Öhoppning i Nordatlanten – Brittiska öarna, Färöarna och Island (norrgående)

Öhoppning i Nordatlanten – Brittiska öarna, Färöarna och Island (norrgående)

Öhoppning i Nordatlanten – Brittiska öarna, Färöarna och Island (norrgående)

Öhoppning i Nordatlanten – Brittiska öarna, Färöarna och Island (norrgående)

Reseinformation 13 dagar MS Maud
Avresa
26 juni 2024
Pris från
kr 52 197
Frukost, lunch och middag ingår

Djurliv, forntida civilisationer och vardagen i Nordatlanten

Historiska platser och modern vardag

Res till den isländska huvudstaden från Dover via avlägsna och vilda öar i Nordatlanten. Utforska spännande huvudstäder, stenåldersplatser, blomstrande öar och små byar med influenser från vikingatiden medan sommarsolen värmer upp dessa vatten.

Djurliv och vidsträckta vyer

Sjöfåglar och marina djur frodas under Nordatlantens vidsträckta himmel. Upplev höga klippor fulla av sjöfåglar och spana efter valar och delfiner i vattnet, antingen i en expeditionsbåt, ombord på MS Maud eller till fots.

OBSERVERA! Våra expeditioner bjuder – i sann upptäckaranda – på stopp vid avlägsna platser. Aktuella havsförhållanden kring dessa isolerade platser kan göra det omöjligt att lägga till i hamnen. Därför använder vi ibland våra små expeditionsbåtar för att ta oss iland.

Öhoppning i Nordatlanten – Brittiska öarna, Färöarna och Island (norrgående) Öhoppning i Nordatlanten – Brittiska öarna, Färöarna och Island (norrgående)
 • Dag 1
  Dover

  Avgång från Dover

  26 juni 2024

  Början på ditt äventyr

  Expeditionskryssningen börjar i Dover. Om du har tid, ta en promenad längs St. Margarets Bays vita klippor för en underbar utsikt över kusten och den Engelska kanalen som glittrar nedanför innan du går ombord på MS Maud.

  När du har hämtat ut din expeditionsjacka och gjort dig hemmastadd i hytten får du träffa expeditionsteamet som fungerar som både värdar och guider under resan. Därefter är det dags att njuta av den första middagen ombord – äventyret har börjat.

  Dag 1
  Dover

  Avgång från Dover

 • Dag 2
  Till havs

  Koppla av ute på havet

  27 juni 2024

  Bekanta dig med ditt basläger till havs

  Njut av en fantastisk dag på fartyget med gott om saker att göra. Beundra utsikten från MS Mauds observationsdäck, besök fartygets vetenskapscenter för att lära dig mer om kommande resmål, träna i gymmet eller sjunk ned i badtunnorna.

  Om du är intresserad av fotografering kan du få tips från fartygets fotograf hur du bäst fångar djurlivet och landskapen på bild. I Explorer Lounge kan du koppla av med en bra bok eller se världen passera förbi utanför fönstren.

  Eller varför inte lyssna till de föreläsningar som expeditionsteamet håller där de delar med sig av sina kunskaper om platserna vi besöker.

  Dag 2
  Till havs

  Koppla av ute på havet

 • Dag 3
  Edinburgh

  Skottlands kronjuvel

  28 juni 2024

  Upptäck charmen i den mycket omtyckta staden Edinburgh

  Edinburgh är den näst mest besökta staden i Storbritannien efter London, och du kommer snart att förstå varför. Den skotska huvudstaden genomsyras av historia och har en levande kulturscen med en perfekt balans mellan traditionellt och modernt.

  Promenera längs smala gränder och eleganta huslängor eller titta in i någon av Edinburghs alla butiker, barer och restauranger. Få en fantastisk utsikt över staden från Edinburgh Castle där du även kan se Skottlands kronjuveler och den berömda Stone of Destiny.

  Dag 3
  Edinburgh

  Skottlands kronjuvel

 • Dag 4
  Orkneyöarna

  Orkneyöarnas höjdpunkter

  29 juni 2024

  Upptäck öarnas historia, djurliv och whisky

  Orkneyöarnas största stad, Kirkwall, är en plats med influenser från flera tidsperioder, från vikingarna till andra världskriget.

  Besök den ståtliga Sankt Magnus-katedralen och närliggande Earl’s Palace för att se ruinerna av en tidigare renässansbyggnad i den fornnordiska stadskärnan. Whiskyälskare kan även njuta av superb single malt-whisky på destillerierna Kirkwall’s Highland Park och Scapa.

  Utforska den förhistoriska bosättningen Skara Brae och se de mystiska stenarna Stones of Stenness och Ring of Brodgar som tillsammans utgör Orkneyöarnas världsarv från yngre stenåldern.

  Kring Orkneyöarna finns dessutom en mängd sjöfåglar, såsom lunnefågel, havssula, grissla, tretåig mås och örn. Glöm inte att hålla utkik efter delfiner, valar och späckhuggare.

  Dag 4
  Orkneyöarna

  Orkneyöarnas höjdpunkter

 • Dag 5
  Fair Isle

  Avlägsna Fair Isle

  30 juni 2024

  En naturskön plats för fågelfantaster

  Vår resa fortsätter mot Shetlandsöarna och avlägsna Fair Isle, en plats känd för sina fåglar och stickade kläder.

  Här finns 27 olika fågelarter, vilket gör att ön lockar till sig både fågelskådare och naturfotografer. Öns klippor i röd sandsten, gröna fält och hedar är dessutom en viktig plats för migrerande sjöfåglar.

  Här försöker vi gå iland för att vandra till en vackert belägen fyr tillsammans med expeditionsteamet. Det lokala museet bjuder på fascinerande fakta om liv och historia i ösamhället med 65 invånare. Du kan även stödja lokalbefolkningen genom att köpa stickade kläder direkt från öns tillverkare.

  Om vi inte kan gå iland får du i stället njuta av en naturskön rundtur.

  Dag 5
  Fair Isle

  Avlägsna Fair Isle

 • Dag 6
  Lerwick

  Shetlandsöarnas huvudstad

  1 juli 2024

  Upplev livet i huvudstaden på Skottlands nordligaste bebodda öar

  Vi lägger till utanför Lerwick, Shetlandsöarnas huvudstad, för att utforska detta trevliga fiskeläge med viktorianska influenser.

  Promenera längs de smala gatorna och besök små butiker där du kan handla whisky, ulltröjor och fudge. Nere vid vattnet ligger Shetlandsmuseet som återger regionens långa historia. Fästningen Fort Charlotte och det imponerande stadshuset ligger också i närheten.

  På ön finns även fascinerande byar från järnåldern och Croft House-museet, som ger dig en inblick i torparnas strävsamma liv.

  Ta med kikaren eftersom vi kan få syn på sälar och fåglar längs Lerwicks stränder, däribland smålom, rödbena och spovar.

  Dag 6
  Lerwick

  Shetlandsöarnas huvudstad

 • Dag 7
  Shetlandsöarna

  Shetlandsöarnas vildmark

  2 juli 2024

  Sjöfåglar och vikingar på norra Shetlandsöarna

  Norra Shetlandsöarna är Storbritanniens nordligaste region. I detta avlägsna område utforskar vi beroende på vad årstiden har att erbjuda och rådande väderförhållanden.

  Det kan hända att vi besöker charmiga Haroldswick på ön Unst, den plats där vikingarna sägs ha anlänt först på Brittiska öarna. I byn finns rekonstruktioner av ett långhus och ett fartyg från vikingatiden samt gravplatsen man länge trodde tillhörde Harald Hårfager – vikingakungen som gett Haroldswick ortens namn.

  Vi kanske även ger oss ut med våra små expeditionsbåtar för att utforska vikar som ligger undangömda under de höga klipporna. Glöm inte att ta med kikaren för att spana på tusentals häckande sjöfåglar – däribland stormfåglar, lunnefåglar, skarvar och havssulor – vid Storbritanniens nordligaste punkt, klipporna i Hermaness naturreservat.

  Dag 7
  Shetlandsöarna

  Shetlandsöarnas vildmark

 • Dag 8
  Tórshavn

  900-talsstaden Tórshavn

  3 juli 2024

  Besök Streymoy på Färöarna

  På Streymoy, den största av Färöarna, ligger Tórshavn. Staden, som grundades av nordmän på 900-talet, är en av norra Europas äldsta huvudstäder.

  Strosa längs de slingriga kullerstensgränderna och stadens färgstarka byggnader med grästak. På Tórshavns museer kan du lära dig mer om stadens historia samt Färöarnas flora, fauna och geologi.

  En dryg kilometer norr om staden får du bevittna hur strömmarna från vattenfallet Svartifoss kraschar ned i de mosstäckta stenarna. Håll utkik efter ejder och färöisk stare med sina beige vingar när du promenerar längs vattnet.

  Dag 8
  Tórshavn

  900-talsstaden Tórshavn

 • Dag 9
  Runavik

  Avlägsna Runavik

  4 juli 2024

  Utforska vilda, kuperade Eysturoy

  Vi lämnar Tórshavn och beger oss till det lilla samhället Runavík på ön Eysturoy, öster om fjorden Skálafjørður. Staden har fungerat som en fristad för fartyg under hundratals år. Här brukade också vikingarna lägga till.

  Följ med expeditionsteamet på en kajaktur på Färöarnas längsta fjord, Skálafjørður, eller ge dig ut på en av alla vandringsleder. Du kan till exempel gå den relativt lätta leden genom de ljungtäckta hedarna kring sjön Toftavatn, som är känd för sitt fågelliv. Du kan även ta dig upp på den närliggande höjden för en underbar utsikt över de gröna bergstopparna.

  Dag 9
  Runavik

  Avlägsna Runavik

 • Dag 10
  Till havs

  En avslappnande dag till havs

  5 juli 2024

  Njut av en avkopplande dag till havs när vi sätter kurs mot Island

  När vi beger oss mot Heimaey finns tid att koppla av och prata om resans alla äventyr med dina medresenärer. Håll utkik efter det marina djurlivet och regionens alla sjöfåglar medan du är ute på däck – till och med i lugn och ro från badtunnan.

  Följ med expeditionsteamet till fartygets vetenskapscenter och lyssna när de berättar mer om nästa del av vår resa på Island. Lär dig om öns landskap, kultur och folktro, bland annat det isländska huldufólkir, ”det gömda folket”.

  Dag 10
  Till havs

  En avslappnande dag till havs

 • Dag 11
  Heimaey

  Heimaeys explosiva förflutna

  6 juli 2024

  Valar, lunnefåglar och ett dramatiskt vulkanutbrott

  Den näst sista ön på vår expeditionskryssning är Heimaey, belägen utanför Islands sydkust. Det är den enda bebodda ön i Västmannaöarnas skärgård.

  Heimaey har ett fascinerande förflutet med inslag av förrymda slavar, mord, hämnd, magi och pirater. Ön är dessutom fortfarande ärrad av det kraftiga vulkanutbrott som nästan ödelade den 1973.

  Besök Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary, och gå på en vandringstur för att spana efter några av de åtta miljoner lunnefåglar som häckar vid Stórhöfði varje sommar. Missa inte vulkanen Eldfell – ”eldberget”. Vandringen till toppen bjuder på en underbar utsikt över omgivningen.

  Dag 11
  Heimaey

  Heimaeys explosiva förflutna

 • Dag 12
  Stykkisholmur

  Halvön Snæfellsnes

  7 juli 2024

  Spektakulära Snæfellsnes

  Det är som att tiden har stått still i Stykkishólmur, det lilla fiskeläget i viken Breiðafjörður där de färgglada husen står i stark kontrast till bergen i bakgrunden.

  På halvöns västra spets ligger Snæfellsnes nationalpark med den imponerande, istäckta stratovulkanen Snæfellsjökull. Parken har fått smeknamnet ”Island i miniatyr” tack vare sina olika vulkanlandskap.

  I nationalparken kan du besöka den svarta sandstranden Djúpalónssandur och basaltklipporna Lóndrangar. Du kan också ta en snövessla till toppen av Snæfellsjökull eller följa med på en guidad kustvandring där vi besöker glaciärgrottor.

  Dag 12
  Stykkisholmur

  Halvön Snæfellsnes

 • Dag 13
  Reykjavík

  Reykjavík och vidare

  8 juli 2024

  Njut av Reykjavík på egen hand

  Vår öhoppningsexpedition närmar sig sitt slut, men du har fortfarande ett resmål kvar att utforska, nämligen huvudstaden Reykjavík, som är fylld av konst, kultur och historia.

  Ta en promenad längs Laugavegurs butiker och gallerier, besök den vackra katedralen Hallgrímskirkja eller upptäck Reykjavíks konstmuseum. Det finns massor att se och göra i denna trevliga, lättillgängliga stad.

  Du kan också boka vårt efterprogram för att utforska Islands vackra sydkust med vattenfall, svarta sandstränder, geotermiska källor och majestätiska berg.

  Dag 13
  Reykjavík

  Reykjavík och vidare

Avresor

2024

 • januari
 • februari
 • mars
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
26.

Vad som ingår

Inkluderat i din resa

Expeditionskryssning

 • Resa i vald hyttkategori
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker* på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster i svit
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord
 • Kostnadsfri, återanvändbar vattenflaska
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Observera att wifi och mobiltäckning är väldigt begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds.

*Husets öl och vin, läsk samt mineralvatten

Aktiviteter ombord

 • Föreläsningar och diskussioner med experter från expeditionsteamet
 • Full tillgång till vårt vetenskapscenter, omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program där resenärerna kan hjälpa till i pågående forskningsprojekt
 • Tips och tekniker kring hur du fotar landskap och djurliv av fotografen ombord
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella dagliga genomgångar med besättningen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Hjälp av våra expeditionsfotografer ombord

Observera:

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väderförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Tillvalsutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Ditt fartyg

MS Maud

Byggd år 2003
Varv Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerarkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Sängar 500
Bruttodräktighet 16 151 ton
Längd 135,75 m
Däcksbalk 21,5 m
Hastighet 15 knop

MS Maud kallades förut MS Midnatsol och lämpar sig väl för en expeditionskryssning.

Läs mer om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: