Upplev Patagonien och Antarktis

Santiago de Chile - Antarktis - Santiago de Chile

Se det bästa Patagonien och Antarktis har att erbjuda! Denna 16-dagars expedition tar dig från Chiles fjordar till Kap Horn, och vidare mot de öde antarktiska öarna. Förundras över det fantastiska djurlivet, och var med på Expeditionsteamets många aktiviteter och lärorika föredrag ombord på MS Midnatsol.

 • Kom närmare och utforska det mest ödsliga naturen i världen – det fantastiska Antarktis
 • Förundras över djurlivet och möt bland annat pingviner som bygger bo och ruvar på ägg vid denna årstiden
 • Vid Kap Horn kommer vi att försöka gå i land – en bragd i dessa vilda farvatten
 • Ta del av vårt omfattande program ombord, med bland annat populärvetenskapliga föreläsningar och tillgång till vetenskaps- och fotocenter.

Översikt

Efter en övernattning på hotell i Santiago de Chile möter du expeditionsfartyget i Punta Arenas. Vår resa söderut börjar med en passage av den extremt smala Canal de Gabriel innan vi seglar in i Garibaldifjorden, där vi kan beskåda den mäktiga Garibaldiglaciären.

Om vädret tillåter kanske vi gör en landning på Kap Horn innan vi korsar Drakes sund på vår väg mot Antarktis. Vi närmar oss nu världens mest avlägsna och minst befolkade plats. Du kommer att känna dig som en äkta upptäcktsresande när du ser det oändliga havet och kontinenten som är täckt av snö och is. Varje dag erbjuder vi landstigningar och kajakpaddlingar, och du får komma närmare tusentals pingviner och sälar samt se de mest häpnadsväckande platser.

Innan vi seglar tillbaka genom Beaglekanalen kommer vi att försöka gå i land på Kap Horn, om vi inte redan gjorde det på resan söderut. Sedan står de chilenska fjordarna på tur igen. Till slut anländer vi vid slutstationen – Punta Arenas.

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension 
 • En natt på hotell i Santiago de Chile före resan, inklusive frukost
 • Anslutning från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile
 • Anslutning från flygplatsen till fartyget i Punta Arenas, med guidad tur
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Punta Arenas och Santiago de Chile
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gratis utlåning av gummistövlar ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

3 december 2017

Avresa från Santiago de Chile, Chile
Dag 1
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1-16.png
Foto: Matyas Rehak Foto

En smak av Santiago


Ort: Santiago de Chile, Chile

Äventyret börjar i Chile, med en övernattning på hotell i Santiago de Chile.

Dag 2
1200x600_Punta_Arenas_©Dominic Barrington_day2.png
Foto: Dominic Barrington Foto

MS Midnatsol väntar


Ort: Santiago de Chile and Puntas Arenas, Chile

Idag flyger du till Punta Arenas där ditt expeditionsfartyg väntar på dig. Ombord på MS Midnatsol kickstartar vi seglatsen med en stor välkomstmiddag.

Dag 3
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day3.png
Foto: Shutterstock Foto

Utrolig havsutsikt


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Vi startar äventyret med att segla förbi Isla Tucker och genom den extremt trånga Canal de Gabriel. Nu kan du njuta av det avkopplande livet ombord och lära känna de andra äventyrarna. Att se Patagoniens kust från havet är helt fantastiskt och vi seglar in i fjordar som tar andan ur dig. 

Dag 4
1200x600_Tierra_del_fuego_©Shutterstock_day4.png
Foto: Shutterstock Foto

Djurliv och vinprovning


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Det blir spännande att utforska de chilenska fjordarna. Garibaldifjorden är särskilt vacker och längst in ligger de imponerande Garibaldiglaciärerna. Bergen är branta och dalarna djupa, och även om det ligger snö på topparna är området mycket grönt och har ett rikt djurliv. Vi går iland och om vi har tur får vi se sjölejon, kondorer och många andra fåglar som enbart lever här. På kvällen bjuder vi på argentinsk vinprovning.

Dag 5
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day5.png
Foto: Shutterstock Foto

Sydamerikas sydligaste punkt


Ort: De Chilenska fjordarna/Tierra del Fuego

Vid nästan 56° S ligger Kap Horn, Sydamerikas sydligaste punkt. Kap Horn är en av de mest mytiska platserna på jorden. Innan Panamakanalen grävdes var sjöfarare tvungna att passera denna ökända klippö för att ta sig från ena sidan Amerika till den andra. Vi försöker gå i land om väderförhållandena tillåter, men området är känt för sin hårda sjö och om vi lyckas kommer det att vara en stor bedrift.

Dag 6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-13.png
Foto: Trond Gansmoe Johnsen Foto

Över det berömda Drakes sund


Ort: Drakesundet

Vi korsar Drakesundet och i morgon är vi framme på Antarktis! Det blir filmvisning i ”Amfiet” hela dagen med allt från tecknade filmer till dokumentärer om Antarktis. Vi kommer naturligtvis att hålla flera föredrag och du kan delta i roliga, vetenskapliga aktiviteter i Explorer-rummet.

Days 7-12
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day7-12.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Känn dig som en äkta upptäcktsresande


Ort: Antarktis

När vi kommer fram till Antarktis befinner vi oss i världens mest avlägsna och minst befolkade område! Du kommer att känna dig som en äkta upptäcktsresande, speciellt när du ser det oändliga havet och den snö- och istäckta kontinenten. Pingviner är överraskande nog inte rädda för människor. Den enda reaktionen du får är troligtvis en blick eller en ointresserad gäspning. Vi gissar att du reagerar lite annorlunda när du möter pingvinerna på så nära håll ... Vi besöker gamla valfångststationer, gör utflykter i fantastiska omgivningar och har temadagar ombord. Vi besöker platser som South Shetlands och Cuverville Island, där man hittar en av världens största kolonier av åsnepingviner. Neko Harbour är vackert belägen längst in i Andvord Bay. Paradise Harbour fick sitt passande namn av valjägare under förra århundradet.

Du kan också se fram emot ett besök på Half Moon Island, som anses vara en av de vackraste platserna i det antarktiska landskapet. Efter att vi har utforskat denna kontinent, där superlativerna inte räcker till för att beskriva upplevelserna, sätter vi kurs tillbaka till Ushuaia. Njut av dagarna på Antarktis och följ med på utflykter och fotvandringar, ta en närmare titt på pingvinerna och sälarna, utforska havet från kajak och besök de mest intressanta platserna. Ombord kan du lyssna till föredrag, göra ”vetenskapliga experiment” med Young Explorer Antarctica eller bara sitta och beundra utsikten från däck. 

Dag 13
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Reflektera över ditt antarktiska äventyr


Ort: Drakesundet

På vägen tillbaka till Sydamerika kan du lära dig hur du redigerar dina bilder, koppla av på däck, botanisera i Explorer-rummet, gå på föredrag och se foto- och filmmaterial av vad som har hänt hittills på resan. 

Dag 14
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day14.png
Foto: Gian-Rico Willy Foto

Möjliga landstigningar


Ort: Kap Horn och de Chilenska fjordarna

Innan vi seglar genom Beaglekanalen försöker vi gå i land på Kap Horn, om vi inte redan gjorde det på resan söderut. Sedan besöker vi eventuellt Puerto Williams, en liten stad mellan havet och bergen. På vår väg tillbaka till Punta Arenas seglar vi genom de chilenska fjordarna.

Dag 15
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day15.png
Foto: Shutterstock Foto

Vild natur och imponerande sevärdheter


Ort: De Chilenska fjordarna

I de chilenska fjordarna får du chansen att uppleva vacker vildmark och spännande sevärdheter. Vi hittar ett fint ställe att gå i land på för att utforska området och glaciärerna. Sista kvällen ombord blir det avskedsmiddag.

Dag 16
Satiago de Chile_ ©Shutterstock_Maciej Bledowski_Day 15_1200x600 2.png

Resan hem


Ort: Punta Arenas/Santiago de Chile

När vi lägger till i Punta Arenas är äventyret över för den här gången och vi kör dig till flygplatsen i god tid innan flygplanet tar dig vidare till Santiago de Chile.

18 december 2017

Ort Punta Arenas/Santiago de Chile
Ombord
Upplevelser

Filmer

Fördjupa dig i äventyren som du kan få uppleva under en resa till Antarktis.

Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Santiago de Chile, samt transport till och från flygplatsen.