MS Fram
23 dagar

Antarktis, Falklandsöarna, Sydgeorgien – Den ultimata expeditionen

Frukost, lunch och middag ingår
MS Fram
23 dagar

Antarktis, Falklandsöarna, Sydgeorgien – Den ultimata expeditionen

Frukost, lunch och middag ingår
Den ultimata expeditionen till Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien
Avresor 17 nov 2019 | 8 dec 2019 | 29 dec 2019
19 jan 2020 | 9 feb 2020
 • Vandra och paddla kajak i Antarktis, på Falklandsöarna och i Sydgeorgien
 • Följ med i land på isolerade stränder och sov i tält (om väderförhållandena tillåter)
 • Ta chansen att utforska mer av Sydgeorgien på denna längre expedition
 • Se det fantastiska djurlivet med sälar, pingviner, fåglar och valar på nära håll
Expeditionen laget kommer att gripa möjligheter att ta dig is Cruising till olika landningsplatser i Antarktis, beroende på is och vind förhållanden.

Resplan

Följ med på denna hisnande expedition till de isolerade Falklandsöarna och fantastiska Sydgeorgien innan du får uppleva den enorma kontinenten Antarktis. Vi tar med dig på ditt livs expedition där du får utforska de ändlösa vita vidderna och njuta av naturens tystnad i dessa oförglömliga landskap.
Dag 1
Buenos Aires
Utforska tangons födelsestad
En bro över vatten med en stad i bakgrunden

Expeditionen börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Vi erbjuder en frivillig stadsrundtur på eftermiddagen. På kvällen får du tillfälle att upptäcka ”Sydamerikas Paris” på egen hand.

En bro över vatten med en stad i bakgrunden
En stor byggnad med ett berg i bakgrunden
Dag 2
Buenos Aires/Ushuaia
Eldslandet
En stor byggnad med ett berg i bakgrunden

Idag flyger du till Ushuaia. Flyget går från Buenos Aires på morgonen, vilket gör att du har några timmar för att utforska Ushuaia eller följa med på en valfri utflykt till nationalparken Tierra del Fuego, innan du går ombord på MS Fram. På kvällen seglar vi genom den natursköna Beaglekanalen.

Dag 3
Till sjöss
Över öppet hav
En fågel som flyger över en vattenförekomst

Vi korsar öppet hav på väg mot Falklandsöarna. Lyssna på expeditionsledarnas spännande föredrag och spana efter djur och fåglar från däck.

En fågel som flyger över en vattenförekomst
Vi möts av pingvinerna när vi anländer till Falklandsöarna. Här utforskar vi först nordväst innan vi fortsätter till huvudstaden Stanley, utgångspunkten för flera utflykter.
Vi välkomnas av pingviner när vi anländer till Falklandsöarna. Här utforskar vi först den nordvästra delen av ögruppen innan vi fortsätter till huvudstaden Stanley, som är startpunkt för flera av våra utflykter.
Dag 4-6
Falklandsöarna
Där naturen fortfarande styr
Vi möts av pingvinerna när vi anländer till Falklandsöarna. Här utforskar vi först nordväst innan vi fortsätter till huvudstaden Stanley, utgångspunkten för flera utflykter.
Vi välkomnas av pingviner när vi anländer till Falklandsöarna. Här utforskar vi först den nordvästra delen av ögruppen innan vi fortsätter till huvudstaden Stanley, som är startpunkt för flera av våra utflykter.

På Falklandsöarna vimlar det av naturens underverk bland mängder av vilda djur och fåglar. Här bjuds du på fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphoppar-, kungs- och macaronipingvin. Rovfågeln strimkarakara cirklar runt i luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten. På Falklandsöarna kommer pingvinerna fram, tittar på oss och går sedan vidare. Här har du fantastiska fotomöjligheter! Huvudstaden Stanley är en bra startpunkt för våra många spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger samlat i hamnen.

Tillvalsutflykter
 • Stanley - Fågelskådning på Falklandsöarna
  Ta chansen att se och fotografera det vackraste av landskap, flora och fauna.
 • Stanley - Tur till Bluff Cove Lagoon
  Upplev en privat fristad för djurliv på denna exklusiva tur där du kan se kungs-, åsne- och magellanpingviner, ett stort antal havsfåglar och avsluta besöket med en kopp te på stranden.
 • Stanley - Port Stanleys främsta sevärdheter
  Om du vill se Stanleys främsta sevärdheter på en kort tid är det här den perfekta turen för dig! Följ med på denna guidade busstur som tar dig med till intressanta platser medan du får lära dig mer om Falklandsöarnas historia.
 • Stanley – Historisk tur genom Stanley
  Förbättra dina historiska kunskaper på denna två timmar långa guidade tur genom Falklandsöarnas huvudstad.
 • Stanley – Fokus på Stanley
  Upplev Stanley till fots
 • Stanley - Panoramautsikt från luften
  Se Falklandsöarna från luften! Följ med på en ovanlig sightseeing i ett femmotorigt Britten-Norman Islander-plan. Boka idag!
 • Stanley - Long Island Farm
  Upplev ett traditionellt och autentiskt lantbruksliv på en fårfarm utanför Stanley. Lär dig mer om familjen Watsons vardagsliv, den sjätte generationens Falklandsbor på gården, och njut av kaffe och kakor i mangårdsbyggnadens kök.
 • Stanley – En vacker flygtur till Bleaker Islands djurliv
  En äventyrlig flygtur för att se pingviner
 • Stanley - Naturvandring på Falklandsöarna
  För naturentusiaster är denna vandring en unik möjlighet att se Falklandsöarnas sällsynta djur- och växtliv.
Dag 7-8
Till sjöss
Sydatlanten
En man tittar på kameran

Vi tillbringar två dagar på havet med kurs söderut mot vackra Sydgeorgien. Passa på att lyssna till föredrag om områdets djurliv samt valfångst- och polarhistoria. Vårt expeditionsteam är väl insatta i allt som rör Sydgeorgien, från ögruppens geologi och glaciologi till sotalbatrossernas parningsritualer och berättelser om norska valfångare. Du kommer bland annat få höra om polarforskaren Sir Ernest Shackleton och hans män i det olycksdrabbade fartyget Endurance och deras modiga bedrifter.

En man tittar på kameran
De majestätiska King Penguins, Fortuna Bay
Dag 9-13
Sydgeorgien
Södra ishavets Serengeti
Fortuna Bay, Antarktis
Vi seglar in i Fortuna Bay på Sydgeorgiens norra sida, innan vi sätter kurs söderut för att besöka öns övergivna valfångststationer.
Foto: K Raugust
Grytviken, South Georgia
The church in Grytviken, where legendary explorer Sir Ernest Shackleton is buried.
Foto: Dominic Barrington
Dag 9-13
Sydgeorgien
Södra ishavets Serengeti
De majestätiska King Penguins, Fortuna Bay
Upplev den överväldigande kraften i naturen och det myllrande djurlivet, som dessa kungspingviner i Fortuna Bay, Sydgeorgien.
Foto: Even Fusdahl Hulleberg

På just denna expedition får du ännu mer tid att utforska det unika vackra landskapet och djurlivet i Sydgeorgien. Lyssna till föredrag om upptäcktsresande och valfångsttiden och blicka ut över det gnistrande vita landskapet med glaciärer och myllrande djurliv. Sydgeorgien är känt som Södra ishavets Serengeti och är ett populärt ställe för naturfotografer. Tack vare ögruppens unika läge i Antarktis ekosystem, som ligger utanför gränsen för den årliga havsisen, samlas här tiotals miljoner pingviner, sälar och sjöfåglar. Vi planerar ett besök i Fortuna Bay och några av de gamla övergivna valfångststationer som finns här. Under vår vistelse kan du se sjöelefanter ligga och lata sig på stranden, pälssälungar leka i vattnet, samt albatrosser och tusentals kungspingviner. En annan höjdpunkt är Gold Harbour. Blicka ut över hängande glaciärer, klippor och laguner och beundra den stora kolonin med kungspingviner. Vi besöker också ett valfångstmuseum, en norsk sjömanskyrka och den lilla gravlund där den stora pionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd. På Sydgeorgien finns också bra vandringsmöjligheter och en av våra favoriter är att vandra i Shackletons fotspår längs en del av den sträcka han tog över öns kuperade landskap för att hämta hjälp åt de 22 män som satt isolerade på Elefantön.

Dag 14
Till sjöss
Mot Antarktis
En grupp människor på en strand

Medan vi fortsätter vår resa får du lära dig mer om underverken i söder, med fokus på historia, miljö och alla djur vi får se i Antarktis. Vi korsar Washington-sundet mot Coronation Island och Elephant Island på vägen mot Antarktiska halvön.

En grupp människor på en strand
CUVERVILLE Island, Antarktis
Dag 15-20
Antarktis
De vackraste, mest orörda platserna på jorden
Vandra i neko hamn, Antarktis
Följ med på en vandring i Neko Harbour. MS Fram är vårt minsta fartyg i Antarktis och har därmed tillgång till flest landningsplatser.
En fågel nära
Se, hör och känn lukten av de stora pingvinkolonierna, se valar som bryter vattenytan och var alltid förberedd att se det oväntade.
Dag 15-20
Antarktis
De vackraste, mest orörda platserna på jorden
CUVERVILLE Island, Antarktis
Cuverville Island, Antarktis
Foto: Andreas Kalvig Anderson

Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva! När vi har passerat den antarktiska konvergensen kommer du att märka att luften blir klarare och kallare. Man börjar se pingviner i vattnet, och glöm inte att hålla utkik efter det första isberget. En av de platser vi kanske besöker under våra dagar i Antarktis är Deception Island, en ö i Sydshetlandsöarna, som är en ringformad vulkankrater. Det är en av de få platser i Antarktis där vi kan sätta på oss våra ryggsäckar och ge oss ut på vandring. Att gå på en aktiv vulkan i Antarktis är ju knappast en vardagsföreteelse! Andra platser vi planerar att besöka är Half Moon Island, som har ett mycket skiftande polarlandskap, Hanna Point med sitt varierande djurliv, och den stora kolonin med adeliepingviner på Paulet Island. Det kan vara svårt att navigera genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet, men här kommer du få se de mest imponerande isbergen under hela resan. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Den steniga stranden lämpar sig för landstigningar, förutom under häckningssäsongen. Vi seglar sedan genom den smala Errera-kanalen till och från Cuverville, där vi får se isberg som har fastnat och strandat i det grunda vattnet. Danco Island ligger vackert bland isbergen i Errera-kanalen, bara några hundra meter från det antarktiska fastlandet, och är en parningsplats för åsnepingviner. Följ med oss i land, paddla kajak och se isen på nära håll eller ta en tur i en av våra småbåtar. Port Lockroy är en brittisk bas från andra världskriget som gjordes om till museum 1996. Det är en av de mest populära platserna i Antarktis och ger dig en inblick i livet på en bas i Antarktis på 50-talet. Pleneau ligger strax söder om Lemaire-kanalen och är en naturskön landstigningsplats som omges av många strandade isberg. Så fort det blir tillfälle sjösätter vi våra kajaker, sätter upp tält på stranden och tar dig med på oförglömliga vandringar för att utforska dessa vackra, orörda platser på jorden.

Dag 21-22
Drakesundet
På väg norrut
En stor vattenförekomst med Austfonna i bakgrunden

Under resan tillbaka till civilisationen fortsätter vi vår föredragsserie och sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis. Resan från Antarktiska halvön till Ushuaia på Argentinas sydspets är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder.

En stor vattenförekomst med Austfonna i bakgrunden
En stor tegelbyggnad
Dag 23
Ushuaia/Buenos Aires
Världens sydligaste stad
En stor tegelbyggnad

Vi gör ett stopp i Eldslandet. Expeditionen slutar i världens sydligaste stad, Ushuaia, och du flyger sedan till Buenos Aires för att fortsätta hemåt. Är du sugen på lite sol och värme efter att ha varit i Antarktis rekommenderar vi att du deltar i ett av våra program efter sjöresan.

Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet för oss. Vi utvärderar därför kontinuerligt våra rutter och ändrar dem beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser. Självklart tar vi också vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är skälet till varför vi kallar våra resor för expeditioner.

Vad som ingår

Priset inkluderar

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En hotellnatt i Buenos Aires inklusive frukost före avresa
 • Transport från hotellet till flygplatsen i Buenos Aires
 • Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia tur och retur
 • Transport i Ushuaia inkl. rundtur 
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

Ej inkluderat

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
MS fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser

Ditt fartyg

MS Fram

Byggd år 2007
Renoverad 2020
Varv Fincantieri, Italy
Passagerarkapacitet 318 (200 i Antarktis)
Sängar 276
Bruttodräktighet 11 647 T
Längd 114 m
Däcksbalk 20,2 m
Hastighet 13 knop
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den första Fram var det mest kända av den tidens expeditionsfartyg. MS Fram bär med sig arvet efter henne, med avancerad teknik som gör henne unikt lämpad för upptäcktsresor i arktiska farvatten.

Läs mer om MS Fram

Icebergs-en av många favoritfoto motiv när på en expedition med MS fram
Foto: Tomas Mauch

Tillvalsutflykter

På vissa expeditionsresor erbjuder vi inkluderade utflykter som kann reserveras utan extra kostnad. Dessa utflykter kan ofta kombineras med andra utflykter i samma hamn.

