Skotska öar – Öhoppning i Hebriderna

Skotska öar – Öhoppning i Hebriderna

Skotska öar – Öhoppning i Hebriderna

Skotska öar – Öhoppning i Hebriderna

Reseinformation 11 dagar MS Spitsbergen
Avresor
14 april 2023
24 april 2023
4 maj 2023
Pris från
kr 36 966
Frukost, lunch och middag ingår

Följ med oss på ett äventyr i Hebriderna när vi besöker några av de mest avlägsna, romantiska och vackra öarna ombord på vårt expeditionsfartyg MS Spitsbergen.

Äventyr i din egen takt

Vi ser till att dra nytta av fartygets flotta med små expeditionsbåtar för att du ska få en tillfredsställande och minnesvärd resa. Det finns gott om möjligheter att utforska avlägsna öar i din egen takt medan du är omgiven av den vilda skönheten i naturen på inre och yttre Hebriderna.

När vi lämnar Glasgow gör vi vårt första stopp i Arran, som är känt som ett Skottland i miniatyr, innan vi fortsätter till Islay med sina nio whiskydestillerier. Det mystiska Iona väntar på oss innan vi beger oss till obebodda Treshnish Isles med sitt djurliv. St. Kilda finns med på UNESCO:s världsarvslista, och efter att alla människor lämnat platsen har den hänförande naturen tagit över igen.

Öresa

Vi vänder österut igen och besöker Stornoway för att se hur det unika Harris-tweedtyget vävs innan vi lägger till vid Shiant Isles med sitt fantastiska djurliv. Sedan väntar vandring längs Loch Coruisks dramatiska stränder på Skye med sina berg innan vi seglar till den klippiga ön Eigg och det färgstarka Tobermory på Isle of Mull.

Under den sista delen av resan njuter vi av Colonsays orörda skönhet innan vi återvänder till hamnen i den stilsäkra staden Glasgow. Under resan kommer vårt kunniga expeditionsteam hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din öhoppningsresa.

Skotska öar – Öhoppning i Hebriderna Skotska öar – Öhoppning i Hebriderna
 • Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skottland

  ”Dear Green Place”

  Preliminär avgångstid: 22:00

  Vår expedition på de skotska öarna börjar i Glasgow. Mot en fond av utsökt viktoriansk arkitektur har Glasgow återuppfunnit sig själv som en stilig och spännande stad full av museer, gallerior och livliga tillhåll för att äta, dricka och shoppa. Det här är definitivt en stad du kommer att vilja se mer av om du har tid över dagen innan ombordstigning.

  Ditt bekväma expeditionsfartyg MS Spitsbergen ligger redo och väntar på dig. När du har gått ombord och checkat in får du din kostnadsfria vind- och vattentäta expeditionsjacka som kan komma väl till pass i det oförutsägbara vädret. Det kommer att finnas tid över till att göra dig hemmastadd i hytten och utforska fartyget innan det är dags att gå på den obligatoriska säkerhetsgenomgången.

  Du kommer att hälsas välkommen av det trevliga expeditionsteamet. De kommer att förbereda dig inför de spännande dagar som väntar, men först och främst kommer de att gå igenom viktiga hälso- och säkerhetsprinciper för att säkerställa att du och dina medresenärer håller er säkra under hela kryssningen.

  Därefter lättar vi ankar! MS Spitsbergen kommer att segla från Glasgow och norrut ut i Atlanten på vår rundresa för att utforska de avlägsna skotska öarna.

  Slappna av på däck och bekanta dig med de olika områdena på fartyget som blir ditt hem under de kommande 11 dagarna. Njut av din första middag ombord i någon av de utmärkta restaurangerna och se fram emot många utsökta måltider under resans gång. Höj ditt glas med kaptenen och besättningen när de skålar för en trevlig expedition tillsammans.

  Observera att eftersom detta är en expeditionskryssning kan turordningen för våra uppehåll ändras på grund av lokala omständigheter.

  Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skottland

  ”Dear Green Place”

 • Dag 2
  Isle of Arran, Skottland

  Ett Skottland i miniatyr

  Den skyddade ön värms av Nordatlantiska strömmen och de höga topparna utgör en fristad för djurlivet. Dramatiska berg, ett distinkt destilleri och fina vandringsleder gör att den här platsen brukar beskrivas som ett Skottland i miniatyr. Staden Brodick har ett slott i röd sandsten från 1500-talet och slottsruinerna i Lochranza var en gång i tiden ett centrum för jakt.

  När du kliver i land på den vackra ön Arran kommer du att mötas av en unik atmosfär. Den är mer skyddad än de yttre skotska öarna och Arran är täckt av lila ljung med gröna och bruna låga kullar. Mängder av bäckar och små floder förser landskapet med vatten. Medan du befinner dig här är vandring ett måste och Goat Fell hör till en av de populäraste rutterna.

  Brodick Castle och dess trädgårdar har utsikt över Firth of Clyde i öns huvudort och skapar en känsla av svunna tiders aristokratiska liv. Det här är sinnebilden av slottsmiljö på en ö och på ägorna finns skog och en trädgård att utforska och njuta av.

  Lite längre bort finns stencirkeln Machrie Moor. Heden är täckt av neolitiska skatter som gravhögar, hällkistor och resta stenar, men det är stencirkeln som lockar flest besökare. Häpna över de stående stenskivorna och de färdigheter som måste ha krävts för att placera dem där en gång i tiden.

  Fortsätt vidare till Isle of Arran Distillery för en guidad tur genom produktionsprocessen som avslutas med att provsmaka den distinkta malten. Varje malt är unik, och grunden till Arrans whisky är rent källvatten som flödar nedför sex vattenfall innan det når destilleriet. Passa på att prova det!

  När du reser runt på ön kan du hoppas på att få syn på de fem främsta attraktionerna bland Skottlands fauna: kungsörn, kronhjort, ekorre, utter och säl. Samtliga finns på Arran.

  • Inkluderad Brodick Castle med buss
  Dag 2
  Isle of Arran, Skottland

  Ett Skottland i miniatyr

 • Dag 3
  Islay, Skottland

  Den skotska whiskyns land

  Kom i upptäckarstämning när du går iland på en ö som är berömd för sin whisky, sitt djurliv och sina ullplagg.

  Islay kallas ”whiskyön” av goda skäl. Det finns nio verksamma destillerier här och deras torvartade single malt whisky säljs världen över. Islay är en av de större öarna med en 210 km lång kustlinje och en mängd lugna sandstränder.

  Islay har en rik historia, med forntida monoliter och en stencirkel som bevisar att ön var bebodd under yngre stenåldern. Islay blev senare känd som Lordship of the Isles och du kan utforska den gåtfulla bosättningen i Finlaggan, som fortfarande är den viktigaste arkeologiska platsen på ön. Det finns även ett antal kelterkors utspridda runt omkring.

  Islay är ett djurparadis med över 200 fågelarter, såsom strandskator, havssulor, tärnor och skarvar, samt vråkar, blå kärrhökar och till och med kungsörnar. Från stränderna kan man ibland se delfiner och brugd, och har du tur kan du till och med få se uttrar.

  Utforska den charmiga lilla staden Bowmore där det finns butiker, en intressant rund kyrka och flera mysiga pubar och restauranger. Det är förmodligen det enda stället i världen du kan beställa en hebridisk pizza, eller ”peat-za”, med krabba och hummer.

  Det finns gott om konsthantverk i Bowmore och du kan besöka krukmakarna, kviltarna och konstnärerna i deras verkstäder. Besök Islay Woollen Mill i närheten av Bridgend, som tillverkade de skotskrutiga kläderna till Mel Gibson i Braveheart och Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Men en resa till Islay vore inte komplett utan ett besök på minst ett av de berömda destillerierna. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg och Bowmore är bland de kändaste.

  • Inkluderad Vandring längs Islay Coast
  Dag 3
  Islay, Skottland

  Den skotska whiskyns land

 • Dag 4
  Isle of Gigha, Skottland

  ”The Good Isle”

  Lilla Gigha (uttalas: Gee’a) är en sandtäckt bit av paradiset. Den har fått smeknamnet ”Good Isle” och ägs av de 163 personer som bor här med målsättningen att uppnå ”det goda livet”. Här finns fridfulla stränder, avslappnade vandringsmöjligheter och vackra vyer.

  Det finns bara en by på Gigha: Ardminish på östkusten. Besök Achamore House en dryg kilometer söderut. Byggnaden är omgiven av en 50 tunnland stor skogsträdgård och var en gång i tiden Sir James Horlicks hem. Sir James skapade en färgstark och imponerande samling av rhododendron och låg även bakom den populära maltdrycken Horlicks.

  Vandra längs kusten och besök några av vikarna med sin vita sand. När du börjar känna dig hungrig kan du besöka pittoreska restaurangen The Boathouse för en lunch. Den prisbelönta krogen är belägen precis vid vattnet och kocken serverar en mängd delikata rätter med färsk fisk och skaldjur från Skottland som kombineras med en utmärkt vinlista.

  Gigha är en liten ö – bara knappt 10 kilometer lång – och det är lätt att ta sig fram till fots. Om det finns möjlighet att hyra en cykel i byns butik är det riktigt kul att uppleva ön på två hjul. Kanske vill du besöka de två tvillingstränderna Bagh Rubha Ruaidh och Bagh na Doirlinne med turkost vatten och fantastisk utsikt.

  Innan vi återvänder till fartyget kan du passa på att köpa lokala snacks och godsaker som säljs i lådor längs vägkanten över hela ön och i butiken i byn. Den välkomnande lokalbefolkningen producerar också en karaktäristisk vaxad fruktost som du bara måste prova!

  • Inkluderad Achamore Gardens
  Dag 4
  Isle of Gigha, Skottland

  ”The Good Isle”

 • Dag 5
  Isle of Iona och Treshnish Isles, Skottland

  Pilgrimer och lunnefåglar

  Iona är känt för sina mystiska kristna kopplingar och är en fridfull liten ö utanför Isle of Mulls kust i Inre Hebriderna. Det restaurerade klostret är fortfarande en plats för pilgrimsfärder och fred, men ön har mycket mer att erbjuda, såsom pittoreska stränder, ett fantastiskt djurliv och den vackra St Columba's Bay.

  Iona har varit ett centrum för den kristna tron sedan 500-talet, men klostret plundrades flera gånger av vikingar mellan 795 och 825. Idag kan du utforska denna heliga plats och den återuppbyggda kyrkan. Det sägs att det ligger 48 skotska kungar begravda på kyrkogården, och även irländska och norska kungar – försök att hitta dem!

  Det finns en populär vandringsled upp till Dun I från klostret. När du når toppen har du kommit till Ionas högsta punkt där du har utmärkt utsikt över St Columba’s Bay och Treshnish Isles. Håll utkik efter den naturliga vattenkällan, som även är känd som ”Ungdomens källa”, så att du kan skvätta lite av det påstått mirakulösa vattnet i ansiktet. Den ligger i en klyfta mellan två stenar när du går nerför kullen mot norr.

  Härnäst kommer vi att utforska de avlägsna och natursköna öarna Treshnish Isles. De distinkta skären ståtar med ett rikt djurliv, såsom häckande lunnefåglar, kolonier av tretåiga måsar, tordmular och sillgrisslor, samt atlantiska gråsälar. Visste du att lunnefåglar kan leva i mer än 30 år?

  Även om det finns många grottor på ön Staffa, så är Fingals grotta utan tvekan den kändaste. Den har en otrolig naturlig akustik och Mendelssohn förevigade den i ouvertyren Hebriderna. Basaltpelarna här är den norra förlängningen av Giant’s Causeway i Nordirland. På en lugn och klar dag kan det till och med vara möjligt att stiga iland och se vattnets färg inuti grottan, men dess tornande pelare kan även ses från havet.

  • Inkluderad Iona Abbey Free Flow
  Dag 5
  Isle of Iona och Treshnish Isles, Skottland

  Pilgrimer och lunnefåglar

 • Dag 6
  St. Kilda, Hirta, Skottland

  Utforska St. Kilda

  Det går bara beskriva den lilla, klippiga ögruppen St. Kilda på ett sätt: vild. Vårt besök i denna avlägsna och vilda skärgård, med sina hisnande havsklippor, är helt och hållet väderberoende.

  St. Kilda har dubbel världsarvsstatus och är ”juvelen i kronan” för bevarandeorganisationen National Trust for Scotland, så du kan se fram emot en upplevelse utöver det vanliga. Öarna och klipporna här utgör resterna från en vulkankrater, vilket har skapat klippavsatser för tusentals häckande sjöfåglar. Vikvalar kan ofta ses i de virvlande vattnen som omger de klippiga avsatserna i havet.

  En gång låg Storbritanniens mest avlägsna ösamhälle här, men befolkningen på Hirta i St. Kildas skärgård evakuerades 1930 på egen förfrågan. Den hade då varit bebodd i 4 000 år. Det lilla museet som finns kvar är ett minne av hur hårt livet var på denna utsatta ö.

  Men när du sätter foten på St. Kilda märker du snart att ön är långt ifrån öde. Här finns en mängd olika sjöfåglar, såsom över 60 000 par havssulor, den näst största kolonin av havssulor i världen. Chanserna är stora att du kommer att få se många olika sjöfåglar. Till dessa hör lunnefågel, stormfågel, sillgrissla och tretåig mås. Du kommer att bli varse om varför St. Kilda betraktas som en av de viktigaste sjöfågelkolonierna i Europa.

  Förutom fåglar kan du även få syn på andra invånare på ön. Den gamla fårrasen, soayfår, lever vilt här tillsammans med ett antal andra sällsynta arter, såsom St. Kildas inhemska husmus och gärdsmygare. Se till att hålla utkik efter dem.

  Utforska den övergivna byn och se de utmärkande ”cleits”, cirkulära stenbyggnader som användes för att lagra torv, ägg och rökta lunnefåglar, innan du återvänder till MS Spitsbergen och våra, något trevligare, menyer.

  • Inkluderad Landstigning i naturen på St Kilda
  Dag 6
  St. Kilda, Hirta, Skottland

  Utforska St. Kilda

 • Dag 7
  Stornoway och Shiant Isles, Skottland

  Yttre Hebridernas huvudstad

  Ön Lewis och Harris är känd för sina orörda stränder, neolitiska platser och sin tweed-tillverkning. Stornoway var ursprungligen en vikingabosättning och är nu Lewis and Harris huvudstad. Ön har två namn för att ange de norra och södra delarna. Det är den största och nordligaste ön i de Yttre Hebriderna.

  Besök Lews Castle, ett imponerande slott i nygotisk stil med utsikt över Stornoways hamn. Här kan du promenera runt på ägorna och få oslagbar utsikt över det djupblå vattnet. Eller varför inte göra ett besök i slottets egen whiskybar och ta ett litet glas.

  Harris är känt för sin tweed i ylle, och här finns jackor, byxor och hattar att köpa i butiker på hela ön – perfekta presenter eller souvenirer. Efter att ha besökt butiker, museer och gamla slott kan du ta en promenad för att få en nypa frisk luft.

  Men ett besök till Lewis and Harris vore inte komplett utan att se Callanish stående stenar (Calanaispå gaeliska), en magisk ring av monoliter vars ursprung är höljt i dunkel.

  Senare under eftermiddagen utforskar vi Shiant Isles, en liten skärgård i sundet The Minch. Det finns bara en beboelig byggnad här i form av en enkel stuga för övernattning. Öarna har varit i privat ägo sedan 1937 och det vilda och vackra landskapet är en av de viktigaste häckningsplatserna för sjöfåglar i Europa.

  Hundratusentals sjöfåglar anländer här varje vår och sommar för att häcka. 10 procent av lunnefåglarna och 7 procent av tordmularna i Storbritannien beger sig hit. Här finns också toppskarv, ejder, stormfågel och grissla. Vid den här tiden på året kan du se mängder av fåglar i vattnen kring öarna och på de vulkaniska klippkanterna. Håll utkik efter ”översittaren” bland sjöfåglar: storlabben.

  • Inkluderad Promenad till Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway och Shiant Isles, Skottland

  Yttre Hebridernas huvudstad

 • Dag 8
  Loch Scavaig och Isle of Eigg, Skottland.

  Loch Coruisks skönhet

  Under Cuillin Mountains dramatiska toppar ligger sjön Loch Scavaig som leder till en av de vackraste och mest dramatiska sötvattenssjöarna i Skottland – Loch Coruisk. Turner har förevigat den med en målning och det här var ett populärt resmål för viktorianerna. En mäktig och romantisk plats som kommer att få hjärtat att bulta.

  Du kommer att behöva dina vandringskängor för att ta dig fram på den bitvis blöta och mjuka marken, men det finns mängder av fina vandringsleder längs sjön. Namnet Coruisk betyder ”vattenfylld kittel”, och det är inte omöjligt att det kommer att kännas som att du är med i en fantasyfilm när du står vid sjöns strand. Sjön är omgiven av brokiga toppar på tre sidor, vilket skapar känslan av att befinna sig i en förlorad värld. Poeten Tennyson beskrev det här som ”den vildaste platsen i Höglandet”.

  Därefter beger vi oss till den avlägsna och klippiga ön Eigg. Det här är en av Western Isles minst besökta öar. Ön är bara 8 kilometer lång och 5 kilometer bred. Den har en fascinerande historia som sträcker sig 8 000 år tillbaka i tiden och utgör hemvist för ett fantastiskt djurliv.

  Eigg har varit bebodd i över 8 000 år och ön ägs nu av lokalbefolkningen. Här finns fort från järnåldern, en kyrka från 500-talet och en intressant och turbulent klanhistoria som är värd att fördjupa sig i.

  Fågelskådare kommer att få sitt lystmäte. 130 fågelarter har setts här. Här kan du få syn på kungsörn, havsörn, islom och buskskvätta. Längs stränderna syns ofta sälar, delfiner och tumlare.

  Njut av promenader längs vita sandstränder på platser som Laig Bay eller gör en längre vandring till en kvartstäckt strand där det låter som att sanden sjunger! Under molnfria dagar kan du ta dig till toppen av An Sgurr, en stenig höjd som dominerar öns landskap. Du kommer att belönas med fantastisk utsikt över sundet The Minch och Yttre Hebriderna.

  • Inkluderad Eigg Naturlandstigning
  • Inkluderad Landstigning och vandring i Loch Scavaig
  Dag 8
  Loch Scavaig och Isle of Eigg, Skottland.

  Loch Coruisks skönhet

 • Dag 9
  Sundet The Mull, Skottland

  Stridande klaner

  I dag lägger vi till i Sound of Mull där vi får möjlighet att utforska den pittoreska staden Tobermory på Isle of Mull och Loch Sunart.

  Isle of Mull är en stor ö med böljande hedar, små byar och slott. Tobermory är en charmig djuphamn för fiskebåtar och huvudort på ön. Samhället sticker ut med sina färgglada georgianska hus längs vattnet i den lilla viken.

  Den välkomnande lilla staden är belägen nedanför branta kullar och stoltserar med kaféer, restauranger, bokhandlare och hantverksbutiker. Du kan besöka stadens whiskydestilleri och det lilla Mull-museet för att lära dig mer om lokal historia. Ta en promenad runt sjön i Aros Park och se de stående Baliscate-stenarna.

  Isle of Mull lockar till sig mängder av fågelskådare, särskilt de med intresse för örnar. Här finns inte bara den största koncentrationen av häckande kungsörnar i Europa. Här finns också 20 par havsörnar som ofta ses segla fram över himlen längs öns kust.

  Inåt landet från Tobermory ligger sjön Loch Sunart som skyddas av den klippiga udden Ardnamurchan. De djupa, skyddade vattnen i denna avlånga, smala sjö är idealiska för kajakpaddling och fiske. Stränderna erbjuder fridfulla promenader i skogslandskapet. Det bräckta vattnet skapar ett ekosystem som lockar till sig ett rikt djurliv. Särskilt uttrar stortrivs här.

  På vägen mot sjön passerar du slottet Mingary. Slottet från 1200-talet har en sexkantig form och nästan tre meter tjocka stenmurar. Bakom dessa finns numera ett lyxhotell. Under århundradena har flera klaner slagits om att ta kontroll över slottet med sitt strategiska läge och närheten till sundet The Mull.

  Dag 9
  Sundet The Mull, Skottland

  Stridande klaner

 • Dag 10
  Isle of Colonsay, Skottland

  Ett rikt djurliv

  Vi spenderar dagen omgivna av Isle of Colonsays orörda skönhet. Gör dig redo för fantastiska vandringar längs kusten med ändlösa vita sandstränder! Kiloran Bay och Plaide Mhòrare tillhör höjdpunkterna med otrolig utsikt över de intilliggande öar under molnfria dagar. Stillheten och tystnaden kommer bara att brytas av sjöfåglar, sälar, en och annan utter och kanske kor.

  Du kan också njuta av underbar kajakpaddling i de kringliggande vattnen och till och med få syn på valar, tumlare och delfiner under paddlingen.

  Colonsay utgör hemvist för en enorm mängd marint djurliv, växter och fåglar. Här kan du få syn på alpkråkor, islom och örnar. Spetsa öronen för att höra den sällsynta kornknarrens raspiga läte. Det här är den mest berömda av fåglarna som bor på ön! Stormfåglar, grisslor, tordmular, tretåiga måsar och skarvar är några av fåglarna som häckar på de branta klipporna på öns västkust.

  Scalasaig är öns huvudort och har 135 invånare. Här finns grundläggande service, ett mikrobryggeri och till och med en golfbana med 18 hål!

  Den centrala delen av ön och Colonsays skyddade vikar har ett nästan subtropiskt klimat där över 400 växtarter blommar, strandsilja och den sällsynta orkidén Spiranthes romanzoffiana (Hooded Ladies’ Tresses på engelska). Colonsay House är ett vackert georgianskt lantgods i hjärtat av ön som är omgivet av en skogsträdgård.

  Om du inte har något emot att bli lite blöt kan du ta dig över The Strand med sin gyttjiga strand vid ebb och nå Oronsay på öns södra del. Efter en vandring på 4 kilometer kommer du att nå de välbevarade stenruinerna vid Oronsay Priory, ett augustinskt 1300-talskloster med ett stort kelterkors. Här finns också gravstenar med inristningar. Håll utkik efter alpkråkor och kornknarrar när du är här.

  • Inkluderad Colonsay Gardens
  Dag 10
  Isle of Colonsay, Skottland

  Ett rikt djurliv

 • Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skottland

  ”Dear Green Place”

  Preliminär ankomsttid: 08:00

  Vår öhoppningsexpedition avslutas där den började, i Glasgow. Vi vet att de senaste 11 dagarna kommer att ha varit fyllda av fantastiska upplevelser, men varför inte stanna kvar i Glasgow ett tag för att se de saker du kan ha missat innan avresan för expeditionskryssningen.

  Stadens kompakta centrum erbjuder mängder av shopping och restauranger och det är lätt att hitta. Du kan promenera upp till East End och besöka Glasgow Cathedral, som utgör ett utmärkt exempel på gotisk arkitektur. Bakom katedralen finns en kyrkogård med mängder av viktorianska gravstenar från 1800-talet att utforska.

  Bege dig västerut från centrum för att se samlingar med eklektisk konst och naturhistoria på Kelvingrove Art Gallery & Museum. Byggnaden består av storslagen sandsten och är belägen i den prunkande Kelvingrove Park och är ett måste att besöka. I hamnen i Glasgow, vid floden Clyde, kommer du att mötas av det slående Riverside Museum som designats av Zaha Hadid. Intill detta imponerande transportmuseum finns det stora skeppet Glenlee.

  Designintresserade kommer att uppskatta de avtryck Charles Rennie Mackintosh gjort runt om i stan. Den unika Glasgow-stilen som bidrog till att göra Mackintosh och hans fru Margaret MacDonald berömda hämtar inspiration från Art Noveau och kännetecknas av enkelhet och rena former. Besök House for an Art Lover och Mackintosh House för att få veta mer om denna kreativa arkitekt och designer.

  Ett perfekt sätt att avsluta din upptäcktsresa kring Skottlands fantastiska öar!

  Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skottland

  ”Dear Green Place”

Avresor

2023

 • juli
 • augusti
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
14.
24.
Maj:
4.

Vad som ingår

Priset inkluderar

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med mycket begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt 
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av rådande väder- och isförhållanden
 • Utflykterna och aktiviteterna kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller alla inrese- och ombordstigningskrav
 • Ingen dricks förväntas

* För avresa 24 april 2023 kommer fartyget att anlöpa hamnarna Stornoway och St. Kilda i omvänd ordning

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Ett stort fartyg i vattnet
En stor säng i ett rum
Ditt fartyg

MS Spitsbergen

Byggd år 2009
Renoverad 2016
Varv Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerarkapacitet 180
Sängar 243
Bilkapacitet 0
Bruttodräktighet 7 344
Längd 100,54 m
Däcksbalk 18 m
Hastighet 14,5 knop
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tar med dig på en resa utöver det vanliga. Hon färdas längs den norska kusten från september till maj och blir en del av våra globala expeditionsresor under resten av året.

Läs mer om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Se priser och tillgänglighet

Några alternativ: