Brittiska öarna – Pittoreska hamnar, isolerade öar och underbart djurliv

Brittiska öarna – Pittoreska hamnar, isolerade öar och underbart djurliv

Brittiska öarna – Pittoreska hamnar, isolerade öar och underbart djurliv

Brittiska öarna – Pittoreska hamnar, isolerade öar och underbart djurliv

Reseinformation 15 dagar MS Maud
Avresor
27 juni 2022
25 juli 2022
Pris från
kr 51 152
Frukost, lunch och middag ingår

Utforska pärlor på Brittiska öarna och ännu längre bort. Upptäck djurlivet, naturliga underverk och historia i vackra städer och landskap.

Utforska de avlägsna brittiska öarna

Under 15 dagar och i 5 länder kommer du att stöta på fantastiskt djurliv, geologiska underverk, avlägsna idyller, pittoreska byar, otroliga landskap och distinkta kulturella identiteter vid varje resmål.

Från Dover seglar vi längs Englands sydkust och upp längs Brittiska öarnas västkust till Wales, Nordirland och Hebriderna innan vi återvänder till Dover via Skotska Höglandet, Waterford på Irland och de finaste hamnarna i Cornwall och Dorset.

Natur, djurliv och whisky

Fågelentusiaster kan räkna med att bli imponerade av fågellivet på Rathlin och i den UNESCO-listade skärgården St. Kilda som ståtar med den största sjöfågelkolonin i Europa. Du kommer att besöka historiska landmärken och avskilda havsvikar. Njut av promenader längs spektakulära kustleder kring Fishguard och Portland. Häpna över de vackra öarna Scilly och Fowey. Insup utsikten på whiskyön Islay, de vilda landskapen kring Fort William och imponeras av den naturliga akustiken i Fingals grotta på ön Staffa.

Den sanna meningen med expeditionskryssningar blir tydlig när vi åker till sällan besökta destinationer och tar med dig på naturlandstigningar, där vårt kunniga och erfarna expeditionsteam alltid finns till hands för att hjälpa till.

Brittiska öarna – Pittoreska hamnar, isolerade öar och underbart djurliv Brittiska öarna – Pittoreska hamnar, isolerade öar och underbart djurliv
 • Dag 1
  Dover, England

  Din expeditionsresa börjar

  Innan du stiger ombord i dag vill du kanske utforska kuststaden Dover med dess magnifika medeltida slott.

  Ditt bekväma expeditionsfartyg MS Maud ligger redo och väntar på dig i Dover Port. När du har gått ombord och checkat in får du din kostnadsfria vind- och vattentäta expeditionsjacka som kan komma till hands i det oförutsägbara vädret. Det kommer att finnas tid över till att göra dig hemmastadd i hytten och utforska fartyget innan det är dags att gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången.

  Därefter lättar vi ankar! MS Maud lämnar Dover, sätter kurs längs sydkusten och fortsätter sedan hela vägen upp till äventyret som väntar i Hebriderna, runt de olika öarna och kusterna kring Brittiska öarna och ännu längre bort.

  Du kommer att hälsas välkommen av det vänliga och entusiastiska expeditionsteamet. De kommer att förbereda dig inför de spännande dagarna som väntar, men först och främst kommer de att gå igenom viktiga hälso- och säkerhetsprinciper för att säkerställa att du och dina medresenärer håller er säkra under hela resan.

  Sträck ut dina nyfunna sjöben på däck och bekanta dig med de olika områdena på fartyget, ditt nya hem hemifrån under de kommande 13 dagarna. Njut av din första middag ombord och se fram emot många läckra måltider under resans gång. Höj ditt glas med kaptenen och besättningen när de skålar för en trevlig expedition tillsammans.

  Observera att eftersom detta är en expeditionskryssning kan turordningen för våra uppehåll ändras på grund av lokala omständigheter.

  Dag 1
  Dover, England

  Din expeditionsresa börjar

 • Dag 2
  En dag till sjöss

  Koppla av och lär dig

  Njut av en idyllisk dag till havs med gott om saker att göra. Det kommer att finnas gott om tid till att varva ner och verkligen komma i stämning under denna expeditionskryssning. Beundra utsikten från MS Mauds stora observationsdäck, slå dig ner med en bra bok och ett nybakat bakverk från restaurangen Fredheim eller dra nytta av gymmet och badtunnorna.

  Du kommer även att bjudas in till expeditionsteamets föreläsningar och diskussioner. De är erfarna upptäcktsresande som gärna delar med dig av sin omfattande kunskap om Brittiska öarna. Ämnena varierar varje dag och är ofta relevanta för det område du åker till, så idag kanske du får lära dig om walesisk historia eller Pembrokeshires kust. Dessa ytterligare insikter kommer att förbättra upplevelsen och förstärka upptäckarkänslan med utsökt detaljrikedom. Vår professionella fotograf ombord finns också till hands och delar gärna med dig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet.

  Dag 2
  En dag till sjöss

  Koppla av och lär dig

 • Dag 3
  Fishguard, Wales

  Pittoreska byar och forntida fort

  Vår första stopp på upptäcktsresan längs Brittiska öarna är vid den charmiga fiskebyn Fishguard som ligger mellan Mynydd Preseli och Pembrokeshires kust. Fishguard är uppdelad i två delar av en brant, slingrande kulle, där den ursprungliga byn och hamnen ligger i den nedre staden (Lower Town) och den ”nya” staden ligger på en klippa med en spektakulär utsikt.

  Fishguard är känd för att vara platsen för ”den sista invasionen av Storbritannien" av Frankrike 1797. Det lokala biblioteket hyser en 30 meter lång gobeläng i samma stil som Bayeuxtapeten, som skildrar invasionen.

  Från Lower Town kan du utforska de gamla skogarna i Cwm Gwaun som sträcker sig mot bergskedjan Mynydd Preseli. Du kan följa en vandringsled som tar dig till River Gwaun, de medeltida stenpelarna Llanychllwydog, St Brynach's Church och puben Dyffryn Arms, som drivs av den lokala legenden Bessie. Om du uppskattar vackra, anlagda trädgårdar ska du ta dig till trädgårdarna vid Dyffryn Fernant.

  I utkanten av Fishguard kan du vandra uppför kullen till Castle Point och ruinerna av Fishguard Fort, där du belönas med en otrolig utsikt över hamnen. Härifrån kan du även ta en promenad längs en bit av stigen Pembrokeshire Coast Path.

  Längre väster om Fishguard kan du ta en promenad längs en bit av kuststigen på Pencaerhalvön, med utsikt över fyren på Strumble Head. Det är också ett bra ställe för att spana efter sjöfåglar, sälar och tumlare.

  Området hyser även ett antal fornborgar och bosättningar från järnåldern och neolitiska gravhögar. Cirka 30 minuter från Fishguard ligger de rekonstruerade rundhusen vid Castell Henllys, där utklädda guider berättar historien om det lokala Demetae-folket.

  Dag 3
  Fishguard, Wales

  Pittoreska byar och forntida fort

 • Dag 4
  Rathlin, Nordirland

  Sjöfåglar, alpkråkor och kornknarrar

  Rathlin ligger strax intill distriktet Antrims norra kust och förutom sina branta klippor, sjöar och vidsträckta naturliga grässlätter, ståtar ön med Nordirlands största sjöfågelkoloni.

  Denna L-formade ö med 140 invånare är endast 10 km lång och 1,5 km bred, vilket gör den idealisk att utforska med cykel eller till fots. Välj bland natursköna bergspromenader eller de många vandringslederna där du kan beundra det natursköna landskapet och insupa lugnet. Promenera till Mill Bay där du kan få syn på sälar som leker i vattnet eller solar sig på klipporna.

  Besök sjöfågelreservatet RSPB Seabird Centre och den fullt fungerande ”uppochnedvända” fyren som ligger uppflugen på klipporna. Här kan du se sjöfågelkolonierna på nära håll och njuta av en fantastisk panoramautsikt över kusten.

  Från slutet av april till juli samlas tusentals sjöfåglar på ön för att häcka, bland annat lunnefåglar, sillgrisslor, tretåiga måsar, tordmular och stormfåglar. Rathlin är också hemvisten för Nordirlands enda par av häckande alpkråkor och det sägs att den hemlighetsfulla kornknarren hörts här för första gången på 30 år.