Vänligan observera att utflykterna kan komma att ändras och att det inte är möjligt att boka utflykter för resor med avresa efter 2021 än.

Se den svarta browed Albatross Se den svarta browed Albatross

Stanley - Fågelskådning på Falklandsöarna

Antarktis

Längd

Ca 3 timmar

Pris per person

Från kr 929

Bokningskod

A-FAI11

Se utflykter
Bluff Cove Museum och Sea kål Cafe av bluff Cove Lagoon Beach Bluff Cove Museum och Sea kål Cafe av bluff Cove Lagoon Beach

Stanley - Tur till Bluff Cove Lagoon

Antarktis

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 1 313

Bokningskod

A-FAI10

Se utflykter
Den fantastiska utsikten över THW skeppsbrott Lady Elizabeth Den fantastiska utsikten över THW skeppsbrott Lady Elizabeth

Stanley - Tur med Port Stanleys främsta sevärdheter

Antarktis

Längd

2 timmar

Pris per person

Från kr 764

Bokningskod

A-FAI7

Se utflykter
Flygvy över Port Stanley Flygvy över Port Stanley

Stanley – Historisk tur genom Stanley

Antarktis

Längd

Ca. 2 timmar

Pris per person

Från kr 709

Bokningskod

A-FAI14

Se utflykter
Fågelskådning i Falklandsöarna. Fågelskådning i Falklandsöarna.

Stanley - Fokus på Stanley

Antarktis

Längd

Ca. En och en halv timme

Pris per person

Från kr 544

Bokningskod

A-FAI2

Se utflykter
Flygvy över Port Stanley, Falklandsöarna. Flygvy över Port Stanley, Falklandsöarna.

Stanley - Panoramautsikt från luften

Antarktis

Längd

Ca. 1,5 timmar

Pris per person

Från kr 3 841

Bokningskod

A-FAI9

Se utflykter
Fårfarm på Long Island, Falklandsöarna. Fårfarm på Long Island, Falklandsöarna.

Stanley - Long Island Farm

Antarktis

Längd

4 timmar

Pris per person

Från kr 1 093

Bokningskod

A-FAI13

Se utflykter
Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsöarna. Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsöarna.

Stanley – En vacker flygtur till Bleaker Islands djurliv

Antarktis

Längd

Ca. 3 timmar

Pris per person

Från kr 4 610

Bokningskod

A-FAI3

Se utflykter
En promenad genom natursköna Falklands En promenad genom natursköna Falklands

Stanley - Naturvandring på Falklandsöarna

Antarktis

Längd

3 timmar

Pris per person

Från kr 929

Bokningskod

A-FAI1

Se utflykter

Före eller efter sjöresan

Förlänga din semester med ett program före eller efter sjöresan.

En man som rider på bak platsen av ett vattenfall En man som rider på bak platsen av ett vattenfall

Buenos Aires - Tur till Iguazufallen

Sydamerika

Längd

5 Dagar

Från

kr 12 394

Bokningskod

CENIGRPOSTA

Se program
Ett träd intill en vattenförekomst Ett träd intill en vattenförekomst

Ushuaia - Nationalparken Tierra del Fuego i Ushuaia

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 1 286

Bokningskod

CENUSH01

Se program
National Congress Building i Buenos Aires National Congress Building i Buenos Aires

Buenos Aires - Stadsrundtur i Buenos Aires

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 310

Bokningskod

CENBUE01

Se program
En träbåt i en vattenförekomst En träbåt i en vattenförekomst

Buenos Aires - Flodkryssning i Tigre-deltat

Sydamerika

Längd

4 Timmar

Från

kr 653

Bokningskod

CENBUE03

Se program
Magnifika Bay Mustangs njuter av det argentinska landskapet Magnifika Bay Mustangs njuter av det argentinska landskapet

Buenos Aires - Estancia Santa Susana

Sydamerika

Längd

7 Timmar

Från

kr 1 246

Bokningskod

CENBUE05

Se program

Santiago – Atacamaöknen (övernattningstur)

Sydamerika

Längd

6 Dagar

Från

kr 14 676

Bokningskod

CENCJCPOST

Se program
En båt är dockad i hamn En båt är dockad i hamn

Ushuaia - Naturskön busstur och vandring vid världens ände

Sydamerika

Längd

3 Timmar

Från

kr 607

Bokningskod

CENUSH04

Se program
Patagonia erbjuder några av de största vilda djur på planeten Patagonia erbjuder några av de största vilda djur på planeten

Buenos Aires - Det vilda Patagonien

Sydamerika

Längd

4 Dagar

Från

kr 16 485

Bokningskod

PATPRE

Se program