blandning av bedagad europeisk glans och latinamerikansk elegans.

  Buenos Aires har en mängd platser som väntar på att upptäckas, däribland flera stekhus där du kan njuta av en saftig, argentinsk köttbit. Om du älskar att dansa lär du känna dig som hemma i tangons hemstad.

  Om du inte är redo att avsluta ditt oförglömliga äventyr riktigt än kan du följa med på vårt efterprogram som finns som tillval.

  Dag 24
  Buenos Aires

  En sista dans

Avresor

2025

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Mars:
7.

Vad som ingår

Hotell

 • Övernattning i Santiago de Chile före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Flyg i ekonomiklass från Santiago de Chile till Punta Arenas

Transfer

 • Transfer från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile före expeditionskryssningen
 • Transfer från flygplatsen till fartyget i Punta Arenas före expeditionskryssningen.

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord†
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

†Observera att wifi och mobiltäckning är mycket begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, ett litet bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips om tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv från vår fotograf
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Maud

Byggd år 2003
Varv Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 570 (500 i Antarktis)
Sängar 500
Bruttodräktighet 16 151 ton
Längd 135,75 m
Däcksbalk 21,5 m
Hastighet 15 knop

MS Maud kallades förut MS Midnatsol och lämpar sig väl för en expeditionskryssning.

Läs mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera

Liknande resor

Några alternativ: