Vit jul i Antarktis

Buenos Aires - Falklandsöarna - Antarktis- Buenos Aires

Fira en traditionell norsk jul bland övergivna valfångststationer på Sydgeorgien, och ring in det nya året på fotvandring tillsammans med Antarktis pingviner. Följ med på en episk 20-dagars expedition bland Sydatlantens öar, till jordens sista orörda kontinent. Upplev områdets fantastiska djurliv och extrema natur.

 • Välkommen på en härlig fest omgiven av magnifik, orörd natur.
 • Gå i land på öde stränder, paddla kajak i iskalla vatten och tillbringa natten i ett tält under södra halvklotets stjärnor.
 • Följ med på en allsidig och innehållsrik expeditionskryssning till både de subantarktiska öarna och Antarktis självt.
 • Tillbringa ett antal uppfriskande dagar i Sydgeorgien där djurlivet myllrar och landskapen tar andan ur en.

Översikt

Innan du går ombord på MS Fram i Ushuaia, världens sydligaste stad, har du chansen att tillbringa lite tid i Buenos Aires, ”Sydamerikas Paris”. Från Ushuaia seglar vi genom den vackra Beaglekanalen i riktning mot Drakes sund.

Jul på Sydgeorgien

På vägen till Antarktis stannar vi på Falklandsöarna, med sina oändliga horisonter, öppna landskap, vackra vita sandstränder och rika djur- och fågelliv med pingviner och albatrosser.  Från Falklandsöarna reser vi vidare till Sydgeorgien. Längs vägen hålls intressanta föreläsningar om allt från områdets djurliv till valfångst- och polarhistoria. Vi anländer lagom till julafton. Förutom det traditionella norska julfirandet ombord kommer vi att besöka några av Sydgeorgiens övergivna valfångststationer, valfångstmuseet, en norsk valjägarkyrka och den lilla gravlund i Grytviken där den stora upptäcktsresanden Sir Ernest Shackleton ligger begravd.

Nästa anhalt är Sydorkneyöarna, som är varje fotografs dröm med majestätiska snöklädda fjäll, blåa isberg och en oändlig vildmark. Detta är sista anhalten innan vi beger oss mot Antarktis – världens mest isolerade kontinent.

Nyårsafton på Antarktis

På Antarktis har vi ett fullspäckat schema i fyra dagar. Vi tar på oss ryggsäckarna och vandrar till den ringformade vulkankratern Deception Island. Vi besöker också Half Moon Island, som ses som en av de vackraste platserna i Antarktis, och tar oss genom det fem mil långa Antarktiska sundet med det största antalet isberg vi kommer att få se på den här resan. På Brow Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, dominikanertrutar och brokpetreller nedanför de spektakulära klippor som reser sig 745 m ö h. Och vi får naturligtvis se de majestätiska valarna komma upp till ytan för att andas.

På vägen tillbaka till civilisationen korsar vi Drakes sund, ett farvatten som förr i tiden var ökänt och fruktat av sjömän. När vi kommer till världens sydligaste stad, Ushuaia, är äventyret är över för den här gången.

Fullbokad

Denna resan är tyvärr fullbokad!

Men ingen fara: här hittar du fler spännande expeditionsresor till Antasrktis

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En natt på hotell i Buenos Aires före resan, inklusive frukost
 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia
 • Anslutning i Ushuaia inklusive guidad tur
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar med polarcirkelbåtar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
 • Gratis utlåning av gummistövlar ombord

Liknande resor

Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Detta är en resa där elementen styr. Väder-, vind- och isförhållanden kan skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik. Eftersom säkerheten har högsta prioritet för oss bestämmer kaptenen den slutgiltiga resplanen under resans gång. Dag-för-dag-programmet är därför bara är en indikation om vad man kan få uppleva.

December 2017

Avresa från Buenos Aires
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day1.png
Foto: Trixi Lange-Hitzbleck Foto

I tangons födelsestad


Ort: Buenos Aires

Välkommen till Buenos Aires, även kallat ”Sydamerikas Paris”. Utforska staden på egen hand och se vad tangons födelsestad har att bjuda på.

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Foto: Tommy Simonsen Foto

Ombordstigning!


Ort: Buenos Aires/Ushuaia

Efter en natt på ett förstaklasshotell i Buenos Aires flyger du till Ushuaia där MS Fram väntar. På kvällen sätter vi kurs mot Södra ishavet och juläventyret som väntar oss där.

Dag 3
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day3.png

Ut på öppet hav


Ort: Sydvästra Atlanten

Vi sätter kurs mot Falklandsöarna, 480 km öster om Argentinas sydspets och ca 1,000 km norr om Sydshetlandsöarna i Antarktis. Vi inleder vår föredragsserie med presentationer om öarnas dramatiska historia och varierade djurliv, samt håller utkik efter vandringsalbatross och mörkdelfiner.

Dag 4
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day4-5.png
Foto: Marsel van Oosten Foto

Möt pingvinerna


Ort: Falklandsöarna

På Falklandsöarna finns ett rikt djurliv och varierande natur. Pingvinerna är inte rädda, snarare nyfikna och kommer gärna förbi för att ta en titt på dig innan de fortsätter med sitt. Här blir det många möjligheter till fotografering!

Dag 5
Port Stanley_ ©Arnau Ferrer_day 5_1200x600.png

Utforska Stanley till fots


Ort: Falklandsöarna

Stanley, öarnas huvudstad, är en utmärkt startpunkt för alla våra spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger vid hamnen.

Dag 6-7
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-12.png
Foto: Trond Gansmoe Johnsen Foto

Söderut mot Sydgeorgien


Ort: Södra ishavet

I två dagar seglar vi söderut mot vackra Sydgeorgien. På vägen kan du se och lyssna på ett antal presentationer om områdets djurliv samt om valfångstens och polfarandets historia. Vårt expeditionsteam vet allt om Sydgeorgien, från dess geologi och glaciologi till sotalbatrossens parningsritualer och legenderna om norska valfångare. En av de fascinerande historierna du kommer att få höra är den om Sir Ernest Shackleton och hans besättning från den olycksdrabbade Endurance, om hur de räddades till livet tack vare sitt förbluffande mod och sjömanskap.

Dag 8
1200x600_South_Georgia_©Marsel_van_Oosten_day8-10.png
Foto: Marsel van Oosten Foto

Julafton


Ort: Sydgeorgien

Sydgeorgien är en fantastisk plats att fira julafton! Sydgeorgien liknar ingen annan plats på jorden, oavsett breddgrad. Dess fjällandskap är underbart vackert, med majestätiska glaciärer och stränder som kryllar av djur- och fågelliv.

Dag 9
Grytviken_ ©Dominic Barrington_Day 9_1200x600.png

Juldagen


Ort: Sydgeorgien

Sydgeorgien är en fantastisk plats att fira juldagen! Vi utforskar övergivna valfångststationer, valmuseet och den norska valfångarkyrkan. Vi besöker också den lilla gravlunden där pionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd.

Dag 10
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Vi lämnar bara fotspår efter oss


Ort: Södra ishavet

Under resan vidare mot Antarktis lär vi oss mer om den stora vita kontinenten och dess mysterier. När vi inte står på däck och kikar efter den majestätiska vandringsalbatrossen eller andra sjöfåglar, fortsätter vi vår föredragsserie om Antarktis historia, miljö och djurliv. Föredragsserien inkluderar en grundlig genomgång av riktlinjerna för besökare, som dragits upp av the Antarctic Treaty and International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO).

Dag 11
1200x600_South_Orkney_©Shutterstock_day12.png

En fotografs dröm


Ort: Sydorkneyöarna

Om vädret tillåter besöker vi de isolerade Sydorkneyöarna, drömplatsen för världens naturfotografer. Snöklädda bergstoppar, blå isberg och en ändlös vildmark. Vi ägnar en dag åt att utforska denna fascinerande ögrupp.

Dag 12
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Närmare än någonsin


Ort: Washington Strait

Vi seglar förbi Washington Strait och Coronation Island på väg mot Elephant Island och Antarktis.

Dag 13-17
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day14-17.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Oförglömliga upplevelser


Ort: Antarktis

Antarktis är olikt allt annat du någonsin kommer att uppleva! När vi har korsat den antarktiska konvergensen kommer du att känna hur luften blir kallare och klarare. Man börjar se pingviner i vattnet – och glöm inte att hålla utkik efter det första isberget! En av höjdpunkterna under dagarna i Antarktis är Deception Island, en av Sydshetlandsöarna, en väldigt speciell ringformad vulkanisk ö. Detta är en av få platser i Antarktis där vi kan ta på oss våra ryggsäckar och gå på fotvandring. Att vandra på en aktiv vulkan är inget man gör varje dag, och att det dessutom är i Antarktis gör det ännu mer speciellt. Du kan också se fram emot ett besök på Half Moon Island, som anses ha ett exceptionellt varierat djurliv. Isen kan göra det svårt att segla genom det fem mil långa Antarctic Sound, men det är här vi kommer att få se de mest imponerande isbergen på vår resa. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, dominikanertrutar och brokpetreller nedanför spektakulära klippor som reser sig över 700 meter upp ur havet. Stenstranden är lämplig för strandhugg när det inte är häckningstid. När vädret tillåter paddlar vi kajak, slår läger på stranden och går på oförglömliga vandringsturer på den vackraste, mest orörda platsen på jorden.

Days 18-19
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

På väg norrut


Ort: Drakesundet

Efter några fantastiska dagar i Antarktis sätter MS Fram nu kursen mot norr och vi börjar vår resa tillbaka till Sydamerika. Resan från Antarktiska halvön till Ushuaia på Argentinas sydspets är ca 950 km och tar omkring 40 timmar vid god väderlek. Under resan norrut fortsätter vår föredragsserie och vi sammanfattar våra upplevelser i Antarktis, Falklandsöarna, vackra Sydgeorgien och Sydorkneyöarna.

Dag 20
1200x600_Buenos Aires_©Tommy Simonsen_day20.png
Foto: Tommy Simonsen Foto

Slutet på ett äventyr


Ort: Ushuaia/Buenos Aires

Om du önskar lite sol och värme efter att ha varit på den kallaste platsen på jorden rekommenderar vi att du unnar dig några extra dagar i Buenos Aires.

Januari 2018

Ort Ushuaia/Buenos Aires
Ombord

Fartyget som seglar denna rutt

Segla från Sydamerika till Antarktis med MS Fram, Hurtigrutens ursprungliga upptäckarfartyg, byggt speciellt för expeditioner i polarvatten.

Upplevelser Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka tur- och returflyg till Buenos Aires samt transport till och från flygplatsen.