Europa

– Gamla civilisationer, storslagna städer och dolda pärlor
 • Utforska dolda pärlor
  Genom att segla till mindre hamnar och undanskymda naturliga underverk, visar Hurtigruten dig de dolda godbitarna i mindre besökta delar av Europa.
 • Fascinerande historia
  Besök oförglömliga UNESCO-platser och historiska hamnar. Kom nära lokal kultur på en verkligen unik upptäcktsresa.
 • Utforska, promenera, fotvandra, festa och njut
  Gå iland i en mängd olika fantastiska städer. Gå på natursköna fotvandringar och njut av genuina kulinariska upplevelser.
 • Utflykter och kunskapsinhämtning
  Delta i fascinerande föreläsningar ombord och spännande äventyr utanför fartyget för att uppdaga Europas alla underbara hemligheter.

Kryssningar i Europa

Utforska flere destinationer

Hitta din resa bland våra destinationer runt om i världen.

Uppleva Europa

Besök historiskt viktiga platser, i många av de kända upptäcktsresandes hemländer. Nansen, Amundsen, Shackleton, Scott, Nordenskiöld och Cagni. Många av de stora polfararna kom från Europa, där kustlinjen bjuder på stor mångfald när det gäller klimat, kultur och människor.

Syd till norr

Du får uppleva nästan hela Atlantens europeiska kustlinje. Hurtigrutens sydligaste hamn är Cadiz, Spanien, och den nordligaste på europakryssningarna är Tromsø, ”Porten till Arktis”. Längs rutten kommer du att få uppleva norra halvklotets mest intressanta historiska platser, och upptäcka okända pärlor längs den norska kusten.

UNESCOs världskulturarv

I söder besöker vi ett antal platser som står på UNESCOs lista över världskulturarv, bland annat gamla spanska och portugisiska hamnar. Uråldriga kyrkor och slott visar det starka feodalsystem som rådde i Europa fram till nationalstaternas födelse mot slutet av medeltiden.

Fransk och engelsk kultur smälter samman i Engelska kanalen, medan kusterna i Tyskland, BeNeLux och Baltikum bjuder på en blandning av stadsliv och lantliga byar.

Insup atmosfären i gamla huvudstäder som Lissabon och de traditionella spanska hamnarna, känn jetsetstämningen i Engelska kanalens öar och stadskänslan i Amsterdam. När vi fortsätter norrut tittar vi på kustsamhällen i Norge som de stora kryssningslinjerna annars brukar ignorera. Här får man lära känna ortsbefolkningen, smaka på deras mat och höra deras berättelser. Du får uppleva små öar och rikt djurliv från en kajak eller fiskebåt.