Upptäck Sydatlanten, Antarktis och Patagonien

Patagonia, Argentina - Cape Horn and Chilean fjords

Upplev Antarktis orörda landskap och dramatiska isberg när de är som bäst, i början av säsongen. Det här naturäventyret är perfekt för den som vill se valar, sjölejon med ungar, mörkdelfiner och migrerande pingviner. Från Montevideo tar MS Midnatsol dig med på en 18 dagars expedition till Valdéshalvön och vidare mot Falklandsöarna, innan det är dags för den sista utposten: Antarktis. På vägen tillbaka seglar vi via Kap Horn och Chiles vilda fjordar, mot vår sista anhalt, Punta Arenas.

 • Res till destinationer med ett så otroligt djurliv och natur att maken inte finns någonstans på jorden.
 • Upplev en fristad för vilda djur och fåglar, bland annat pingviner som återvänder från havet för att häcka, och valar i mängder.
 • Res i början av säsongen, då Antarktis är som vitast och mest orört.
 • Ta del av vårt omfattande program ombord, med bland annat populärvetenskapliga föreläsningar och tillgång till vetenskaps- och fotocenter.

Översikt

Resan börjar i Uruguays huvudstad Montevideo, där du kan få en rundvisning i staden innan vi reser vidare söderut. Den UNESCO-listade Valdéshalvön är vår första anhalt. Det här är ett av de bästa ställena i Argentina för att se vilda djur, och vi får se några av världens största marina däggdjur i sin naturliga miljö.

Nästa uppehåll är Puerto Madryn där du kan delta i utflykter som t.ex. valsafari eller fotvandringar i de underbart vackra omgivningarna. Sedan styr vi mot Falklandsöarna, där vi går i land med små båtar för att utforska, fotvandra eller se på fåglar på de små öarna, samt besöker Stanley, Falklandsöarnas huvudstad.

Antarktis kommer du att få uppleva allt från landstigningar i fantastiska omgivningar till temadagar ombord. Du får också chansen att vara med på exkursioner, kajakpaddlingar och turer i små båtar.

På vägen tillbaka passerar vi Kap Horn, som sjöfolk före Panamakanalens tid var tvungna att runda för att komma från Atlanten till Stilla havet. Vi försöker faktiskt gå i land där, trots att området är känt för tuffa väderförhållanden och hög sjö. Via de chilenska fjordarna når vi Punta Arenas där vi säger farväl och påbörjar vår hemresa.

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En natt på hotell i Montevideo före resan, inklusive frukost
 • Anslutning från hotellet till fartyget i Montevideo, inklusive guidad tur
 • Anslutning från fartyget till flygplatsen i Punta Arenas
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Punta Arenas och Santiago de Chile
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gratis utlåning av gummistövlar ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

25 oktober eller 22 oktober 2017

Avresa från Montevideo, Uruguay
Dag 1
1200x600_Montevideo_©Shutterstock_day1-2.png
Foto: Shutterstock Foto

Kolonialtidens centra


Ort: Montevideo, Uruguay

Äventyret börjar med en övernattning i Uruguays charmiga huvudstad Montevideo. Besök Ciudad Vieja (Gamla staden) med sina 1700-talshus, den livfulla Mercado del Puerto, den sjudande Avenida 18 de Julio med sina många teatrar, museer och konstgallerier, och de långa, vita sandstränderna som omger staden.

Dag 2
Montevideo_ ©Shutterstock_Day 2._1200x600.png

Ombordsstigning!


Ort: Montevideo, Uruguay

Du går ombord på MS Midnatsol och äventyret kan börja!

Dag 3
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day3-6-10-15.png

Ditt basläger till havs


Ort: Sydatlanten

Vi tillbringar en dag till havs medan vi seglar mot Valdéshalvön. Använd tiden till att lära känna de andra äventyrarna ombord, kolla in Explorerrummet eller bara luta dig tillbaka och njuta av utsikten från däck. Expeditionsteamet bjuder på fascinerande och informativa samtal kring historian och biologin i de områden vi passerar.

Dag 4
1200x600_Peninsule_Valdes_©Shutterstock_day4.png
Foto: Shutterstock Foto

Det rika djurlivet


Ort: Peninsula Valdez

Du kan nu se fram emot ett stopp i Valdés-regionen, som är en av höjdpunkterna i Argentina. Djurlivet i havet är helt unikt och här kan du se några av världens största havsdäggdjur i deras naturliga miljö. Vi besöker också den fantastiska staden Puerto Madryn.

Dag 5
Peninsula Valdez_ ©Shutterstock_Day 5_1200x600.png

Natuen när den är som bäst


Ort: Peninsula Valdez

Valdéshalvön är ett djurreservat som UNESCO listat som ett världskulturarv. Denna underligt formade halvö ligger på Argentinas karga kust i östra Patagonien, och har en del av landets rikaste djurliv, med sjöelefanter, magellanpingviner, sydkapare och ett stort antal fågelarter.

Dag 6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day3-6-10-15.png
Foto: Trond Gransmoe Johnsen Foto

Vi seglar söderut


Ort: Sydatlanten

Vi sätter kurs mot Falklandsöarna i Sydatlanten, 772 km norr om Kap Horn och 1600 km från Antarktis. Under tiden till sjöss ges ett antal presentationer om regionens historia och djurliv.

Dag 7
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day7-9.png
Foto: Marsel van Oosten Foto

Möt lokalbefolkningen


Ort: Falklandsöarna

Falklandsöarna består av två stora öar och cirka 700 mindre, med en uppskattad befolkning på ca 3 000. När vi når ögruppens västligaste befolkade utpost kommer du att få se isolerade bondgårdar som varit i samma släkt sedan sex eller sju generationer. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphopparpingvin. Rovfågeln strimkarakara patrullerar luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten. Vi blir bjudna på fika hemma hos en lokal familj.

Dag 8
Falklands_ ©Theme media_Hilde Foss_Day 8-1200x600.png

I pingvinernas rike


Ort: Falklandsöarna

Falklandsöarna är fulla av naturens under och vilda djur och fåglar. Det är en orörd miljö med fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Pingvinerna kommer nära oss, stannar och tittar lite och går sedan vidare utan att bry sig om oss. De är verkligen inte rädda och vi får fantastiska fotomöjligheter.

Dag 9
Port Stanley_ ©Arnau Ferrer_day 5_1200x600.png

Utforska till fots


Ort: Falklandsöarna

Huvudstaden Stanley är en bra utgångspunkt för de många spännande utflykterna vi erbjuder. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och trevliga pubar ligger samlade i hamnen.

Dag 10
1200x600_Drake Passage_©Hurtigruten_day3-4-14-15.png
Foto: Hurtigruten Foto

En överraskningarnas dag


Ort: Sydvästra Atlanten

Imorgon är vi i Antarktis! Då får du veta om bilden du har av Antarktis stämmer med verkligheten. Vi ägnar dagen åt att förbereda oss för äventyret som väntar och anordnar en egen polarfilmfestival i filmrummet.

Days 11-14
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day11-14.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Lycka i isolerade Antarktis


Ort: Antarktis

Nu är du på en av världens mest avlägsna platser! Vi besöker ställen där tidigare valfångare hållit till, och utforskar de oändliga vita vidderna. Under vår vistelse kan du följa med expeditionsteamet för att se pingviner, sälar och kanske till och med valar på nära håll, paddla kajak och utforska vattnet och isen i våra små båtar. Väder, vind och isförhållanden styr programmet och schemat. Säkerheten har alltid högsta prioritet för oss, och kaptenen beslutar om den slutgiltiga resplanen under resans gång. I Antarktis kommer vi att försöka gå i land på flera platser. Vi kommer bland annat att besöka Cuverville Island, där en av världens största kolonier åsnepingviner håller till. Vi försöker också utforska Neko Harbour, vackert belägen längst in i Andvord Bay; Paradise Harbour som fick sitt passande namn av valjägare under förra århundradet; Wilhelmina Bay som bjuder på fantastisk natur och ofta kallas ”Whalemina Bay” på grund av det stora antal knölvalar som kommer dit i december; den flytande isen i Antarktissundet; samt Brown Bluff, som du kommer att känna igen på de 750 meter höga bergstopparna som dominerar landskapet. Efter att ha utforkat denna magiska kontinent sätter vi åter kurs mot Sydamerika.

Dag 15
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

I upptäcktsresandens fotspår


Ort: Drakesundet

Att korsa Drakesundet var något som sjöfarare fruktade i gamla dagar, men idag är det en upplevelse som är få förunnad. Denna dag till havs kan du använda till att gå igenom och smälta allt vi har upplevt, sortera foton eller helt enkelt ta det lugnt på däck.

Dag 16
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day16.png
Foto: Gian-Rico Willy Foto

Den stora prestationen


Ort: Kap Horn och de Chilenska Fjordarna

Innan Panamakanalen var färdigbyggd var sägenomspunna Kap Horn både beryktat och fruktat av de sjömän som var tvungna segla förbi och vi kommer att göra vårt yttersta för att kunna gå i land här. Men området är känt för hög sjö och svåra väderförhållanden, så om vi går i land är det verkligen en stor bedrift.

Dag 17
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day15.png

Inte likt någon annan plats på jorden


Ort: De Chilenska Fjordarna

På väg till Punta Arenas seglar vi genom några av världens vildaste och mest imponerande landskap. De chilenska fjordarna är djupa och har höga fjäll och glaciärer som kalvar ut i havet. Njut av utsikten från däck eller följ med i land för att utforska detta område – precis som Darwin gjorde för mer än 180 år sedan.

Dag 18
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1.png
Foto: Matyas Rehak Foto

Expeditionens slut


Ort: Punta Arenas

Varje äventyr har tyvärr ett slut och när vi kommer till Punta Arenas slutar även vårt. Vi tackar för en fantastisk resa och kör dig sedan till flygplatsen där det första stoppet på resan hem är Santiago de Chile.

11 november 2016 eller 8 november 2017

Ort Punta Arenas
Ombord
Upplevelser

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt Antarktis har att bjuda på, med vårt stora urval av utflykter.

Filmer

Fördjupa dig i äventyren som du kan få uppleva under en resa till Antarktis.

Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka flyg till och från Montevideo respektive Santiago de Chile, samt transport till och från flygplatsen.