  Gör ett besök till Boathouse Visitor Centre för att lära dig mer om ölivet, lokal historia och de många historiska skeppsvraken som ligger i vattnet. Den lokala sägnen säger att när Robert the Bruce tog sin tillflykt till ön 1306 inspirerades han av synen av en spindel för att återvända till Skottland och kämpa om kronan.

  Bara en kort färjetur och bilresa bort ligger UNESCO- världsarvet Giant's Causeway, som är Nordirlands främsta sevärdhet. Det är en häpnadsväckande sevärdhet med 40 000 sammankopplade sexkantiga basaltpelarna som bildades genom ett vulkanutbrott för över 60 miljoner år sedan.

  Dag 4
  Rathlin, Nordirland

  Sjöfåglar, alpkråkor och kornknarrar

 • Dag 5
  Iona, Skottland och Staffa, Skottland

  Pilgrimer och lunnefåglar

  Iona är känt för sina mystiska kristna kopplingar och är en fridfull liten ö utanför Isle of Mulls kust i Inre Hebriderna. Det restaurerade klostret är fortfarande en plats för pilgrimsfärder och fred, men ön har mycket mer att erbjuda, såsom pittoreska stränder, ett fantastiskt djurliv och den vackra St Columba's Bay.

  Iona har varit ett centrum för den kristna tron sedan 500-talet, men klostret plundrades flera gånger av vikingar mellan 795 och 825. Idag kan du utforska denna heliga plats och den återuppbyggda kyrkan. Det sägs att det ligger 48 skotska kungar begravda på kyrkogården, såväl som irländska och norska kungar – försök att hitta dem.

  Det finns en populär vandringsled upp till Dun I (som uttalas Dun Eee) från klostret. När du når toppen har du kommit till Ionas högsta punkt där du har en utmärkt utsikt över St Columba's Bay och Treshnish Isles. På toppen ska du hålla utkik efter den naturliga vattenkällan, som även är känd som ”Ungdomens källa”, så att du kan skvätta lite av det påstådda mirakulösa vattnet i ansiktet. Den ligger i en klyfta mellan två stenar när du går nerför kullen mot norr.

  Härifrån tar vi oss mot de avlägsna och natursköna öarna Treshnish Isles. De utgör en utmärkande skärgård som ståtar med ett rikt djurliv, såsom häckande lunnefåglar, kolonier av tretåiga måsar, tordmular och sillgrisslor, samt atlantiska gråsälar.

  Även om det finns många grottor på ön Staffa, så är Fingals grotta utan tvekan den kändaste. Den har en otrolig naturlig akustik och Mendelssohn förevigade den i ouvertyren Hebriderna. Basaltpelarna här är den norra förlängningen av Giant’s Causeway i Nordirland. På en lugn och klar dag kan det till och med vara möjligt att stiga iland och se vattnets färg inuti grottan, men dess tornande pelare kan även ses från havet.

  Dag 5
  Iona, Skottland och Staffa, Skottland

  Pilgrimer och lunnefåglar

 • Dag 6
  St. Kilda, Hirta, Skottland

  En UNESCO-skatt som har återlämnats till naturen

  Det går bara beskriva den lilla, klippiga ögruppen St. Kilda på ett sätt: vild. Därför är vårt besök till denna avlägsna och vilda skärgård, med sina hisnande havsklippor, helt och hållet väderberoende.

  St. Kilda har dubbel världsarvsstatus och är ”juvelen i kronan” för bevarandeorganisationen National Trust for Scotland, så du kan se fram emot en upplevelse utöver det vanliga. Öarna och klipporna här utgör resterna från en vulkankrater, vilket har skapat klippavsatser för tusentals häckande sjöfåglar. Dessutom kan man ofta se vikvalar i området. Om du har tur kan du få syn på en i det virvlande vattnet som omger det klippiga landskapet. En gång låg Storbritanniens mest avlägsna ösamhälle här, men befolkningen på Hirta i St. Kildas skärgård evakuerades 1930 på egen förfrågan. Den hade då varit bebodd i 4 000 år. Det lilla museet som finns kvar är ett minne av hur hårt livet var på denna utsatta ö.

  Men när du sätter foten på St. Kilda märker du snart att ön är långt ifrån öde. Här finns en mängd olika sjöfåglar, såsom över 60 000 par havssulor, den näst största kolonin av havssulor i världen. Det finns goda möjligheter att få syn på många andra sjöfåglar, såsom lunnefåglar, stormfåglar, sillgrisslor och tretåiga måsar. Det är därför St. Kilda anses vara en av de viktigaste sjöfågelkolonierna i Europa.

  Förutom fåglar kan du även få syn på andra invånare på ön. Den gamla fårrasen, soayfår, lever vilt här tillsammans med ett antal andra sällsynta arter, såsom St. Kildas inhemska husmus och gärdsmygare. Se till att hålla utkik efter dem.

  Utforska den övergivna byn och se de utmärkande ”cleits”, cirkulära stenbyggnader som användes för att lagra torv, ägg och rökta lunnefåglar, innan du går tillbaka till fartyget och våra lite mindre primitiva matställen.

  *** AV DRIFTSSKÄL KAN ORDNINGEN FÖR STOPPEN KAN ORDNINGEN FÖR STOPPEN VID ST. KILDA OCH STORNOWAY VARIERA

  Dag 6
  St. Kilda, Hirta, Skottland

  En UNESCO-skatt som har återlämnats till naturen

 • Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Yttre Hebridernas huvudstad

  Stornoway är huvudstaden på Lewis & Harris, en ö som är känd för sina orörda stränder, neolitiska platser och tweed-verkstäder. Var beredd att gå tillbaka i tiden när du undersöker de forntida ruinerna och blickar med förundran på Callanish mystiska stående stenar. Detsamma gäller när du utforskar den livliga hamnen och gatorna i öns huvudstad.

  Stornoway var ursprungligen en vikingabosättning och är nu Lewis & Harris huvudstad. Ön har två namn för att ange de norra och södra delarna. Det är den största och nordligaste ön i de Yttre Hebriderna, som även kallas för Western Isles. Besök Lews Castle, ett imponerande slott i nygotisk stil med utsikt över Stornoways hamn. Förutom att besöka slottets museum kan du promenera omkring på dess marker, där du får en oslagbar utsikt över det mörkblå havet. Eller varför inte titta förbi slottets egen whiskybar för en äkta skotsk whisky?

  Harris är känt för sitt ylletyg, tweed, och här finns jackor, byxor och hattar att köpa i butiker på hela ön – de passar utmärkt som presenter eller souvenirer. Efter att ha besökt butiker, museer och gamla slott kan du ta en promenad för att få en nypa frisk luft.

  Men ett besök till Lewis and Harris vore inte komplett utan att se Callanish stående stenar (Calanaispå gaeliska), en magisk ring av monoliter vars ursprung är höljt i dunkel. En annan stämningsfull plats är Blackhouse i Arnol, en helt restaurerad, traditionell bostad med stråtak som ger en fascinerande inblick i det förflutna.

  Om du vill ta en promenad finns det många leder att välja bland, där Lewis är den minst kulliga sträckan. När du utforskar ön ska du hålla utkik efter kronhjortar, örnar, uttrar, havssulor och fjärilar. Den vilda sidan av denna fridfulla ö lockar naturälskare från hela världen.

  *** AV DRIFTSSKÄL KAN ORDNINGEN FÖR STOPPEN KAN ORDNINGEN FÖR STOPPEN VID ST. KILDA OCH STORNOWAY VARIERA

  Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skottland

  Yttre Hebridernas huvudstad

 • Dag 8
  Fort William, Skottland

  Skotska höglandet

  Vi seglar in i Loch Linnhe och njuter av de vackra omgivningarna med berg, kobbar, flodmynningar och sjöar. Vi lägger till vid staden Fort William i höglandet med utsikt över Storbritanniens högsta berg Ben Nevis. Fort William är känt som Storbritanniens huvudstad för friluftsliv och bjuder på fantastisk utsikt över höglandet. En perfekt plats för att utforska området.

  Kring huvudgatan i Fort William finns det mycket intressant att utforska. Vad sägs om St Andrew’s Church, St Mary’s Church och West Highland Museum? Museet kan verka litet, men du kommer att märka att det innehåller ett fascinerande arkiv över lokal historia och massor av artefakter som dokumenterar jakobiterna, soldater som var stationerade här under andra världskriget, och livet i höglandet. Självklart väntar också det tidigare nämnda lokala whiskydestilleriet, som erbjuder sin egen variant av nationaldrycken.

  En kort biltur bort ligger Glen Nevis som erbjuder en av Skottlands bästa korta vandringar: en loop på 6,5 kilometer som börjar i en avskild dalgång, fortsätter genom dramatiska och vackra Nevis Gorge och vidare till det forsande vattenfallet Steall Falls.

  Vid Loch Shiels strand hittar du byn Glenfinnan som är omgiven av berg. Det här var platsen för det andra jakobinska upproret 1745, där Bonnie Prince Charlies ledde 1 200 klanmedlemmar från höglandet i strid. De 30 meter höga ikoniska bågarna i Glenfinnan-viadukten har blivit berömda genom Harry Potter-filmerna, där tåget ”Hogwarts Express” passerar över viadukten.

  Andra sevärdheter i området inkluderar den 100 meter långa kanalen Caledonian Canal och Glen Coe, som bildades vid vulkanisk aktivitet, fick sin form av glaciärer och nu är ett område med enastående naturskönhet.

  Dag 8
  Fort William, Skottland

  Skotska höglandet

 • Dag 9
  Islay, Skottland

  Destillerat skotskt öliv

  Kom i äventyrsstämning när du går iland på en ö som är berömd för sin whisky, sitt djurliv och sina ullplagg.

  Islay kallas ”whiskyön” av goda skäl. Det finns nio verksamma destillerier här och deras torvartade single malt whisky säljs världen över. Islay är en av de större öarna med en 210 km lång kustlinje och många lugna sandstränder. Du kan ge dig ut på fantastiska promenader längs bergsklipporna och det finns en ganska vacker och berömd, men svår golfbana på halvön The Oa.

  Islay har gott om historia, med stående stenar och en stencirkel som visar att ön var bebodd under yngre stenåldern. Islay blev senare känt som Lordship of the Isles och du kan utforska den gåtfulla bosättningen i Finlaggan, som fortfarande är den viktigaste arkeologiska platsen på ön. Det finns även ett antal kelterkors utspridda här.

  Islay är ett djurparadis med över 200 fågelarter, såsom strandskator, havssulor, tärnor och skarvar, samt vråkar, blå kärrhökar och till och med havsörnar. Från stränderna kan man ibland se delfiner och brugd, och har du tur kan du till och med se uttrar.

  Utforska den charmiga lilla staden Bowmore där det finns butiker, en intressant rund kyrka och flera mysiga pubar och restauranger. Det är förmodligen det enda stället i världen du kan beställa en hebridisk pizza, eller ”peat-za”, med krabba och hummer.

  Det finns gott om konsthantverk i Bowmore och du kan besöka krukmakarna, kviltarna och konstnärerna i deras verkstäder. Besök Islay Woollen Mill i närheten av Bridgend, som tillverkade de skotskrutiga kläderna till Mel Gibson i Braveheart och Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Men en resa till Islay vore inte komplett utan ett besök på minst ett av de berömda destillerierna. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg och Bowmore är bland de kändaste.

  Dag 9
  Islay, Skottland

  Destillerat skotskt öliv

 • Dag 10
  Douglas, Isle of Man

  Vikingahistoria på en keltisk ö

  Ta med kamera och ge dig ut på däck när vi åker in till Douglas – denna natursköna färd får inte missas! Vi lägger till vid huvudstaden på Isle of Mans, en udda ö med massor av karaktär. Lär dig mer om öns keltiska arv och vikingaarv, följ dess utveckling till en viktoriansk turistort eller utforska den storslagna kuperade kusten.

  Som ett erkännande av dess mångfaldiga marina och kustnära ekosystem och socioekonomiska egenskaper utnämndes Isle of Man till ett biosfärområde av UNESCO, ”en utbildningsplats för hållbar utveckling”. Utforska geologin, det marina livet och sjöfartshistorien på dess strandlinjer längs någon av öns tre vattenleder.

  Ön är ett paradis för järnvägs- och motorsportentusiaster. Varje år förvandlas ön till ett mekka för motorcyklister när den står värd för Isle of Man TT Race. Du kan stiga ombord på ett historiskt ånglok, en elektrisk spårvagn eller hästspårväg. Eller gör ett besök till det lokala motormuseet och motorcykelmuseet.

  I Douglas kan du få en översikt över öns historia på Manx Museum, ta en promenad genom staden och de lokala omgivningarna efter behag och titta förbi St Thomas' Church för att se de unika och färgglada väggmålningar av John Miller Nicholson.

  Den klippiga udden Douglas Head ligger i närheten och ståtar med en av de bästa utsikterna över ön. Håll utkik efter det slottsliknande landmärket Tower of Refuge i Douglas Bay, som ursprungligen byggdes som en fristad för skeppsvrakoffer. Ta sedan och besök den ovanliga Grand Union Camera Obscura, som har varit en turistattraktion sedan 1892.

  Tvärs över ön från Douglas kan du besöka det imponerande Peel Castle. Slottet var ursprungligen den norska vikingakungen Magnus Barfots fäste under 1000-talet. Det togs sedan över av kristna missionärer och slottet ryktas vara hemsökt. Från slottet kan man ibland se sälar och brugd.

  Dag 10
  Douglas, Isle of Man

  Vikingahistoria på en keltisk ö

 • Dag 11
  Waterford, Irland

  Vikingar i forntida Irland

  Välkommen till den gröna ön. Idag får du gå i land i Irlands äldsta stad som grundades av vikingar på 900-talet vid en grund del av floden Suir. Waterford är en välbevarad och mycket gångvänlig liten stad som är känd för sin vackra kristallproduktion och sina nordiska rötter. Fantastisk gatukonst pryder väggar och hus i denna kulturstad, så glöm inte att ta med kameran.

  Gå runt i området Viking Triangle, som är uppkallat efter den trekantiga formen på de tusenåriga murar som en gång omgav staden. Längs vägen kommer du att gå förbi Reginald's Tower, som erbjuder en fantastisk utsikt från toppen, och Bishop's Palace Museum, en utsökt arkitektonisk juvel som hyser många skatter från Waterfords färgrika förflutna.

  Om du vill fördjupa dig i historien ska du ta dig till museet King of the Vikings som ligger i ett medeltida klosters atmosfäriska ruiner. Du kommer att tas på ett fantastiskt virtuellt verklighetsäventyr med skäggiga krigare, stridsyxor och drakbåtar.

  Besök 1100-talsslottet Kilkenny Castle i närheten, som är ett av de tidigaste normandiska stenslotten, eller njut av det vackra landskapet under en cykeltur längs Waterford Greenway. Ett besök vid Copper Coast UNESCO Geopark erbjuder spektakulär utsikt, slottsruiner och en uråldrig dös.

  Och vi får inte glömma att Waterford är hemvisten för några av världens finaste kristallglas, så ett besök till House of Waterford Crystal Visitor Centre är ett måste. Se även till att besöka en traditionell irländsk pub, såsom The Munster Bar eller The Gingerman innan vi tar oss tillbaka till fartyget.

  Dag 11
  Waterford, Irland

  Vikingar i forntida Irland

 • Dag 12
  Isles of Scilly, England

  Skönhet, historia och ett rikt djurliv

  Denna förtjusande skärgård 50 km utanför Cornwalls spets ståtar med vackra, glesbefolkade och oförstörda öar och holmar. Den brukar liknas vid ett tropiskt paradis, men i skärgården är sjögången ofta krabb. Om havsförhållandena och vädret tillåter tillbringar vi dagen här. Öarna täcks av hedar och är omgivna av magnifika sandstränder, turkosa vatten och rev. De erbjuder dessutom pittoreska kustpromenader.

  Ön Tresco är en perfekt plats att utforska till fots och här finns den berömda Tresco Abbey Gardens med sina 20 000 växter, varav många är subtropiska arter. Du kan även utforska slottsruinerna, Valhalla Museum, som innehåller en udda samling galjonsfigurer, eller promenera längs de vita sandstränderna. Om vädret tillåter så är vår målsättning att rengöra stranden på denna charmiga ö.

  Vi kommer att dela upp tiden i området och du kan också välja att besöka St. Mary’s – den största ön – med sina klippiga vikar, arkeologiska platser och charmiga Hugh Town. Utforska staden och provsmaka de färskfångade skaldjuren medan du njuter av öns behagliga utsikt.

  Det finns många andra saker att se och göra på St Mary's, såsom att besöka Phoenix Craft Studios, som är ett kooperativ med enskilda konstnärer och tillverkare, gå runt och titta i Tamarisk Gallery eller stanna till vid Longstone Café för ett gräddte eller lite lunch.

  Du kan också följa med på en av våra valbara landstigningar runt öarna där du besöker skeppsvrak, spanar på sälar som ligger på klipporna och åker till fågelreservatet Annet för att titta på lunnefåglar och en mängd andra häckande sjöfåglar.

  Dag 12
  Isles of Scilly, England

  Skönhet, historia och ett rikt djurliv

 • Dag 13
  Fowey, England

  Utforskning vid flodstranden

  Den historiska hamnstaden Fowey ligger i ett mycket naturskönt område, vid den västra sidan av Fowey-estuariet, en översvämmad dal som skapades av smältvatten efter den senaste istiden.

  Utforska detta spännande område till fots och vandra längs den panoramiska Gribbin Head på västra sidan där båken Gribbin Headland Daymark uppfördes 1832 för att underlätta navigeringen. Det finns många andra tillgängliga promenadstigar, bland annat ”Hall Walk” längs Pont Pill-bukten eller längs esplanaden till Readymoney Cove och St Catherine’s Castle.

  Dag 13
  Fowey, England

  Utforskning vid flodstranden

 • Dag 14
  Portland, England

  Paradiset för fågelskådare

  Mitt i UNESCO-världsarvet Jurassic Coast, ett område som är känt för sin naturliga skönhet och historiska kulturarv, ligger Portland – ett resmål med mängder av intresse och historia. Här finns lugna vikar, nedlagda stenbrott och en rik och fascinerande historia samt några av Storbritanniens vackraste utsikter. Området är även en fristad för djurlivet.

  Isle of Portland är en halvö som ligger vid den sydligaste punkten i grevskapet Dorset. Den smala sandtungan Chesil Beach förbinder Portland med fastlandet och semesterorten Weymouth. Nästan 300 fågelarter, över 30 olika fjärilsarter och 720 olika sorters mal har gjort att ​Chesil Beach och Fleet lagoon har internationell betydelse för bevarandet av detta djurliv. Portland är en viktig plats för flyttfåglar och ger fågelskådare möjligheten att titta på ovanliga arter.

  Dag 14
  Portland, England

  Paradiset för fågelskådare

 • Dag 15
  Dover, England

  Tillbaka till Dover

  När Dovers vita klippor kommer inom synhåll har vi nått slutet på denna fascinerande upptäcktsresa längs Brittiska öarna. När vi lägger till i stadens hamn är det dags att ta farväl av MS Maud och alla som har gjort din expedition så minnesvärd.

  Dag 15
  Dover, England

  Tillbaka till Dover

Avresor

2022

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
27.
Juli:
25.

Aktuella erbjudanden och rabatter

 • Boka tryggt

  Vår populära Boka tryggt-policy är tillbaka, vilket betyder att du kan känna dig trygg inför ditt nästa äventyr tillsammans med oss.
  Policyn gäller alla nya bokningar som görs mellan 16 februari 2022 och 30 juni 2022 samt för expeditionskryssningar som avgår senast 31 december 2022.
  Läs mer och beställ
 • Singelerbjudande vid utvalda avgångar

  Vill du resa på egen hand? På utvalda avgångar på våra expeditionsresor behöver du inte betala tillägg på din hytt om du vill resa själv.
  Läs mer och beställ

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi färdas i avlägsna vatten med mycket begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller föreläsningar i olika ämnen
 • Tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek, biologiska och geologiska mikroskop och prover
 • Program där gästerna får möjlighet att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inom- och utomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Landstigningar med vår flotta av små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotograferna hjälper dig med kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Spabehandlingar

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

***AV DRIFTSSKÄL KAN ORDNINGEN FÖR STOPPEN KAN ORDNINGEN FÖR STOPPEN VID ST. KILDA OCH STORNOWAY VARIERA

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Maud

Byggd år 2003
Varv Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Sängar 500
Bruttodräktighet 16 151 ton
Längd 135,75 m
Däcksbalk 21,5 m
Hastighet 15 knop

MS Maud kallades förut MS Midnatsol och lämpar sig väl för en expeditionskryssning.

Läs mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: