Brittiska öarna – avlägsna öar, naturliga underverk och en mångsidig kust

Brittiska öarna – avlägsna öar, naturliga underverk och en mångsidig kust

Brittiska öarna – avlägsna öar, naturliga underverk och en mångsidig kust

Brittiska öarna – avlägsna öar, naturliga underverk och en mångsidig kust

Reseinformation 13 dagar MS Maud
Avresor
19 april 2023
22 maj 2023
3 juni 2023
Pris från
kr 40 921
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med på en unik kustresa längs Brittiska öarna och vidare bort för att utforska de olika destinationernas djurliv, natur och särpräglade arv.

Natur och arv

Från Dover sätter vi kurs längs Englands sydkusten och fortsätter längs Brittiska öarnas västkust till Hebriderna, innan vi återvänder till Dover via olika hamnar. Denna expeditionsresa erbjuder gott om utforskningsupplevelser och omfattar England, Wales, Nordirland, Isle of Man, Irland, Skottland och Hebriderna. Se hur naturen och arvet tydligt har format kulturen på varje destination. Vi kommer att utforska såväl pittoreska städer och historiska landmärken som vilda landskap, natursköna kuststigar och imponerande naturliga landformer.

Det erfarna expeditionsteamet

Fågelentusiaster lär bli imponerade av fågellivet i den UNESCO-listade skärgården Saint Kilda som ståtar med den största sjöfågelkolonin i Europa. Du kommer att lära dig mer om Isle of Mans och Waterfords forntida historia, samt förundras över det natursköna Devon. Insup vyerna på whiskyön Islay och låt dig imponeras av den orörda naturen och de färgglada husen på Isle of Mull.

Den sanna meningen med expeditionskryssningar blir tydlig när vi åker till sällan besökta destinationer och tar dig på naturlandstigningar, där vårt kunniga och erfarna expeditionsteam alltid finns till hands för att hjälpa till.

Brittiska öarna – avlägsna öar, naturliga underverk och en mångsidig kust Brittiska öarna – avlägsna öar, naturliga underverk och en mångsidig kust
 • Dag 1
  Dover, England

  Din expeditionsresa börjar

  Preliminär avgångstid: 18:00

  Innan du stiger ombord idag vill du kanske utforska kuststaden Dover med dess magnifika medeltida slott.

  Ditt bekväma expeditionsfartyg MS Maud ligger redo och väntar på dig i Dover Port. När du har gått ombord och checkat in får du din kostnadsfria vind- och vattentäta expeditionsjacka som kan komma till hands i det oförutsägbara vädret. Det kommer att finnas tid över till att göra dig hemmastadd i hytten och utforska fartyget innan det är dags att gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången.

  Därefter lättar vi ankar! MS Maud sätter kurs längs sydkusten och fortsätter sedan hela vägen upp till Hebriderna, runt de olika öarna och kusterna i Brittiska öarna och vidare bort.

  Du kommer att hälsas välkommen av det vänliga och entusiastiska expeditionsteamet. De kommer att förbereda dig inför de spännande dagarna som väntar, men först och främst kommer de att gå igenom viktiga hälso- och säkerhetsprinciper för att säkerställa att du och dina medresenärer håller er säkra under hela resan.

  Sträck ut dina nyfunna sjöben på däck och bekanta dig med de olika områdena på fartyget, ditt nya hem hemifrån under de kommande 13 dagarna. Njut av din första middag ombord och se fram emot många läckra måltider under resans gång. Höj ditt glas med kaptenen och besättningen när de skålar för en trevlig expedition tillsammans.

  Observera att eftersom detta är en expeditionskryssning kan turordningen för våra uppehåll ändras på grund av lokala omständigheter.

  Dag 1
  Dover, England

  Din expeditionsresa börjar

 • Dag 2
  Till sjöss

  Koppla av och lär dig

  Njut av en idyllisk dag till havs med gott om saker att göra. Det kommer att finnas gott om tid till att varva ner och verkligen komma i stämning under denna expeditionskryssning. Beundra utsikten från MS Mauds stora observationsdäck, slå dig ner med en bra bok och ett nybakat bakverk från restaurangen Fredheim eller dra nytta av gymmet och badtunnorna.

  Du kommer även att bjudas in till expeditionsteamets föreläsningar och diskussioner. De är erfarna upptäcktsresande som gärna delar med sig av sin omfattande kunskap om Brittiska öarna. Ämnena varierar varje dag och är ofta relevanta för det område du åker till, så idag kanske du får lära dig om walesisk historia eller Pembrokeshires kust. Dessa ytterligare insikter kommer att förbättra upplevelsen och förstärka upptäckarkänslan med utsökt detaljrikedom. Vår professionella fotograf ombord finns också till hands och delar gärna med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet.

  Dag 2
  Till sjöss

  Koppla av och lär dig

 • Dag 3
  Fishguard, Wales

  Pittoreska byar och forntida fort

  Vår första stopp på upptäcktsresan längs Brittiska öarna är vid den charmiga fiskebyn Fishguard som ligger mellan Mynydd Preseli och Pembrokeshires kust. Fishguard är uppdelad i två delar av en brant, slingrande kulle, där den ursprungliga byn och hamnen ligger i den nedre staden (Lower Town) och den ”nya” staden ligger på en klippa med en spektakulär utsikt.

  Fishguard är känd för att vara platsen för ”den sista invasionen av Storbritannien" av Frankrike 1797. Det lokala biblioteket hyser en 30 meter lång gobeläng i samma stil som Bayeuxtapeten, som skildrar invasionen.

  Från Lower Town kan du utforska de gamla skogarna i Cwm Gwaun som sträcker sig mot bergskedjan Mynydd Preseli. Du kan följa en vandringsled som tar dig till River Gwaun, de medeltida stenpelarna Llanychllwydog, St Brynach's Church och puben Dyffryn Arms, som drivs av den lokala legenden Bessie. Om du uppskattar vackra, anlagda trädgårdar ska du ta dig till trädgårdarna vid Dyffryn Fernant.

  I utkanten av Fishguard kan du vandra uppför kullen till Castle Point och ruinerna av Fishguard Fort, där du belönas med en otrolig utsikt över hamnen. Härifrån kan du även ta en promenad längs en bit av stigen Pembrokeshire Coast Path.

  Längre väster om Fishguard kan du ta en promenad längs en bit av kuststigen på Pencaerhalvön, med utsikt över fyren på Strumble Head. Det är också ett bra ställe för att spana efter sjöfåglar, sälar och tumlare.

  Området hyser även ett antal fornborgar och bosättningar från järnåldern och neolitiska gravhögar. Cirka 30 minuter från Fishguard ligger de rekonstruerade rundhusen vid Castell Henllys, där utklädda guider berättar historien om det lokala Demetae-folket.

  • Inkluderad Buss till St David’s
  Dag 3
  Fishguard, Wales

  Pittoreska byar och forntida fort

 • Dag 4
  Belfast, Nordirland

  Eleganta Belfast

  Vi anländer till Belfast, en stad med stolta sjöfartsanor och platsen där Titanic byggdes. Historieintresserade lär uppskatta Ulster Museum och Belfast Castle medan naturälskare kan besöka de botaniska trädgårdarna.

  Strosa längs kullerstensgatorna och njut av den viktorianska arkitekturen i Cathedral Quarter innan du gör ett stopp för att beundra den vackra mosaiken i St. Anne’s Cathedral. Vid Donegall Square kan du se det historiska rådhuset samt operahusets vackra fasad.

  Dessutom går det att ta sig till Giant’s Causeway och den kuperade kusten i norr. Utforska klipporna och de hexagonformade pelarna i ett av naturens underverk.

  Dag 4
  Belfast, Nordirland

  Eleganta Belfast

 • Dag 5
  Tobermory, Isle of Mull, Skottland

  Färgstark fiskehamn

  Tobermory är huvudorten på Isle of Mull. När vi närmar oss staden möts vi av georgianska hus i klara, starka färger. Utforska den lilla staden som är full av kaféer, restauranger och hantverksbutiker. Här finns till och med ett whiskydestilleri.

  Om vädret tillåter beger vi oss till Loch Sunart, en vacker saltvattensjö som ligger bortom allfarvägarna. Den är ett marint skyddsområde och i det klara vattnet finns ett rikt ekosystem som är hemvist åt uttrar. Det är också en utmärkt plats för att spana efter delfiner och tumlare.

  Dag 5
  Tobermory, Isle of Mull, Skottland

  Färgstark fiskehamn

 • Dag 6
  St. Kilda, Hirta, Skottland

  En UNESCO-skatt som har återlämnats till naturen

  Det går bara beskriva den lilla, klippiga ögruppen St. Kilda på ett sätt: vild. Därför är vårt besök till denna avlägsna och vilda skärgård, med sina hisnande havsklippor, helt och hållet väderberoende.

  St. Kilda har dubbel världsarvsstatus och är ”juvelen i kronan” för bevarandeorganisationen National Trust for Scotland, så du kan se fram emot en upplevelse utöver det vanliga. Öarna och klipporna här utgör resterna från en vulkankrater, vilket har skapat klippavsatser för tusentals häckande sjöfåglar. Dessutom kan man ofta se vikvalar i området. Om du har tur kan du få syn på en i det virvlande vattnet som omger det klippiga landskapet. En gång låg Storbritanniens mest avlägsna ösamhälle här, men befolkningen på Hirta i St. Kildas skärgård evakuerades 1930 på egen förfrågan. Den hade då varit bebodd i 4 000 år. Det lilla museet som finns kvar är ett minne av hur hårt livet var på denna utsatta ö.

  Men när du sätter foten på St. Kilda märker du snart att ön är långt ifrån öde. Här finns en mängd olika sjöfåglar, såsom över 60 000 par havssulor, den näst största kolonin av havssulor i världen. Det finns goda möjligheter att få syn på många andra sjöfåglar, såsom lunnefåglar, stormfåglar, sillgrisslor och tretåiga måsar. Det är därför St. Kilda anses vara en av de viktigaste sjöfågelkolonierna i Europa.

  Förutom fåglar kan du även få syn på andra invånare på ön. Den gamla fårrasen, soayfår, lever vilt här tillsammans med ett antal andra sällsynta arter, såsom St. Kildas inhemska husmus och gärdsmygare. Se till att hålla utkik efter dem.

  Utforska den övergivna byn och se de utmärkande ”cleits”, cirkulära stenbyggnader som användes för att lagra torv, ägg och rökta lunnefåglar, innan du går tillbaka till fartyget och våra lite mindre primitiva matställen.

  • Inkluderad Landstigning i naturen på St Kilda
  Dag 6
  St. Kilda, Hirta, Skottland

  En UNESCO-skatt som har återlämnats till naturen

 • Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Yttre Hebridernas huvudstad

  Stornoway är huvudstaden på Lewis & Harris, en ö som är känd för sina orörda stränder, neolitiska platser och tweed-verkstäder. Var beredd att gå tillbaka i tiden när du undersöker de forntida ruinerna och blickar med förundran på Callanish mystiska stående stenar. Detsamma gäller när du utforskar den livliga hamnen och gatorna i öns huvudstad.

  Stornoway var ursprungligen en vikingabosättning och är nu Lewis & Harris huvudstad. Ön har två namn för att ange de norra och södra delarna. Det är den största och nordligaste ön i de Yttre Hebriderna, som även kallas för Western Isles. Besök Lews Castle, ett imponerande slott i nygotisk stil med utsikt över Stornoways hamn. Förutom att besöka slottets museum kan du promenera omkring på dess marker, där du får en oslagbar utsikt över det mörkblå havet. Eller varför inte titta förbi slottets egen whiskybar för en äkta skotsk whisky?

  Harris är känt för sitt ylletyg, tweed, och här finns jackor, byxor och hattar att köpa i butiker på hela ön – de passar utmärkt som presenter eller souvenirer. Efter att ha besökt butiker, museer och gamla slott kan du ta en promenad för att få en nypa frisk luft.

  Men ett besök till Lewis & Harris vore inte komplett utan att se Callanish stående stenar (Calanais på gaeliska), en magisk ring av monoliter vars ursprung är höljt i dunkel. En annan stämningsfull plats är Blackhouse i Arnol, en helt restaurerad, traditionell bostad med stråtak som ger en fascinerande inblick i det förflutna.

  Om du vill ta en promenad finns det många leder att välja bland, där Lewis är den minst kulliga sträckan. När du utforskar ön ska du hålla utkik efter kronhjortar, örnar, uttrar, havssulor och fjärilar. Den vilda sidan av denna fridfulla ö lockar naturälskare från hela världen.

  • Inkluderad Promenad till Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Yttre Hebridernas huvudstad

 • Dag 8
  Islay, Skottland

  Destillerat skotskt öliv

  Kom i äventyrsstämning när du går iland på en ö som är berömd för sin whisky, sitt djurliv och sina ullplagg.

  Islay kallas ”whiskyön” av goda skäl. Det finns nio verksamma destillerier här och deras torvartade single malt whisky säljs världen över. Islay är en av de större öarna med en 210 km lång kustlinje och många lugna sandstränder. Du kan ge dig ut på fantastiska promenader längs bergsklipporna och det finns en ganska vacker och berömd, men svår golfbana på halvön The Oa.

  Islay har gott om historia, med stående stenar och en stencirkel som visar att ön var bebodd under yngre stenåldern. Islay var en gång känd som Lordship of the Isles och du kan utforska den gåtfulla bosättningen i Finlaggan, som fortfarande är den viktigaste arkeologiska platsen på ön. Det finns även ett antal kelterkors utspridda runt omkring.

  Islay är ett djurparadis med över 200 fågelarter, såsom strandskator, havssulor, tärnor och skarvar, samt vråkar, blå kärrhökar och till och med havsörnar. Från stränderna kan man ibland se delfiner och brugd, och har du tur kan du till och med se uttrar.

  Utforska den charmiga lilla staden Bowmore där det finns butiker, en intressant rund kyrka och flera mysiga pubar och restauranger. Det är förmodligen det enda stället i världen du kan beställa en hebridisk pizza, eller ”peat-za”, med krabba och hummer.

  Det finns gott om konsthantverk i Bowmore och du kan besöka krukmakarna, kviltarna och konstnärerna i deras verkstäder. Besök Islay Woollen Mill i närheten av Bridgend, som tillverkade de skotskrutiga kläderna till Mel Gibson i Braveheart och Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Men en resa till Islay vore inte komplett utan ett besök på minst ett av de berömda destillerierna. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg och Bowmore är bland de kändaste.

  • Inkluderad Vandring längs Islay Coast
  Dag 8
  Islay, Skottland

  Destillerat skotskt öliv

 • Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikingahistoria på en keltisk ö

  Ta med kamera och ge dig ut på däck när vi åker in till Douglas – denna natursköna färd får inte missas! Vi kanske lägger till långsides för att utforska Isle of Mans huvudstad, en udda ö med gott om karaktär. Lär dig mer om öns keltiska arv och vikingaarv, följ dess utveckling till en viktoriansk turistort eller utforska den storslagna kuperade kusten.

  Som ett erkännande av dess mångfaldiga marina och kustnära ekosystem och socioekonomiska egenskaper utnämndes Isle of Man till ett biosfärområde av UNESCO, ”en utbildningsplats för hållbar utveckling”. Utforska geologin, det marina livet och sjöfartshistorien på dess strandlinjer längs någon av öns tre vattenleder.

  Ön är ett paradis för järnvägs- och motorsportentusiaster. Varje år förvandlas ön till ett mekka för motorcyklister när den står värd för Isle of Man TT Race. Du kan stiga ombord på ett historiskt ånglok, en elektrisk spårvagn eller hästspårväg. Eller gör ett besök till det lokala motormuseet och motorcykelmuseet.

  I Douglas kan du få en översikt över öns historia på Manx Museum, ta en promenad genom staden och de lokala omgivningarna efter behag och titta förbi St Thomas' Church för att se de unika och färgglada väggmålningar av John Miller Nicholson.

  Den klippiga udden Douglas Head ligger i närheten och ståtar med en av de bästa utsikterna över ön. Håll utkik efter det slottsliknande landmärket Tower of Refuge i Douglas Bay, som ursprungligen byggdes som en fristad för skeppsvrakoffer. Ta sedan och besök den ovanliga Grand Union Camera Obscura, som har varit en turistattraktion sedan 1892.

  Tvärs över ön från Douglas kan du besöka det imponerande Peel Castle. Slottet var ursprungligen den norska vikingakungen Magnus Barfots fäste under 1000-talet. Det togs sedan över av kristna missionärer och slottet ryktas vara hemsökt. Från slottet kan man ibland se sälar och brugd.

  • Inkluderad Strandstädning på Isle of Man
  Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikingahistoria på en keltisk ö

 • Dag 10
  Waterford, Irland

  Vikingar i forntida Irland

  Välkommen till den gröna ön. Idag får du sätta foten i Irlands äldsta stad, som grundades av vikingar på 900-talet vid ett vadställe i floden Suir. Waterford är en välbevarad och mycket gångvänlig liten stad som är känd för sin vackra kristallproduktion och sina nordiska rötter. Fantastisk gatukonst pryder väggar och hus i denna kulturstad, så glöm inte att ta med kameran.

  Gå runt i området Viking Triangle, som är uppkallad efter den trekantiga utformningen som skapades av de tusen år gamla murarna som en gång omgav staden. Längs vägen kommer du att gå förbi Reginald's Tower, som erbjuder en fantastisk utsikt från toppen, och Bishop's Palace Museum, en utsökt arkitektonisk juvel som hyser många skatter från Waterfords färgrika förflutna.

  Om du vill fördjupa dig i historien ska du ta dig till museet King of the Vikings som ligger i ett medeltida klosters atmosfäriska ruiner. Du kommer att tas på ett fantastiskt virtuellt verklighetsäventyr med skäggiga krigare, stridsyxor och drakbåtar.

  Besök det närliggande Kilkenny Castle från 1100-talet, ett av de tidigaste normandiska stenslotten eller njut av de natursköna omgivningarna på en cykeltur längs Waterford Greenway. Vid Copper Coast UNESCO Geopark kan du blicka ut över fantastiska omgivningar. Här finns även ett förfallet slott och en gammal dös.

  Och vi får inte glömma att Waterford är hemvisten för några av världens finaste kristallglas, så ett besök till House of Waterford Crystal Visitor Centre är ett måste. Se även till att besöka en traditionell irländsk pub, såsom The Munster Bar eller The Gingerman innan vi tar oss tillbaka till fartyget.

  • Inkluderad Vandring genom Viking Triangle
  Dag 10
  Waterford, Irland

  Vikingar i forntida Irland

 • Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Skönhet, historia och ett rikt djurliv

  Denna förtjusande skärgård 50 km utanför Cornwalls spets ståtar med vackra, glesbefolkade och oförstörda öar och holmar. Den brukar liknas vid ett tropiskt paradis, men i skärgården är sjögången ofta krabb. Om havsförhållandena och vädret tillåter tillbringar vi dagen här. Öarna täcks av hedar och är omgivna av magnifika sandstränder, turkosa vatten och rev. De erbjuder dessutom pittoreska kustpromenader.

  Ön Tresco är en perfekt plats att utforska till fots och är hemvisten för den berömda Tresco Abbey Gardens med sina 20 000 växter, där många av dem är subtropiska arter. Du kan även utforska slottsruinerna, Valhalla Museum, som innehåller en udda samling galjonsfigurer, eller promenera längs de vita sandstränderna. Om vädret tillåter så är vår målsättning att rengöra stranden på denna charmiga ö.

  Vi kommer att dela upp tiden i området och du kan också välja att besöka St. Mary’s – den största ön – med sina klippiga vikar, arkeologiska platser och charmiga Hugh Town. Utforska staden och provsmaka de färskfångade skaldjuren medan du njuter av öns behagliga utsikt.

  Det finns många andra saker att se och göra på St Mary's, såsom att besöka Phoenix Craft Studios, som är ett kooperativ med enskilda konstnärer och tillverkare, gå runt och titta i Tamarisk Gallery eller stanna till vid Longstone Café för ett gräddte eller lite lunch.

  En annan möjlighet är att följa med på en tur runt öarna där vi besöker skeppsvrak, spanar på sälar som ligger på klipporna och åker till fågelreservatet Annet för att titta på lunnefåglar och en mängd andra häckande sjöfåglar.

  • Inkluderad Strandstädning och Tresco Abbey Gardens
  Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Skönhet, historia och ett rikt djurliv

 • Dag 12
  Dartmouth, England

  Devons sevärdheter

  River Darts vackra flodbanker markerar vår ankomst till den förtjusande kuststaden Dartmouth, som är genomsyrad av maritim historia och kultur. Området ståtar med en mängd slott, fort, herrgårdar och en frodig landsbygd och vacker natur.

  Vi kastar ankar en kort tenderbåtstur från land. Du kan utforska denna förtrollande stad på egen hand eller följa med på en av våra tillvalsutflykter för att lära dig mer om den fascinerande staden och dess omgivningar.

  Strosa omkring bland gränderna och kullerstensgatorna, och titta i de pittoreska butiker, av vilka många är fyllda med konsthantverk som utan tvekan är inspirerade av den vackra miljön. Nere vid pastellhusen och tudorbyggnaderna runt den livliga hamnen kan du se båtar lägga till.

  Dartmouth har en lång marinhistoria. Britannia Royal Naval Colleges magnifika byggnader ståtar med ett dominerande läge ovanför staden. Du kan ta en rundtur i denna fascinerande militärhögskola, som fortsätter att utbilda några av världens bästa marinofficerare. Om du behöver lite frisk luft kan du ta en promenad runt dess 51 hektar anlagda trädgårdar.

  Vid Darts flodmynning ligger Dartmouth Castle, ett K-märkt artillerifort som är väl värt ett besök. Vid lågvatten kan du insupa utsikten från den avskilda Sugary Cove, som endast ligger 100 meter från slottet.

  Det finns gott om vandringsleder längs South West Coast Path, både lätta och mer utmanande, där du kan njuta av det natursköna landskapet runt Darts flodmynning eller så kan du ta dig inåt landet där vacker landsbygd väntar på dig. Eller följ vandringsleden Mayflower Heritage Trail runt staden och spåra pilgrimernas historia.

  Ett besök i Devon är inte komplett utan att prova stadens läckra godsaker. Skaldjursälskare ska se till att prova krabba, medan de sötsugna kan unna sig den lokala fudgen eller Devonshires berömda gräddte. Kom bara ihåg att i Devon kommer grädden först.

  • Inkluderad Kulturarvsvandring i Dartmouth
  Dag 12
  Dartmouth, England

  Devons sevärdheter

 • Dag 13
  Dover, England

  Resan tillbaka till England

  Preliminär ankomsttid: 09:00

  När Dovers vita klippor kommer inom synhåll har vi nått slutet på denna fascinerande upptäcktsresa längs Brittiska öarna. När vi lägger till i stadens hamn är det dags att ta farväl av MS Maud och alla som har gjort din expedition så minnesvärd.

  • Inkluderad Dover Castle
  Dag 13
  Dover, England

  Resan tillbaka till England

Avresor

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
19.
Maj:
22.
Juni:
3.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi färdas i avlägsna vatten med mycket begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek, biologiska och geologiska mikroskop och prover
 • Program där gästerna får möjlighet att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och gymmet inomhus och utomhus i enlighet med hälso- och säkerhetsriktlinjerna
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Landstigningar med vår flotta av små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotograferna hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Spabehandlingar

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

*Den 22 maj 2023 besöks Stornoway och Saint Kilda i omvänd ordning

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Maud

Byggd år 2003
Varv Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Sängar 500
Bruttodräktighet 16 151 ton
Längd 135,75 m
Däcksbalk 21,5 m
Hastighet 15 knop

MS Maud kallades förut MS Midnatsol och lämpar sig väl för en expeditionskryssning.

Läs mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: