Brittiska öarna – expeditionskryssning med kulturarv, natur och djurliv

Brittiska öarna – expeditionskryssning med kulturarv, natur och djurliv

Brittiska öarna – expeditionskryssning med kulturarv, natur och djurliv

Brittiska öarna – expeditionskryssning med kulturarv, natur och djurliv

Reseinformation 15 dagar MS Otto Sverdrup
Avresor
14 april 2023
28 april 2023
Pris från
kr 48 422
Frukost, lunch och middag ingår

Res från Hamburg och utforska kusten och öarna kring hela Brittiska öarna medan du upptäcker djurlivet, hisnande vacker natur och distinkta kulturarv.

Resan börjar i historiska Hamburg

Denna expeditionskryssning till Brittiska öarna startar i Hamburg och fortsätter till delar av England, Wales, Nordirland, Isle of Man, Skottland och Hebriderna. Se hur naturen och arvet har format kulturen på varje destination när vi utforskar medeltida slott, mystiska uråldriga monument och mäktiga katedraler. Upptäck vikingahistoria i Douglas, Kirkwall och Stornoway och besök klassiska, hyllade destillerier på ”whiskyön” Islay.

Charmiga och legendariska öar

På subtropiska Isles of Scilly i Cornwall gör vi ett besök i det benediktinska klostrets trädgårdar och i Wales väntar vandringsleder längs kusten och antika ruiner att utforska. Längre norrut lägger vi till i Skottlands Fort William som är porten till spektakulära landskap i höglandet. Förutom städer med rötter i kelternas och vikingarnas historia får vi uppleva pittoreska landskap, hemtrevliga byar och vindpinade öar.

Perfekt för naturälskare

Oavsett om du befinner dig på fartygets däck, ombord på våra små expeditionsbåtar eller rör dig till fots finns chanser att se djurliv under hela resan. Fågelentusiaster kan räkna med att bli imponerade av fågellivet på Rathlin och på den lilla, isolerade ön St. Kilda som ståtar med den största sjöfågelkolonin i Europa. Islay, som är känd för sin whisky, är hemvist åt över 200 fågelarter, däribland kungsörn. Under landstigningar med vårt erfarna expeditionsteam får du lära dig den sanna innebörden av expeditionskryssning.

Brittiska öarna – expeditionskryssning med kulturarv, natur och djurliv Brittiska öarna – expeditionskryssning med kulturarv, natur och djurliv
 • Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Resan börjar i Hamburg

  Ditt äventyr börjar i den pulserande och historiska staden Hamburg

  Vår resa till Brittiska öarna börjar i Tysklands näst största stad. Hamburg var en gång i tiden en del av Hansan, och har alltid varit en viktig handelshamn - en perfekt plats att utgå ifrån.

  Expeditionsfartyget MS Otto Sverdrup väntar i hamnen och här välkomnas du av vårt trevliga expeditionsteam som förbereder dig det kommande äventyret. Gör dig hemmastadd i din hytt och bekanta dig med fartyget innan vi slår oss ner för en avgångsmiddag.

  Dag 1
  Hamburg, Tyskland

  Resan börjar i Hamburg

 • Dag 2
  Till sjöss

  Avkoppling och nya kunskaper

  Njut av en skön dag till havs med gott om saker att göra.

  Idag har du tid att koppla av. Beundra vyerna från observationsdäcket, sätt dig till rätta med en god bok och en kopp te eller kaffe, ta en titt i vårt vetenskapscenter ombord, träna i gymmet eller sjunk ned i badtunnorna.

  Expeditionsteamet delar gärna med sig av sina omfattande kunskaper om Brittiska öarna under intressanta föreläsningar. De nya kunskaperna gör att du får ut ännu mer av expeditionskryssningen. Expeditionsfotografen ombord finns också till hands för att ge tips om hur man tar de bästa bilderna av landskapet och djurlivet.

  Dag 2
  Till sjöss

  Avkoppling och nya kunskaper

 • Dag 3
  Portland, England

  En utmärkt ö för fågelliv

  Karg, vacker natur och ett rikt djurliv – Portland är redo att utforskas

  Som en central del av den Unesco-listade Jurassic Coast erbjuder Portland både natursköna landskap och ett historiskt arv. Ön är bara sex kilometer lång och förbinds med Dorset på fastlandet via Chesil Beach – en knappt tre mil lång strand täckt av småsten.

  Portland är en fristad för djurliv, har nästan 300 fågelarter och är en viktig plats för flyttfåglar. Vid tidigare besök har vi engagerat oss i lokal välgörenhet för naturvård och medverkat i städning av stränder och reservat på tre olika platser – och det hoppas vi kunna göra igen.

  • Inkluderad Portland – Strandstädning
  Dag 3
  Portland, England

  En utmärkt ö för fågelliv

 • Dag 4
  Isles of Scilly, England

  Subtropisk natur och lugnt öliv

  Kristallklart vatten, vit sand och natursköna landskap – välkommen till Scillyöarna

  Med sina palmer och vita sandstränder ser den här förtrollande ögruppen, som bara ligger fem mil från Cornwalls kust, ut att vara hämtad från tropikerna. Om förhållanden tillåter tar vi oss tid att besöka de olika öarna. Här kan du utforska Tresco, med subtropiska Abbey Gardens eller St Mary’s, med sina vilda natur, vackra stränder och hantverksbutiker.

  En annan möjlighet är att följa med på en tur runt öarna där vi tittar på skeppsvrak, spanar på sälar på klipporna och besöker fågelreservatet Annet där det finns lunnefåglar och olika sjöfåglar.

  • Inkluderad Strandstädning och Tresco Abbey Gardens
  Dag 4
  Isles of Scilly, England

  Subtropisk natur och lugnt öliv

 • Dag 5
  Fishguard, Wales

  Den walesiska staden med lång historia

  Utforska Fishguard, se dess bosättningar från järnåldern och de idylliska trädgårdarna i Dyffryn Fernant

  Mellan Preseli Hills och Pembrokeshire-kusten ligger den charmiga walesiska kuststaden Fishguard. Den ursprungliga byn och hamnen hittar du i Lower Fishguard och längst upp på klippan har en fantastisk vy över den nuvarande staden.

  Utforska ruinerna vid Fishguard Fort i Castle Point, och håll utkik efter det marina djurlivet under en promenad längs kusten vid Pencaer Peninsula. Få en känsla för livet under järnåldern i de rekonstruerade rundhusen vid Castell Henllys och missa inte trädgårdarna i Dyffryn Fernant som är en grönskande pärla.

  Dag 5
  Fishguard, Wales

  Den walesiska staden med lång historia

 • Dag 6
  Douglas, Isle of Man

  Vikingahistoria på en keltisk ö

  Utforska huvudstaden på Isle of Man, där det finns ett påtagligt arv efter kelter och vikingar

  Passa på att njuta av den natursköna sträckan in mot Douglas! Vi stiger iland för att utforska huvudstaden på Isle of Man, lära oss om öns arv efter kelter och vikingar, höra om historia som viktoriansk turistort och utforska den natursköna, kuperade kusten.

  Det finns massor att göra under dagen i Douglas. Besök Manx museum, se väggmålningarna i St Thomas’s Church och besök det mäktiga och kusliga slottet Peel Castle, som ursprungligen var ett fäste för vikingarna och nu sägs vara hemsökt.

  • Inkluderad Strandstädning på Isle of Man
  Dag 6
  Douglas, Isle of Man

  Vikingahistoria på en keltisk ö

 • Dag 7
  Rathlin, Nordirland

  Sjöfåglar, alpkråkor och kornknarrar

  Mäktiga klippor, stilla sjöar och djurliv på Rathlin Island

  Den L-formade ön Rathlin Island är endast 10 km lång och 1,5 km bred, vilket gör den idealisk att utforska med cykel eller till fots. Välj mellan att vandra på klipporna eller på någon av de många vandringsleder där du kan beundra den storslagna naturen och se stora kolonier med häckande sjöfåglar.

  Besök sjöfågelreservatet RSPB Seabird Centre och den fullt fungerande ”uppochnedvända” fyren som ligger på klipporna. Gör ett besök till Boathouse Visitor Centre för att lära dig mer om ölivet, lokal historia och de många historiska skeppsvraken i de kringliggande vattnen.

  Dag 7
  Rathlin, Nordirland

  Sjöfåglar, alpkråkor och kornknarrar

 • Dag 8
  Fort William, Skottland

  Äventyrsstaden på skotska höglandet

  Besök Skottlands centrum för äventyr i naturen och njut av natursköna omgivningarna.

  Efter att ha navigerat in i havsviken Loch Linnhe lägger vi till i Fort William. Staden är känd som Storbritanniens friluftshuvudstad för friluftsliv och lockar vandrare, cyklister, klättrare och skidåkare. Den·är·belägen·på·höglandet·och omges av hisnande, vidsträckta·landskap

  Stadens whiskydestillerier har sina egna versioner av nationaldrycken. Vid Glen Nevis finns fina promenadstråk. Du kan också besöka Glen Coe, en dal som har skapats av vulkanisk aktivitet och skulpterats av glaciärer, som nu är ett område med enastående vacker natur.

  • Inkluderad Högt upp i Neviskedjan
  Dag 8
  Fort William, Skottland

  Äventyrsstaden på skotska höglandet

 • Dag 9
  Islay (Skottland)

  Skotskt öliv och destillerade drycker

  Idylliska Islay är ett paradis för djurliv, whisky och ullkläder

  Islay (uttalas ”aj-la”) kallas inte ”whiskyön” utan anledning. Här finns hela nio verksamma destillerier och deras torvartade single malt whisky säljs världen över. Islay är en av de större öarna med en 210 km lång kustlinje och en mängd stillsamma sandstränder.

  Ön har också ett rikt djurliv med över 200 fågelarter, bland annat kungsörnar, strandskator, havssulor och blå kärrhökar. Dessutom är öns mystiska historia fortfarande påtaglig i form av uråldriga monoliter, kelterkors och en stenkrets.

  • Inkluderad Vandring längs Islay Coast
  Dag 9
  Islay (Skottland)

  Skotskt öliv och destillerade drycker

 • Dag 10
  St. Kilda, Hirta Island (Skottland)

  En Unesco-listad naturskatt

  Det finns bara ett sätt att beskriva den lilla, klippiga ögruppen St. Kilda: dramatisk.

  Den mest avlägsna delen av Brittiska öarna, St Kilda, är ett dubbelt Unesco-listat världsarv och kronjuvelen för bevarandeorganisationen National Trust for Scotland. Här låg en gång i tiden Storbritanniens mest avlägsna ösamhälle, och i klippformationerna bor nu bara en mängd sjöfåglar, däribland Storbritanniens största koloni av lunnefåglar.

  Forutom fåglar betar också Soay-får på ön och i havet kan man få syn på vikvalar. Utforska den övergivna byn och se de karaktäristiska ”cleits”, cirkulära stenbyggnader som användes för att lagra torv, ägg och rökta lunnefåglar, innan vi återvänder till fartyget och våra mer moderna middagsalternativ.

  • Inkluderad Landstigning i naturen på St Kilda
  Dag 10
  St. Kilda, Hirta Island (Skottland)

  En Unesco-listad naturskatt

 • Dag 11
  Stornoway, Lewis (Skottland)

  Välkommen till Yttre Hebriderna

  Pittoresk hamn, uråldriga ruiner och tweedtillverkare

  Stornoway är ankomsthamnen till de Yttre Hebriderna. Orten var ursprungligen en vikingabosättning och här finns nu en vacker strandpromenad med museum, konstgallerier och charmiga butiker. Lews Castle är ett måste att se, och längre bort finns tillverkare av Harris-tweed, hembygdsmuseum och uråldriga monument.

  Om du vill ta en promenad finns det många leder att välja bland och Lewis är den minst kuperade sträckan. Håll utkik efter kronhjortar, örnar, uttrar, havssulor och fjärilar. Sidan med lite vildare natur på denna fridfulla ö lockar naturälskare från hela världen.

  • Inkluderad Promenad till Lews Castle
  Dag 11
  Stornoway, Lewis (Skottland)

  Välkommen till Yttre Hebriderna

 • Dag 12
  Kirkwall, Orkney (Skottland)

  Gammal vikingastad

  Utforska en gammal vikingastad på förtrollande Orkneyöarna

  Kirkwall är huvudstaden på Orkneyöarna och en av Skottlands finaste och mest välbevarade städer. St. Magnus-katedralen dominerar stadsbilden och den äldre stadsdelen Kirkwall är ett av de bästa exemplen på en gammal vikingastad. Bishop's Palace and Earl's Palace på andra sidan gatan är den tredje av de platser du absolut måste besöka i Kirkwall.

  Vikingaarvet består Highland Park Distillery som grundades av en direkt ättling till vikingarna. Det traditionella destilleriet är utmärkt att besöka om du gillar whisky eller är intresserad av dess historia.

  • Inkluderad Kirkwall till fots
  Dag 12
  Kirkwall, Orkney (Skottland)

  Gammal vikingastad

 • Dag 13
  Edinburgh (Leith), Skottland

  Skottlands kronjuvel

  Upptäck charmen i den mycket omtyckta staden Edinburgh

  Efter London är Edinburgh den mest besökta staden i Storbritannien och du kommer att förstå varför. Gatorna andas rik historia och här finns en levande kulturscen. Den skotska huvudstaden erbjuder en perfekt balans mellan traditionellt och modernt.

  Promenera i de mystiska smala gränder och titta på eleganta huslängor eller varför inte titta in i någon av butikerna, barerna eller restaurangerna. Få en fantastisk utsikt över staden från majestätiska Edinburgh Castle, där du kan se Skottlands kronjuveler och den berömda Stone of Destiny.

  • Inkluderad Vandringstur längs Edinburghs historiska Royal Mile
  Dag 13
  Edinburgh (Leith), Skottland

  Skottlands kronjuvel

 • Dag 14
  Till sjöss

  Reflektera över din resa

  Vi lämnade Edinburgh föregående kväll och är redan på väg över Nordsjön med Hamburg som mål. Kanske vill du spendera dagarna till sjöss med att reflektera och varva ner från de senaste två veckornas äventyr nu när Storbritannien ligger i backspegeln.

  Koppla av med panoramavyn i Explorer Lounge och se till att utnyttja fartygets bekvämligheter – oavsett om det innebär ett träningspass på gymmet eller lite egentid i bastun. Fotografen ombord finns till hands om du vill ha tips kring hur du redigerar alla natursköna foton du har samlat på dig. Med hjälp av både djur och natur som motiv kan fotografen visa hur du får fram det bästa i varje bild.

  Dag 14
  Till sjöss

  Reflektera över din resa

 • Dag 15
  Hamburg, Tyskland

  Återkomst till Hamburg

  Här slutar ditt äventyr runt Brittiska öarna

  Efter frukost är det dags att ta ett kärt farväl av alla på MS Otto Sverdrup som har gjort din expeditionskryssning så speciell.

  När du kommer iland kan du blicka tillbaka på fantastiska, oförglömliga minnen från din resa. Under resan har du fått uppleva unik natur och fascinerande byar och städer. Du kommer också att minnas alla de trevliga människor du stött på längs vägen. Vi hoppas att du snart följer med oss på nya äventyr!

  Dag 15
  Hamburg, Tyskland

  Återkomst till Hamburg

Avresor

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
14.
28.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi färdas i avlägsna vatten med mycket begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Utbud av inkluderade utflykter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek, biologiska och geologiska mikroskop och prover
 • Program där gästerna får möjlighet att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inom- och utomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotograferna hjälper dig med kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Spabehandlingar

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas
Hjorundfjord, Norway MS Otto Sverdrup
MS Otto Sverdrup
Foto: Trym Ivar Bergsmo/Hurtigruten
Cabin M4
Foto: Espen Mills
Ditt fartyg

MS Otto Sverdrup

Byggd år 2002
Renoverad 2020
Varv Kleven Verft (N)
Passagerarkapacitet 526
Sängar 554
Bruttodräktighet 15 690 ton
Längd 138,5 m
Däcksbalk 21,5 m
Hastighet 15 knop
Hjorundfjord, Norway MS Otto Sverdrup

MS Otto Sverdrup är ett fartyg med tyskspråkig personal som erbjuder spännande och hållbara expeditionskryssningar längs den norska kusten.

Läs mer om MS Otto Sverdrup

Aune Restaurant
Foto: Espen Mills

Några alternativ: