I piraternas kölvatten

Lissabon, Portugal - Manaus, Amazonas

Följ med på ett unikt äventyr: Vi seglar samma rutt över Atlanten som de ökända sjörövarna från förr. Vi startar i Lissabon, Portugal och hinner på 17 dagar besöka tre olika kontinenter. Vi seglar först till Afrika, sedan Kap Verde och därefter ut på öppet hav. Väl framme i Sydamerika beger vi oss djupt in i Amazonas spännande djungler. Det här är ett djärvt äventyr för verkliga äventyrare.

 • Besök flera intressanta öar och korsa Atlanten
 • Utforska Amazonfloden och Amazonas regnskog
 • Gör expeditionen ännu mer spännande med vårt omfattande utflyktsprogram
 • Segla i varma farvatten som härjades av pirater i flera hundra år

Översikt

Kapten Kidd, Svartskägg, Long Ben och Sir Francis Drake – piraternas namn har blivit odödliga på grund av alla myter om dem, oavsett om de gjort sig kända för sina bedrifter, sin grymhet eller på grund av oförtjänt rykte. De härskade alla framgångsrikt i sina respektive vatten. Och för varje piratsanning finns det en uppsjö piratlegender. Tack vare de många fiktiva piratberättelser som skrivits svävar också en romantisk och idealiserad bild kring piraternas liv och deras enorma skatter. Men om du tror att den här expeditionen handlar om att klä ut sig till pirat, hissa dödskalleflagga eller att få kaptenen att klä ut sig till Jack Sparrow bör du tänka om.

Skatten finns vid krysset

Det här är helt enkelt en expedition där vi färdas i de vatten som pirater, buckanjärer och sjörövare gjorde osäkra i århundranden. Följ med oss på en kryssning från Portugal, Spanien och den gamla Barbareskkusten till Kap Verde. Därefter korsar vi Atlanten och utforskar Amazonfloden och regnskogen. Piraternas härjningar påverkade regeringar, livet och handeln. De flesta känner till piraternas gyllene era, men det många inte vet är att medeltidens pirater var ett stort och allvarligt problem för den internationella handeln. Du får lära dig mer om piraternas historia, men också om regnskogens ekologi. Du får också se det unika djurlivet under vandringar och paddlingsturer.

I priset ingår: 

 • En resa med Hurtigruten med helpension i vald hyttkategori 
 • Vind- och vattenavvisande jacka
 • Landstigningar samt aktiviteter ombord och på land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam, som ger föredrag samt följer med på landstigningar och aktiviteter
 • Gratis te och kaffe

Inkluderas inte:

 • Internationella flygningar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Bagageservice
 • Tillvalsutflykter och dricks

Observera:

 • Priserna är angivna för en person i tvåmannahytt, i SEK.
 • Alla planerade landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden
 • Tidsplan och resrutt kan komma att ändras
 • Hälsointyg obligatoriskt
Resan dag för dag

Tidsplan och resrutt

Lär dig mer om regnskogens ekologi och världshavens pirater på denna expedition till tre kontinenter

29 september 2017

Avresa från Lissabon, Portugal
Dag 1
day1_lisbon, portugal_shutterstock-sean pavone_1200x600.jpg

Vid floden Tajos mynning


Ort: Lissabon, Portugal

Lissabons historia präglas av stadens strategiskt viktiga geografiska läge vid Tajos mynning. Stadens stora och skyddade naturliga hamn gjorde den till en viktig hamnstad för handeln mellan Medelhavet och norra Europa. Det är troligen därför Lissabon har en lång historia av piraträder, från vikingarnas och saracenernas tid till holländska och engelska pirater senare i historien. Innan vi lämnar Lissabon kan du besöka kända byggnader och de Unescolistade världsarven Bélemtornet och klostret Mosteiro dos Jerónimos. 

Dag 2
day2_cádiz, spain_shutterstock-nito_1200x600.jpg

En gyllene klassiker


Ort: Cádiz, Spanien

Cádiz är nästan helt omslutet av Atlanten och de långa stränderna lockar dig att ta ett dopp i havet. Cádiz är Occidentens äldsta stad. Fenicierna grundade staden cirka 1100 f. Kr, och senare tog sig kartager, romare, visigoter och morer hit. Under 200 år anfölls Cádiz dessutom regelbundet av en mängd engelska pirater. Sir Francis Drake är kanske främst ihågkommen för sin seglats världen runt, men han var också drottning Elizabeth I:s favoritpirat. Denne pirat-patriots största dåd var hans attack mot Spaniens kung: en räd mot Cádiz som sänkte flera skepp i den stora armada som skulle skickas mot England.

Dag 3
day3_casablanca, morocco_shutterstock-saiko3p_1200x600.jpg

Gammalt och nytt


Ort: Nordatlanten med subtropiska virveln

Marockos hamnar var kända tillhåll för Barbareskpiraterna och Casablanca var ett gammalt piratnäste i gamla dagar. Idag är staden en exotisk blandning av gammalt och nytt. Om du stannar kvar uppe på däck när vi lämnar ”den vita staden” kan du njuta av vackra vyer över staden och hamnen som är full av små, öppna och färgglada träbåtar, fiskebåtar och stora fartyg. Du kan se kända landmärken som Hassan II:s moské i solnedgången.

Dag 4-7
day4-7_atlantic ocean and north atlantic gyre_Ester Kokmeijer_1200x600.jpg

I sjörövarnas kölvatten


Ort: Atlanten

Under de kommande två dagarna seglar vi med Kanarieströmmen på väg mot de spanska öarna. Kanarieströmmen är en del av Atlantens norra subtropiska virvel. Där kommer kallt och näringsrikt vatten nerifrån djupet och möter det varmare vattnet vid ytan. I den här delen av oceanen finns det därför många sjöfåglar och marina däggdjur som söker efter föda. Tillbringa gärna så mycket tid som möjligt ute på däck och njut av den fantastiska utsikten. Du kan också hålla utkik efter fåglar som albatrossar och petreller.

Dag 8
day8_praia, cape verde_shutterstock-samuel borges photography_1200x600.jpg

I piraternas land


Ort: Över Atlanten

Ögruppen Kap Verde upptäcktes i början av 1400-talet. Sjöfarare brukade stanna till här och fylla förråden med vatten, mat och frukt. Ögruppens användbara placering gjorde att den attackerades av många kända pirater, som Francis Drake, Henry ”Long Ben” Avery, Henry Morgan och Dampier. Kapten Kidd seglade också ofta i dessa vatten., och många skattjägare anser att ön Maio kan vara det han kallade Skelettön. Den ligger invid Santiago och Praia, där vi stannar till. Njut av en dag med att snorkla eller ta en promenad längs stranden och upplev den livfulla stämningen.

Dag 9-13
1200x600_At sea_©S.Borisov - Shutterstock_Day 9-13.png

Att vara ett med havet


Ort: Korsar Atlanten

Njut av känslan att vara ett med havet. Du kan slappna av på däck eller i panoramaloungen, antingen för dig själv eller med nyfunna vänner. Dagarna till havs är perfekta för avslappning, men missa inte heller chansen att lära dig mer om Brasilien och dess natur, historia och geografi. Under de kommande dagarna kommer du att kunna lyssna på många intressanta föredrag av vårt expeditionsteam.

Dag 14
day14_crossing into the amazon_shutterstock-esteban vidal_1200x600.jpg

Land i sikte


Ort: Santarém, Amazonas

Den mäktiga Amazonasfloden flyter tvärs genom den sydamerikanska kontinenten. Regnskogen här innehåller mer än en tredjedel av världens djurarter. När vi seglar genom denna djungel får du oslagbar utsikt över denna vilda artrikedom. Glöm inte att lyssna på expeditionsteamets intressanta föredrag, så att du är väl förberedd inför nästa landstigning!

Dag 15
day15_santarem, amazonas_shutterstock-kovgabor_1200x600.jpg

På fast mark


Ort: Santarém, Amazonas

Amazonfloden är världens längsta flod och den rinner genom världens största regnskog. Efter sju dagar till sjöss kommer det att kännas skönt att ha fast mark under fötterna igen. I Santarém kan du promenera längs strandpromenaden där den mörkt blågröna Tapajósfloden går samman med den brunaktiga Amazonfloden. Det här är en charmig men samtidigt något ruffig hamnstad. Santarém är också en utmärkt utgångspunkt för flera aktiviteter i Tapajós skogsreservat, en vacker nationalpark där du kan vandra och paddla kanot. Du kan också ge dig ut på upptäcktsfärd i Amazonas unika regnskog.

Dag 16
day17_manaus_shutterstock-esb professional_1200x600.jpg

Möt invånarna


Ort: Parintins, Amazonas

Parintins är en liten ö, men här finns gott om små butiker och matställen. Över staden tornar öns katedral upp sig. Ta en promenad och utforska stadens liv, provsmaka någon av de lokala dryckerna eller den lokala soppan, delta i boi-dans med öborna eller följ med expeditionsteamet på en vandring eller kajaktur i djungeln. 

Dag 17
day16_parintins, amazonas_shutterstock-christian vinces_1200x600.jpg

In i djungeln


Ort: Manaus

Som huvudstad i delstaten Amazonas är Manau perfekt utgångspunkt för vidare utforskande av flodsystemet och regnskogen. Staden har två miljoner invånare och ligger mitt i regnskogen. En gång i tiden var den en viktig knutpunkt för den blomstrande gummiindustrin, men är idag ett populärt resmål samt ett skatteparadis för företag.

15 oktober 2017

Ort Manaus
Ombord Upplevelser

Utflykter

Utmana din inre äventyrare och upplev allt de transatlantiska resmålen har att bjuda på, med vårt stora urval av utflykter.

Förläng din semester

Resan dit

Kontakta oss gärna om du vill boka flyg till Lissabon och Manaus samt transfer till och från flygplatserna.